Įkraunama...
Įkraunama...

Pas kurio tėvus švęsti šventes?

QUOTE(pincius @ 2006 06 06, 20:26)
as vaziuoju pas jo tevus tik del jo ir zinoma,kad anuke parodyti,bet jei kas leistu rinktis niekada ten nevaziuociau...

o tai kas neleidzia? Tave gal surista ir grandinemis surakinta tenais kas nors tempia? Nenori ir nevaziuoji. As dabar kaip tik stengiuosi isgrusti viena vyra su vaikais: abipuse, o gal ir tripuse nauda gaunasi. Vyras aplanko tevus, anyta nebeburba, kuri laika, kad retai atvaziuojame ( nors pati per seserius metus mus tik du kartus sugebejo aplankyti) ir as gaunu kelias laisvas dienas namie, kai galiu daryti ka noriu
Gitacka, Ievius jus gerbiat visus is eiles uz jus vyresnius zmones? As ne - pagarba reikia nusipelnyti. Ir daznai jaunas zmogus gali buti labiau gerbiamas uz pagyvenusi, nes jisai yra to vertas.
Bet kazkodel mano anyta megsta uzmirsti, kad as irgi zmogus. As dirbu ir gaunu atlyginima, as pagimdziau ir dabar auginu du vaikus, as susikuriau savo seima, kuria sudaro man brangus zmones, as galiu ir moki pati pasirinkti savo draugus, as galiu pati ( ir su vyro pagalba) nuspresti ka reikia daryti, kad mano vaikai butu laimingi...... ir t.t
Kai jinai visa tai isisamonins ,tada gal pasikeis ir mano poziuris i ja. O ko lkas yra tik butinybe kartais palaikyti su ja santykius. Nors su kai kuriais kitais vyro giminaiciais as su mielu noru bendrauju.
Atsakyti
Skaitau ir galvoju: myli moteris savo sūnų, gero jam linki, bet vos tik tas veda, tuoj jo gyvenimo meilei puola gyvenimą nuodyt tyčia ar netyčia. Kaip čia taip išeina? g.gif

Ir kodėl marti taip vibruoja nuo anytos žodžių ar darbų, bet vistiek paklūsta, važiuoja, kankinasi. Pati irgi daug metų rijau anytos piliules- ir kas iš to. o gi nieko gero man.

Kažkas rašė- jaunatviškas maksimaslizmas. Bet brangiosios, anyta jau patyrusi gyvenimo moteris, turėtų labiau nuovoki būt už jauną aštuoniolikinę ir leisti jai pačiai gyvent savo gyvenimą. "Važiuot į svečius "tai ir reiškia elgtis kaip svečiui iš kaip su svečiu.

Turiu sūnu ir galvoju, kad tik nesusisuktų smegenys man iki tol iki jis užaugs, kad pati tokių kvailysčių nedaryčiau. Kur čia paslėptas elgesio stereotipas, kad skirtingų kartų moterys taip konfliktuoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 06 07, 07:51)
Turiu sūnu ir galvoju, kad tik nesusisuktų smegenys man iki tol iki jis užaugs, kad pati tokių kvailysčių nedaryčiau. Kur čia paslėptas elgesio stereotipas, kad skirtingų kartų moterys taip konfliktuoja. g.gif

Paprasciausiai "susiduria interesai": nei viena negali nusileisti, kad ir kita moteris yra taip pat/panasiai brangi vyrui. Ir dar vienas dalykas, ta pati sakini, tuo paciu tonu pasakyti mama sureaguotum vienaip, o kai pasako anyta kyla triuksmas, nes ji nori blogo.
Tikrai buna anytu, kurios noretu, kad sunus issiskirtu ir griztu pas ja, bet retai. Lygiai tas pats del naujagimio, ar ir mamai yra pretenzijos, kad atejo per anksti, ne. Tik anytai, nes ji lygiai taip pat atejo aplankyti anuko.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 06 07, 07:51)

Sakyčiau, moterys konfliktuoja, nepaisant amžiaus mirksiukas.gif
Aš irgi turiu du sūnus, bet nesiruošiu keistis atsiradus marčioms (nors kas ten žino kaip bus su amžium?) Nesiruošiu kištis, bet nesiruošiu nebūti iš viso (ta prasme - apsimesti, kad išnykau iš sūnaus gyvenimo)
O jei kokiai komplikuotai asmenybei nepatiks, kad siūlau kavos taškuotame, o ne gėlėtame puodelyje, - ką gi, nesiruošiu dėl to skelbt karo stovio.
Taipogi manau, kad bendravimui su anūkais turėsiu teisę
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 07, 08:41)
Gitacka, Ievius jus gerbiat visus is eiles uz jus vyresnius zmones? As ne - pagarba reikia nusipelnyti. Ir daznai jaunas zmogus gali buti labiau gerbiamas uz pagyvenusi, nes jisai yra to vertas.

Ne, nu kam viską apibendrinti doh.gif Nugi nesakiau, kad gerbiu visus, bet daugumą gerbiu dėl jų amžiaus, taip, ir nenoriu, kad atsiradus man jie staiga pasikeistų pagal mano poreikius schmoll.gif Bet... jei kenktų man ar mano šeimai (nesvarbu kaip), tuomet kita kalba.Bet jei ne taip ar per dažnai kavos pasiūlo, tai tuomet tikrai manau, kad tai mano problema, kad man nepatinka, o ne siūlančio žmogaus.
Taip, aš gerbiu vyro tėvus ir senelius, priimu juos tokius, kokie yra (nesvarbu, kad nuvažiavus močiutė valgyti ir gerti siūlo pastoviai - ji tiesiog tokia yra ir nematau reikalo dėl to įsižeisti). Galbūt todėl, kad nė vienas jų nesikiša į mūsų gyvenimą, neaiškina kaip elgtis vienu ar kitu atveju - bent jau man.
Apie pagrbos nusipelnymą... nemanau, kad mano vyro tėvai arba seneliai turėtų kažkaip tai mano pagarbos nusipelnyt schmoll.gif Nelabai ir įsivaizduoju tokį procesą g.gif Tai, kad jie privalo man ir mano šeimai nekenkt, tai taip, bet nusipelnyt pagarbą... nelabai gal suprantu kaip jie tai turėtų padaryti. Man gana to, kad visuomet esam mielai laukiami svečiuose, visuomet mielai priimami, o visa kita - smulkmenos.
Nuo vaikystės esu mokyta priimti žmones tokius, kokie jie yra, su visais jų privalumais ir trūkumais tol, kol man tai gyventi netrukdo. Ir nematau jokios prasmės kabinėtis prie ne taip padėto puodelio ar prie per daug kartų pasiūlytos kavos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievius: 07 birželio 2006 - 10:33
QUOTE(Enija @ 2006 06 07, 08:51)

Pažįstu vieną šeimą, kurioje žmona labai nekentė savo anytos, retai ją lankydavo, nors ji tikrai gera moteris buvo. Dabar ta moterėlė pati yra anyta. Ir ką? Marti per didžiausius vargus ją lanko, o ir gero žodžio nelabai apie ją pasako. Be to, ir sūnus nuo mamos nusisuko. Taip kad nespjaukit, mielosios į šulinį, kad pačioms paskui iš jo nereikėtų gerti. Aišku dažnai tiesiog negali su žmogum bendrauti nepriklausomai nuo to, ar tas žmogus tavo anyta, ar ne.
Atsakyti
Važiuoju noriai nuo tada, kai gimė mano sūnelis, nes jis gimė tą pačią dieną, kaip ir tėtis ir tik 18 min. skirtumu, nuo tada jų meilė pasijautė ir man pačiai blink.gif doh.gif . Bet ir toliau laikausi nuo jų kuo toliau biggrin.gif
Atsakyti
Aišku dažnai tiesiog negali su žmogum bendrauti nepriklausomai nuo to, ar tas žmogus tavo anyta, ar ne.

BUTENT

Nebutu tokiu karstu debatu tokiose temose kaip si arba"anyta-velnio pramanyta", jei gerbtumet SAVE ir bendrautumet su tais zmonem, su kuriais norit, o ne su tais, su kuriais REIKIA, nes visi taip daro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 06 07, 11:53)
BUTENT

Nebutu tokiu karstu debatu tokiose temose kaip si arba"anyta-velnio pramanyta", jei gerbtumet SAVE ir bendrautumet su tais zmonem, su kuriais norit, o ne su tais, su kuriais REIKIA, nes visi taip daro  doh.gif

Čia ne vien pagarbos sau dalykas. Na sakykim man anyta nepatinka, nepatinka tiek kad matyti jos nenoriu. Bet sakykim, mano vyrui labai svarbu, kad bent jau per didžiasias šventes aš su šeima ten nuvažiuočiau ir būtume visa šeima kartu. Na nejau aš ten nuvažiavus turiu rodyti ragus ir savo niekinantį požiūrį į savo artimo žmogaus artimuosius. Arba kategoriškai atsisakyti ten važiuoti, mat labai save gerbiu ir tiek nesižeminsiu. Na gal čia dar nuo žmogaus priklauso. Nenorėčiau tokios marčios. schmoll.gif
O dar kai pagalvoju kokios mes anytos busim doh.gif Nervai ištampyti, laiko juodas trukumas, kada reikės tuos anūkus lepinti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deirė @ 2006 06 07, 10:09)
Taipogi manau, kad bendravimui su anūkais turėsiu teisę

ir kodel gi tu tokia teise turi? Tu nesi nei motina, nei tevas, o tik jie turi teise spresti, kas gali ir kas negali bendrauti su ju vaikais. Jeigu ir toliau laikysiesi tokios pozicijos turesiu konfliktu, jeigu marti manys kitaip.
Blogiausia ir yra tai, kad anytos isivaizduoja turincios kazkokias teises naujoje seimoje. As susikuriau seima, stengiuosi del jos, o kazkoks svetimas zmogus manosi turis teise lysti i ja ir reiksti kazkokias teises. Gal man reiketu nuvaziavus anytai pradeti aiskinti, kad jinai nemoka saves priziureti, visai negalvoja apie savo issilavinima ar darba, pakomentuociau jos santykius su vyru, bei ypac kompetingai galeciau kritikuoti kaip jinai vaikus auklejo ir kokiais zmonemis uzaugino, nes su vienu is ju man tenka kiekviena diena susidurti.
Gal verta pabandyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 07, 16:11)
ir kodel gi tu tokia teise turi? Tu nesi nei motina, nei tevas, o tik jie turi teise spresti, kas gali  ir kas negali bendrauti su ju vaikais. Jeigu ir toliau laikysiesi tokios pozicijos turesiu konfliktu, jeigu marti manys kitaip.
Blogiausia ir yra tai, kad anytos isivaizduoja turincios kazkokias teises naujoje seimoje. As susikuriau seima, stengiuosi del jos, o kazkoks svetimas zmogus manosi turis teise lysti i ja ir reiksti kazkokias teises. Gal man reiketu nuvaziavus anytai pradeti aiskinti, kad jinai nemoka saves priziureti, visai negalvoja apie savo issilavinima ar darba, pakomentuociau jos santykius su vyru, bei ypac kompetingai galeciau kritikuoti kaip jinai vaikus auklejo ir kokiais zmonemis uzaugino, nes su vienu is ju man tenka kiekviena diena susidurti.
Gal verta pabandyti  g.gif

blink.gif blink.gif blink.gif Čia dabar???? Pati turi du vaikučius, kurie kažkada turės savų ir tu tapsi močiute bei anyta. Kažin kaip pasijusi, kai tie tavo vaikučiai pasakys "Mamyte, aš turiu savo šeimą, taigi ate ate . Nori pamatyti anūkus? O aš nenoriu, kad tu juos matytum" Nei tavo, nei vyro tėvai neturėtų kištis į savo vaikų šeimą, santykius ir pan, sutinku. Bet tokia kategoriška nuomonė, man kažkaip schmoll.gif Beje, nesuvokiamas dalykas, kodėl gyveni su blogai išauklėtu žmogumi ir dar nuo jo vaikus gimdai blink.gif Nu kažkaip sužavėjo mane unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kotryna @ 2006 06 07, 15:11)
. Bet sakykim, mano vyrui labai svarbu, kad bent jau per didžiasias šventes aš su šeima ten nuvažiuočiau ir būtume visa šeima kartu. Na nejau aš ten nuvažiavus turiu rodyti ragus ir savo niekinantį požiūrį į savo artimo žmogaus artimuosius.

o kodel vyras negali suprasti, kad seimos sventes yra seimos sventes, o ne dar viso burio kitu zmoniu.
Man net ir laukiamiausios sventes apkarsta, kai negaliu ju svesti taip kaip noriu, o turiu taikytis prie svetimu tradiciju, kas buvo jau seserius metus su siu velyku isimtimi. Negi kito asmens norai nieko nereiskia?
Jeigu megciau gaminti, tai tokias sventes svestume tiktais savo namuose ir savo seimos rate. Po to jau nuvaziuojan( arba ne) aplankyti kitu.
Atsakyti