Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl ko verta tuoktis?

Stereotipai 4u.gif Bent jau mūsų atveju didėja motyvacija kažką veikti ir nuveikti daugiau vardan šeimos, vardan vaikų. Nes yra dėl ko, yra perspektyvos, aiškumas gyvenime, nebereikia mėtytis. Pvz. iki santuokos vyras net nuosavo būsto neturėjo, tik nuomavo. Jis net negalvojo pastoviai gyventi Lietuvoje ir apskritai nežinojo, kur jis gyvens ateityje. Ir tik po santuokos suprato, kad geriausia šalis gyvenimui bei šeimos kūrimui yra Lietuva, nes aš čia gimiau ir gyvenu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 04, 13:39)
O tolerantiski visi turim but smile.gif vat ir sako, kad LT blogas poziuris i nesusituokusias poras....bet as tai nesuvokiu kodel. ka blogo jie daro???

Aš nemanau, kad blogas. Normalus. Tik , kaip Subjektyvi rašė, daug kam reikalingas aiškumas, kas ir kaip? Kai žmonės susituokę, nesvarbu kaip jie gyvena, sutaria, aišku, kad vyras/moteris nėra laisvi. Jie įsipareigoję vienas kitam šiuo metu. Kai yra nesusituokę, na man jie nėra šeima, nes tokia šeima gali iširti per 5 min., susidėjai daiktus ir per duris, kad ir ką padarei, tai nutraukei santykius, viskas, jokios šeimos neardei, jokių skyrybų nėra. Aišku, gali , kažkas sakyti, kad ir susituokę išeis per 5 min, bet vistiek tai yra ne toks lengvas procesas, nes veikia tam tikri psichologiniai stabdžiai, yra jie ir tiems , kuriems vedęs vyras tabu.
Na aiškiau pasakius, jei vyras nesusituokęs, reiškia, jis laisvas, galiu kabinti. biggrin.gif
Atsakyti
Nevedęs vyras - neįsipareigojęs vyras, laisvas vyras, bent jau LT taip yra. Kad jis su kažkuo draugauja, gyvena - neturi tokios reikšmės, sugyventinė ne žmona. Žinoma, kai kam ir vedęs vyras ne problema santykių vystymui, bet vis tiek, dažniau vedusio vyro statusas yra tabu santykiams.
Atsakyti
Nelabai suprantu iš kur čia tas blogas požiūris į nesusituokusias poras Lietuvoje?

Arba kartos prasilenkia blink.gif
Atsakyti
Ar kas sako, kad blogas požiūris? Lietuvoje vis dar kitoks požiūris, nors pamažu ir keičiasi, bet tikrai nėra taip, kad vedę ir sugyventiniai - tapatu, lygu. Na galbūt priklauso nuo poros ilgamečių santykių, kur visi aplinkui tiek pripratę prie jų, kad "visą gyvenimą" kartu, tai nebekreipia dėmesio į statusą.
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 04, 12:21)

As sitai kategorijai nepriklausau...Is tikruju man truputi baugi ta nuostata, kad santuoka suteikia saugumo...saugumo nuo ko? na, gerai, jei finansiskai tebunie.....bet vyras tikrai nebus labiau priristas, jei bus sudaryta santuoka

o kodel kalbame apie pririsija ir pan. Jokia santuoka nepriris vyro, jeigu jis nenores, taip pat nepriris moters, jeigu ji nores palikti vyra.
Bet vyrai jei jau pasipersa manau, jie pasirenka ta butent moteri gyvenimui. O sugyventine gali buti ne galutinis taskas gyvenime. Tiesiog man ta stabilumo nesutekiantis statusas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 04, 14:50)
Ar kas sako, kad blogas požiūris? Lietuvoje vis dar kitoks požiūris, nors pamažu ir keičiasi, bet tikrai nėra taip, kad vedę ir sugyventiniai - tapatu, lygu. Na galbūt priklauso nuo poros ilgamečių santykių, kur visi aplinkui tiek pripratę prie jų, kad "visą gyvenimą" kartu, tai nebekreipia dėmesio į statusą.

Na nežinau nežinau...sakyčiau mano aplinkoje, kuri yra sąlyginai jauna, santuoka nėra kažkoks rodiklis. Bet dabar pagalvojus, pažįstu žmonių ir vyresnių, kurie gyvena ir vargo nemato. O ir kiti pirštais nebaksnoja.
Nors žinau ir už save jaunesnių, kurios be santuokos nė krust.

O ir šiaip pasiskaičius čia, tai...atšoka noras santuokai, nes tada pasijauti kokia desperatiška kartais mūsų moteriška giminė gali būti... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 04, 11:19)
manau, kad taip, juk susituokem wink.gif Jei jau labai idomu, paieskokit mano ansktesniu zinuciu, pamatysit, kokios nesamones pas mus dejosi smile.gif
Taip jau buna kartais mirksiukas.gif nieko as cia idomaus neparasiau

Oj,ne,baikit, neieskosiu ir neciciakavysiu.
Aciu uz atsakyma,idomi buvo jusu nuomone.
Man suprantama jusu pozicija i pinigus/turta seimoje esant santuokoje.Puikiai jus suprantu.
Visi pinigai,turtai yra uzgyvenami/uzdirbami.
Gerai Tosk rase,mirtis tik negrazinama. drinks_cheers.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 04, 14:45)
Nevedęs vyras - neįsipareigojęs vyras, laisvas vyras, bent jau LT taip yra. Kad jis su kažkuo draugauja, gyvena - neturi tokios reikšmės, sugyventinė ne žmona.

Tas tiesa,sunku butu nepritarti.
Galima apeliuot i zmogaus sazine,morale,kad ans isipareigojes sirdim,zodziais,mintim,bet kas juodu an balto uzrasyta-aisku ir aklam.

Aimeja,ar pati esi istekejus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gustika: 04 spalio 2013 - 14:01
Čia žinok kaip gyvenime susiklostys. Juk yra ir moterų, kurias veda. Gali pirštis ir trečiai santuokai, ir tai ne riba. Ir išsiskyrusias, ir su keliais vaikais, kitąsyk nei grožio, nei proto, bet va nori jas vesti ir viskas. O yra, kurių neveda ir nesiperša, na kaip užkeikta ar kas, nors jos ir labai norėtų ištekėti. Gal netinkamus vedyboms partnerius susiranda, ar kažką tokio turi, dėl ko jų nenori vesti, ar dar kas.
Atsakyti
Nezinau...man jei vyras turi drauge, vadinasi jis ne laisvas. lygiai taip ir su moterim....o kiek vedusiu turi dvigubus gyvenimus...arba jau seniai nebegyvena kaip vyras ir zmona, bet santuokos nenutraukia....
na, bent jau man santuoka stabilumo/saugumo nesuteikia. nemanau, kad prastai jausciausi budama tik sugyventines statuse.
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 04, 14:55)

O ir šiaip pasiskaičius čia, tai...atšoka noras santuokai, nes tada pasijauti kokia desperatiška kartais mūsų moteriška giminė gali būti... doh.gif

kodel nesinori?kazko matyt nesupratau g.gif
Atsakyti
...dadesiu... as prastai jausciausi, jeigu buciau ne tik sugyventine , bet dar priedo sugyventine, kuri gimdo jam vaikus doh.gif
Atsakyti