QUOTE(skruzdeda @ 2009 05 19, 10:11)
Dar prisimenu su valgymu. Atsimenu niekam nebuvo leista nesuvalgyti porcijos.
Jeigu kazkas apsivemdavo, tai tada tam vaikui to patiekalo budavo leista nevalgyti.
Va viename iš mano lankytų vaikų darželių man irgi taip nutiko. Vertė suvalgyti šlykščiausią pasaulyje sriubą. Kai išvėmiau ant stalo, tai buvau auklėtojos nustumta nuo kėdės ir parversta ant žemės. Taip kad buvo šioks toks smurtas iš auklėtojos pusės. Jos įvaizdis, ilgi raudoni nagai taip ryškiai išlikę atminty
Bet kituose vaikų darželiuose dirbo tik gerus prisiminimus ir pagarbą keliančios auklėtojos.
Visgi darželio nemėgau, nes man labiau patikdavo namuose, o ne ,,valdiška globa".
Aš namie gerai ir skaniai pavalgydavau

. Kieme turėjau draugų, tad bendravimo tikrai netrūko
Mano subjektyvia nuomone, vienintelis geras dalykas vaikų darželiuose: priešmokyklinukus išmoko skaityti ir rašyti. Bet, kita vertus, to gali išmokyti ir tėvai.
Vaikų darželiai, manau, ,,sugalvoti" pirmiausia tam, kad tėvai galėtų dirbti, bet ne tam, kad pirminė mintis būtų buvusi, jog tik vaikų darželis gali ugdyti vaiką. Na, gal ideologiškai lengviau buvo paveikti vaiką ugdymo įstaigoje anais laikais. Juk ir gėlyčių padėti prie Lenino paminklo darželinukai autobusu būdavo vežami.
O ką čia išsakyta patirtis rodo? Auklėjama arba auklėjamasi pagal džiunglių įstatymus - kas stipresnis, tas viršesnis.
Tačiau tikiu, kad yra vaikų darželių, kur auklėtojos perteikia tik tai, kas gera ir gražu, kas humaniška. Ir ačiū joms, nes ne kiekviena mamytė gali leisti sau pati būti namie ir ugdyti vaikus iki mokyklos - tenka duoną uždirbti. Todėl tėvai turi viltį, kad savo vaikelius visai darbo dienai palieka būtent geraširdės ir dirbančios pagal pašaukimą auklėtojos globai. Juk jos tiesiogiai įtakoja vaikų asmenybės vystymąsi, kadangi ir būna didžiąją dienos dalį su vaikais kasdien, ir tai trunka iki 6 ar 7 metų.
Gera žinoti, kad aš tokių auklėtojų pažinojau ne vieną
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 05 19, 15:13)
alfabeta- tai mokytojai vyrai nusivesdavo ir musdavo uz menkus nusizengimus , o dabar pries kokius 3m kazkas pasiskunde tai atrodo kad nebemusa nors bent taip tikiuosi

Prieš 3 metus... Neseniai.