Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(MichGirl @ 2009 08 06, 09:31)
kodel pas abejotinos kvalifikacijos daktariukscius? ar tu isitikinus, kad tik LT gydytojai geri, o Turkijoj ar kazkur kitur jau kvaileliai?

Be to, su paprasciausia sloga ar persisaldymu as tikrai nei namie nei kelionej vaiko pas gydytojus netempiu, pagyja ir taip. O del zvakuciu as kategorishka, tikrai taip - bet jei jau gerai tai tu jas naudok, nebutina isizeisti nuo mano nuomones apie jas ir pulti analizuoti mano charakteri  tongue.gif Man is visu matytu tautu tik lietuviai taip daznai begioja pas gydytojus ir sitaip vaistus vartoja, tai toks pastebejimas... pykit nepykit...

Apie zvakutes as rasiau mirksiukas.gif niekas del tavo nuomones neisizeidineja,nesusireiksmink taip. Jei tu manai,kad sloga nera liga,tai tu labai klysti. Nuo slogos gali kilti nemazai komplikaciju pvz. ausu uzdegimas ir kt.
Tavo charakterio niekas cia neanalizuoja,mamucis pasake keleta pastabu apie tavo bendravimo buda.Ar kreipsi demesi i jas ar ne,tai jau cia tavo reikalas.
Del begiojimo pas gyd.tai manau ne tau sprest ar daznai mes tai darom ar ne. Manau paciai nustatinet diagnose vaikui nera labai jau gerai. Beto yra vaiku,kurie gan daznai serga.
O del daktaru Turkijoje tikrai sutinku.Nera jie blogi (teko su jais susidurt).Manau mokslu nebaigusiu sundaktariu ten tikrai neleidzia dirbt.
Atsakyti
QUOTE(Shery @ 2009 08 06, 14:27)
Apie zvakutes as rasiau mirksiukas.gif  niekas del tavo nuomones neisizeidineja,nesusireiksmink taip. Jei tu manai,kad sloga nera liga,tai tu labai klysti. Nuo slogos gali kilti nemazai komplikaciju pvz. ausu uzdegimas ir kt. 
Tavo charakterio niekas cia neanalizuoja,mamucis pasake keleta pastabu apie tavo bendravimo buda.Ar kreipsi demesi i jas ar ne,tai jau cia tavo reikalas.
Del begiojimo pas gyd.tai manau ne tau sprest ar daznai mes tai darom ar ne. Manau paciai nustatinet diagnose vaikui nera labai jau gerai. Beto yra vaiku,kurie gan daznai serga.
O del daktaru Turkijoje tikrai sutinku.Nera jie blogi (teko su jais susidurt).Manau mokslu nebaigusiu sundaktariu ten tikrai neleidzia dirbt.

nuo slogos kylanciu komplikaciju tikrai neapsisaugosi paracetamoliu ir panasiai mirksiukas.gif
As turbut baisiai bloga mama, bet vaikui nosytei begant tikrai neskuodziu pas gyd ir nepumpuoju vaiko vaistais. O ypac kelionese, kai ir pati ne karta susloguoji, pasikeitus orui, dulkiu padaugejus ir t.t. Del to vaistu tikrai nereikia... sako slogos ar gydomos ar negydomos tiek pat tesiasi siaip. O reikalui esant sakau visada yra vietines vaistines. Buvau su mazaja savo LT pernai, prasidejo pienlige, nuejau i vaistine, pasisnekejau su vaistininke ir dave vaistu ir pagijo per pora dienu - nors man lietuviskos vaistines panasi egzotika, kaip jums kitu saliu, nes tu nauju vaistu pavadinimu as nei zinau nei girdejus kada, nes pati seniai LT negyvenu ir vaiko ten neauginus, tai niekas negirdeta. bet tam ir yra gydytojai/vaistininkai juk, kad pakonsultuotu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 06 rugpjūčio 2009 - 22:32
QUOTE(MichGirl @ 2009 07 28, 00:16)
paprasciausiai kai registruosieji skrydziui ir priduosi bagaza tai pasakyk, kad vezimuka imsi iki lektuvo, tada tau duos spec etiketes uzkabinti ant vezimuko (jei vezimukas kai sulankstai pasidaro is dvieju daliu tai duos dvi etiketes, jei jie to nepastebes, tai pasakyk, kad dvieju reikia) ir tiek. o paskui jau prie lektuvo paliksi. jiems kasdieninis atvejis, tikrai nenudaigos nepergyvenk. mano merginos vezimas taip 18 skrydziu atlaikes ir ne karto nedingo.  daugumoj oro uostu atsiimsi irgi prie lektuvo, tai tik islipus palauk truputi nepabeg ir nepalik, nes jei paliksi, paskui reikes su visu bagazu zvejotis ir aisku vaika ant ranku visa ta laika laikyti smile.gif

Mes skridome i Tunisa, deja ir Monastyryje ir Vilniuje, vezimuka atgavome su lagaminais. Klausem abiejose orouostuose kur bus musu vezimas, abu kartus gavome atsakyma, kad su lagaminais.
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 08 09, 04:33)
Mes skridome i Tunisa, deja ir Monastyryje ir Vilniuje, vezimuka atgavome su lagaminais. Klausem abiejose orouostuose kur bus musu vezimas, abu kartus gavome atsakyma, kad su lagaminais.

gal skiriasi ar tai reguliarus reisai ar charteriniai, nezinau... man visada visur vezima tik prie lektuvo atidave, o skraidem daug. Iskaitant ir Vilniuj su amzinatilsi Flylal atskridus is Frankfurto. As dar stiuardesiu paklausiau pries nusileidziant, nes buvau girdejus, kad VIlniuj kartais vezimukai i bagaza nukeliauja, tai jos pasake, kad durims atsidarius primins krovikams, kad paliktu. be vezimuko man sakes butu buve ten.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 08 09, 18:45)
gal skiriasi ar tai reguliarus reisai ar charteriniai, nezinau... man visada visur vezima tik prie lektuvo atidave, o skraidem daug. Iskaitant ir Vilniuj su amzinatilsi Flylal atskridus is Frankfurto. As dar stiuardesiu paklausiau pries nusileidziant, nes buvau girdejus, kad VIlniuj kartais vezimukai i bagaza nukeliauja, tai jos pasake, kad durims atsidarius primins krovikams, kad paliktu. be vezimuko man sakes butu buve ten.

Na, mes su vaiku skridom ne tiek ir daug (kolkas tik 2 kartus) ir nei vieno is ju metu nepavyko niekaip issiprasyti, kad vezima atiduotu prie trapo. Egipte atgavom ne su bagazu, o atveze isskleistus visus vezimukus prie bagazo gavimo vietos. Kretoje drauge ispejo, kad vezimus reikia pasiimti radiniu skyriuje. Pradzioj patraukiau per danti, sakau, gal pasimete tas jusu vezimukas. Bet ne, sako pas juos tokia tvarka...O kad butu kur nors kas nors apie tai rasoma doh.gif

O del vaistu ir konkreciai del slogos. Nera vaistu jai gydyti, bet as savo mazei palengvinu nakciai ilasindama nosi laisvinanciu vaistu-ir uzmiega lengviau, ir miega ramiau mirksiukas.gif
Atsakyti
man tai sakau, ne vienam oro uoste dar nebuvo nesusipratimu su vezimuku, tik Vilniuj man buvo pasake, kad ne visada atiduoda. bet paprasiau stiuardesiu ir girdejau kaip suktelejo durims atsidarius "vezimuka palikit, vezimuuuka" biggrin.gif tai ne tik mano bet ir dar kokiu 3 seimu vezimai buvo, tai visus salia lektuvo sudejo ir tiek. o mano dukra kadangi labai dar maza buvo ir miegojo auto kedej, kuria as rankose laikiau, plius dar kuprine dicke ir siaip krepsys, tai man vienas is kroviku net ir islankste vezimuka, ir kai as i ji kedute uztvirtinau, tai dar padejo i autobusa uzsikelti thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 08 09, 19:45)

Gal ir skiriasi charteris,nes skridome kaip tik su FlyLal'u,klausem stiuardesiu ir ten ir atgal kaip del vezimo,tai ir gaudavom atsakima - su bagazu. Jeigu buciau viena, neisivaizduoju,kaip susitvarkyciau su mazaja tokioje situacijoje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 08 09, 23:52)
Jeigu buciau viena, neisivaizduoju,kaip susitvarkyciau su mazaja  tokioje situacijoje  doh.gif

Na, siaip galima paprasyti aplinkiniu pagalbos. O man tokiais momentais is kazkur atsiranda labai daug jegu... Reiketu ir prasisuktum kazkaip mirksiukas.gif

O dabar mamos patarkit ka is zaislu pasiimt i lektuva metu ir 5 men vaikui. Aisku, individualu, bet gal pasigausiu kokiu sauniu ideju is patyrusiu mamyciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 08 17, 14:54)
Na, siaip galima paprasyti aplinkiniu pagalbos. O man tokiais momentais is kazkur atsiranda labai daug jegu... Reiketu ir prasisuktum kazkaip  mirksiukas.gif

O dabar mamos patarkit ka is zaislu pasiimt i lektuva metu ir 5 men vaikui. Aisku, individualu, bet gal pasigausiu kokiu sauniu ideju is patyrusiu mamyciu  ax.gif

tai ka ten paimsi tokiam vaikui, megstamus zaislus juk turi, tai tuos ir imk, ir ka naujesnio gal idomesnio.. dideliu tik daiktu neimk nes apsikrausi... manishke tokiu metu laaabai laiminga budavo su lektuvo saugos instrukciju bukletu smile.gif)) ai dar atsimenu karta plastmasini sauksteli padaviau, salia valgio buvusi, tai zaide virs valandos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2009 08 17, 21:54)
Na, siaip galima paprasyti aplinkiniu pagalbos. O man tokiais momentais is kazkur atsiranda labai daug jegu... Reiketu ir prasisuktum kazkaip  mirksiukas.gif

O dabar mamos patarkit ka is zaislu pasiimt i lektuva metu ir 5 men vaikui. Aisku, individualu, bet gal pasigausiu kokiu sauniu ideju is patyrusiu mamyciu  ax.gif

Musiske labai megsta su servetelem "Tempo" zaisti, tai istraukia, po to bando vel sudeti, dar serveteles galima suplesyti doh.gif . Dar megsta "piesti", tiesiog tusinuku ant popieriaus lapo. As zaislu beveik neemiau,nes ir namie su jais nelabai zaidzia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 08 17, 21:14)
tai ka ten paimsi tokiam vaikui, megstamus zaislus juk turi, tai tuos ir imk, ir ka naujesnio gal idomesnio.. dideliu tik daiktu neimk nes apsikrausi... manishke tokiu metu laaabai laiminga budavo su lektuvo saugos instrukciju bukletu smile.gif)) ai dar atsimenu karta plastmasini sauksteli padaviau, salia valgio buvusi, tai zaide virs valandos  lotuliukas.gif

Tai tada is sitos serijos "numegti buitiniai dalykai" man reiktu pasiimt kelis uzvarstomus batukus lotuliukas.gif Jauciu reiks suslept varstoma suri ir meskuti, dar pasidairyt parduotuvese kazko panasaus, nes mums viskas, kas su virvutem ir skylutem thumbup.gif

QUOTE(Beautiful Life @ 2009 08 17, 22:12)
Musiske labai megsta su servetelem "Tempo" zaisti, tai istraukia, po to bando vel sudeti, dar serveteles galima suplesyti  doh.gif . Dar megsta "piesti", tiesiog tusinuku ant popieriaus lapo. As zaislu beveik neemiau,nes ir namie su jais nelabai zaidzia  schmoll.gif

As kai su sienlige, visur pas mane nosines. Tai maniske ismokus suplesyt jas iki "sniego". O va su piesimu tai mastau piesimo lenta isigyti. Bet jos buna gan nemazos ir nelengvos doh.gif Ziuresim....
Atsakyti
oi pas tave metu ir 5 men vaikas, as biski nepamaciau, maniau tik 5 men lotuliukas.gif jo mano pusantru metu pana su plastmasiniu saukstuku jau nebezaide.. hehe.. bet didesnei jai labai lipdukai patiko ir vis dar patinka.. tai prisiperku dolerinej visokiu pigiu, bet spalvotu, su gyvuneliais stengiuosi, kuriuos ji pazista ar su lektuvais, traukiniais, laiveliais, zodziu viskas kas jai pazistama.. megsta ji su jais zaisti, save visa apsiklijuoja ir t.t. Drauge ima tu geltonu uzrasiniu lapuku kaip lipdukai, tai duoda vaikui papiesti, o pasui leidiza nuplesti ir uzklijuoti kur, as su savishke dar nebandziau. Mes dar turim mazyte tokia magnetine lenta, tai manishke piesti su ta megsta - ir betvarkiu nebuna thumbup.gif
Atsakyti