Įkraunama...
Įkraunama...

„Savannah“ (Savana katė)

wisuomet yra "bet" taciau kas nori tas wisuomet pasiekia sawo net ir laukiniu gywunu prijaukinime
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2009 03 26, 15:36)
Ne, manęs pvz. visiškai tas nežavėtų. Aš noriu adekvataus gyvūno namuose, o ne narve, ir kurį aš galėčiau paglostyt tada kada aš noriu, o ne tik tada kai jis gerai nusiteikęs,  ir kad nagus nukarpyt būtų įmanoma be narkozės ir kad nereikėtų kalbėt prie to gyvūno pašnibždomis ir bijot netyčia padaryt kokį staigesnį judesį, kad neišprovokuot nežabotos agresijos.. Liūtas, gepardas, servalas ir t.t. visada liks laukiniais neprognozuojamais ir aplinkiniams (tiek žmonėms, tiek gyvūnams) pavojingais laukiniais žvėrimis.
Ar F1 ar F6, garantijų nebus jokių, kad turėsit adekvatų augintinį.

Negi is tikruju taip yra su sia veisle? blink.gif na, as atvirai pasakysiu, kad tikrai nesu daug skaiciusi ir domejusi apie sia veisle ..ka ten daug, aplamai tik siandien suzinojau kad butent toks katinas yra sios veisles ...
bet del antrojo teiginio .. drysciau papriestarauti ... o juk diskusijose gimsta tiesa, ar ne? mirksiukas.gif taigi ... nemanau, kad vien tik imant pacia veisle butu galima sakyti, jog tai nebus adekvatus augintinis ... ir kad, vien tik nuo veisles tai priklauso ..juk kaip zinia tos pacios veisles atstovai skiriasi ir kita karta netgi labai! ... as pati augindama du britus, tikrai pastebiu ju skirtumus ... ir visgi mano nuomone, seimininko elgesys labai daug itakos turi ... elgiantis zveriskai, is pacio "patikimiausios" veisles atstovo galima padaryti tikra neadekvatu zveri .. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog3: 26 kovo 2009 - 15:21
Man tai iš viso nesuvokiamas žmonių žavėjimasis tik egzotiška gyvūno išvaizda, visiškai nesigilinant į esmę.. Pasižiūrėkit Animal Rescue laidas, kiek tokių gyvūnų yra konsfiskuojama iš va tokių neatsakingų susižavėjusių tik egzotiška išvaizda, po to kai tie gyvūnai sužaloja žmones. Jūs manot juos kas nors "įvaikina" ar įtaiso į naujus namus? Juos sterilizuoja ir laiko laukinių žvėrių rezervatuose, nes jie yra NEPRIJAUKINAMI.  Domestikacija yra kurs kas sudėtingesnis ir labai ilgo laiko reikalaujantis procesas. Ar F1 ar F6, garantijų nebus jokių, kad turėsit adekvatų augintinį.

Nelabai supratau, cia jus apie Savana kate kalbat, ar abstrakciai- apie tigrus, liutus, misko zveris? Nes as tai zaviuosi Savana kate, kuri jau pakankamai yra prijaukinta, kad gyventu su zmogum ir jo vaikais, o ne tigrais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 26 kovo 2009 - 15:12
Ne, manęs pvz. visiškai tas nežavėtų. Aš noriu adekvataus gyvūno namuose, o ne narve, ir kurį aš galėčiau paglostyt tada kada aš noriu, o ne tik tada kai jis gerai nusiteikęs,  ir kad nagus nukarpyt būtų įmanoma be narkozės ir kad nereikėtų kalbėt prie to gyvūno pašnibždomis ir bijot netyčia padaryt kokį staigesnį judesį, kad neišprovokuot nežabotos agresijos.. Liūtas, gepardas, servalas ir t.t. visada liks laukiniais neprognozuojamais ir aplinkiniams (tiek žmonėms, tiek gyvūnams) pavojingais laukiniais žvėrimis.
Kuo arčiau originalo, tuo mažiau šansų, kad galėsite tokiu gyvūnu pilnai pasitikėt. Ir nebus visiškai jokių garantijų, kad būsite saugūs. Negi nebijote kad nukentės šeimos nariai, vaikai ?
Nebent Jūs esate patyrusi zoopsichologė, profesionali drasuotoja ir visą savo gyvenimą esate pašventusi gyvūnų elgsenos stidijavimui, gyvenate kaip atsiskyrėlė, miške, trobelėje ir t.t.
Man tai iš viso nesuvokiamas žmonių žavėjimasis tik egzotiška gyvūno išvaizda, visiškai nesigilinant į esmę.. Pasižiūrėkit Animal Rescue laidas, kiek tokių gyvūnų yra konsfiskuojama iš va tokių neatsakingų susižavėjusių tik egzotiška išvaizda, po to kai tie gyvūnai sužaloja žmones. Jūs manot juos kas nors "įvaikina" ar įtaiso į naujus namus? Juos sterilizuoja ir laiko laukinių žvėrių rezervatuose, nes jie yra NEPRIJAUKINAMI.  Domestikacija yra kurs kas sudėtingesnis ir labai ilgo laiko reikalaujantis procesas. Ar F1 ar F6, garantijų nebus jokių, kad turėsit adekvatų augintinį.

Na kazkaip tai juk milijonus metu salia egzistavo ir zmones ir gyvunai ir niekogi ane g.gif Zmogus kazkaip tai ismoko apsiginti tai kodel noreti atimti ta teisia is gyvunu g.gif Cia juk niekas nebruka imk ir viskas,laikyk ir viskas! Netinka tai ir nereikia! juk taip! kai kam meile yra liutai kai kam servalai ar pumos,nebutina but dresuotuoju kad zavetis. Juk siek tiek pagarbos mus supancioms butybes tikrai neturetu pakenkti! o stai apie tuos atvejus kur minejot tai pikta ir ant zveriu ir ant zmoniu! Labiau ant zmoniu nes jie tai juk zino kas yra kas o laukinukas juk nevarto tokiom savokom kaip :cia zmogus,ar bifsteksas pietums.Dazniausiai ir nugali instinktas
Atsakyti
Sis bei tas ... na, angliskai, nes lietuviskai nelabai kazka sekasi atrasti ... manau pakankamai atvirai aprasyta, nevyniota i vata ... pabrezta tik aktyvumas, apie agresyvuma kalba neina schmoll.gif

Like other types of cats, Savannahs are usually very good about using the litter box and adjust well to other household pets and children (although care should always to taken when placing a new animal in a home with small children). They are very intelligent cats that enjoy romping, jumping and, suprisingly enough, are often curious and play with water!
However, while they may sound "ideal," Savannahs are not for everyone. They are extremely intelligent and act like they are a member of your family. With few exceptions, they bond very closely with their owners and enjoy playing an active role in your family. Their energy levels are much higher than domestic cats and, like most pets, they need to be monitored around small children and pets (birds, gerbils, etc).

Papildyta:
Gulf Coast Exotic Felines is an in-home cattery that solely focuses on breeding and caring for Savannah Cats. Heather, the owner of "Gulf Felines," takes pride in personally raising these special kittens and cats in her own home, ensuring a Savannah that is well-adjusted and a wonderful asset to a family or breeder.
Papildyta:
http://www.gulfcoast...m/ourqueens.php

o cia pas sia veiseja laikomos savanos kates ...na, ne tiek ir mazai? g.gif
Atsakyti

wub.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaidameskyte @ 2009 03 26, 15:23)
Na tegul sau ir laukinukas ir su charakteriu! o ko nezavi asmenybes? O dar jeigu laukinukas murkia kaip isimylejelis tai is vis uf! Gal jusu nesuzavetu liuto isimylejimas ir murkimas kaip mazo kaciuko? Bepigu uzkariauti ir priversti gerbti save. O stai kur tikroji meile ir nuolankumas kuris isreiskiamas murkimu,prisirisimu ir liudesiu kai otaves ner salia... Negi vien tik to siekiam tukstantmecius kad priversti ir pazaboti laukine gamta? Juk kates ir yra laukines ir nepriklausomos o kas keisciausia tai tik tuom ir islaike savo zavesi...

Liuto murkimas gali labai greitai virsti riaumojimu.
As labai myliu ir gerbiu laukine gamta, todel ir nesitycioju is jos. Laukinis gyvunas turi buti laisvas ir nepriklausomas.
O visokie sunu ir vilku, servalu ir kaciu palikuoniai man atrodo kaip nepagarba gamtai, kisimasis i naturalia harmonija.
Beje, buvau aptikusi kazkur, kad F1 kartos savanu veisimas yra labai sunkus procesas, nes neretai servalas tiesios suvalgo kate/katina. Is jaunikliu gana daug neisgyvena: gimsta negyvagimiai, mirsta naujagimiai, neretai vadas sudaro 1-2 kaciukai, likusiu dalis yra nevaisingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arven: 26 kovo 2009 - 16:34
QUOTE(tiesiog3 @ 2009 03 26, 11:16)
Vsio  doh.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif noriu buti tiesiog4 doh.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

nu ar nesakiau, sulauksim tiesiog8 lotuliukas.gif

ar negerau tada bengalas g.gif grožis tas pats o ir nereiks bijoti ,kad užpuls lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiger: 26 kovo 2009 - 16:48
QUOTE(Arven @ 2009 03 26, 17:17)
O visokie sunu ir vilku, servalu ir kaciu palikuoniai man atrodo kaip nepagarba gamtai, kisimasis i naturalia harmonija.

Arven, bet juk ir dauguma kaciu veisliu (sakykim nemaisytu su plesriaisiais zverimis) taip pat yra isvestos, o ne atsirade naturaliu budu ... tai gautusi, ir cia isikisimas i naturalia harmonija g.gif
teko girdeti kad britai lyg ir buvo tokia nuo senoves, dar meino meskenai ... o nemaza dalis juk yra veiseju nuopelnas ..
Papildyta:
QUOTE(tiger @ 2009 03 26, 17:46)
nu ar nesakiau, sulauksim tiesiog8 lotuliukas.gif

ir vel tu tyciojies? g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif vaikas vakar buvo pasiryzes iki 6-iu katinu namuose prieiti ... kokie 8, nu blyn gi krize, neturesiu kuo maitinti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 03 26, 17:17)
Liuto murkimas gali labai greitai virsti riaumojimu.
As labai myliu ir gerbiu laukine gamta, todel ir nesitycioju is jos. Laukinis gyvunas turi buti laisvas ir nepriklausomas.
Beje, buvau aptikusi kazkur, kad F1 kartos savanu veisimas yra labai sunkus procesas, nes neretai servalas tiesios suvalgo kate/katina. Is jaunikliu gana daug neisgyvena: gimsta negyvagimiai, mirsta naujagimiai, neretai vadas sudaro 1-2 kaciukai, likusiu dalis yra nevaisingi.

Gerai kad dar nesove i galva mintis ko nors kryzminti ir dauginti bigsmile.gif Ot tai man dabar butu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tiger @ 2009 03 26, 17:46)
ar negerau tada bengalas g.gif  grožis tas pats o ir nereiks bijoti ,kad užpuls lotuliukas.gif

zinai, o is tiesu man paciai labai idomu pasidare .. visa tai ka cia kalbam (o ir internete literaturos ne kalnai) yra niekinis dalykas, nes kazkaip itariu kad nei viena nera susidurusi su sia veisle gyvai .. tad kalbeti ir savo nuomone destyti galim, bet labai idomu kaip is tikro su jais yra g.gif butu labai idomu isgirsti, kad ir tu paciu kaunieciu kuriu skelbimas yra idetas patirti su sia veisle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog3 @ 2009 03 26, 18:48)
Arven, bet juk ir dauguma kaciu veisliu (sakykim nemaisytu su plesriaisiais zverimis) taip pat yra isvestos, o ne atsirade naturaliu budu ... tai gautusi, ir cia isikisimas i naturalia harmonija  g.gif
teko girdeti kad britai lyg ir buvo tokia nuo senoves, dar meino meskenai ... o nemaza dalis juk yra veiseju nuopelnas ..

Man tai atrodo skirtingi dalykai, bet cia jau i savo filosofija nukrypsiu. Kaciu prijaukinimas vyko labai po truputi - is pradziu jos tiesiog gyveno salia zmoniu, nes ten buvo daugiau grauziku. Ilgainiui zmones pastebejo sia naudinga savybe ir eme kates jaukintis - kartais paserti, apginti. Prie zmoniu islikdavo ir toliau veisdavosi tik jaukiausios kates. Vyko kaciu ir zmoniu koevoliucija - jie kito kartu. Tam tikra prasme gyvenimas su zmonemis ir prisitaikymas buvo kaciu rusies adaptacija islikimui - zmogus uztikrino ju dauginimasi. Taigi abi rusys gavo nauda: zmones galejo kontroliuoti grauziku populiacija, patenkimno savo emocinius prisirisimo ir svelnumo poreikius, o kates galejo "pigiai" daugintis. Mutualizmas.
Atsakyti