Įkraunama...
Įkraunama...

„Savannah“ (Savana katė)

Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
paziurekite cia merginos
http://www.youtube.c...;feature=relmfu nu nerialu negaliu
Atsakyti
wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Feles @ 2009 03 27, 12:17)
Jau neiskenciau ir as, isiterpsiu  4u.gif
Visu pirma - mergaites, nesirinkit kates tik pagal isvaizda. Svarbiausia yra nuspresti kokio temperamento augintinio norite, nes tarp tu paciu is laukiniu isveistu veisliu skirtumai yra. Jei ka zavi tik Savanu isvaizda, visada galima rinktis Ocelotine kate (ocicat), kuri taipogi demeta, panasi i leoparduka, bet visai neturi laukinio geno  smile.gif Dar yra Egyptian Mau, naturaliai gamtoje susiformavus veisle.
Jei Savana renkates grynai del jos charakterio - puiku, nusiteikit turet ypatingai aktyvu seimos nari, kuris nieko nepraleis pro akis ir reikalaus viso jusu demesio. Aisku su kokiais F3 geriau neskubeti, nes tikrai reikes ideti daugiau darbo nei auginant paprasta kate ir tai gali pareikalauti truputi daugiau igudziu. Svarbiausia atsizvelgti ir i gyvuno poreikius, neuzdarysit gi kokios F3 Savanos mazame butuke, jai reikes erdves issilakstymui.
Tokia nuomone, kad jei kate turi laukini gena, tai jinai butinai yra nesugyvenamo charaktrio, tai irgi yra truputi iskreipta. Pasirinkus F5 ar F6 tikrai nereikes bijot, kad kate kazka uzpuls ir sudraskys (Aisku pavieniai atvejai galimi, bet jie galimi ir su paprastom naminukem katem, kurios pradeda puldineti vaikus ir pan. Cia jau grynai psichologinis reikalas ir niekas nuo to nera apsaugotas). Zmones nusiperka tokias kates, tikedamiesi kilimuko prie zidinio, o kai paaiskeja, jog cia labai aktyvus ir reiklus gyvunas, kuriam, kaip kokiam vaikui, reikia demesio, paskui talpina visokius neigiamus komentarus apie tu katinu laukini charakteri  doh.gif
Pati auginu bengaliuke, pries pirkdama daug domejausi apie ju temperamenta ir pan., pirkau butent del to, kad si veisle ikunija viska, ko as noriu is kates charakterio prasme  wub.gif  Ji aktyvi, zaisminga, kalbi, visur nori buti kartu, sekioja po namus, viskas jai idomu ir viska reikia pirmiausia duoti jai apuostyti, labai prieraisi, meili, labai megsta gulet ant keliu, daug murkia, daro masazus ir duoda bucki  smile.gif  Nebijo vandens  thumbup.gif  Nieko laukinio as joje neizvelgiu, tiesiog nuostabiausia drauge kokios tik galejau tiketis!
Norintiems tik ramaus pliusinio padarelio tikrai nepatarciau pirkti nei savanu, nei bengalu nei panasiu veisliu, bet tikrai ne del to, kad jos kazkokios laukines, tiesiog tai ypatingai aktyvios kates, kurios nori laaabai daug demesio ir prisigalvoja visokiausiu zbitku, kad tik to demesio gauti  biggrin.gif
Papildyta:
Toygeriukai - tai tie patys bengalai, tik truputi kitokios isvaizdos  smile.gif
Man dar labai grazi Serengeti, isveista kryzminant bengala su orientalu. Tik cia dar labai nauja veisle, planuojama isveisti servalo isvaizdos kate, nebenaudojant laukinio geno programoje  4u.gif

hm cia visiska nesamone , toygeriukai ir bengalai visai skirtingos veisles ir veisliu kilmes salys kiek pamen,u toygeriai jai gerai pamenu australu veisle , mano daugai pries 5 metus pradejo veist toygerius, jie stambesni , bet retai jie taip getai atrodo kaip ykeltuose foto .
Papildyta:
ps , f1 f2 f3 yra hibridinis gyvunas, ne namine kate ir ne veisle, ji isigyti ir laikyti reikia gaut leidima, ir tai netaip jau paprasta, kad ji gaut visu pirma reik turet lauko ar sildomus voljerus tam tikru dydziu ir standartu ar kitas spetc patalpas skirtas tam gyvunui pagal standarta .CIA pagal taisykles .nemanykit kad dauguma hibriduku gyvenanamie kaip imestuose vaizdeliuose , jie dazniausiai gyvena voljerose .ar bent isivaizduojat koks ju kvapas ir kaip jie zymi teritorija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute25: 25 kovo 2011 - 01:40
Na,taip,-visa tai grazu,galima zavetis,noreti ju,jie labai grazus,as taip pat dievinu laukines gamtos visus kaciu atstovus,bet paziurekit ir si vaizdeli,laikyti namuose toki gyvuna,manau,nusikaltimas,nes jis yra vargsas ir kankinys,o ir tiems seimininkams gyvenimas-- pastovi rizika blink.gif nesuprantu tokiu zmoniu. verysad.gif

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Na isiterpsiu tadu ir as biggrin.gif
As auginau TIKRA laukini bengala ty Felis Bengalensis Euptailura (kai kur raso Felis Bengalensis Bengalensis)- Valentina. Jo atsiradimo istorija kazkada esu pasakojusi SM.
Trumpai: mes ji nusipirkome is vienos gamtininku stoties ir manau, kad tiesiogine zodzio prasme isgelbejome jo gyvybe.
Tik veliau ishanalizavus jo transportavimo dokumentus paaiskejo, kad jam 6 metai doh.gif
Taigi, subrendes 6 metu katinas, gimes Roterdamo zoo, auges Rigos zoo(ten turejo pravarde Tancor, nes kai noredavo esti dauzydavo per indeli) ir veliau dar gera pusmeti pagyvenes vienoje LT gamtininku stotyje tai yra absoliuciai neprijaukintas gyvunas, prie viso gerio dar igijes blogos patirties (klaikiai bijojo paaugliu ir vyru) atsirado musu 2 kambariu bute -pradzioje narve.

kol jis buvo narve buvo baisus zveris- rekaudavo panasiai kaip auksciau nurodytame video lusis, puldinedavo ir gasdindavo visus.
Veliau domestikavosi tikrai stipriai (kaip 6metu katinui):
Nepasakosiu daug visos istorijos, taciau reziumuosiu.Poros savaiciu begyje mistiniu (iki siol man nesuvokiamu budu) sugebedavo atsidaryti narva, kol reziume mes ji(narva) tiesiog isrinkome ir Valentinas apsigyveno kaip "naminis" katinas laisvai vaiksciojantis po buta, po poros menesiu pradejo esti mesa is mano ranku, po mazdaug metu nebebijodavo netgi sveciu ir gana drasiai netgi diena (jie siaip naktiniai gyvunai) ateidavo apziureti zmoniu.
Glostyti mes jo neglosteme, nors teoriskai buvo galima prie to pripratinti. Taciau ispudis kuri teko matyti pirmosiomis jo gyvenimo pas mus dienomis kai as su sluota bandziau ji pirma karta isbegusi is narvo ivaryt atgal ir pamaciau kas per sekundes dali liko is medinio sluotos koto..... blink.gif
Vienzo vien mintis kas gali likti is mano rankos nekele entuziazmo uzsiimti "liutu dresiravimu".

Is karto pasakysiu, kodel jis isvyko (beje jis dar gyvas- jam dabar apie 13 metu) - priezastis buvo mano pastojimas. Vaikas buvo perdaug ilgai lauktas ir rizikuoti savo kudikiu as neturejau teises. Del kitu savo kaciu as buvau rami, kad jei vaikas ivarys kuria nors i kampa ir patampys uz usu tai kate tiesiog pabegs... o va kaip tokiu atveju pasielgs Valentinas as nenorejau net bandyti prognozuoti. Taigi Valentinas isvyko i Rusija i bengalu veislyna.

KA AS NOREJAU PASAKYTI:
kelis dalykus:
1. Nors Valentinas gana greitai ismoko atlikineti gamtos reikalus kraiko dezuteje taciau vistik slapimo kvapas buvo NEEILINIS doh.gif biggrin.gif tai nieko bendro su katino kvapu, galbut panasiai smirdz' pastovejus prie tarkim liutu narvo Kauno zoo. Vienzo kvapelis reto nemalonumo- nei vienas net prabangiausias kraikas jo nesugere.

2. Teoriskai Felis Bengalensis E. yra NEPRIJAUKINAMOS laukines kates- bent tai raso literatura. (ko nepasakysi apie Servalus- Savanu protevius ar netgi Gepardus). As dabar drisciau gincytis. Jei Valentinas butu pakliuves pas mus budamas kaciukas ar bent jau paauglys esu isitikinusi 100 proc, kad butume ji pilnai prijaukine. Kada paskutini karta kalbejausi telefonu su Valentino seimininkais (tai buvo pries kazkur 3-4 metus) jie sake, kad vakarais, kai visi namiskiai jau nurimsta, sugula i lovas, ziuri tv ar pan Valentinas ateina i lova ir atsigula netoli seimininkes ir ji JI GALI PAGLOSTYTI !!! taigi Valentinas jau nebeizvelgia zmoguje(bent jau moteryje biggrin.gif) pavojaus.

Todel as manau, kad Servalai kurie yra keleta-keliolika kartu gyvenantys pas zmones, o tuo labiau Savanos kurios "padarytos" is butent tokiu servalu neturetu tureti genetines agresijos.
Kitas reikalas, kuris beje jau nesusijes su bele kuria veisle, yra SEIMININKAI arba tiksliau ju nemokejimas bendrauti su katinu. Daugelyje atveju (nesakau, kad visais) del katino/kates agresijos yra kalti seimininkai -mano asmenine nuomone. Seimininku nemokejimas ar nenoras priimti kaciuko kaip pilnateisio gaujos nario ir kaimietiskas poziuris i ji ("suns vieta prie budos, kates gaudyti peles"). Jei gyvunas yra pilnateisis gaujos narys su savo teisemis ir pareigomis ir, zinoma, jei jis nera gaujos vadas- NIEKADA nekyla jokiu problemu del agresijos.
Taipogi, visada reikia atkreipti demesi i gyvunu charakteri ir jo veislines savybes tai be galo svarbu. Flegmatiskas, ramus zmogus ko gero nuprotetu turedamas pvz orientala ar peterbolda.... nors, kaip visada, yra isimciu lotuliukas.gif

P.S. As be galo dekinga Valentinui, nes jis mane ismoke daugybes paslapciu kaip reikia bendrauti su katemis. Jis buvo idealus mokytojas, nes po kiekvieno savo teisingo (ar neteisingo) zingsnio as is karto pamatydavau adekvacia reakcija.

P.P.S. As svajoju apie Servala. Taciau puikiai zinau, kad ji isigysius tik tada kai mano vaikui bus ne maziau nei kokie 6-7 metai ir kai turesiu dideli nama su didziuliu is visu pusiu (tame tarpe ir virsaus) uzdengtu-saugiu voljeru, kuriame servalas gales leisti laisvalaiki ir ishsidukti. Bet taip pat zinau, kad nuo keleto menesiu ji reikes pradeti socializuoti (pvz vedziotis su pavadeliu po miesta kru daug zmoniu- idomu tai galima? g.gif ), veziotis masina, ir tt ir tt o tam reikia daugybes laiko, kurio kol kas neturiu.
Isigyti toki gyvuna yra DIDZIULE ATSAKOMYBE.

Va dar radau keleta nuotrauku:
Megstamiausia Valentino vieta- tobulai sugebedavo susilieti su aplinka- nuotrauka sito neperduoda. verysad.gif
user posted image
vaikstineja po virtuve (cia gal pusmetis kai pas mus gyveno)
user posted image

Va kaip jis nedrasiai pradzioje ede is mano ranku (nuotrauka daryta mazdaug po 2-3menesiu po atsiradimo pas mus).
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 26 kovo 2011 - 01:06
Labai faina istorija, labai megstu laukines kates ir ko gero as su jomis susidraugauciau:)
Gaila nematau foto sad.gif
Atsakyti
LT galima įsigyti šių kačių. Yra internetinis veislyno puslapis. Veislynas yra tik Kaune, kainos žinoma labai aukštos, bet ir katės retos, išskirtinės tiek savo grožiu, tiek egzotiška išvaizda, bet tiek ir sudėjimu, bei ūgiu. Štai "įmesiu" nuorodą veislyno internetinio puslapio, kur galima rasti daugiau informacijos:

http://www_savannah_lt/

Šių kačių kaina priklauso nuo pačios katės kartos ir kilmės bei asmeniškų ir individualių charakteristikų. Šiame veislyne kainos siekia nuo: 500 EU iki 15 000 EU ir daugiau. Taip kad reikia būti netgi labai turtingam, turėti pastovų, gerai apmokamą darbą, daug pinigų ir visko ko reikia, kad būtų įmanoma laikyti tokią nepaprastą gražuolę. Gaila, bet paprastam, neturtingam žmogeliui telieka gerėtis jų gražia išvaizda.

Aš ir pati asmeniškai negalėčiau mokėti už katę daug pinigų. Savaime suprantama, kad tokios katės retos ne tik LT, bet ir visame pasaulyje, todėl jos ganėtinai brangios, bet man per brangu už katę tiek mokėti, nežinau kaip Jums ir kokia Jūsų nuomonė šiuo atžvilgiu.

Šios katės turi daug + pliusų, pvz: Savannah katės turi idealią sveikatą, o jų amžius, priklausomai nuo gyvenimo sąlygų, gali siekti iki 20 ir daugiau metų.

Man jos tiesiog labai panašios į "Servalus" ir man užkliūna tas dydis, nelaikyčiau tokios katės su mažu vaiku. Nors kitu atveju, tas dydis kaip tik daro savo, sužavi, pakeri ir t.t Net nežinau ką ir begalvoti, bet man šios katės NEREALIOS. Deja, neturiu tiek pinigų auginti tokiai nuostabiai būtybei.
Atsakyti
QUOTE(eglute25 @ 2011 03 25, 01:34)
wub.gif

ps , f1 f2 f3 yra hibridinis gyvunas, ne namine kate ir ne veisle, ji isigyti ir laikyti reikia gaut leidima, ir tai netaip jau paprasta, kad ji gaut visu pirma reik turet lauko ar sildomus voljerus tam tikru dydziu ir standartu ar kitas spetc patalpas skirtas tam gyvunui pagal standarta  .CIA pagal taisykles .nemanykit kad dauguma hibriduku gyvenanamie kaip imestuose vaizdeliuose , jie dazniausiai gyvena voljerose .ar bent isivaizduojat koks ju kvapas ir kaip jie zymi teritorija?

Pradėjau svaigt apie Savanos katinėli, ir ne bet koki o F1 kuris būtų arčiau servalo.. žiūriu per daug užsisvaigau.. blush2.gif biggrin.gif kaip suprantu apie toki galima tik pasvajot, jei sakot kad ir leidimas reikalingas.. unsure.gif man įspūdingas jų dydis, ilgos kojos ir galva.. jie gerokai skiriasi nuo tolimesnių savo giminaičių.. kažin ar tokius būtų realu prijaukinti prie kitų naminių gyvūnų kačių, šunų jei augint nuo mažumės..? ir ar jas abskritai galima laikyt namuose, ar tik voljere.. žiūrėjau yotube video, tai žmonės laiko ir pripratinę gamtinius reikalus atlikt žmogiškam tualete.. kažin ant kiek realu toki isigyt, perverčiau užsienio veislynų puslapius, mačiau kad ir F1 parduoda..
Atsakyti
Nerealios katės. blush2.gif
Atsakyti
grazus kaciukai labai 4u.gif
Atsakyti
sestadieni per LNK rodis suos grozius nuo iki laidoje
Atsakyti
QUOTE(braskexxx @ 2011 10 29, 04:31)
sestadieni per LNK rodis suos grozius        nuo iki laidoje

http://www.zebra.lt/...ugintiniai.html
Atsakyti