Įkraunama...
Įkraunama...

„Savannah“ (Savana katė)

Nereali - paerzink dar nuotraukytem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2009 03 26, 20:43)
Amerikoj yra praktikos ir tigrus laikyt "naminius". Kai kurie netgi nieko nenuzudo. Tai tikrai nera rodiklis.
Beje, Jus ir pati ankstesnese temose atkalbinedavote zmones nuo laukiniu kaciu auginimo ir pasakojote apie savo sunkumus su tuo "katineliu".

Arven, labai nuosirdziai as niekam nieko nerekomenduoju wink.gif as ir pati rasau kad kol neturesiu NAMO (su teritorija) ir vaikas bus jaunesnis nei 6 metai iki to laiko net nesvajosiu wink.gif Reikia atsiminti dar viena momenteli (net jei nekalbam apie charakterio ypatumus) kad visu laukiniu shlapimo kvapas yra truputeli,mazumele, gerooookai stipresnis nei naminiu smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(tiesiog3 @ 2009 03 27, 07:28)
Arven, tigrai man pasakisko grozio gyvunai nuo pat mazumes ...  wub.gif
tiesiog, na tai va prašom naminis tigriukas - toyger wub.gif wub.gif (man irgi tigrai visada buvo kažkas toookio..)
user posted image
user posted image
va šita rasė tai mano svajonė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2009 03 27, 13:38)
tiesiog, na tai va prašom naminis tigriukas - toyger  wub.gif  wub.gif (man irgi tigrai visada buvo kažkas toookio..)
user posted image

nerealu wub.gif wub.gif wub.gif pasakiskas grozis wub.gif
Atsakyti
Jau neiskenciau ir as, isiterpsiu 4u.gif
Visu pirma - mergaites, nesirinkit kates tik pagal isvaizda. Svarbiausia yra nuspresti kokio temperamento augintinio norite, nes tarp tu paciu is laukiniu isveistu veisliu skirtumai yra. Jei ka zavi tik Savanu isvaizda, visada galima rinktis Ocelotine kate (ocicat), kuri taipogi demeta, panasi i leoparduka, bet visai neturi laukinio geno smile.gif Dar yra Egyptian Mau, naturaliai gamtoje susiformavus veisle.
Jei Savana renkates grynai del jos charakterio - puiku, nusiteikit turet ypatingai aktyvu seimos nari, kuris nieko nepraleis pro akis ir reikalaus viso jusu demesio. Aisku su kokiais F3 geriau neskubeti, nes tikrai reikes ideti daugiau darbo nei auginant paprasta kate ir tai gali pareikalauti truputi daugiau igudziu. Svarbiausia atsizvelgti ir i gyvuno poreikius, neuzdarysit gi kokios F3 Savanos mazame butuke, jai reikes erdves issilakstymui.
Tokia nuomone, kad jei kate turi laukini gena, tai jinai butinai yra nesugyvenamo charaktrio, tai irgi yra truputi iskreipta. Pasirinkus F5 ar F6 tikrai nereikes bijot, kad kate kazka uzpuls ir sudraskys (Aisku pavieniai atvejai galimi, bet jie galimi ir su paprastom naminukem katem, kurios pradeda puldineti vaikus ir pan. Cia jau grynai psichologinis reikalas ir niekas nuo to nera apsaugotas). Zmones nusiperka tokias kates, tikedamiesi kilimuko prie zidinio, o kai paaiskeja, jog cia labai aktyvus ir reiklus gyvunas, kuriam, kaip kokiam vaikui, reikia demesio, paskui talpina visokius neigiamus komentarus apie tu katinu laukini charakteri doh.gif
Pati auginu bengaliuke, pries pirkdama daug domejausi apie ju temperamenta ir pan., pirkau butent del to, kad si veisle ikunija viska, ko as noriu is kates charakterio prasme wub.gif Ji aktyvi, zaisminga, kalbi, visur nori buti kartu, sekioja po namus, viskas jai idomu ir viska reikia pirmiausia duoti jai apuostyti, labai prieraisi, meili, labai megsta gulet ant keliu, daug murkia, daro masazus ir duoda bucki smile.gif Nebijo vandens thumbup.gif Nieko laukinio as joje neizvelgiu, tiesiog nuostabiausia drauge kokios tik galejau tiketis!
Norintiems tik ramaus pliusinio padarelio tikrai nepatarciau pirkti nei savanu, nei bengalu nei panasiu veisliu, bet tikrai ne del to, kad jos kazkokios laukines, tiesiog tai ypatingai aktyvios kates, kurios nori laaabai daug demesio ir prisigalvoja visokiausiu zbitku, kad tik to demesio gauti biggrin.gif
Papildyta:
Toygeriukai - tai tie patys bengalai, tik truputi kitokios isvaizdos smile.gif
Man dar labai grazi Serengeti, isveista kryzminant bengala su orientalu. Tik cia dar labai nauja veisle, planuojama isveisti servalo isvaizdos kate, nebenaudojant laukinio geno programoje 4u.gif
Atsakyti
Oho, gražūs padarai, bet auginti nesiryžčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Feles @ 2009 03 27, 14:17)
Norintiems tik ramaus pliusinio padarelio tikrai nepatarciau pirkti nei savanu, nei bengalu nei panasiu veisliu, bet tikrai ne del to, kad jos kazkokios laukines, tiesiog tai ypatingai aktyvios kates, kurios nori laaabai daug demesio ir prisigalvoja visokiausiu zbitku, kad tik to demesio gauti  biggrin.gif

as laikau du britus, kurie kaip zinia laikomi vieni is ramiausiu veisliu (ir beje, galima pavadinti pliusiniais meskiukais biggrin.gif ) bei abisinuka (kuris prie ganetinai aktyviu veisliu priskiriamas). tai visu pirma, ramus pliusinis meskiukas tikrai nereiskia kad jam ir demesio nereikia ... biggrin.gif jis lygiai taip pat prasosi demesio (o gal netgi daugiau nei abisinas, konkreciai pas mane)... abisino aktyvumas - kur nors ilyst, nuverst, staigiau "prasinesti" pro namus ... kito skirtumo as tarp savuju nematau ... abidvi veisles vienodai smalsios ir reikalaujancios demesio ..o jus man ir parodykit veisle, kuriai nereiketu demesio ... jeigu jau taip, galima isgyti iskamsa biggrin.gif
Atsakyti
Nugis nesakiau, kad kitiems demesio nereikia tongue.gif Sakau, kad savanoms, bengalams ir pan., to demesio reikia gerokai daugiau. Pvz., maniske sekioja is paskos visur, be jos ir i tualeta nelabai nueisi. O ir siaip, kai esi namie, visada viska turi daryt kartu, nesitraukia ne per zingsni. Atsisedi, o jinai jau ant keliu, masaza daro i veida lenda ir pratysais miau rodo, kad dabar turi ja glostyt ir masazuot biggrin.gif Apie buvima atskiruose kambariuose isvis nebuna ne kalbos, net kai miega, keliasi ir eina is paskos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Feles @ 2009 03 27, 15:31)
Nugis nesakiau, kad kitiems demesio nereikia  tongue.gif  Sakau, kad savanoms, bengalams ir pan., to demesio reikia gerokai daugiau. Pvz., maniske sekioja is paskos visur, be jos ir i tualeta nelabai nueisi. O ir siaip, kai esi namie, visada viska turi daryt kartu, nesitraukia ne per zingsni. Atsisedi, o jinai jau ant keliu, masaza daro i veida lenda ir pratysais miau rodo, kad dabar turi ja glostyt ir masazuot   biggrin.gif  Apie buvima atskiruose kambariuose isvis nebuna ne kalbos, net kai miega, keliasi ir eina is paskos  wub.gif

supratau mirksiukas.gif o pas mane kaip sakiau katinai 3, vieni ramios veisles, kitas aktyvios ... vaizdelis kai pareini is darbo - subega visi trys ... abisinas pasigalando nagus ir jau jo nera ... mazoji brite irgi nueina apsisuoscius...didysis britas tiesiog krenta po kojomis, miaukia, kad butinai ji paglostyti .. biggrin.gif wub.gif
jeigu as ant lovos visi trys vienodai ateina ir sugula apie mane .. wub.gif
i wc mes einam visada keturiese biggrin.gif wub.gif
miegam mes irgi keturiese .. wub.gif
durys atviros, kitaip neapsikesciau pati miaukimo doh.gif tad gyvenam visi vienoj erdvej..
taigi, sakau, is esmes netgi daugiau britai prasosi demesio, nes abisinukas daugiau laiko praleidzia belakstydamas kaip vijurkas po visus namus biggrin.gif
ir negaleciau pasakyti, kad viena ar kita myliu daugiau ... schmoll.gif visi yra kazkuo ypatingi, kazka turi nepakartojamo ... jeigu didysis paperka nuginkluoja savo prieraisumu, savo murkimu, glaustymusi ir kabejimu su manimi ... tai maziukas abisinukas nuperka savo juokingomis israiskomis ... doh.gif lotuliukas.gif ir murkt kai ima .. ir kai ant keliu isitaiso .. ir kai ant peties uzsikeriobzlina, kai as prie kompo ..ir ant kupros uzsokes kai as plaunu galva doh.gif ir kai savo kuda nugaryte riecia, kai imi ji glostyti wub.gif wub.gif Celel vel tyik jai budingu iprociu turi ... ir pats trumpas sumiaukimas, ir baikstumas, ir uodegos keistas mojavimas i sonus ... ir prigulimas visada salia .. ir tas kai ateina, atsistoja ant dvieju kojyciu, kad arciau butu, o jei nematai sumiaukia :wub:zodziu DIEVINU KATES! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog3: 27 kovo 2009 - 14:43
QUOTE(Feles @ 2009 03 27, 15:31)
Nugis nesakiau, kad kitiems demesio nereikia  tongue.gif  Sakau, kad savanoms, bengalams ir pan., to demesio reikia gerokai daugiau. Pvz., maniske sekioja is paskos visur, be jos ir i tualeta nelabai nueisi. O ir siaip, kai esi namie, visada viska turi daryt kartu, nesitraukia ne per zingsni. Atsisedi, o jinai jau ant keliu, masaza daro i veida lenda ir pratysais miau rodo, kad dabar turi ja glostyt ir masazuot  biggrin.gif  Apie buvima atskiruose kambariuose isvis nebuna ne kalbos, net kai miega, keliasi ir eina is paskos  wub.gif

Mano rusu melynoji elgiasi lygiai taip pat- visiskai taip, kaip cia parasyta...
Jei jos nera tam kambari, kur as- jau sunerimstu, kad uzdariau netycia spintoje arba jai kazkas atsitiko- lekiu tada ieskot, nes ji visada salia.Va, net ir ligoniukas budama- jau as jai sakau, gulek tik ramiai, siltai.Ne, ji stojasi, eina, vistiek ten kur as.As net i wc neidavau, kentedavau jau iki nezinau kiek, kad tik ji nesoktu is lovos ir nesivargintu smile.gif
Atsakyti
Uoj visi katinukai individualus ir visi savaip nuostabus wub.gif As kiek iki tol turejau katinu, tai nei vienas nebuvo toks prieraisus kaip bengaliuke, tai uztat taip ir sureiksminu jos charakteri ax.gif Aktyvumo tokio irgi neteko niekad matyt, padauza siaubinga doh.gif Jeigu nezaidi su ja, kai jinai uzsimano, tai pagatava namus sugriaut ir viska, kas tik jai neleidziama padaryt, kad tik uzsiimtum su ja. Draugas mano tai nukencia net nuo jos kartais, nevengia jinai jo apkandziot ar apibraizyt kai jisai laiku nesusiproteja su ja pazaist biggrin.gif Nu jam aisku nelabai juokinga, bet pats kaltas, kate ji laiko zemesniu uz save ir tiesiogine to zodzio prasme lipa ant galvos, o jisai nesistengia jos sudrausmint. As namie skirta meilei ir svelnumui isreiksti, o ir siaip galiu viska daryt jai ka noriu, jei ir nesidziaugia, tai bent jau iskencia, nes zino, kad kitaip nebus thumbup.gif
Va dabar grizom is veto po apziuros, guli ant keliu ir murkia...net neisivaizduoju kaip as be savo meilybes galejau gyvent, visas pasaulis jinai man wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Feles @ 2009 03 27, 19:24)
Uoj visi katinukai individualus ir visi savaip nuostabus  wub.gif 
..net neisivaizduoju kaip as be savo meilybes galejau gyvent, visas pasaulis jinai man  wub.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Beje, Feles tavoji bengaliuke labai grazute wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif rasto grazumas doh.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti