Įkraunama...
Įkraunama...

Pas kurio tėvus švęsti šventes?

QUOTE(Silvute @ 2006 06 07, 17:34)

P.S prasau parodykit, kur as rasiau, kad vyras blogai isaukletas - man yra nelabai priimtini keli jo bruozai, kurie yra anytos auklejimo pasekme, bet jie nera blogi - kitiems jie gal netgi labai geri gali pasirodyti.Kad ir pvz - anytos seimoje nera iprasta pasakyti kur eini ir kada grisi. O man tai nepriimtina. As planuoju savo laika, ir kadangi dabar gyvenu ne viena, tai turiu taikytis prie kitu. To paties reikalauju ir is vyro.

Tu dabar pasakoji visai kitus dalykus nei toje, mano manymu, klaikioje zinuteje. Tavo anyta kišasi į jūsų gyvenimą ir tavo nenoras rodyti jai savo vaikų susijęs su tuo, kad tiesiog nemėgsti (ar nekenti) jos. Nežinia kaip būtų, jei manoji kištųsi į mūsų gyvenimą, bet taip nėra. Dėl vyro blogo išauklėjimo tai taip tiesiog nuskambėjo "aš jai paaiškinčiau, kaip vaikus auklėti, nes vieną jų kasdien matau". Nejaugi tu esi tobulai išauklėta? Na, nebūna taip. Aš tave suprantu tikrai, tik nebūk tokia pikta tai, kuri auklėjo ir augino tau brangų žmogų. taip ji neteisi, jog ne vietoj leptelėjo dėl nėštumo, taip, ji neteisi, kad aplamai kišasi į jūsų gyvenimą. Bet ji yra tavo vyro mama. Na, nevažiuok pas ją. Tegul vyras važiuoja su vaikais. Tegul ne per šventes, o savaitgaliais. Tiesiog labai nesinorėtų, kad ir tavo marti tokia būtų kaip tu. Ir nesakyk, kad niekada nebūsi tokia anyta, nes niekada nežinai
Atsakyti
[SIZE=1][SIZE=1][SIZE=1]
QUOTE(Jovvita @ 2006 04 08, 18:43)
Aš važiuoju noriai, bet kitą dieną dar noriau grįžtu namo  smile.gif Jie labai malonūs žmonės. Dirbti man ne tai kad neliepia, tiesiog neleidžia: tu gi pavargus, pailsėk... (ir jie tikrai nuoširdžiai manim rūpinasi, per 10 metų įsitikinau). Prieš keletą metų, kai kasė bulves, o aš su vaiku likau namie, paprašė išvirti balandėlius. Būtent išvirti - jie jau buvo sudėti į puodą, reikėjo tik degtuką pakišti hihihi.gif Ir paskui dar už tai dėkojo, sakė, kad skaniai išviriau doh.gif  Tai va, nuo to lepinimo mane žiaurus nuobodulys per vieną dieną užpjauna, aš negaliu taip sau visą dieną nieko neveikti, nors kokius indus neplautus randu, tai apsidžiaugiu  biggrin.gif  Gerai nors dabar, mažiukę turiu, tai prižiūriu, yra kuo užsiimti tenai būnant blush2.gif

Mano situacija irgi tokia pati: dirbti neleidžia namie, kartais net tykau, kada bulves skus, kad galėčiau prisidėti, bet vis nenutaikau. Vyro tėvai gyvena kaime, tai pasiseka ką nors nuveikti tik tada, kai būna koks bulvių sodinimas, kasimas ar runkelių rovimas. O šiaip vis: gal ką padėt? Ne, tai nereikia, nereikia. Tai taip ir makalojuos iš kampo į kampą, kai turiu darbo, tai bent vertimą kokį atsivežu ir sėdžiu prie jo, kad tik nereiktų kalbėtis, nes šnekos irgi topinės: kas pasikorė, numirė ar susirgo vėžiu. Jei ilgiau pasiklausytum, galėtų depresucha užeit. Ir nakvot ten nemėgstu. Žiemą taupo malkas, gali sustipt. Amžinai grįžus iš ten susergu. Ir šiaip dar pastebėjau topinį bajerį. Man vis žiemą ten toks miegas užeidavo, galva svaigsta, niekaip nesuprasdavau, kame bajeris. Pasirodo, jie išeina apie šeštą ryto, aš dar lieku miegot, užkiša krosniakaištį, ir visos smalkės į kambarius, taip iš lėto nuodijausi. Ir ilgai nežinojau, kol neužčiupau kartą jų tą bedarant. Net išsprūdo: tai ką, martelę norit nunuodyt? Ir dar mane nervina, kad jie man labai malonūs, nors žinau ką galvoja: kad nutvėriau jų sūnų ir išsitempiau į miestą. Jie jau buvo jam suplanavę geležinkelininko "karjerą", senbernio ateitį ir pan. Norėjo, kad sėdėtų kaime, neturėtų darbo ir triūstų jų laukuose. Nors šiaip patys ne ūkininkai, patys tai darbus turėjo. Tai stengiuosi ten nevažiuot...
Papildyta:
[] Bet apskritai tai net gerai, kad man ne visai patinka pas vyro tėvus lotuliukas.gif Jis nuvažiuoja savaitgaliui pas juos, spėja manęs išsiilgt, nes ten jam pačiam irgi kažkaip nelabai patinka: jie paverčia jį darbiniu arkliu, o juk būna ir pats pavargęs po darbo savaitės. Tai atvažiuoja namo ir labai mane myli thumbup.gif []
Papildyta:
[]O labiausiai tai nekenčiu važiuot pas vyro tėvus dėl jo tetos, gyvenančios gretimame kaime. [] Tokia nukvakusi senmergė, kuri šneka neužsičiaupdama, amžinai nori, kad mes jai dovanotume brangias dovanas - tai mobilų telefoną, tai dar kokį biesą, bet labiausiai man patiko kabutėse, kai apsilankiau pas ją antrą kartą gyvenime. Pasitiko mane ir su tokiu džiaugsmu pranešė: "Rasele, taigi sapnavau tave šianakt karste! (kaip rusai sako v grobu ja tiebia videla). Su tokia gražia suknele gulėjai!" Ir toks džiaugsmas jai iš akių švietė, kad net nebesuvokiau, jog ji yra idiotė, nuėjau į sodą ir apsižliumbiau. Dabar kartais padarau tokį fintą: atvažiuojam su vyru, nes priverčia vyro tėvai ką nors jai nuvežt, tai aš lieku mašinoje ir apsimetu miegančia, kad tik nereiktų su ja bendraut ir klausytis spigaus jos balso.
Atsakyti
Žinot, vakar pažiūrėjau filmą "Mano didelės, storos, graikiškos vestuvės". Manau, bent jau daugelis jūsų esat tą filmą mačiusios ir ne po vieną kartą. Ar atsimenat, kokią šeimą turėjo pagrindinė filmo veikėja? Didelę, triukšmingą, keistų papročių, įkyrią. Ir prisimenat, ką pasakė jos išrinktasis, kai ši norėjo pabėgti nuo visų tų bepročių ir susituokti slapta? Jis pasakė, kad jis ją labai myli, o visi tie beprotiški žmonės yra jos šeima, jos artimiausieji, vadinasi jis myli ir juos. Taip, žinau, ką pasakysit, tai tik filmas. Bet gal reikia būti truputį nuolaidesniems ir tolerantiškesniems. Nuvažiavot į kaimą, nėra kas veikti, išsitieskit pievutėje prie namo ir džiaukitės gamta. Jei tai žiema, išeikit pasivaikščioti po apsnigtus laukus. Jei šalta namuose miegoti, nupirkit tėvams daugiau malkų. Pas mano uošvius irgi šalta, tai nusivežu šiltų drabužių. Na, nejaugi tiek monstrų Lietuvoje, kurie nekenčia savo marčių??? O gal aš ir klystu. Gal marčios yra idealios, o vat anytos ir kiti vyro giminaičiai yra monstrai. Ką gi, gal ir taip. Šaunu, kad yra tiek daug nuostabių marčių ir gaila, kad yra tiek daug monstrinių anytų
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 08, 08:50)
Žinot, vakar pažiūrėjau filmą "Mano didelės, storos, graikiškos vestuvės". Manau, bent jau daugelis jūsų esat tą filmą mačiusios ir ne po vieną kartą. Ar atsimenat, kokią šeimą turėjo pagrindinė filmo veikėja? Didelę, triukšmingą, keistų papročių, įkyrią. Ir prisimenat, ką pasakė jos išrinktasis, kai ši norėjo pabėgti nuo visų tų bepročių ir susituokti slapta? Jis pasakė, kad jis ją labai myli, o visi tie beprotiški žmonės yra jos šeima, jos artimiausieji, vadinasi jis myli ir juos. Taip, žinau, ką pasakysit, tai tik filmas. Bet gal reikia būti truputį nuolaidesniems ir tolerantiškesniems. Nuvažiavot į kaimą, nėra kas veikti, išsitieskit pievutėje prie namo ir džiaukitės gamta. Jei tai žiema, išeikit pasivaikščioti po apsnigtus laukus. Jei šalta namuose miegoti, nupirkit tėvams daugiau malkų. Pas mano uošvius irgi šalta, tai nusivežu šiltų drabužių. Na, nejaugi tiek monstrų Lietuvoje, kurie nekenčia savo marčių??? O gal aš ir klystu. Gal marčios yra idealios, o vat anytos ir kiti vyro giminaičiai yra monstrai. Ką gi, gal ir taip. Šaunu, kad yra tiek daug nuostabių marčių ir gaila, kad yra tiek daug monstrinių anytų

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 07, 19:30)
Dėl vyro blogo išauklėjimo tai taip tiesiog nuskambėjo "aš jai paaiškinčiau, kaip vaikus auklėti, nes vieną jų kasdien matau". Nejaugi tu esi tobulai išauklėta? Na, nebūna taip.

as nesu tobula, jinai nera tobula, jinai netobulai savo vaikus isauklejo, bet isivaizduoja turinti teise aiskinti man, kaip man savo vaikus aukleti. Cia slypi visas kabliukas.

P.S ziurejau ir as ta filma. Vyro gimine man ta filma kazkuo primena - visiems labai rupi kistis i kitu gyvenima ir aiskinti, kaip reikia gyventi. Suprasciau, jeigu tai bent darytu zmogus pats gyvenime daug ko pasiekes ir vertas pagarbos, tai galetum imti is jo pavyzdi, kazkokiu ideju ar patarimu pasiklausyti.
Gal kitiems tokie santykiai su zmonemis ir priimtini, bet man ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 08 birželio 2006 - 07:41
QUOTE(Silvute @ 2006 06 08, 08:34)
as nesu tobula, jinai nera tobula, jinai netobulai savo vaikus isauklejo, bet isivaizduoja turinti teise aiskinti man, kaip man savo vaikus aukleti. Cia slypi visas kabliukas.

P.S ziurejau ir as ta filma. Vyro gimine man ta filma kazkuo primena - visiems labai rupi kistis i kitu gyvenima ir aiskinti, kaip reikia gyventi. Suprasciau, jeigu tai bent darytu zmogus pats gyvenime daug ko pasiekes ir vertas pagarbos, tai galetum imti is jo pavyzdi, kazkokiu ideju ar patarimu pasiklausyti.
Gal kitiems tokie santykiai su zmonemis ir priimtini, bet man ne.

Na, mama esi tik tu ir tik tu gali spręsti, kaip savo vaikus auklėti, čia tikrai sutinku ir tikrai nenorėčiau, kad man kažkas aiškintų, kaip turiu tvarkytis. Netgi manau, jei ji būtų tobulai išauklėjusi savo vaikus, net ir tuo atveju neturėtų teisės aiškinti, kaip tau juos auklėti. Kita vertus, gal ji tik pataria, o tau atrodo, kad moko.
Dar prisiminiau. Man atrodo Lexy rašė, kad kartais jos vyro tėvai bando pamokinti, kaip gyventi, o jie tik galvą palinksi, bet daro kaip jiems atrodo teisinga. Gal tau reikėtų iš jų imti pavyzdį? Juk visada yra išeitis ir kompromisas
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 08, 09:02)
Na, mama esi tik tu ir tik tu gali spręsti, kaip savo vaikus auklėti, čia tikrai sutinku ir tikrai nenorėčiau, kad man kažkas aiškintų, kaip turiu tvarkytis. Netgi manau, jei ji būtų tobulai išauklėjusi savo vaikus, net ir tuo atveju neturėtų teisės aiškinti, kaip tau juos auklėti. Kita vertus, gal ji tik pataria, o tau atrodo, kad moko.
Dar prisiminiau. Man atrodo Lexy rašė, kad kartais jos vyro tėvai bando pamokinti, kaip gyventi, o jie tik galvą palinksi, bet daro kaip jiems atrodo teisinga. Gal tau reikėtų iš jų imti pavyzdį? Juk visada yra išeitis ir kompromisas

net ir to jinai neturi teises daryti,jeigu neprasau. Nezinosiu, reikes ko nors, pasiklausiu - liezuvi turiu ir moku juo naudotis. Na tikrai nesivaizduoju, kaip as pagal ja ar kai kuriuos kitus is viso galiu gyventi, dirbti ir karjera daryti.. . man gi reikia nuolat patarineti ka kur ir kaip daryti.
O galva linkseti as nesiruosiu - nesu kazkokia prisukama matroska. Nesiruosiu del kito zmogaus keisti savo iprociu, pomegiu ar charakterio bruozu( esu ozka, kaip beje ir mano dukra, tai ant jos kartais labai gerai galiu savo elgesi matyti ir jau dabar galiu uzjausti jos busima anyta). Su vyru taip, bandom ir slifuojames, nes vienas kita pasirinkome ir norime kartu buti. O jinai... bendravimas del anuku gali ir likti tik bendravimu del anuku, nesikisant i didesnius asmeniskumus ( nes jinai man yra tiktai kaip vyro mama ir anuku mociute, ta ir jinai pati kartais parodo). Va ir visai neseniai, gal 10-15 min telefonu kalbejomes, nes jinai vaikus i kaima pasiemusi. Man neremau ir jei neramu, nes greitai operacija, tai ir pakalbejom ta tema. Ai, dar pasakiau, ka jos sunus veikia. O paziuros net ir tada issiskyre - dukra kosti, jinai dave dvi dienas vienus vaistus, zymaus pokycio nemate, tai nupirko ir galvojo duoti kitus. O as jai patariau pabandyti liaudiskomis priemonemis pazaisti ( kojas pakaitinti, medaus kompresus padaryti), arba pries duodant vaistus pasitarti su manimi, nes as jau zinau, kurie vaistai efektyviai veikia, kurie ne.
Atsakyti
ot pasisekė su anyta smile.gif nei ji man,nei aš jai nereguliuojam,,eismo,,bet vaziuot ten netraukia ax.gif
Atsakyti
tai gal duokit savo nelabosioms anytoms šitą temą paskaityt, gal kai kurios savę atpažins ir geriau su jumis elgtis pradės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na o aš manau, kad ir kaip jums nepatiktų jūsų anytos, jos vis dėl to jums vyrus užaugino ir atvirai jų ignoruot nederėtų, nes tada jos su jumis (ne visomis) ne be reikalo blogai elgiasi g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(sicilija @ 2006 06 08, 23:44)
tai gal duokit savo nelabosioms anytoms šitą temą paskaityt, gal kai kurios savę atpažins ir geriau su jumis elgtis pradės  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif na o aš manau, kad ir kaip jums nepatiktų jūsų anytos, jos vis dėl to jums vyrus užaugino ir atvirai jų ignoruot nederėtų, nes tada jos su jumis (ne visomis) ne be reikalo blogai elgiasi  g.gif  g.gif

drinks_cheers.gif Ir dar pagalvojau, kad visos keikiančios dabartines anytas šiuo metu tėra marčios, bet daugelis jų turi sūnus, vadinasi kada nors ir jos pataps anytomis. Ir ką? Tada jos pasidarys iš gerų marčių bjauriomis anytomis? doh.gif Oi mergaitės, gal tikrai esmė ne tose anytose g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 09, 08:06)
drinks_cheers.gif Ir dar pagalvojau, kad visos keikiančios dabartines anytas šiuo metu tėra marčios, bet daugelis jų turi sūnus, vadinasi kada nors ir jos pataps anytomis. Ir ką? Tada jos pasidarys iš gerų marčių bjauriomis anytomis?  doh.gif Oi mergaitės, gal tikrai esmė ne tose anytose  g.gif

as ir negalvoju, kad del visko kalta tik anyta. Daznai ir as ragus parodau. Kartais tai buna isprovokuota, kartais kaip nuoskaudos is anksciau vykusiu ivykiu.
Bet gi jinai yra vyresne, turi daugiau gyvenimo patirties ir isminties, tai kaip ir labiau turetu moketi savo elgesi kontroliuoti ir prie situacijos prisitaikyti.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 06 09, 09:01)
as ir negalvoju, kad del visko kalta tik anyta. Daznai ir as ragus parodau. Kartais tai buna isprovokuota, kartais kaip nuoskaudos is anksciau vykusiu ivykiu.
Bet gi jinai  yra vyresne, turi daugiau gyvenimo patirties ir isminties, tai kaip ir labiau turetu moketi savo elgesi kontroliuoti ir prie situacijos prisitaikyti.

na, tas turbūt su amžium nesusiję (aš čia apie elgesio kontroliavimą). Man atrodo, kad tau reikėtų pabandyti su ja pasišnekėti dviese moteriškai. Pasakyti, kad tau skaudu dėl kai kurių jos pasakymų, skaudu dėl jos elgesio. Juk jei abi rodot ragus, tikrai nieko neišeis, o nebendrauti visiškai irgi neišeina. Jei ji negali kontroliuoti savo elgesio, kontroliuok tu. Ji priekaištauja, o tu nuoširdžiai šypsokis. Šypsena viską gali. Tą pastebėjau visokiose įstaigose, kur sėdi nusipenėjusios gyvenimu nepatenkintos bobos. Paklausi ko nors, o jos pradeda ant tavęs rėkti. Tai nuoširdžiai nusišypsau, širdingai padėkoju už pagalbą ir paprašau nerėkti, o ramiai paaiškinti. Veikia itin gerai. Nesi juk nei tu baubas, nei tavo anyta, tiesiog nėra sutarimo ir tiek. Man tiesiog įdomu pasidarė, kaip reaguoja vyras į jūsų santykius, nes maniškis tai kažkaip aiškiai, bet nepiktai, pasako mamai nesikišti, jei ji tai pradeda daryti. Jei jo mama tave tikrai skaudina, jis turėtų reaguoti į jos žodžius. Manau, tavo padėtis nėra beviltiška. Ir nors neprašei patarimo, taip jau man išėjo. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti