QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 09, 08:27)
Tu nesupratai

Tiesiog paėmei išvirkščią kojinę ir dar bandei pamatuoti per galvą. Kažkada deklaravau, tikrai turėtum prisiminti, kad mes esame konservatyvių pažiūrų, propaguojame atitinkamai tam tikras vertybes. Mums santuoka yra viena iš vertybių, be santuokos nėra šeimos. Galbūt mačiau per daug blogų sugyventinių pavyzdžių, kad visą gyvenimą šviečia lemputės "laikina", "nieko gero". Aš savęs negerbčiau ir man tai asocijuojasi su pažeminimu, manęs, kaip vaikų motinos nepagarba, kas? Gyvenimas su vyru, vaikų gimdymas, namų puoselėjimas kai nėra santuokos. Tu esi "kaip" žmona, bet ne žmona. Tu gyveni "kaip" žmona, bet ne žmona. Viskas "kaip" santuokoje, bet ne santuoka. Imitacija. Ar tai manęs gerbimas, kad viską gali, miega su manimi, vaikus gimdo, namus kuria, valgom iš vienos lėkštės, bet negali įsipareigoti kaip sutuoktinis? Lai kitiems tai tinka, man ne, ir tai kategoriškai ne. Todėl kai skaitai apie laisvesnius santykius sugyventinių laikotarpiu, tai nesupratai ko? Nesupratai, kad tokiu būdu žmogui leidžiama apsispręsti, ko jis gyvenime nori. Vyras iš tų ožiaragių (žr. temą), kurie žiauriai sunkiai priima gyvenimo permainas, gali bombos sproginėti, bet tai labai sunkus procesas. Jei reikia pirkti kažką iš didelių dalykų, jis gimdys iki negalėjimo, išnarstys visus argumentus ir tai dar ne faktas, kad pirks. Čia jau tokia žmogaus natūra. Ir pasiryžti vedyboms, kai tau net ne trim ir nebuvo nei šeimos, nei vaikų, nei sugyventinių, tai yra mega turbo įvykis.

Nors santuoka ir vertybė, bet būtent permainos yra baisuva. Tai gi, jei ne mano suteikta laisvė ir jo įsitikinimas, kad "šimtas metų" man laukti, kol anas susiprotės, kad būtent aš jo gyvenime esu ir buvau geriausia, ką jis apskritai turėjo ir kad niekas nelaukia varpelio skambėjimo, niekam čia neįdomu, o aš tokia, jei kas man nepatinka, trenkiau durim ir išėjau, nukraujuosiu kur viena, bet nesižeminsiu.
Subjektyvi, as visai neneigiu tavo poziurio, vertybiu ir t.t. Tai yra tavo, tu taip jauties, bet man keista, kad tau atrodo jog privalu ir kitiem taip jaustis, galvoti ir vertinti.
As budama sugyventine jauciuosi harmoningai, mano seimoje vyrauja santaika, supratimas, meile, pagarba. Kas is jusu gali tai paneigti? Ir ar reikia ka nors paneigineti, abejoti mano, ar kitu zmoniu pasirinktu gyvenimo budu, vien todel jog jis neatitinka jusu isivaizduojamo?
QUOTE(Molė @ 2013 10 09, 09:14)
Sena tema, tie patys nikai, tos pacios mintys.
Kur rašėm, kad tik sugyventiniai nedorovingi. Kalba rutuliuojasi apie tai,kad valstybė įstatymais remia santuokos pagrindu sukurtą šeimą, sutuoktinius
Santuoka man, mano vaikams , draugams ir artimiesiems nėra tik biurokratinis veiksmas. santuoka - valstybės pripažįstama dviejų atsakomybę prisiimančių žmonių sąjunga, sukurianti giminystę, suformuojanti šeimą , santuoka - tai įsipareigojimas prieš save ir savo išrinktąjį , prieš savo būsimus vaikus ir paskelbimas visuomenei, kad nuo šiol mes esame šeima

Santuoka-tai tradicijos ir papročiai, tai, kas įskiepyta šeimose tėvų, senelių ir prosenelių, tai tarpasmeninių giminystės ryšių plėtojimas su išrinktojo giminėmis. Santuoka man buvo priimtina moraliniu aspektu, nes santuoka pati deklruoja, kad jau yra šeima, o gyvenantys santuokoje žmonės ne tik deklaruoja, kad jie yra šeima, bet savo gyvenimo pavyzdžiu įskiepija savo vaikams, kad santuoka ir šeima yra vertybė, padedanti išsaugoti papročius ,tradicijas .
Jei santuoka tik biurokratinis veiksmas, tai kodėl ilgalaikiai sugyventiniai vis tik veda, ir vedę/ ištekėję deklaruoja, kad pasijaučia laimingesni ir dar labiau įsimylėję. Galime rasti net ir iš mūsų žvaigždžių tarpo tokių
O kur tu rasei kad sugyventiniai yra dorovingi? Visur ka tu rasai apie juos vien negatyvas. Tai mane ir stebina. O aiskinti jog neva tavo patirtis itakoja toki vertinima, bet ta pati patirtis turi gi irgi pakuzdeti, jog ne viskas yra blogis, paliekant sau paklaida klaidai.
Nemaza dalis moteru antra karta atsisako teketi, pasirenka sugyventines dalia, kaip manai kodel?
Kazkada visos tradicijos buvo naujiena, ar tu gali duoti garantijas jog sugyvenimas nevirs tradicija? Tuomet ar tai gali buti argumentas?
Na matai, tau kad jaustumeisi seima, sutuoktine, morali, turinti gimine ir t.t. reikia biurokratinio veiksmo, viesai pasiskelbti apie tai. O man jo nereikia, nes ir taip visa tai turiu, jauciu ir be to.
Kiekviena is musu turi savo vertybes, poreikius, kokia problema?
Kodel anot taves mano pasirinkimas yra pusetinas, menkavertis, nepilnavertis ir t.t.?
Na ir aciu dievui, jei zmogui ta santuoka yra vertybe, kas tai neigia, lai tuokiasi. Bet tu man pasakyk, kodel pati negali priimti, kad ir as budama sugyventine jauciu, gyvenu ne ka blogiau uz tave, net nedristu rasyti jog geriau, nes itariu sukelsiu sarsala, nes anot jusu as sugyventine tiesog negaliu buti laiminga, mano seima nera pilnaverte, nes neitakota biurokratinio veiksmo...
Tarp kitko, pasidomek "Lietuvos Respublikos CK. III knyga. Seimos teise. 15 skyriumi. Beje i pirmi skiriai apie santuoka tau bus idomus
Ten parasyta, kad seima nera vien santuoka. Pagaliau, man asmeniskai nereikia, kad valstybe remtu mano seima, tad velgi sis vartotojiskas argumentas man nera svarsu. Mes visi matuojame is savo varpines, tokie jau esame.
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 10 09, 10:15)
O santuoka kalta, kad jos vyras bušavoja ir jos negerbia, nevertina? Mano, kitos, dar kitos nebušavoja. Tai ką? O uošvis matai normalus. O jis vedęs ar sugyventinis?
Prie ko čia santuoka, ar gali paaiškinti?
Lygiai prie to paties, kai kalba eina apie sugyventinius, kai kalbama apie blogus nedorovongu zmoniu darbelius. Juk ne statusas zmones daro dorovingais.
Papildyta:
QUOTE(vaiciuke @ 2013 10 09, 09:03)
Maniskis gyvenima su manim vadino seima

ir dabar esam seima
siaip tai diskusija be galo, bet man kazkaip atrodo, kad viena ir kita puse nesusineka todel ,kad kalba apie skirtingus sugyventinius...is tikruju, kai susimeti tik todel, kad smagu be jokio noro nugyventi taiop visa gyvenima, yra viena. bet kai gyveni, kuri ateiti (abipusiai kuri), tuomet turim visai kita situacija, butent ta situacija, kuria aprase Moonte. zonomes gerai taip gyventi, ne vienam nekyla mintys, kad va anas manes neima i zmonas, kokia as nabage.....arba ta ragana nenori uz manes teket, nejaugi as toks prastas...
Ir pritariu Moontei tuo, kad gyvenant kartu be santuokos visas seimos puoselejimas yra stipresnis, nes realiai teisiskai toks gyvenimas nera iteisintas, todel lengviau issibegiot, vadinasi reikia idet daugiau pastangu, kad ta seima neisirtu.
Ir vel uzduodu ta pati klausima: nesusituokusi pora augina vaikus, veda benrda uki, kas jie jeigu ne seima???
Zinot, as negaliu teigti, jog sugyventiniai "dirba" seimoje daugiau nei sutuoktiniai. Neretai, mano galva sugyventiniai ir stuoktiniai labai panasus, bent jau mano seimoje. Skirtumas kad nera atliktas biurokratinis veiksmas. Del sios priezasties mes ir nedarome mums beprasmiu veiksmu, nes jie neitakoja ir netikos musu saitu.
Bet va paskaicius Moles, Subjektyvios argumentus, kokie nedorovingi yra zmones, kad gali likti ant ledo, butinai tavimi privalo naudotis. Ant sirdies pasidaro taip silta, kad salimais manes gyvena dorovingas zmogus, kuriuo galiu besalygiskai pasitiketi, nes tam kad pasitiketi, myleti, jausti pilnatve mums nereikia santuokos.