Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl ko verta tuoktis?

QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 12, 09:07)
Nereikia persūdyti  mirksiukas.gif
Niekas nesako, kad santuoka - sovietinis palikimas ir panašiai ir taip toliau. Mintis yra labiau apie tai, kad visko buvo ir tada, visko yra ir dabar, tik kad tai buvo slepiama, o dabar viskas daug atviriau.

ka jau cia nuslepsi kad issiskyrei ar susituokei. ir kad kuris i sona eina, irgi visi zinojo, jokios cia paslapties. uztat is tu laiku matyt man ir istrige, kad pats zodis "sugyventine" turi laabai ne kokia reiksme, mazdaug tokia, kaip kad dabar per 24 valandas kur rodo zmoniu gyvenimus. va ten tipiski "sugyventiniai". o kam malonu, tas ir vadinasi taip, as nenoreciau.

QUOTE(meletu @ 2013 10 12, 09:15)
kur prapuolė tradicija kai tėvai nusižiūrėdavo nuotaką/jaunikį, važiuodavo piršlys, tėvų derybos dėl kraičio ir dar labai gerai, jei tėvai vaikų paklausdavo ar jie to nori, tradiciškai net neklausdavo? Vargu ar dabar jaunimas būtų sužavėtas  biggrin.gif

man patiktu bigsmile.gif butu galima dukra istekint su maziau sansu susigriaut gyvenima, vistik ilgiau gyvenu ir zmones pradedu atskirti, kas yra kas is tiesu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 10 12, 13:30)
ka jau cia nuslepsi kad issiskyrei ar susituokei. ir kad kuris i sona eina, irgi visi zinojo, jokios cia paslapties. uztat is tu laiku matyt man ir istrige, kad pats zodis "sugyventine" turi laabai ne kokia reiksme, mazdaug tokia, kaip kad dabar per 24 valandas kur rodo zmoniu gyvenimus. va ten tipiski "sugyventiniai". o kam malonu, tas ir vadinasi taip, as nenoreciau.

Aš žinokit nebeturiu jums ką ir pasakyt, pažiūrėjau kiek jums metų (jeigu jau amžių taip akcentuojame). Postringaujate apie tuos tarybinius laikus, o tuo metu tik vaikas buvot. Kaip tokia jauna moteris, sudarote įvaizdį lyg iš mūsų mamų kartos būtumėte mirksiukas.gif ir aš nesakau, kad mūsų mamos blogai mąsto, bet taip kalbėti ir auklėti kitus tik joms pakolkas ir galima dėl tos pačios užgyventos patirties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 12, 12:54)
Aš žinokit nebeturiu jums ką ir pasakyt, pažiūrėjau kiek jums metų (jeigu jau amžių taip akcentuojame). Postringaujate apie tuos tarybinius laikus, o tuo metu tik vaikas buvot. Kaip tokia jauna moteris, sudarote įvaizdį lyg iš mūsų mamų kartos būtumėte  mirksiukas.gif  ir aš nesakau, kad mūsų mamos blogai mąsto, bet taip kalbėti ir auklėti kitus tik joms pakolkas ir galima dėl tos pačios užgyventos patirties   4u.gif

cia tik irodymas, kad galima subresti ir nesulaukus 50ties.

emm, dabar gaunasi taip, kad noreti santuokos gali tik pagyvenusi moteris, o man pagal metus priklauso noret skurlius sumest ir tuo didziuotis. ir is kur tau zinot, ka esu patyrus, o ko ne. ir koks mano gyvenimas buvo tada. ir dabar. nezinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raudona Saule: 12 spalio 2013 - 13:16
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 10 12, 13:30)
man patiktu  bigsmile.gif butu galima dukra istekint su maziau sansu susigriaut gyvenima, vistik ilgiau gyvenu ir zmones pradedu atskirti, kas yra kas is tiesu biggrin.gif

Graži iliuzija ir nieko daugiau, jog mama žino geriau. biggrin.gif
Ar visai jaunas ar jau gerokai pagyvenęs, negali žinoti, kaip keisis žmogus, nors šiandien jis atrodo yra tiesiog tobulas.
Atsakyti
QUOTE(meletu @ 2013 10 12, 13:45)
Graži iliuzija ir nieko daugiau, jog mama žino geriau.  biggrin.gif

neiseina kitaip biggrin.gif tai nieko, ji kolkas jei patariu, meta savo bernus per skype arba smske biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raudona Saule @ 2013 10 12, 14:05)
cia tik irodymas, kad galima subresti ir nesulaukus 50ties.

emm, dabar gaunasi taip, kad noreti santuokos gali tik pagyvenusi moteris, o man pagal metus priklauso noret skurlius sumest ir tuo didziuotis. ir is kur tau zinot, ka esu patyrus, o ko ne. ir koks mano gyvenimas buvo tada. ir dabar. nezinai.

Aš ne apie norėjimą gyventi susituokus, o apie požiūrį į kitus mirksiukas.gif
Tikrai nežinau kiek esate patyrusi ir į jūsų patirtį nesikėsinu, tai buvo tik pastebėjimas, kad tarybiniais metais santuokos realiai nebuvote sukūrusi ir tiek.

Plius esate labai jauna moteris, kuri neturėtų savęs vadinti bobute, juk dabar gražiausi jūsų metai 4u.gif
Atsakyti
taigi juokauju apie ta pensininkes statusa biggrin.gif (nors mano pvz pajamos pensija ir vadinasi, tik ne senatves) tiesiog jau isitikinau, kad tevu ir seneliu vertybes bei poziuris yra didziaja dalimi teisingi.

o apie anuos laikus tai ko man neprisimint, kad tevai seneliai dirbo pagal specialybe, turejo kur gyvent ir del pragyvenimo galvos nesuko, badas niekam negrese, mokesciai kainos kito lygmens ir gyvnime gali v eikti praktiskai ka nori. kai tuo tarpu dabar gyveni tam, kad uzdirbtum ant viskokiu mokesciu, kuriuos privalai moketi jei dar vis kvepuoji ir sraigtu i zeme nesulend. be to as gyvenau ne vaiko gyvenima, o skalbiau viriau ir taip toliau, todel man svieciasi kitaip.
Atsakyti
Šioje vietoje aš sutinku - paklausyt mamos, močiutės, renkantis vyrą visada reikia. Problema ta, kad vis tiek jaunystėje neklausysi doh.gif O tuoktis ar ne jau gali ir patys nuspręsti.

Mes nuo santuokos iki tarybinių laikų persimetėm lotuliukas.gif na aš nesiginčysiu kiek ten ko patirta, nudirbta, užgyventa, kiekvienas savo kuprą tempia ir kiekvienam ji savaip sunki 4u.gif
Atsakyti
persimetem nes lyg Carablannca sake, kad tuokesi tada zmones ne kad patys norejo, o kad politika liepe, kad tai mustras, o ne doroves nuostata. bet siaip tai jo nesamone cia tie ar anie laikai. preis tarybinius laikus zmone sirgi gyveno, ir tuokesi tada, ir susimete gyveno, visaip. tik gal tais tarybiniais laikais geriau matesi koks visuomenes sluoksnis gyvena nesusituoke. daugumoj taip. o dar anksciau? mano prosenele buvo merga su vaiku, is kitos ouses kita prosenele - aktyviai praktikkuojanti katalike su visom is to iseinanciom pasekmem. geriau antrajai buvo gyvent visuomenej manau. ir manau, kad tai teisinga.
Atsakyti
QUOTE(Apsimetele @ 2013 10 11, 23:04)
asmeniskai as nezinau kam tos vestuves. Man rodos tai tik turtiniams reikalamas iteisinti ir tera reikalinga. As istekejau, ''nes jau buvo laikas'', pavardes nesikeiciau, nes nematau prasmes, pries kelias savaites buvo musu vestuviu metines, tai brangusis nesiteike net gelytes parnesti, o i mano priekaistus tik nuvele ''o tai ka, mum visalaik reikes ta diena svesti?''  doh.gif

Nesutapatinkit santuokos ir vesuvių g.gif
O kad vyras nesugeba gėlytės parnešt, tai jau ne santuokoje esmė. Sugyventinis būdamas irgi neparneštų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lilė_supynėse @ 2013 10 12, 10:07)
Nereikia persūdyti  mirksiukas.gif
Niekas nesako, kad santuoka - sovietinis palikimas ir panašiai ir taip toliau. Mintis yra labiau apie tai, kad visko buvo ir tada, visko yra ir dabar, tik kad tai buvo slepiama, o dabar viskas daug atviriau.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš sakyčiau, kad negalima lyginti tarybinių laikų santuokų ir dabar, tada anuomet žmonės daug ko bijojo, ką pasakys kaip pagalvos kitas, juk išsiskiri ir užsidedi sau jau ktyželį, kad su tavim kažkas negerai, o kiek dar seniau buvo santuokų už išskaičiavimą, kur nieks neklausė patinka nepatinka, bet tuokiesi, jau net nekalbu apie meilę. O dabar veiksmų laisvė, žodžio laisvė, visi nusipelnėme gyventi geriau ir dėl to kuo toliau tuo labiau santuokos įžadai praranda prasmę.

Kiek žinau senais laikais nuo tam tikrų metų vyrams net senbernio mokestis buvo uždėtas, kad dabar jau būtų lygių teisių pažeidimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pipirinė: 12 spalio 2013 - 22:35
QUOTE(Pipirinė @ 2013 10 12, 23:34)
Aš sakyčiau, kad negalima lyginti tarybinių laikų santuokų ir dabar, tada anuomet žmonės daug ko bijojo, ką pasakys kaip pagalvos kitas, juk išsiskiri ir užsidedi sau jau ktyželį, kad su tavim kažkas negerai, o kiek dar seniau buvo santuokų už išskaičiavimą, kur nieks neklausė patinka nepatinka, bet tuokiesi, jau net nekalbu apie meilę. O dabar veiksmų laisvė, žodžio laisvė, visi nusipelnėme gyventi geriau ir dėl to kuo toliau tuo labiau santuokos įžadai praranda prasmę.

Kiek žinau senais laikais nuo tam tikrų metų vyrams net senbernio mokestis buvo uždėtas, kad dabar jau būtų lygių teisių pažeidimas.

Dabar vaikų turintys turi teisę į papildomą neapmokestinį dydį, tuo tarpu neturintys vaikų ar juos jau užauginę, tokios teisės neturi. Kuo daugiau vaikų, tuo didesnis PNPD ir niekas neįžvelgia jojių teisių pažeidimų biggrin.gif
Esu tarybinių laikų vaikas ir neatsimenu, kad ko būčiau bijojusi ir tuokėsi visi mano draugai ir draugės iš meilės biggrin.gif
Net mama sakė, kad kai būsimą vyrą (mano tėvą) pamatė, tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Išsiskyrusi nebuvo nukryžiuota biggrin.gif Tik skirtumas, kad gyvent nesusituokus būdavo amoraliu dalyku, o ir išsiskyrusiems buvo daromos atžymos pase, būdavo aišku, kiek santuokų ir ištuokų buvo, kiek oficalių vaikų turi.
Žurnalai nesipuošdavo plikais papais ir užpakaliais ir nesipuikuodavo veidais, kurie jau n -tąjį kartą susituokę. Da-žniau galima būdavo paskaityti apie moteris - motinas- daugiavaikes, o ne apie moteris ntrečią ar n-tąjį kartą besituokiančias.
Apie seksą irgi garsiai nebuvo kalbama g.gif Neimu spręsti gerai ar blogai, bet tyrimai rodo, kad dabar seksą išbando vis jaunesni g.gif , dar apie atsakomybę nesuvokiantys g.gif
Atsakyti