Mano anyta tai užknisa absoliučiai visus, o mano vyrą pirmoj eilėj. Tai aš net kažkaip pirma pradedu raginti, kad paskambink motinai. Gerai, kad vienam mieste gyvenam. Gal blogiau, kad vienoj gatvėj...
Jinai pas mane turi niuchą - jei koki draugė atvaro į svečius, valgyt darau, tai tik dzin dzin, aš pro šalį ėjau...
Nu sakau, prašom. Pridedu valgyt, jinai oi ne, aš tiek nevalgau, o suvalgo visada. Tai aš ją pradėjau lazdavot, sakau nu aišku, tik pradėk vakarienę daryti, tai tuoj ir prisistatot. sakau, bent paskabinkit, o tai gal aš be triusikų vaikštau. Tai dar tokia išpuikus. Sakau - sriubos valgysit? Tai jinai - o tai iš ko sriuba. Nu sakau - iš š....(jau, kai nervina, duodi - tai dar nedavolna), tai biški apstulbsta. Sakau, ar aš kada neskaniai padariau, tai jau ne, ne, tu jau labai skaniai valgyti darai.
Buvom ir mes su dukra "pro šalį", ot specialiai. Tai net arbatos nepasiūlė. Tai čia kažkada aiškina- oi padarysiu pietus. sakau, a tai kas bus? Tai jau ką turėsiu... Nu ne, mes tada su vyru pradedam išsikalinėti, tai kokį aštuonkojį gakl padarysit, nedažnai lankomės.. Jinai, atseit irgi juokauja - nemoka. Sakau, nu gerai mums tiks ir sumuštiniai su ikrais, nesvargingite. Tai tada ponais baisiais išvadina...
Filosofija būtų tokia - žiūrėkite įt uos santykius su lengva pašaipa ir bus lengviau
QUOTE(Vyšnaitė @ 2006 06 14, 11:47)
Mes kartu gyvenam nuosavam name. Namas didžiulis, gal virš 300 m2. Ji ir nepageidauja mūsų savo namuose matyti. Vargas vienas su mumis. Visai neklausom jos. Dabar statomės savo. Kai gyvensim atskirai, ji mūsų, alkoholikų, ir nebematys. Vaikai galės lankyti-jiems juk seneliai. Niekada to nedrausiu. Vyrui - mama. Irgi nedrausiu. Bet jau mano dūšia ten tikrai labai retai besivaidens. Nors įtariu, kad atskirai nelabai mes ten ir vaikščiosim. Vadinasi, pasimatysim metuose kartą ar du ir bus gerai
.
Papildyta:

Papildyta:
tikiuosi namą statotės pakankamai toli nuo vyro tėvų. Taigi viskas aišku, kodėl jūs nesutariat. Kai mes gyvenom pas mano tėvus, tai ir mano vyras, ir aš su tėvais ne kaip sutarėm. O kai išsikraustėm į savo būstą, santykiai vėl normalizavusi. Aš visada tik už tai, kad vaikai ir tėvai gyventų atskirai. Atstumas šitoj srity labai geras vaistas. Taip kad greičiau statykitės savo namuką ir kelkitės ten gyventi. Pamatysi, susinormalizuos ir santykiai su anyta

Papildyta:
Beje, labai geras ir smarki patarimas

AAAAjėėėzau kokia gėdą apturėjau jazusėliau tu mano, sėdžiu namie, o namai, kaip po trečio pasaulinio, viskas išmėtyta, indai neplauti, o aš dar su flizelinu prideginau lygintuvą, smarvė nereli ir įeina pro duris mano uošvienė, tai nors skradžiai žemę lysk aaaaaaaaaaaaaaa
baisu, o ji pas manę tokias tvarkinguolė

Skaitinėjau atsiliepimus apie anytas ir nutariau parašyti.Mūsų santuokai jau 22 metai,sūnus užaugintas,gal ir pati greit anyta būsiu,bet tikrai ne tokia ,kaip maniškė.Užaugino 3 vaikus,bet mylėjo tik dukrą.Visą gyvenimą jai padėjo finansiškai ir anūkę augino.O sūnūs tik tarp kitko,pavežt kur nors ar kokius darbelius nudirbt.Turi 5 anūkus,bet mylimiausia-dukters.Kai būdavom svečiuose,tai mano vaiko lyg nebūtų.Per visą mūsų gyvenimą mano tėvų namuose buvo tik 2 kartus,per sūnaus krikštynas ir per vieną gimtadienį.Mano tėvai pas juos nebuvo niekada,nes nekviesdavo.Vyriausio sūnaus 3 vaikų vestuvėse nebuvo,nors kvietė.
Dabar pinigai baigėsi,sveikatos nera,o ir dukra neatvaziuoja.Melžiama karvutė tai užtruko.Uošvis staiga susirgo ir atsigulė ant patalo.Tada prasidejo terorizmas mano atžvilgiu.Priežastis-kodėl neprižiūriu uošvio.Ir neprižiūrėsiu,nes niekad manęs nemylėjo,tik intrigas rezgė.Anūko irgi nemyli,net neįdomu kaip mokslus baigė,kur studijuoja,o anūkėlė mylimiausia mokyklos nebaigus išlėkė į Airiją paskui jaunikį,berods ketvirtą.
Vyras po brolio žūties visus metus važinėja pas juos,valgyt nuperka,vaistų už butą sumoka.O aš nevažiuoju.Praeitą gegužę staiga mirė mano tėtis.Uošviai,nei vyro sesuo laidotuvėse nebuvo,tik vyro teta su dėde ir a.a.brolis,kuris po mūsų laidotuvių nuskendo po 2 mėnesių.
Savo sūnaus pasirinkimą gerbsiu ir su marčia pyktis tikrai nenorėsiu.Perdaug prirašiau ir gal ne visai į temą,bet labai skauda....
Dabar pinigai baigėsi,sveikatos nera,o ir dukra neatvaziuoja.Melžiama karvutė tai užtruko.Uošvis staiga susirgo ir atsigulė ant patalo.Tada prasidejo terorizmas mano atžvilgiu.Priežastis-kodėl neprižiūriu uošvio.Ir neprižiūrėsiu,nes niekad manęs nemylėjo,tik intrigas rezgė.Anūko irgi nemyli,net neįdomu kaip mokslus baigė,kur studijuoja,o anūkėlė mylimiausia mokyklos nebaigus išlėkė į Airiją paskui jaunikį,berods ketvirtą.
Vyras po brolio žūties visus metus važinėja pas juos,valgyt nuperka,vaistų už butą sumoka.O aš nevažiuoju.Praeitą gegužę staiga mirė mano tėtis.Uošviai,nei vyro sesuo laidotuvėse nebuvo,tik vyro teta su dėde ir a.a.brolis,kuris po mūsų laidotuvių nuskendo po 2 mėnesių.
Savo sūnaus pasirinkimą gerbsiu ir su marčia pyktis tikrai nenorėsiu.Perdaug prirašiau ir gal ne visai į temą,bet labai skauda....
QUOTE(Spyglė @ 2006 06 15, 18:13)
Skaitinėjau atsiliepimus apie anytas ir nutariau parašyti.
Aš irgi neprižiūrėčiau

Na mums tokiu problemu nera
Mano ir vyro tevai gyvena visai kitame Lietuvos gale, taciau tame paciame kaimelyje. Su anyta visada sutariau gerai, tad ir nenoro i svecius vaziuot nera

Galima tik užjausti Spyglę. Taip jau yra gyvenime. Kaip šauksi, taip ir atsilieps. Aš irgi neslaugyčiau ir nepadėčiau. juk turi mylimiausią dukrelę, lai ji ir prižiūri, ir padeda.
Sėkmės ir tikėkimės gausi gerą marčią ir būsi puiki anyta
Sėkmės ir tikėkimės gausi gerą marčią ir būsi puiki anyta

o as pirmadieni gavau eiline pamokymu ir viso kito doze is anytos.
Buvo vaikus savaitei i kaima pasieme, tai man reikejo ju vaziuoti pasiimti. Tai nuvaziavus ir prasidejo... as dukros nemoku gydyti ir netaip i ta dalyka ziuriu, nes jinai vis dar kosti ir kartais su priepuoliais ( vaikui astma nustatyta, beje is jos pacios ir paveldeta). Kad sunu ne taip aukleju, kad per mazai demesio jam skiriu - cia kalte ir pati jauciu, bet diduma laiko tenka skirti dukrai. Pati tokio vaiko niekada gyvenime neauginusi tai ir kabinejasi. Toliau seke, kad dukra netinkamai aukleju, nes triju metu vaikas moka aprodyti savo charakteri ir pastoveti uz save, nors tik pries savaite vaikai buvo pagirti visiskai svetimu zmoniu, su kuriais praleidome para uz gera elgesi.
O toliau jau prasidejo kabinejimasis prie mane..... kaip as galiu nepagalvoti, kad kai kuriems kitiems zmonems su manimi kartais sunku bendrauti. Nu ir man su kai kuriais kitais zmonemis yra sunku bendrauti, bet as jiems uz tai akiu nedraskau. Sedejau, galva palinksejau ir gailejausi, kad salia anytos mama sedejo, tai turejau prilaikyti savo nuomone sau.
O antradieni vaikui dare adenoidu operacija, tai ir apie tai turejau jos kompetetinga nuomone isklausyti.
Dziaugiuosi tiktais, kad artimiausiu laiku man neteks vel su ja susitikti ir bendrauti. Tikiuosi ramaus gyvenimo iki ziemos, nes vieninetelio anuko gimtadienis rudeni tikrai nebus pakankama proga atvaziuoti i svente. Greiciau vel visiems skusis, kaip cia mes savo vaiko gimtadieni iskeleme auksciau ju bulviu kasimo.
Buvo vaikus savaitei i kaima pasieme, tai man reikejo ju vaziuoti pasiimti. Tai nuvaziavus ir prasidejo... as dukros nemoku gydyti ir netaip i ta dalyka ziuriu, nes jinai vis dar kosti ir kartais su priepuoliais ( vaikui astma nustatyta, beje is jos pacios ir paveldeta). Kad sunu ne taip aukleju, kad per mazai demesio jam skiriu - cia kalte ir pati jauciu, bet diduma laiko tenka skirti dukrai. Pati tokio vaiko niekada gyvenime neauginusi tai ir kabinejasi. Toliau seke, kad dukra netinkamai aukleju, nes triju metu vaikas moka aprodyti savo charakteri ir pastoveti uz save, nors tik pries savaite vaikai buvo pagirti visiskai svetimu zmoniu, su kuriais praleidome para uz gera elgesi.
O toliau jau prasidejo kabinejimasis prie mane..... kaip as galiu nepagalvoti, kad kai kuriems kitiems zmonems su manimi kartais sunku bendrauti. Nu ir man su kai kuriais kitais zmonemis yra sunku bendrauti, bet as jiems uz tai akiu nedraskau. Sedejau, galva palinksejau ir gailejausi, kad salia anytos mama sedejo, tai turejau prilaikyti savo nuomone sau.
O antradieni vaikui dare adenoidu operacija, tai ir apie tai turejau jos kompetetinga nuomone isklausyti.
Dziaugiuosi tiktais, kad artimiausiu laiku man neteks vel su ja susitikti ir bendrauti. Tikiuosi ramaus gyvenimo iki ziemos, nes vieninetelio anuko gimtadienis rudeni tikrai nebus pakankama proga atvaziuoti i svente. Greiciau vel visiems skusis, kaip cia mes savo vaiko gimtadieni iskeleme auksciau ju bulviu kasimo.
Silvute, gerai darei, kad galvą linksėjai. Tau skaudu, tu pikta ant tos senyvos moteraitės. Taip, suprantu. Lai šneka ji ką nori. Čia yra tavo gyvenimas, čia yra tavo vaikai ir darysi taip, kaip tu pati supranti ir įsivaizduoji.Gal ji tiesiog neturi su kuo pasišnekėti, tai ir pliurpia ir vaidina svarbią. Tegul. Gyvenk savo gyvenimą. O anyta juk toli, taigi neturėtų tau trukdyti. Sėkmės

Paskaičiau Spyglės ir Silvutės pasisakymus. Tikrai užjaučiu
. Na, kodėl yra tokių anytų, už ką taip nemėgsta savo marčių? Juk marti - sūnaus mylimoji, anūkų mama. Nejaugi taip sunku bent jau gerbti, jei mylėti neišeina. O paskui, atėjus senatvei, kai labai reikalinga vaikų parama, meilė, paguoda, jos pasijaučia apleistos ir vienišos. Bet taip yra dėl jų pačių kaltės. Kaip marčiai, kurią visą gyvenimą skaudino, žemino, negerbė staiga pamilt anytą, pradėt ja rūpintis?

QUOTE(vaiciuke @ 2006 06 16, 09:33)
Silvute, gerai darei, kad galvą linksėjai. Tau skaudu, tu pikta ant tos senyvos moteraitės. 

siek tiek ne taip supratai.
Galva linksejau, nes salia sedejo mano anytos mama. Vyro senele ir vaiku prosenele.
Mano anyta nera senyva moteraite - jai kazkur apie 50 metu. As gi jos vyriausiaji paviliojau. Nieko, guodziuosi, kad as jai tik pati pradzia. Dar du zentai turetu pasirodyti.
Kazdada seniai,kai dar net negalvojau,kad mano anytos sunus bus mano vyras,atsitiko toks ivykis.Mes uztrukom koncerte,kol mane palydejo,kol pats parejo,buvo kazkur 1 valanda nakties.Grizes namo rado uzrakintas duris,o raktas paliktas is vidaus,kad neieitu.Ilgai brazdinosi po durim ir skambino,ir belde,bet niekas neatidare(namuose buvo tevas,mama ir sesuo).Vaikinas prasedejo laiptines aikstelej ant radiatoriaus iki ryto ir isejo i darba.Kada sukilo seimynele,mamyte apsirenge ir atruko pas mane-6.30 is ryto.As dar miegojau giliu miegu,duris atidare tetis ir prasidejo,kokia as pasileidus,kad su bernu miegu,kur mano savigarba ir isdidumas ir t.t.tetis neapsikente isitrauke ja pro duris,ijunge sviesa ir parode,kad pas mane nieko nera.Po to aisku,ja isgine lauk.
Tai sitas bajeris man stovi akyse visa gyvenima.
Kai paklausiau vyro,kodel mama,ar sesuo neisileido jo,pasake ,kad taip norejo tevas,pamokyti.
O su vyriausiu sunum,tai is vis gerai pasielge,nepatiko panele su kuria draugavo,tai tevas nuejo i karini komisariata ir paprase,kad sunu i armija paimtu.Va cia tai tevai.
Bet ,zinokit,pas juos netraukia ne tik manes,bet ir vyro,sunaus.Kad paskambintu savo mamai,tai as priprasydavau.Zodziu,va taip ir gyvenam.
Linkiu visoms geru anytu,o kaip pacioms jomis tapsime,nebukim tokios kobros,kaip musiskes.
Tai sitas bajeris man stovi akyse visa gyvenima.
Kai paklausiau vyro,kodel mama,ar sesuo neisileido jo,pasake ,kad taip norejo tevas,pamokyti.
O su vyriausiu sunum,tai is vis gerai pasielge,nepatiko panele su kuria draugavo,tai tevas nuejo i karini komisariata ir paprase,kad sunu i armija paimtu.Va cia tai tevai.
Bet ,zinokit,pas juos netraukia ne tik manes,bet ir vyro,sunaus.Kad paskambintu savo mamai,tai as priprasydavau.Zodziu,va taip ir gyvenam.
Linkiu visoms geru anytu,o kaip pacioms jomis tapsime,nebukim tokios kobros,kaip musiskes.