Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

dangaus vaivorykste, manau, kad pamatysi kokia pazanga daro vaikas logopedineje grupeje ir dziaugsiesi, nes kiti neranda net logopedo keliems kartams per savaite, o cia dirbs kas diena.
Viskas bus gerai, pamatysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 07 01, 12:27)
dangaus vaivorykste, manau, kad pamatysi kokia pazanga daro vaikas logopedineje grupeje ir dziaugsiesi, nes kiti neranda net logopedo keliems kartams per savaite, o cia dirbs kas diena.
Viskas bus gerai, pamatysi 4u.gif

Is ties didelis aciu visoms mamytems kurios cia raso ir viena kita palaiko,,,turbut nieks geriau nesupras tik tos mamos kurios ta pati patyre,,, mirksiukas.gif
Zinai jau sunui pradejau pasakoti kad rudeni eis i kita grupe,bet jis tik surauke antakelius ir sako "nenoriu".oi kaip sirdi drasko,,,,is ties jis jau priprates prie tu vaiku ir dabar nauju aukletoju ir se tau ir vel nauja grupe ir dar visi nauji vaikai, g.gif na nezinau kaip cia bus,o gal kaip visada mamos labiau stresuoja nei vaikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 07 01, 23:01)
Zinai jau sunui pradejau pasakoti kad rudeni eis i kita grupe,bet jis tik surauke antakelius ir sako "nenoriu".oi kaip sirdi drasko,,,,

per anksti pasakoji. Tokio amžiaus vaikui ir dieną pralaukti yra sunku, suvokti, kas yra savaitė dar sunkiau.. o čia dar du mėnesiai..vis pasakodama apie tai, manau, tik gąsdinsi jį. O ir save...
pasakyk jam iki rugsėjo 1 d likus 2 ar 1 dienai.. pamatysi, viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės wub.gif

Pritariu Naitui, kad per anksti vaikui sakai. Tuo labiau, kad jauti, jog mazgiui nebus malonus toks pasikeitimas. Na jei tu žinotum, kad darys tyrima, ir žinotum apie tai mėnesį, juk tai 100 kartų blogiau, nei ateina ir pasako, kad einam tyrimų darytis dabar - tuomet belieka tik susitaikyti su esama situacija - nėra vietos bereikalingam stresui. Priminsi porą dienų prieš, o dabar džiaukitės vasara wub.gif
O šiaip tai super, kad gausite siūlomą pagalbą.

Naitai, super tavo atžalos įvardintos wub.gif .

Alchemie, kaip tavo aukselis wub.gif Gal jau varduką sugalvojot? Kaip brolis reaguoja?
Ex, pienu kvepiantis rausvas niurzgantis kamuoliukas wub.gif

Maniškis sėdi ant burokų dietos. Na dar lašinius kapoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 07 02, 10:09)
Naitai, super tavo atžalos įvardintos  wub.gif .

Alchemie, kaip tavo aukselis  wub.gif Gal jau varduką sugalvojot? Kaip brolis reaguoja?
Ex, pienu kvepiantis rausvas niurzgantis kamuoliukas  wub.gif

Maniškis sėdi ant burokų dietos. Na dar lašinius kapoja  doh.gif

sveika, šimtą metų negirdėta wub.gif

kaip man miela prisiminti tuos mažus rausvus kamuoliukus wub.gif

kas čia per burokų dieta? o lašiniai? seilė tįsta rolleyes.gif

che, vardai..
taip jau yra.. mano vyriausiasis dėl boulingo tėvą motiną "parduotų". Buvom pas neurologę...
ai, nu viskas iš pradžių tada.. taigi su severina pačatinau, apie vaikus pasibėdavojom. Sugalvojau aš į raidos kliniką nuvežti saviškį, kad prakalbusį įvertintų. Paskutinį kartą vertino, kai dar nekalbėjo.
Logopedė liko patenkinta.. Psichologė pasakė, kad yra autizmo bruožų. Kinezė "išmatavo" Barteliu.. kiek daugiau nei 50 doh.gif vidutinė negalia... išrašas.. grįžau į savo polikliniką. Mūsų pediatrė tiesiog "prispaudė" mane, kokia aš neatsakinga, kad atsisakau pašalpos. VAIKUI skirtos...
žinot, provokuoja ta pašalpa. Dar nėra taip blogai su pinigais, bet jeigu pinigai eina "pro šalį", tai taip pat neatsakinga iš mano pusės..
tai va.. taip ir nuėjau pas savo poliklinikos neurologę. Ji išbarė, kad darau vaiką invalidu, kad turiu nuostabų ir gražų vaiką ir paklausė, ką jis mėgsta veikti, per ką galėčiau valdyti jo agresijas, nusivylimus, pykčius.. nugis per boulingą.. Jam nerealiai patinka žaisti boulingą. Atsigauna, pasikeičia nepažįstamai...
tai neurologė ir sako - mama, kodėl jūs dar neturit abonemento boulingo klube?? blink.gif

nu tikrai.. kodėl aš dar nesu kokia nors privilegijuota boulingo klubo narė laugh.gif

antrajam jau trys suėjo.. Nieko nevalgo, tik saldumus. Jokių uogų (braškių laike doh.gif ), beveik nevalgo mėsos.. tik spiegia dėl saldainių.. vargas man parduotuvėse doh.gif prisikrauna sausainių, čipsų ir t.t. Vien dėl jo saldžioji pramonė nebankrutuos laugh.gif Po truputį kalba.. brolis - boodė hihihi.gif , "atėjau" pasako gražiausiai.. Nuo rudens pradeda logopedinį sezoną darželyje.

ir mažėlis.. man atrodo, jis jau kalba wub.gif savo kalba tik čiauška, tik čiauška. Be to, ir broliai gi pavyzdį duoda.. bet mažėlis jau taip prie chebros bigsmile.gif Ant arkliuko gali suptis nelaikomas, triratuko įsikirtęs taip, kad nenuplėši tongue.gif ir vis dar čiunkia.. na kol vasara baigsis.. nes visai nežiūri į buteliuką.
Atsakyti
prisiminiau bigsmile.gif
trimetukas pasako "tojinė" vietoj "kojinė". Prašau jo ištarti "k". Ištaria teisingai. Tada sakau - sakyk "k", "k". Sako "k". Tada - k-kojinė.
Jis ištaria: k - tojinė. bigsmile.gif
Atsakyti
Pou, sugalvojom varda, tik as forumuose nelabai noriu skelbti blush2.gif
Siaip miega naktimis gerai, valgo irgi gerai, jau priaugo puse kilo per puse mensio, tai tikiuosi, akd tuoj gales savo kraitinius rubelius nesioti.
O siaip jos "kalba" girgzdejimas, stenejimas, niurzgimas, zagsejimas ir dar tokie specifivniai kaip sugedusiu stabdziu cypimas biggrin.gif
Vyresnelis labai myli ir glogboja sese. Cia kuria diena, kai ji niurzge, ne tai valgo, ne tai verkia, ne tai "dantys dygsta" biggrin.gif doh.gif as jau neiskentusi sakau:
-Nu kas tau yra? ko nori?
O vaikis sako:
-Mama, tu ka, pamirsai, kad vaiku priziurejimas yra sunkus darbas, delto tu su mumis, o tetis eina i darba doh.gif

naitas mano sesuo su mama vis gincydavosi del kiskio ir tiksio biggrin.gif cia dizartrija, bet su laiku manau dings, as irgi keisdavau skiemenis ar raides veitomis
Atsakyti
Naitai, o tu Kaune į Lopšelį buvai nuvedusi boulingistą? Ar į VRC važiavot?
Super jūsų potyriai.

Maniškiui taip pat reikia į VRC. Greičiausiai rugpjūtį, rugsėjį važiuosim "expres analizei".

Burokų dieta... nugis tik burokus ir valgo, taip pat lašinius ir visokį saldų niekalą. Guminukai topų topas. Per mėnesiuką kaip styptelėjo, auklėtojos pamčiusios žagtelėjo. Sesuo maniškė taip pat.
Tai ir džiaugiuos, kad tuos burokus pakapoja, nes mėsos tai nė pro kur jau kuris metas.

Šiek tiek persimečiau į Autistų skyrelį.
Maniškis šneka daug, na bet kaip autistukas - šneka daug su savim. Su manim ir kitais aplinkiniais - pagal poreikius. Pasiėmėm iš daržiuko išvadas, tai visai smagios (palyginus su pernykštėm, kur viskas juodom spalvom). Įdomu, ką VRC paporins.

Naitai, maniškis vidutinę turi (vėlyvą rudenį testavo). Susitvarkius aš popierius jau 2 metai. Prieš tai metams lengva buvo duota.
Auga jis savo sugebėjimais, bet va reikalavimai taip pat.

Alchemie, taviškis nenustoja stebinti. Superinis požiūris.
O lėlytė jaučiu super.
Kas liečia kvapą - aš ir dabar saviškį grįžus po darbų pirmiausia pauostau doh.gif Man vaikai kvepia wub.gif , nors objektyviai kartais smirdž.

Maniškis sako: "snagūnas", aš jam - "svogūnas". O jis: "nu taip, taip - snagūūūūūūūūūūūnas".

Darom genetinius tyrimus visokius. Dalis visiška norma, kitos dalies dar laukiam.
Vis dar ieškau sliekų.

Kažkada mačiausi su Severina. Kaip visada - superinė.
Atsakyti
Pou, Lopšelis
Boulingistas tai irgi burokus mėgsta.
Šiaip tai jis dabar irgi su savim, protingu žmogum, pasišneka. O aš maniau, kad vaikai su autizmo diagnozėm nesišneka unsure.gif Na jo tos šnekos tai maždaug tokios - susitinka mašina su mašina, susipažįsta, pasisveikina..

Reikalavimai auga.. su neurologe paburbėjom, kad per daug jau iš tų vaikų reikalaujama.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 02, 13:49)
Pou, Lopšelis
Boulingistas tai irgi burokus mėgsta.
Šiaip tai jis dabar irgi su savim, protingu žmogum, pasišneka. O aš maniau, kad vaikai su autizmo diagnozėm nesišneka  unsure.gif  Na jo tos šnekos tai maždaug tokios - susitinka mašina su mašina, susipažįsta, pasisveikina..

Reikalavimai auga.. su neurologe paburbėjom, kad per daug jau iš tų vaikų reikalaujama.

Mes autistų skyrelyje apie mitybą šnekėjom. Daugelis burokus valgo, o va braškių, pomidorų - ne.

Maniškis tai su savim namus žaidžia: "o čia padarysime salotų: agurkų, pomidorų, salotų pripjaustysim, majonezo įdėsim (aš nedarau niekada su majonezu). O dabar bulvytes nuskusim ir išvirsim... ir t.t."
Atsakyti
Pou, zinok, kai as maza namus zaisdavau, tai sese is manes juokdavosi, akd as va viska taip kalbedavau ir uz visas leles doh.gif
del kvapu..kazkaip keista, vyresnelis kvepejo saldziai, o mazoji bitute kvepia cinamonu bigsmile.gif tokia mazute, kartais baisu, kad rengti reikia, ji juda, o kazkur kazkas gali uzkliuti nuluzti doh.gif

O sita del buroku..hm..maniskis vienu metu mego, dabar nustojo. O siaip sako, akd sitos naujos kartos vaikai mesos nebevalgo. Hioperiukai ypac daznai atsisako mesos..maniskis va irgi atsisakes su aiskia priezastimi, nes gyvunai yra geri ir ju uzmusti negalima g.gif wub.gif cia ujo isvada buvo, kai jis buvo 6 metu. tai kartais dar uzeidavo mesos valgymas, kai nesuvokia, kad cia is gyvuno (mociutes kotletai pvz.) ir beje..reiketu jam aiksu krauja patirkinti, koks Hb, bet..nu neisivaizduoju, kaip ta krauja jam paimti doh.gif

naitas, as neskiepyjau mazeles nei nuo hepatitto. Dabar galvoju, kada skiepyti..ar menesio, ar galima ilgiau laukti.
Beje, atrodo, kad kokliuso yra vienvalente vakcina, nesidomejai?
As cia rasysiu laiska tokiai imunologei, kurios paskaita klausem, noriu suzinoti, kiek imanoma veliau skiepyti nuo tu visu kokliusu ir hepatitu, su mmr is viso lauksiu iki 3 metu
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 07 02, 16:05)
Mes autistų skyrelyje apie mitybą šnekėjom. Daugelis burokus valgo, o va braškių, pomidorų - ne.

noriai valgo braškes. Braškės - tai kažkas magiško. Ir vienas valgo, ir su cukrum. ir sutrintas šviežias, ir trintas žiemos metu iš stiklainiuko. Svarbu, kad būtų bulkos ir pieno dar.

tačiau tie "pasikalbėjimai" argi būdingi autistams?? doh.gif jau visai susipainiojau su tom diagnozėm ir požymiais visokiais..

QUOTE(Alchemie @ 2009 07 02, 18:48)
del kvapu..kazkaip keista, vyresnelis kvepejo saldziai, o mazoji bitute kvepia cinamonu bigsmile.gif tokia mazute, kartais baisu, kad rengti reikia, ji juda, o kazkur kazkas gali uzkliuti nuluzti doh.gif

net negaliu įvardinti, kuo kvepia vaikas. Gal tiesiog begaline meile, nžn.. Ir įsivaizdavimu, kad tai iš tavęs, išaugintas po "kruopelytę", po "lašiuką"..

O sita del buroku..hm..maniskis vienu metu mego, dabar nustojo. O siaip sako, akd sitos naujos kartos vaikai mesos nebevalgo. Hioperiukai ypac daznai atsisako mesos..

mano antrasis kaip ir hiperiukas būtų. Tai retai mėsos valgo. Bulvė karaliauja. Dar mėgsta morką pagraužt. Na ir kaip jau rašiau, saldumynai doh.gif

naitas, as neskiepyjau mazeles nei nuo hepatitto. Dabar galvoju, kada skiepyti..ar menesio, ar galima ilgiau laukti.
Beje, atrodo, kad kokliuso yra vienvalente vakcina, nesidomejai?
As cia rasysiu laiska tokiai imunologei, kurios paskaita klausem, noriu suzinoti, kiek imanoma veliau skiepyti nuo tu visu kokliusu ir hepatitu, su mmr is viso lauksiu iki 3 metu

negalvoju nieko apie skiepus. Pas mus viskas taip ir likę - paskiepino pirmą ir penktą dieną. Po to jau vaikas papuolė į mano rankas ir daugiau skiepų atsisakiau.
Bet šiaip tai jis ir "kitoks". Jo kraujo grupė kita, nei kitų dviejų vaikų, akių spalva kita. Žodžiu, kitas "receptas", tai gal ir skiepai čia niekuo dėti būtų.. ai, bet palauksiu, kol prakalbės ir tada galvosiu.
Atsakyti