Įkraunama...
Įkraunama...

vaikas nekalba 5

Alchemie, taviškė kaip princesė, kvepianti prieskoniais.

Beje, kas tiem vaikam su mėsos valgymu darosi... Tik kad taviškis labai svariai pagrindė savo nevalgymą.

Naitai, nežinau ar tai autistiška, tačiau autistukam sunku dialogą palaikyti. Čia ne tik maniškiui. Šiaip, juk tipiški mėgsta savo pasaulėly pabūti, žaisti, tai kodėl gi nepakalbėjus su savim g.gif

Dėl skiepų neturiu nuomonės. Tik manau, kuo vėliau...
Atsakyti
che, buvom boulinge wub.gif Mažasis prasibudo ant paskutinio smūgio, taigi netrukdė mums pramogaut. Vidurinėlis tik skaičiavo atriedančius kamuolius, pats atsisakė mėtyti.
o mano vyriausiasis .. wub.gif tai pasišūkčiodamas, pasišokinėdamas.. ir aplenkė mane blush2.gif aš tai visus pirštus ir riešą "išmečiau", gi nemoku technikos blush2.gif

varysim kitą savaitę vėl. Tikiuos, vaiko teisių apsauga nesupakuos daugiavaikės motinos, pinigus "mėtančią" ne ten rolleyes.gif
Atsakyti
naitas, o tu tiems tikrintojams, pasakyk, akd cia pagal ES projekta nauja vaiku socializavimo programa mirksiukas.gif projektas ES, o pinigai tavo lotuliukas.gif
Del mesos...sitoje vietoje as linkusi manyti is tos mistines puses, akd vaikai zino, jog mesa, tai lavonai..nu baisiai sakant ir energetika yra bloga...nu jaucia jie ta energetika, jej bohu.
Va kaip as meciau mesa valgyti nestumo metu,nes nuo kvapo lekdavau lauk is parduotuves, akd neapsivemciau doh.gif dabar kartais uzsinoriu..ale pavalgau ir stovi man paskui para ta mesa doh.gif o mazajai ima pilveli skaudeti..taigi nevalgau beveik jos..o lasiniai, kaip mano drauge sake, tai "balta" mesa biggrin.gif biski kartais paragauju..bet irgi va taip vat gyvenam..
naitas, pabandyk duoti avokada, gal tiks mirksiukas.gif ten tai darzove, kuri turi visko, ko reikia, jei valgytu, butu ramu del vitaminu kiekio ir sotumo. maniskis tai kaip obuolius juos kremta, kai uzplaukia. Siaip irgi bulves ivairiais pavidalais eina.
Atsakyti
Na mes jau pradesime eiti pas gydytojus nes reikia susirinkti sunui pazymas is akiu,LOR,nervu ir dar kazkokiu gydytoju del logopedines grupes,o seip kuo toliau tuo labiau matau kad stengiasi mano sunus atkartoti zodi mirksiukas.gif ,,,,,,
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 07 03, 17:17)
naitas, o tu tiems tikrintojams, pasakyk, akd cia pagal ES projekta nauja vaiku socializavimo programa mirksiukas.gif projektas ES, o pinigai tavo lotuliukas.gif

gerai čia "išraitei" thumbup.gif
nu bet žinokit, bėda po vieną nevaikšto... vedžiau savo trimetuką profilaktiškai pas akių gydytoją, 3-čio gimtadienio proga... o toji ir sako - įgimta katarakta, gydoma operacijos būdu. Tai buvo penktadienio 19 valanda. Nei bėgt nei rėkt.. kur gauti pagalbos.. pravariau inetą greitai - rašo - kuo greičiau imtis priemonių.. o okulistė man pasiūlė pasiimti taloną ir atvesti vaiką geros nuotaikos, kad galėtų jam akių dugną pažiūrėt doh.gif taloną gavau rugpjūčio 10 d doh.gif doh.gif doh.gif
laukiu nesulaukiu šių dienų pabaigos.. tikras tūkstantmetis dabar man iki antradienio ryto.. lėksiu pas normalius gydytojus, kad paneigtų arba patvirtintų tos kvankos žodžius...

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 07 05, 22:18)
Na mes jau pradesime eiti pas gydytojus nes reikia susirinkti sunui pazymas is akiu,LOR,nervu ir dar kazkokiu gydytoju del logopedines grupes,o seip kuo toliau tuo labiau matau kad stengiasi mano sunus atkartoti zodi mirksiukas.gif ,,,,,,

kaip man keista girdėti, kad reikia tokią "komisiją" praeiti dėl logopedinės grupės... gal čia šiaip bendram vaiko įvertinimui unsure.gif gal pirmą kartą taip išsamiai tiriatės?
nes kai aš nuvažiavau į logopedinį darželį, tai direktorė iš vaiko nekalbėjimo suprato, kad jam reikia logopedinio darželio, ir pati suorganizavo greitą patekimą į PPT. Na ir aš turėjau kokius 5 išrašus iš raidos centrų..
sėkmės.. vasara, kai kur pas gydytojus eilės nedidelės.
Atsakyti
naitas doh.gif blink.gif nu ten Kaune gi pas jus geri okulistai...jargau..tikekimes, kad ta gydytoja pati neprimato doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 05, 18:44)
kaip man keista girdėti, kad reikia tokią "komisiją" praeiti dėl logopedinės grupės... gal čia šiaip bendram vaiko įvertinimui  unsure.gif  gal pirmą kartą taip išsamiai tiriatės?
nes kai aš nuvažiavau į logopedinį darželį, tai direktorė iš vaiko nekalbėjimo suprato, kad jam reikia logopedinio darželio, ir pati suorganizavo greitą patekimą į PPT. Na ir aš turėjau kokius 5 išrašus iš raidos centrų..
sėkmės.. vasara, kai kur pas gydytojus eilės nedidelės.

Privalome susirinkti pazymas is daktaru,ir rudeni atnesti i darziuka,nes rugsejo 10diena gavome talona i PPT,nes anksciau neturi talonu,,,,,,todel ir reikia tu gydytoju pazymus,,,,,
Prasideda musu gydytoju lankymas nuo rytojaus,,,,,sad.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 05, 20:44)
gerai čia "išraitei"  thumbup.gif
nu bet žinokit, bėda po vieną nevaikšto... vedžiau savo trimetuką profilaktiškai pas akių gydytoją, 3-čio gimtadienio proga... o toji ir sako - įgimta katarakta, gydoma operacijos būdu. Tai buvo penktadienio 19 valanda. Nei bėgt nei rėkt.. kur gauti pagalbos..

Nu tu gal labai nepergyvenk kol kas. Jeigu tik profilaktiskai vedei ir iki siol problemu nepastebejai, tai gal nieko? Nors man irgi butu baisiai neramu.
Kai buvau nescia pasidariau kraujo tyrima. Tai dave israsa ir sako "didele tikimybe, kad Daunas, kreipkis i genetikus. Ir nieko daugiau neaiskino". Pasiskambinu tiems genetikams, tai gali priimt tik po 3 menesiu. Mokamai irgi. Viena genetike privaciai dirba, bet atostogose... Nu zinokit vos neisprotejau per nakti. Gerai, kad pasiseke gauti dar viena kontakta ir kita diena jau konsultavausi su genetike, kuri visiskai nuramino ir sake durniai tie daktarai ir sodint uz grotu juos reikia, kad moteris taip prigasdina nieko nenusimanydami. Nes jauciu vaikui tai butu kaip reikant toks nervuotas nestumas pakenkes.

Maniskis tai valgo mesa. Garnyro nevalgo, tik mesa suvalgo. Ypac valgo kotletus. gali kokius 3 didziausius sukirsti. Nu ir desreles be abejo. Bet jau saldainiams irgi jokiais budais neatsispiria. O dar seneliu isitikinimas, kad saldainiai kelia apetita, tai man depresija varo. Nezinau kiek kg jis ten per savaite suvalge saldainiu.
Atsakyti
blink.gif nu idomus seneliai blink.gif
Atsakyti
Na mes neseniai is Kalieciu poliklinikos is nervu gydytojos----na zinokite man kazkaip jau nebegera verysad.gif ,dave nervu gydytoja nupaisiusi ant popieriuko minusiuka,apskritima,trikampi ir dar kazkoki,ir liepe salimais toki pati nupiesti mano 3metu sunui o maniskis tai dzin paeme ir pripaise visur beleka,tai mus nusiunte pas psichologe,eisim po pietu miega---sakau vyrui tuoj mums pripaisys dar ir koki psichini atsilikima taip tai tikrai nera jis viska supranta mano berniukas,ir bando tart tuos zodzius bet jam neiseina verysad.gif doh.gif
Kazkaip zinokite kuo toliau tuo man sunkiau ta vaika tampau po visus gydytojus o tie tik su pasaipa kad toks jau didelis ir dar nekelba doh.gif zinokite is ties siandien man labai negera cray.gif cray.gif cray.gif issiverkiau namie ir ka padarysi reikia eiti toliau,nes jei jau pradejau reikia pabaigti.....
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 07 07, 12:52)
Na mes neseniai is Kalieciu poliklinikos is nervu gydytojos----na zinokite man kazkaip jau nebegera verysad.gif ,dave nervu gydytoja nupaisiusi ant popieriuko minusiuka,apskritima,trikampi ir dar kazkoki,ir liepe salimais toki pati nupiesti mano 3metu sunui o maniskis tai dzin paeme ir pripaise visur beleka,tai mus nusiunte pas psichologe,eisim po pietu miega---sakau vyrui tuoj mums pripaisys dar ir koki psichini atsilikima taip tai tikrai nera jis viska supranta mano berniukas,ir bando tart tuos zodzius bet jam neiseina verysad.gif  doh.gif
Kazkaip zinokite kuo toliau tuo man sunkiau ta vaika tampau po visus gydytojus o tie tik su pasaipa kad toks jau didelis ir dar nekelba doh.gif zinokite is ties siandien man labai negera cray.gif  cray.gif  cray.gif issiverkiau namie ir ka padarysi reikia eiti toliau,nes jei jau pradejau reikia pabaigti.....

baik
nepergyvenk 4u.gif
mano vyro sesers panele,nekalbejo iki 3.5metu,niekas jos netampe niekur
pati pradejo kalbeti, po 3.5metu,ir labai graziai net ir daug smile.gif
o iki to, sava kalba kazka sakydavo, gestus rodydavo,nervuodavosi,kad jos nesuprantam smile.gif
manau tikrai anksciau ar veliau kalbes 4u.gif truputy kantrybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 07 06, 11:06)
naitas doh.gif  blink.gif nu ten Kaune gi pas jus geri okulistai...jargau..tikekimes, kad ta gydytoja pati neprimato doh.gif

taigi.. prasibroviau į Akių klinikas. Viskas atlikta, kas šiand įmanoma buvo.. ir pasitvirtino - katarakta, kilmė nežinoma. Bijo pasakyt, kad įgimta, nes... nes aš dėl vienos ar kitos priežasties po tuos kabinetus jau esu vedžiojus, ir prieš du metus, ir prieš metus, ir jau šiemet doh.gif visur įrašai - kad viskas gerai, skaidru, akių dugnas be pakitimų..
o kai vaikui uždengė po vieną akį, tai anas tik sugebėjo dešine akimi pusmetrio dydžio mašiną atpažint iš 1,5 metro atstumo doh.gif
vienas kelias - operacija.

kaip prisimenu dabar prieš porą mėnesių poliklinikoj gi buvau nuvedus pas okulistą, nes vaikis žvyriaus ar smėlio buvo prisipylęs į akis. Nupraustas, švarus vaikas, o okulistas vistiek "įkando"- o ko tavo panosė snargliuota??
dabar taip norėčiau kokiu snargliu tėkšti tokiam okulistui, kad pražiūrėjo tokią akies patologiją. verysad.gif

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 07 07, 13:52)
Na mes neseniai is Kalieciu poliklinikos is nervu gydytojos----na zinokite man kazkaip jau nebegera verysad.gif ,dave nervu gydytoja nupaisiusi ant popieriuko minusiuka,apskritima,trikampi ir dar kazkoki,ir liepe salimais toki pati nupiesti mano 3metu sunui o maniskis tai dzin paeme ir pripaise visur beleka,tai mus nusiunte pas psichologe,eisim po pietu miega---sakau vyrui tuoj mums pripaisys dar ir koki psichini atsilikima taip tai tikrai nera jis viska supranta mano berniukas,ir bando tart tuos zodzius bet jam neiseina verysad.gif  doh.gif
Kazkaip zinokite kuo toliau tuo man sunkiau ta vaika tampau po visus gydytojus o tie tik su pasaipa kad toks jau didelis ir dar nekelba doh.gif zinokite is ties siandien man labai negera cray.gif  cray.gif  cray.gif issiverkiau namie ir ka padarysi reikia eiti toliau,nes jei jau pradejau reikia pabaigti.....

aš dažnai susiduriu su vaikų ligų gydytojais, kuriems vaiko užėjimas į kabinetą tiesiog trukdo dirbti. Geriausia būtų, jeigu tie vaikai iš viso nevaikščiotų ir jų tėvai nepasakotų problemų.
Mano vaikai išvis vėlai pradeda kalbėti. Va didysis tai tik beveik 5,5 metų, o vidurinėlis >3 metų, po šiek tiek pašneka.
Apgailėtina, tačiau "o koks tu negeras vaikas, jei nekalbi", tai dažnai tenka išgirsti iš gydytojų.
Laikykis.
Atsakyti