Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentai (popierizmas)

QUOTE(*Julyte* @ 2005 12 08, 23:09)
Tai matyt kartu vienoj patalpoje ir dirba- čia KLP, nes ten ir patalpos nelabai jau naujoviškos, tikrai kaip miesto žemėtvarka.

ŽEMĖTVARKOS INSTITUTAS biggrin.gif už savaitikės jau bus sklypai padalinti, valiooo. Sakyčiau greitai - dvi savaitės rajono žemėtvarka; dvi savivaldybė; du mėn geodezininkas ir žemėtvarka biggrin.gif
Dabar dar toks klausimėlis, sakė, kad reikės kiekvieną sklypą įregistruoti kadastre- kiek laiko ten registruoja? Ar čia jau bus viskas?
Atsakyti
Siaip jau man kadastre registravo skypa per savaite ir tai buvo ne skubos tvarka. O zemetvarkoje uz tai tvarke dokumentus.... doh.gif protest.gif daugiau nei puse metu, paskutini isakyma pasirasinejo 40 dienu.
O as turiu toki klasuima..zeme, kurioje norime statytis ka tik dovanotas mano mociutes mamai. Mama turi teise man perdovanoti (be mokesciu ) po 3 metu..kokio igaliojimo ar leidimo reiktu man, kad galetume statyti nama?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 03 30, 14:08)
O as turiu toki klasuima..zeme, kurioje norime statytis  ka tik dovanotas mano mociutes mamai. Mama turi teise man perdovanoti (be mokesciu ) po 3 metu..kokio igaliojimo ar leidimo reiktu man, kad galetume statyti nama?

Kreipkis į notarą, jis tau viską išaiškins 4u.gif
Išsirink kuris arčiau ir paskambink, jei reiks užbėgsi ir susitvarkysi popierius 4u.gif
http://www.notarai.l...em=city&id=1147
Atsakyti
jau isiaiskinau thumbup.gif pasirodo galima mamai perdovanoti man zeme be mokesciu..taigi kai tik sutvarkysiu kadastre iregistravima galesiu imtis kitu dokumentu..
priminkit man ko pirma reikia ar namo projekto, ar savado, ar is viso leidimo statyti?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 03 31, 21:20)
jau isiaiskinau thumbup.gif pasirodo galima mamai perdovanoti man zeme be mokesciu..taigi kai tik sutvarkysiu kadastre iregistravima galesiu imtis kitu dokumentu..
priminkit man ko pirma reikia ar namo projekto, ar savado, ar is viso leidimo statyti?

Tavo mama turi nueiti į Registrą užsakyti pažymą sandoriui (arba užsisakyk Internetu), Nueiti paimti pažymą iš žemėtvarkos (tai irgi užtrunka kažkiek dienų) Paimti pažymą apie šeimos sudėtį (užtrunka neilgai) Viskas kainuoja.
Notarui atrodo tik tiek (pas notarą užsirašykit iš anksto)

Kai tik gausi iš notaro dovanojimo dok. eik į Registrą.
Daryk toponuotrauką ir tiksliuosius matavimus. (topo gali daryti ir be Registro pažymos, tiksliesiems jau bus reikalinga nuosavybės pažyma iš Registro).
Ieškokis architekto ir su vyru bandykit išsiaiškinti ko jus norit (lengviau bus išaiškinti architektui)
Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad mums užtruko išsiaiškinti kokio namo mes norim 5-6 mėn. Užtat kai išsiaiškinom architektui tiesiog parodėm ko norim
4u.gif
Dokumentus projektavimo sąlygų sąvadui gauti nuneš architektas ar pati (čia jau kaip sutarsit)
O leidimą statybom gausi paskutinej eilej, kai visus dokumentus sutvarkysi kartu su architektu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gerlenda: 31 kovo 2006 - 21:13
Tai, kad tikslieji geodeziniai matavimai jau padayti, kitaip dovanojimo nebutu iseje daryti, nes mociute dovanojo mamai, o mama man (tik va notare skae, kad jei mama man is karto dovanos nereikes moketi mokesciu, o kiti sako, kad gali tekti man sumoketi 15 proc.) Registravima as darysiu mamos vardu, turiu igaliojima ir uzsakyti dovanojimo sandori.
O kam reikia seimos sudeties pazymos? blink.gif
Del topo nuotraukos zinau, kad jos galiojimas ribotas, tai per ta galiojimo laika reikia gauti leidima statyboms, ar tik suderinti su su architektasi projekta ir gauti ta savada?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 04 04, 16:42)
O kam reikia seimos sudeties pazymos? blink.gif
Del topo nuotraukos zinau, kad jos galiojimas ribotas, tai per ta galiojimo laika reikia gauti leidima statyboms, ar tik suderinti su su architektasi projekta ir gauti ta savada?

Nes reikia vyro sutikimo dovanot... Tipo turtas įgytas santuokos metu yra abiejų nuosavybė, nebent tavo močiutė dovanoje sklypą tik motinai ir notaro patvirtintoj dovanojimo sutrtyje parašyta, kad tik motinai...
Sąvade yra daug tokių klausimų į kuriuos gali atsakyti pasitarus su architektu (nu nebent pati viską žinai...)
Atsakyti
AAAAa, na tai man nereikes tos pazymos, nes tevai jau seniai issiskyre ir dovanojimas konkreciai mano mamai skirtas.
Zodziu man reikes ieskoti architekto..nes kokio namo norim jau zinom..bet dar reikia ten viska suregistruoti ir topo nuotrauka padaryti... doh.gif o as jau namooooooooo noooooooooooriu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 04 05, 11:28)
AAAAa, na tai man nereikes tos pazymos, nes tevai jau seniai issiskyre ir dovanojimas konkreciai mano mamai skirtas.
Zodziu man reikes ieskoti architekto..nes kokio namo norim jau zinom..bet dar reikia ten viska suregistruoti ir topo nuotrauka padaryti... doh.gif o as jau namooooooooo noooooooooooriu

Tai tam ir reikalinga pažyma apie šeimos sudėti 4u.gif (jis gi nežino ji turi vyra ar ne)
Nueikit pas notarą pas kurį forminsit dokumentus jis viską pasakys ko reikia.

Gal gali parodyti kokį namuką pasirinkot jei jis yra I-nete. 4u.gif
Atsakyti
Ne tai mociute konkreciai dovanojo mamai, jos vardu, tai gal nereikes tada pazymos..nu pasiskambinsiu ir pasiklausiu.
O namukas, tai hm..mes patys pasibraize kiek ir kazka panaus i sita:
http://www.pajegos.l...sDetails&ID=204
Kadangi pas mus nuolydis sklype, tai reikes vis tiek cokolini auksta daryti pagalbinems patalpoms, o kai sklypo plotas tik 572 aro, tai labai didelio ir nepastatysi. Kadangi Vilniaus mieste aukstingumas bus 8 metrai..tai va kazka ir kazkaip sukurti galvojame, kad dar ir vietos zolynui ir akmenu sodui liktu:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 05 balandžio 2006 - 13:49
QUOTE(Alchemie @ 2006 04 05, 14:48)
O namukas, tai hm..mes patys pasibraize kiek ir kazka panaus i sita:
http://www.pajegos.l...sDetails&ID=204
Kadangi pas mus nuolydis sklype, tai reikes vis tiek cokolini auksta daryti pagalbinems patalpoms, o kai sklypo plotas tik 572 aro, tai labai didelio ir nepastatysi. Kadangi Vilniaus mieste aukstingumas bus 8 metrai..tai va kazka ir kazkaip sukurti galvojame, kad dar ir vietos zolynui ir akmenu sodui liktu:)

Aš tokį namą mačiau Jeruzalej, tai jis labai didelis g.gif Jūsų pabraižytas tikriausiai pamažintas g.gif
Atsakyti
Nu mes planuojame 180 kv.m. bet kadangi musu viskas turetu buti i pietus ir iejimas ir pagrindiniai langai (ale veranda) tai sudetinga rasti is kartotiniu, kas tiktu
Atsakyti