Įkraunama...
Įkraunama...

Pas kurio tėvus švęsti šventes?

as turbut cia busiu mazumos atstove, bet vaziuoju mielai pas vyro tevus
gal man tiesiog pasiseke, nes jie faini ir idomus zmones smile.gif
aisku kartais turi savo nuomone, bet niekad nesikisa i MUSU SEIMOS reikalus, o mes mandagiai isklausom ir darom kaip norim lotuliukas.gif
o siaip tai abu vyro tevai labai dziaugiasi kad vyras mane susirado biggrin.gif blush2.gif , kad mum gerai sekasi, kad gyvenimas klostosi, ir neaukleja nei manes nei jo smarkiai thumbup.gif
Atsakyti
Silvute, drinks_cheers.gif

As pirmus metus, kai tik istekejau irgi ta pati vyrui pasakiau- cia yra MUSU seima, ir mes turim kurt savo tradicijas. Is pradziu vyras nesizavejo mano priciudais, nors garsiai nesake..bet dabar mes jau turim savo tradicijas, per sventes patys sugalvojam, ka nuveiksim neiprasto, kad abiem butu smagu.Uz tai laukiam kaledu, velyku, nes jos vis kitokios ir visada jaukios, nes tai MUSU svente...Neleisciau niekad prievartaujama svest pas jo tevus, nes tada pradecia nekest ne tik graziu svenciu, bet veliau galbut ir jo, kad negerbia mano nuomones ir vercia mane apsimetinet gerai nusitekusia tarp nemegstamu zmoniu.
Ir patikekit, nedaug seimu (nors mes gan jauni-28m), kur sutuoktiniai taip gerbtu kito nuomone, taip pasitiketu viens kitu . Uzteks but aukom- matai, mes , moterys, turim but nuolankesnes, svelnesnes, atlaidesnes..ne velnio schmoll.gif as turiu savo norus, nuomone, pomegius ...ir nezadu su jais nesiskaityt..tegu skaitosi pereksles, gyvenancios vyru, visuomenes primesta gyvenima.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 07, 15:11)
ir kodel gi tu tokia teise turi? Tu nesi nei motina, nei tevas, o tik jie turi teise spresti, kas gali  ir kas negali bendrauti su ju vaikais. Jeigu ir toliau laikysiesi tokios pozicijos turesiu konfliktu, jeigu marti manys kitaip.

Labas rytas. Aš esu mano sūnaus motina, o jo vaikai - mano anūkai, juk taip? Nesvetimi, o giminaičiai. Jeigu kažkokia marti dėl kavos puoduko užsiožiožiuos ir nenorės leisti močiutei matytis su anūkais, tai čia tik jos psichologinės problemos. Be to, manau, ir patys anūkai turi pasirinkimo teisę. Juk net išsiskyrusių tėvų vaikai matosi su savo abiejų pusių močiutėmis, o čia, kiek suprantu šnekam apie normalią šeimą su nenormaliomis marčių pretenzijomis.
Nei anyta, nei marti neturėtų kištis į viena kitos asmeninį gyvenimą, jo būdą, tvarką ir pan., čia elementarios kultūros bei žmogiškumo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 06 07, 17:42)
vyrui pasakiau- cia yra MUSU seima, ir mes turim kurt savo tradicijas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 06 07, 16:42)

As pirmus metus, kai tik istekejau irgi ta pati vyrui pasakiau- cia yra MUSU seima, ir mes turim kurt savo tradicijas. Is pradziu vyras nesizavejo mano priciudais, nors garsiai nesake..bet dabar mes jau turim savo tradicijas, per sventes patys sugalvojam, ka nuveiksim neiprasto, kad abiem butu smagu.Uz tai laukiam kaledu, velyku, nes jos vis kitokios ir visada jaukios, nes tai MUSU svente...Neleisciau niekad prievartaujama svest pas jo tevus, nes tada pradecia nekest ne tik graziu svenciu, bet veliau galbut ir jo, kad negerbia mano nuomones ir vercia mane apsimetinet gerai nusitekusia tarp nemegstamu zmoniu.
Ir patikekit, nedaug seimu (nors mes gan jauni-28m), kur sutuoktiniai taip gerbtu kito nuomone, taip pasitiketu viens kitu . Uzteks but aukom- matai, mes , moterys, turim but nuolankesnes, svelnesnes, atlaidesnes..ne velnio  schmoll.gif  as turiu savo norus, nuomone, pomegius ...ir nezadu su jais nesiskaityt..tegu skaitosi pereksles, gyvenancios vyru, visuomenes primesta gyvenima.. cool.gif

Niekas ir nesako elgtis taip, kaip reikalauja kiti. Bet šitaip parasyti...kodel seneliai negali matyti savo anuku?????Gal jie kokie alkoholikai. Na tada kitas reikalas. As gerbiu tiek savo tevus, tiek vyro. Manau, ir vieni, ir kiti nori pamatyti savo vaikus, o kai bus ir anukus. Na, ir niekada nepasakyciau savo vyro tevams, kad jie prastai sunu isauklejo...Niekad matyt nepasirinkciau prastai isaukleto...Na sakykit, ka norit, bet pritrenke mane tokie pasvaiciojimai blink.gif

Pritariu, deire, drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 07, 16:20)
o kodel vyras negali suprasti, kad seimos sventes yra seimos sventes, o ne dar viso burio kitu zmoniu.
Man net ir laukiamiausios sventes apkarsta, kai negaliu ju svesti taip kaip noriu, o turiu taikytis prie svetimu tradiciju, kas buvo jau seserius metus su siu velyku isimtimi. Negi kito asmens norai nieko nereiskia?
Jeigu megciau gaminti, tai tokias sventes svestume tiktais savo namuose ir savo seimos rate. Po to jau nuvaziuojan( arba ne) aplankyti kitu.

Visu pirma, o kodėl vyras turėtų suprasti jei jo pati nieko nenori suprasti ir principingai laikosi savo nuomonės? Paradoksas ar ne? Visame kame turi būti pusiausvyra ir visur kur galima rasti kompromisą. Nuo to tik lengviau gyventi ir pačiam ir esantiems šalia tavęs. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 07, 16:19)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  Čia dabar???? Pati turi du vaikučius, kurie kažkada turės savų ir tu tapsi močiute bei anyta. Kažin kaip pasijusi, kai tie tavo vaikučiai pasakys "Mamyte, aš turiu savo šeimą, taigi ate ate . Nori pamatyti anūkus? O aš nenoriu, kad tu juos matytum"  Nei tavo, nei vyro tėvai neturėtų kištis į savo vaikų šeimą, santykius ir pan, sutinku. Bet tokia kategoriška nuomonė, man kažkaip  schmoll.gif  Beje, nesuvokiamas dalykas, kodėl gyveni su blogai išauklėtu žmogumi ir dar nuo jo vaikus gimdai  blink.gif Nu kažkaip sužavėjo mane  unsure.gif

taip turiu du vaikus, kuriuos aukleju taip, kaip as noriu. Ar mano poziuris i auklejima sutaps su marcios, dabar negaliu pasakyti. O mano ir anytos nesutampa, todel jinai jauciasi turinti teise kritikuoti mane. Tai kodel as negaliu kritikuoti jos, kaip jinai savo vaikus isauklejo, jeigu ne viskas man tame auklejime patinka? ( tiek vyro, tiek jo sesiu)
O savo mamai as labai panasiai i "mamyte as turiu savo seima, taigi ate ate" ir esu pasakiusi. Jinai zino ir nepriestarauja, kad man vaikai ir vyras yra pirmoje vietoje. Pries ko nors prasydama paklausia, ka as tada veiksiu ir nereiskia preteziju, jeigu as ko nors negaliu. Taip pat jinai nereiskia pretenziju ir del to, kad as sventes svenciu kitur, kad vaziuoju jos aplankyti tada kada noriu, nepriestarauja ir nepriekaistauja, kad kartais prasau pagalbos, kad pasakau, kai lenda ne i savo reikalus, kad elgiuosi ir vaikus aukleju ne taip, kaip jai patinka, kad negaminu vyrui valgyti.... ir t,t galima labai daug dalyku isvardinti...
Ir matyt, kas svarbiausia jinai tai sako man. Neeina pas mano vyra( kuriam jinai yra svetimas zmogus) ir neaiskina, kad jam reikia dietos laikytis, kad darytu man pusrycius, kur ir kiek jisai turi mokytis, ar kaip jisai blogai vaikus aukleja.
O anyta drista man po prieslaikinio gimdymo tepraejus tik keliems menesiams aiskinti, kad nestumas yra juoku darbas ir tik nenormalios negali neisnesioti kudikio. Visiskai nereaguoti i mano pastabas del jos elgesio su mano vaikais ir t.t
Jinai jauciasi esanti labai svarbi, nes yra vyresne ir visi turi jos klausyti.

Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 06 07, 16:42)

Ir patikekit, nedaug seimu (nors mes gan jauni-28m), kur sutuoktiniai taip gerbtu kito nuomone, taip pasitiketu viens kitu . Uzteks but aukom- matai, mes , moterys, turim but nuolankesnes, svelnesnes, atlaidesnes..ne velnio  schmoll.gif  as turiu savo norus, nuomone, pomegius ...ir nezadu su jais nesiskaityt..tegu skaitosi pereksles, gyvenancios vyru, visuomenes primesta gyvenima.. cool.gif

Nemėgstu kategoriškumo schmoll.gif . Visur. Voveriena, aš taip suprantu tu čia nieko įžeisti nenorėjai? mastau.gif
Jeigu tu jautiesi auka, kodėl manai, kad visos jaučiasi aukomis. Bendrai man sunku apie tais spręsti, aš pati mielai važiuoju pas anyta. Ir švesti šventes man maloniau dideliame artimųjų rate.

Atsakyti
Kotryba, gink dieve izeist nieko nenoriu..bet mes - viena apie batus, kita apie ratus...as gi neprimetu nuomones, kad nelankykit uosviu ar pan. jei tau , kaip su asmenybem, su jais idomu, jie , kaip zmones( one todel, kad uosviai), kelia pagarba- tau pasiseke, bendrauk i sveikata.
As kalbu apie uosvius, kurie lankomi del visuomenes nerasytu taisykliu, arba tam , kad vyrui itikt..arba kitaip negrazu biggrin.gif ...Ir tokius uosvius lanko 90 proc, nepatenkintu marciu...As kalbu apie save kaip apie tokia, kuri nelanko, ir aiskinu, kodel taip darau, ir kodel negerbiu zmoniu, kurie nesiskaito su savo norais ir savo ambicijom , gyvena nuolaidziu aveliu gyvenima, jo tokio nekesdamos..
Papildyta:
uups, norejau parasyt-" Kotryna " 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 06 07, 17:21)
Kotryba, gink dieve izeist nieko nenoriu..bet mes - viena apie batus, kita apie ratus...

Na nemėgstu aš kategoriškumo. Todėl ir rašau. Nors nuo to mūsų rašymo, nei tu imsi lankyti savo uošvius, nei aš imsiu nebelankyti savo anytos irnesakyk.gif

Kita vertus aš dažnai pagalvoju, kaip reaguoja vyrai kai jų žmonos smarkiai nesutaria su jų mamomis? Kaip visa tai atrodo šeimos vaikų akimis?
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 07, 16:51)
Niekas ir nesako elgtis taip, kaip reikalauja kiti. Bet šitaip parasyti...kodel seneliai negali matyti savo anuku?????Gal jie kokie alkoholikai. Na tada kitas reikalas. As gerbiu tiek savo tevus, tiek vyro. Manau, ir vieni, ir kiti nori pamatyti savo vaikus, o kai bus ir anukus. Na, ir niekada nepasakyciau savo vyro tevams, kad jie prastai sunu isauklejo...Niekad matyt nepasirinkciau prastai isaukleto...:

Kodel negali - gali buti labai daug priezasciu ( kad ir tavo pamineta). Pasakymo esme yra tai, jog turi mociutes/senelio statusa, tai automatiskai nesuteikia tau jokiu teisiu.
P.S prasau parodykit, kur as rasiau, kad vyras blogai isaukletas - man yra nelabai priimtini keli jo bruozai, kurie yra anytos auklejimo pasekme, bet jie nera blogi - kitiems jie gal netgi labai geri gali pasirodyti.Kad ir pvz - anytos seimoje nera iprasta pasakyti kur eini ir kada grisi. O man tai nepriimtina. As planuoju savo laika, ir kadangi dabar gyvenu ne viena, tai turiu taikytis prie kitu. To paties reikalauju ir is vyro.
QUOTE(Kotryna @ 2006 06 07, 16:58)
Visu pirma, o kodėl vyras turėtų suprasti jei jo pati nieko nenori suprasti ir principingai laikosi savo nuomonės? Paradoksas ar ne? Visame kame turi būti pusiausvyra ir visur kur galima rasti kompromisą. Nuo to tik lengviau gyventi ir pačiam ir esantiems šalia tavęs.  4u.gif

tai as ir siulau kompromisa. Svarbios metines sventes yra svenciamos seimoje. Nereikalauju, kad jos butu sveciamos su mano tevais. O paprasciausiai sudedama ir nutariame kas bus daroma ir kaip.
Atsakyti
Galiu tik pasidziaugti, kad mano santikiai su anyta geri. Tiesig gyvename toli nuo uosvijos, retai kada susitinkame, o susitikus nera laiko pyktis, ir ieskoti kabliuku. tikiuosi taip bus ir ateityje.
Tiesiog isivaizduokite save kazkada po daugelio metu, jus ir pacios galbut turesite marciu.
Atsakyti