Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(Singė @ 2010 02 07, 13:09)
Sveikos, mamytės, 4u.gif
    Skaičiau skaičiau ir susisuko visa galva. TAD sorry, jeigu klausimai pasirodys labai jau įprastiniai. blush2.gif

Mes skrisim su 8 mėn.vaikučiu į Egiptą. Gal pasidalinsit patirtimi  rolleyes.gif :
1. Kiek supratau, vežimuką galėsiu atsivaryti iki lėktuvo. Pas mus toks, kur nuo ratų atskirai nusiima sportinė dalis. Atsiimant gali tekt ieškot prie bendro bagažo arba g.būti sukrauta aplamai kažkur atskirai?

2. Į lėktuvą, kiek supratau, geriausia neštis padarytą mišinuką (tarkim, pasidarysiu 210 ml ir įsidėsiu į termosą). Taip pat įsidėsiu 125 ml.padarytos arbatos.

3. Vaistai-jeigu jie bagaže, nesvarbu,ar jie receptiniai, ar ne. Ar svarbu? Nes taip ir nesupratau-receptą/gydytojo pažymą reikia turėti tuo atveju, jeigu į lėtuvą su savimi įsineši ar kaip?

4. Kokiais kremais tepėte vaikučius, kad neįdegtų ar aplamai netepėt?

5. Kaip tokie vaikučiai jautėsi lėktuve? Paskaičiau, kad geriausia leidžiantis/kylant įdėti soskytę, kad taip nesijaustų slėgis?????

6. Kaip vaikutis pernešė patį buvimą šiltuose kraštuose, ar greitai adaptavosi? Ką jūs dieną veikdavot-juk į keliones kažkur jau nevažinėt su mažučiu. Gulėdavot, nešdavotės į baseiną, eidavot pasivaikščiot? Ar vakarais sėdėdavot tuose vadinamuose pasisėdėjimuose?

7. Ar davėt tik savo atsivežtą maistelį? Ar bandėt duoti ir iš kurorto meniu, pvz., kažkokias trintas sriubas?

Ačiū visoms, kurios atsakys į kažkuriuos klausimus. Labai laukiu atsakymo

1. del vezimo, priklauso nuo avialiniju ir oro uosto - gali buti grazinta prie lektuvo, gali buti su bagazu, gali buti spec, skyriuje. geriausia pasiklausti pries leidziantis pas stiuardeses.

2. misinuku negalima duoti vaikui jeigu jie padaryti anksciau nei pries valanda ir nelaikomi saldytuve!!! Imk vandens ir imk miltelius atskirai, bet tik jau nemaisyk is anksto ir vaikui keliones metu duok aprugusi, kad ir silpnai ir nepastebimai (cia man aiskino, kad po keliu valandu paragavo ir mol neatrode apruges, bet nepamirskim, kad tai visgi pienas jautriam vaiko skrandziui, del mamos patogumo nereikia rizikuoti). Vandeni pasildyti gali tau ir lektuve, todel termosas nebutinas siaip.

3. nesvarbu i koki bagaza dedi, visiems receptiniams rekomenduojama tureti recepta, bet realiai pvz manes dar niekas niekur netikrino.

4. mes kadangi gyvenam super kaitrios saules juostoj vasarom, tai as vaika savo tepu kremais su 60spf

5. del ausu visiems skirtingai, bet sako iki metu maziukai nelabai ta slegio pasikeitima ir jaucia. manishke tik apie 15 men budama pirma karta uz ausu sau tampe leidimosi metu, iki tol ne mirkt.

6. is esmes bet ka galima veikti su jais, jei tik tevai turi kantrybes ir noro temptis leliuka visur.

7. as 8 men kudikio nemaitinciau dar trintom restoraninem sriubom, o vezciausi tyreles is namu, gi neilam vaziuojat manau, dienai po kokias 3 tyreles isimesti galima ir tiek. As savo laiku tempiausi menesio tyreliu doze doh.gif , ir pasirodo be reikalo, nes mane truputi vietinis zmogus dezinformavo, kad ten ju nera smile.gif kitaip buciau tiek daug tikrai neemus.
Atsakyti
MichGirl, ačiū tau

o viešbuty yra kur pasidaryt mišinuką tarkim naktį. nes aš planuoju vandenį susišildyt spirale ie ieškau dabar jos. gyvensim 5 žv.viešbuty.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 08, 03:17)
MichGirl, ačiū tau

o viešbuty yra kur pasidaryt mišinuką tarkim naktį. nes aš planuoju vandenį susišildyt spirale ie ieškau dabar jos. gyvensim 5 žv.viešbuty.

nzn mano panele siaip misinukus gere extra atvejais tik kai pamaitint negaledavau ir t.t. ir visada tik kambario temperaturos vandenyje padarytais, tai man sildyti nereikejo. Bet siaip jei gausi spirale tai ir pasisildysi sau ramiai, be to daznai viesbuciuose buna ir kavos aparaciukai kambariuose, tai pasisildyti ten galima. Tik zinoma atsargiai su vandeniu elkites, kad neuzsikrestu kuo vaikutis.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 02 08, 12:29)
nzn mano panele siaip misinukus gere extra atvejais tik kai pamaitint negaledavau ir t.t. ir visada tik kambario temperaturos vandenyje padarytais, tai man sildyti nereikejo. Bet siaip jei gausi spirale tai ir pasisildysi sau ramiai, be to daznai viesbuciuose buna ir kavos aparaciukai kambariuose, tai pasisildyti ten galima. Tik zinoma atsargiai su vandeniu elkites, kad neuzsikrestu kuo vaikutis.

O į baseiną tokį vaikutį nuogą kišt, ar reikia spec.pamperso (yra ten kažkokie spec.baseinams skirti)?
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 08, 09:17)
MichGirl, ačiū tau

mes emem maziuka virduliuka vandeniui uzvirinti, kad tyreles pasiltu. Bet siaip geriau tokiu dalyku nedemonstruoti akivaizdziai. Personalas visada pasiruoses pagelbeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 02 07, 21:29)
7. as 8 men kudikio nemaitinciau dar trintom restoraninem sriubom, o vezciausi tyreles is namu, gi neilam vaziuojat manau, dienai po kokias 3 tyreles isimesti galima ir tiek. As savo laiku tempiausi menesio tyreliu doze  doh.gif , ir pasirodo be reikalo, nes mane truputi vietinis zmogus dezinformavo, kad ten ju nera smile.gif kitaip buciau tiek daug tikrai neemus.

manau skirtumas yra kur tyrele pagaminta is svieziu darzoviu ir mesytes be prieskoniu(juk daugumos viesbuciu yra ir dietinis meniu ir vaikiskas ir stovi ir mikrobangines ir plaktuvai ir pieno saldytuvai) ir tarp parduoviniu tyreliu.As rinkciausi sviezia maista. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 02 08, 11:11)
O į baseiną tokį vaikutį nuogą kišt, ar reikia spec.pamperso (yra ten kažkokie spec.baseinams skirti)?

del higienos visada reikia tureti pampersu maudymosi,juk tik ikisus maziuka i vandenuka gali ir nusitustinti ir nusislapinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 08, 14:34)
manau skirtumas yra kur tyrele pagaminta is svieziu darzoviu ir mesytes be prieskoniu(juk daugumos viesbuciu yra ir dietinis meniu ir vaikiskas ir stovi ir mikrobangines ir plaktuvai ir pieno saldytuvai) ir tarp parduoviniu tyreliu.As rinkciausi sviezia maista. 4u.gif

poziurio reikalas 4u.gif . As tikrai nerizikuociau kudikiui duot maisto kad ir is dietinio meniu.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 08, 16:34)
del higienos visada reikia tureti pampersu maudymosi,juk tik ikisus maziuka i  vandenuka gali ir nusitustinti ir nusislapinti. 4u.gif

O jų vienetais parsiduoda kažkur? Gal galit pasufleruot blush2.gif , kur.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 08, 06:11)

butinai reikia spec pampersu, juk 8 men kudikis dar sysioja ir kakoja "bile kada" - save gerbiantis viesbutis net neleistu nuogu vaiku i baseina. O ir tevai turetu susiprasti - tas galioja ir LT prie juros smile.gif

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 08, 08:34)

saviske as dabar irgi maitinciau viesbucio maistu, bet tikrai ne kai jai 8 menesiai buvo. Dietinis ne dietinis, ne apie tai kalba cia net eina.

QUOTE(vasarė @ 2010 02 08, 08:42)
poziurio reikalas 4u.gif . As tikrai nerizikuociau kudikiui duot maisto kad ir is dietinio meniu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 02 08, 22:04)
butinai reikia spec pampersu, juk 8 men kudikis dar sysioja ir kakoja "bile kada" - save gerbiantis viesbutis net neleistu nuogu vaiku i baseina. O ir tevai turetu susiprasti - tas galioja ir LT prie juros smile.gif

4u.gif supratau
ar rasiu jų įprastinėj pardėj, įdomu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2010 02 08, 13:42)

Taip mano asmeninis poziuris,kad jokiu parduotuviniu tyreliu as uz sveika ir sviezu maista.
O keliaujant su vaikais renkuosi itin gerus viesbucius,kad atitiktu kainos ir kokybes santyki.
Tad ka tik garuose isvirtos darzoves,sviezia mesyte man priimtiniau.
Bet kiekvienio teise rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 08 vasario 2010 - 21:27
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 08, 21:24)
Taip mano asmeninis poziuris,kad jokiu parduotuviniu tyreliu as uz sveika ir sviezu maista.
O keliaujant su vaikais renkuosi itin gerus viesbucius,kad atitiktu kainos ir kokybes santyki.
Tad ka tik garuose isvirtos darzoves,sviezia mesye man priimtiniau.
Bet kiekvienio teise rinktis mirksiukas.gif

Maniškis maistuko iš stiklainiukų ir nevalgė, tai teko maitint viešbučio maistu, nu ir nieko, gyvą ir sveiką parsivežiau mirksiukas.gif O gįžę vėl valgėm taip pat,kaip anksčiau
Atsakyti