Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

QUOTE(Alchemie @ 2009 05 22, 23:05)
ne tai man baisu tik delto, akd as tikiuosi kazkokios pagalbos, patarimu, kaip elgtis, kokios prognozes..o jei man pasakys, akd gyvenkit ir toliau taip...tai tipo darai viska, ka galime patarti..tada liudna..nu bet tikiuosi, kas as nesu tokia isradinga ir, kad jei gales man patarti

O kas, jeigu jūsiškis atvejis jiems įdomus, tai gal jis ir mažai ištirtas, dar nelabai ką gali ir patarti g.gif Na, jeigu jau būta analogų, tai tuomet galima tikėtis kokio nors atsakymo. Gal ir teisingai darė, kad pačios mamos paklausė, kokią diagnozę savo vaikui galėtų priskirti. Mama geriau pažįsta savo vaiką ir domisi viskuo, kas susiję su vaiko raida.

Nesupyk, kad paleidžiu į darbą savo fantaziją. 4u.gif
O jei įtartume, kad augini kokios nors srities talentą ar net genijų... juk gali būti ir taip. Genijai yra subtilesnės dvasinės struktūros žmonės. Gal tavo sūnus atskleistų ar neatskleistų talentų turi.

Vat ėmė ir savo noru išmoko anglų kalbą. O gal suaugęs, nuspręs gyventi anglakalbėje valstybėje. Tad verbalinės komunikacijos problemų kaip ir neturėtų.

Fantazuoju aišku, nes nežinau, kaip yra iš tikrųjų. Bet jei tavo sūnus talentingas, tai reikėtų jėgas nukreipti į talento ugdymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 23 gegužės 2009 - 08:34
mergaites, uzregistravau mazyle i VRC gydytojo konsultacijai, dabar iskilo klausimu, mus ten tik apziures ar gali is kart guldyt stebejimui? kadangi esam is Telsiu nezinau vestis susikrovus lagamina ar ne, kuriam laikui gali guldyt stebejimui? man visa tai nauja, todel klausimu milijonas 4u.gif aciu Jums kad dalinates informacija 4u.gif
Atsakyti
Alfabeta 4u.gif
na auginti talenta nera lengviau, nei vaika su sutrikimais..taigi...kaip uzauginti, kaip eiti, ka daryti. as pati matau, kad kol kas ji apgyniau, nuo agresyvios aplinkos ir jis toks grasirdis ir nuosirdus auga, bet vis tiek ateis laikas, kai jis bus atviroje visuomenje, kuri tai lengvai gali suzlugdyti ir sutrinti.
vat as tikiuosi, kad jie mate analogu, nes PPT psichologe pernai sake, akd jos praktikoje toks pirmas atvejis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 05 23, 10:54)
na auginti talenta nera lengviau, nei vaika su sutrikimais..taigi...kaip uzauginti, kaip eiti, ka daryti. as pati matau, kad kol kas ji apgyniau, nuo agresyvios aplinkos ir jis toks grasirdis ir nuosirdus auga, bet vis tiek ateis laikas, kai jis bus atviroje visuomenje, kuri tai lengvai gali suzlugdyti ir sutrinti.

drinks_cheers.gif Nelengva. Bet gal talento puoselėjimas pajėgus suvaldyti jausmų ir emocijų stichiją g.gif Tik mano ,,hipotezė" ax.gif

Didelė pagarba tau už tai, kad puoselėji sūnaus geraširdiškumą ir nuoširdumą 4u.gif

Agresyviausia aplinka paprastai būna paauglystės metais. Kiek žinau, tu jau rūpieniesi, kad ir tas etapas būtų saugesnis. 4u.gif Su tokia mama neprapulsi thumbup.gif
Gali būti, kad jaunystės ir brandos laikotarpiu aplink tavo sūnų bus stabilus elitinis bendraminčių, draugų ir prijaučiančių ratelis group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 23 gegužės 2009 - 10:14
Aciu Alfabeta 4u.gif tik matyt visada jausiu, akd kazko dar nepadariau del savo vaiko...nes..nu tikrai sunku matyti, akd jis ne toks, kad kartais jau atrodo, va va, susitvarkem su viena beda..ir...pasirodo, akd vis tiek lieka kazkas, kas yra nesutvarkoma..o kodel..nezinau..taigi..tiesiog eini, kaip pries veja..laime, akd tenka sutikti zmoniu, kurie padeda ir supranta, ivertina situacija wub.gif
Papildyta:
neramuole, siiap i stacionara buna eiles, sitas pokalbis greiciausiai bus vinetinis, ir po jo uzrasys i eile i stacionara, nes jie turetu zinoti, koks vaiko sutrikimas, bedos ir ko tikiesi is ju. taigi abejoju ar is karto jus guldys i stacionara ir lagamino abejoju ar prireiks si syki 4u.gif
Atsakyti
neramuole, siiap i stacionara buna eiles, sitas pokalbis greiciausiai bus vinetinis, ir po jo uzrasys i eile i stacionara, nes jie turetu zinoti, koks vaiko sutrikimas, bedos ir ko tikiesi is ju. taigi abejoju ar is karto jus guldys i stacionara ir lagamino abejoju ar prireiks si syki 4u.gif
[/quote]

aciu alchemie 4u.gif laukiu ir bijau, ka gydytojai papasakos, mergaite per metus padare didele pazanga, bet tokia jautri yra, greit susierzina, supyksta, jei galetu visus imanomus gyvunus augintu, as taip noriu jai padet, bet nezinau kaip.............. cia randu daug informacijos, aciu jums 4u.gif
Atsakyti
neramuole, viskas bus gerai 4u.gif manau, kad gausi patarimu, informacijos ir galesi padeti vaikui.
Stacionaras kartais buna isbandymas tiek vaikui, tiek mamai, taigi stiprybes
Atsakyti
neramuole, nepamirs paimti siuntimo is vaiko pediatro, tai bus nemokama konsultacija 4u.gif ir vaiko gimimo liudijima pasiimk

As isgirdau isvadas...nu ka..labai panasu i Aspergerio sindroma..priklauso negalia verysad.gif kol kas neraso Aspergerio, nes net raidos sutrikimas labai zirklinis, kai IQ per aukstas, o emocinis is viso arti protinio atsilikimo verysad.gif sako, kad labai noretu po metu pamatyti, kaip viskas vystosi. Paguode tik, kad atsilikineti labiau neturetu..nu ir aisku paradoksas ir didziausias keistumas ta jo anglu kalba, ko jiems dar neteko matyti
Nu atrodo, kad isvados turetu padeti pakliuti i Versme..jie irgi mato tik tokia iseiti, nes kitu atveju vaika tikrai sutrintu visuomeninis poziuris verysad.gif
Atsakyti
Labuka,

Alchemie, o tu baiminiesi Versmės? Aš manau, kad tai labai neblogas variantas. Visuomet gali stengtis maksimaliai namuose užsiimti, pasivysi "normalios raidos" vaikus - pereisit i "normalią" klasę.

Aš anksčiau minėjau, kad man panašu į Aspergį. Nosį aukštyn. Aspergiai - tai genijaus diagnozė. Juk žinai, koks jis pas tave ypatingas.
Atsakyti
Pou, ne as baimiuosi, kad galime nepakliuti i Versme..as matau vienintele iseiti jam ten testi mokykla, nes kitur ji sulauzys per keleta savaiciu mokykloje
mane liudina, kad kaip sake, tos zirkles tap auksto IQ ir zemo socialinio/emocinio lygio praktiskai neissilygina verysad.gif
matai is Aspergerio is viso tik komunikacija ir kalba jam tinka, visa kita kazkaip (gal aisku ir puiku, kad ner) nepasireiske..is viso..butu keletos diagnoziu misinys, nes vienos jie negali duoti
jei kalba gali pakelti komunkacijos lygi ir buti stebuklu..tai cia sake..nu labai sunkiai tiketina ypac, kai toks didziulis skirtumas...nu..bet as zinau, kur traukiniai vaziuoja wub.gif
Atsakyti
Alchemie, pagal tavo pasakojimus apie savo vaikį aš irgi būčiau panašios nuomonės kaip VRC.
Va, mes sekančią savaitę antram kartui važiuojam į VRC stacionarą, tai aš jau tyliai repetuoju ką sakyt, kai klaus, kas pasikeitė, kas neramina. Tai žinok, ko gero svarbiausi dalykai, kuriuos minėsiu turbūt ir bus - labilios emocijos (mums ant popieriaus be įvairiapusio raidos sutrikimo dar prirašytas emocijų sutrikimas), bei anglų kalbos fenomenas. Manišė (5 m.) pastaruoju metu vis dažniau ir kur kas geriau, laisviau ir aiškiau išsireiškia ne lietuviškai g.gif ... gerai - aš suprantu, bet darželyje, tai kuriozai su ta jos anglų šneka...
... aš dabar irgi kryžiaus kelius einu, kad patekt į "Versmę" (yra ir Klaipėdoje tokiu pavadinimu spec. mokykla- darželis tongue.gif ), nes neįsivaizduoju saviškės emociškai nelaužomos įprastoje mokykloje.
Dėl to, ką jums sakė apie galimą keleto diagnozių mišinį, tai pastaruoju metu žinok, aplamai, labiau pažengusiame pasaulyje autizmo spektro raidos sutrikimus priimta nebeskirstyti į Asbergeris, sunkus autizmas ar kažkas tarpinio. Nes vis daugiau variacijų atsiranda tame spektre. Tad tiesiog sakoma "vaikas iš spektro".

Nors aš irgi tikiu (turbūt dar ne tiek, kad galėčiau sakyt, jog žinau tongue.gif ), kur važiuoja traukiniai, vistik labai bijau IQ testo (dar nesam darę). Viena buvo susitaikyti su tuo, kad vaikas tiesiog kitaip mato pasaulį ir netgi pradėti tuo didžiuotis. Bet tikrai nežinau kaip susidoročiau dėl žemo IQ unsure.gif

Atsakyti
O kas yra Versme? Cia kazkokia ypatinga mokykla? Siaip tai kai kas siulo is viso raidos sutrikimu neskirstyti i jokias diagnozes, nes BUTENT, kad tu varianciju yra be galo daug ir kiekvieno vaiko atvejis labai unikalus.

Mes pirma diena isejome i darzeli, pirstus laikau suspaudus, kad vel nesusirgtu. Bet jeigu susirgs, tai tikrai nebevesiu.
Toks jausmas, kuo labiau norim, kad vaikas pasivytu, tuo labiau jis priesinasi visomis prasmemis, net per savo ligas. Siaip tai pas mus viskas neblogai isskyrus ta jo begalini jautruma viskam. Labai jautriai reaguoja i tai, kas ka pasako.
Atsakyti