Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės, skrydžiai su vaikais

QUOTE(ramuner @ 2010 02 10, 14:32)
Sveikutes, labai reikia patarimo, 5dieni iskrendam i Egipta, dabar apsiziurejau kad i lagamina netelpa babay bjorn gultuko remas, gal kad zinot, ar galima ji imti i kaip rankini bagaza?
Ir dar  vienas klausimelis mamoms keliavusioms su kudikiais, ar reikalingas sterilizatorius viesbuty, ar uztenka verdanciu vandenuku perpilti buteliukus ir ciulptukus?
Lauksiu patarimu 4u.gif

viskas priklauso nuo avialiniju, kuriom skrendant, bagazo taisykles skiriasi, todel geriausia skambint kelioniu organizatoriui arba tiesiai avialinijoms ir paklausti.

del strerilizatoriaus, tai as niekad juo nesinaudojau, visada viska tik su verdanciu vandeniu. Tik zinoma Egipte atsargiai su paciu vandeniu elgtis reikia tiek suaugusiajam tiek tuo labiau vaikui wink.gif
Atsakyti
[COLOR=blue][COLOR=red]
QUOTE(MichGirl @ 2010 02 08, 11:29)
nzn mano panele siaip misinukus gere extra atvejais tik kai pamaitint negaledavau ir t.t. ir visada tik kambario temperaturos vandenyje padarytais, tai man sildyti nereikejo. Bet siaip jei gausi spirale tai ir pasisildysi sau ramiai, be to daznai viesbuciuose buna ir kavos aparaciukai kambariuose, tai pasisildyti ten galima. Tik zinoma atsargiai su vandeniu elkites, kad neuzsikrestu kuo vaikutis.

Ziurint kokioj saly.Poilsinese kelionese (viesbuciuose, ju kambary) tokiu dalyku NERA (Turkijoje, Graikijoje, Egipte, Tenerifeje, jei emete ne apartamentus). Todel prasau nedezinformuoti mamu doh.gif Taip, baruose galima gauti verdancio (80-90 laipsniu) vandens, bet, mamoms, kas su kudikiu misiniais, verta veztis arbatinius ir atsivirintvandenuka (butelini) pacioms.

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 08, 15:34)
manau skirtumas yra kur tyrele pagaminta is svieziu darzoviu ir mesytes be prieskoniu(juk daugumos viesbuciu yra ir dietinis meniu ir vaikiskas ir stovi ir mikrobangines ir plaktuvai ir pieno saldytuvai) ir tarp parduoviniu tyreliu.As rinkciausi sviezia maista. 4u.gif

Dazniausiai keliavau i 4-5* viesbucu. Nei vienam nemaciau nei blendero, nei pieno sildytuvo. Gal jus emete deluxe viesbucius? Tiesiog neklaidinkite mamu, to eliniam 4-5* viesbutye nera!

QUOTE(MichGirl @ 2010 02 08, 23:35)
bet 8 men kudikis mano restoraninio maisto nevalge  schmoll.gif  nei cia JAV nei keliaujant kazkur po trecio pasaulio salis. Valge tai kas pagaminta mano rankom, arba kas parduotuvej jau patikrinta  - o ne siaip restorane, ir tuo labiau bufete.

ne? nes man is pacios postu istrigo labai, kad maitinai indijoje kiausiniene/omletu jei neklystu 9-10 men vaika. Isiminiau todel, kad to meu kiausinio dar net nedaviau saviskei, juolab svecioj saly keptas dalykas.....Dabar, ziuriu, radikaliai pakeitei nuomone....

QUOTE(ramuner @ 2010 02 10, 21:32)
Ir dar  vienas klausimelis mamoms keliavusioms su kudikiais, ar reikalingas sterilizatorius viesbuty, ar uztenka verdanciu vandenuku perpilti buteliuku ciulptukus?
Lauksiu patarimu 4u.gif

As saviske maitinau papu ilagai, o kai reikdavo, buteliukus nupildavau verdanciu vanenuku. jei taviske pratusi prie sterilaus, tai vezkis, tik nauok butlini vandeni. Beje, jis minralizuotas, tad greit uzkalkina prietaisus (man arbainuka).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 11 vasario 2010 - 00:50
QUOTE(mamucis @ 2010 02 10, 18:43)
[COLOR=blue][COLOR=red]
1. Ziurint kokioj saly.Poilsinese kelionese (viesbuciuose, ju kambary) tokiu dalyku NERA (Turkijoje, Graikijoje, Egipte, Tenerifeje, jei emete ne apartamentus). Todel prasau nedezinformuoti mamu  doh.gif  Taip, baruose galima gauti verdancio (80-90 laipsniu) vandens, bet, mamoms, kas su kudikiu misiniais, verta veztis arbatinius ir atsivirintvandenuka (butelini) pacioms.
Dazniausiai keliavau i 4-5* viesbucu. Nei vienam nemaciau nei blendero, nei pieno sildytuvo. Gal jus emete deluxe viesbucius? Tiesiog neklaidinkite mamu, to eliniam 4-5* viesbutye nera!

2. ne? nes man is pacios postu istrigo labai, kad maitinai indijoje kiausiniene/omletu jei neklystu 9-10 men  vaika. Isiminiau todel, kad to meu kiausinio dar net nedaviau saviskei, juolab svecioj saly keptas dalykas.....Dabar, ziuriu, radikaliai pakeitei nuomone....

1. gerai, kad jus visuose viesbuciuose spejot visus kambarius apziureti doh.gif niekas gi nesako, kad visur buna, lengviausia suzinoti pasiskambinus i pati viesbuti arba kartais ju puslapyje info buna. Ir ne zvaigzdutese esme, aparatus as macius ir 2 zvaigzduciu viesbutukuose ir brangesniuose 4 ar 5* kurortuose. Kokia cia dezinformacija, nelabai suprantu, gi niekas neteigia kategoriskai, kad bus ir ne kitaip doh.gif Siaip idomumo delei ivesk i google "greece (ar kokia kita sali) hotel coffee maker" ar kazka panasaus ir pasiziurek koks skirtingas viesbuciu turinciu si reikala spektras. Nera vienos taisykles, kad tiek zvaigzduciu ji turi, o tiek jau ne, ir dar salis vardinti...

2. oho seklys morka, virs metu senumo posta atsimena kur ir kuo as kur vaika maitinau thumbup.gif doh.gif . tik viena mat suklydai jai nebuvo nei 9 nei 10 men, o be dienu keliu 1m jau. Taigi del kiausiniu viskas OK, nes jei ir valge juos tai tik trynius, o tuos jau tikrai galima nuo kur kas anksciau, baltymu tik nerekomenduoja iki metu - del to as tikrai niekad neprimaitinau vaiko nieko anksciau nei rekomendacijos bendros apeme, nemaciau kur skubet, todel del to prasau nesikabinet. Siaip per puse keliones ji atsisake valgyti tyreles kazkodel jai iprastas (nu pasijuto suaugus gal, ka as zinau, tiesiog nebenorejo daugiau leliukisko maisto), tai teko maitinti maistu normaliu: nes pasirinkimas buvo arba kazka duoti is restorano ar pas zmones namie pagaminto, arba tik MP maitinti ir daugiau niekuo - nes tyreles jai iki tol iprastas spjaudavo toliau nei mate. Bet cia klausimas ir kalba ejo apie 8 men leliuka (taigi vel klausimas kyla prie ko cia mano vaikas?), kaip zinia ju skrandziai dar labai labai smarkiai skiriasi nuo metinuko ir paprastai jie trinto maisto dar neuzprotestuoja tokio amziaus, kad restoraniniu maistu gelbetis reikia, nereikia apsimesti, kad nesuprantat apie ka kalba eina. 8 men mano vaikas valge koses, ir kur ejom ar keliavom visur viska vezemes tik savo, butent ta ir parasiau, tai nesuprantu prie ko cia kibti bandai?. Nesuprantu kam kabinetis ir prikaisioti 4 men vyresnio vaiko meniu, kai as aiskiai pasakiau, jog mano 8men (o ne metinuke) nevalge nieko is kitos aplinkos nei iprasta? Senos nuoskaudos lenda, ar ka? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 11 vasario 2010 - 03:28
MichGirl ir mumicis, atsibodot - daugiau gincu, nei patarimu. Gal pasitraukite is kelioniu su vaikais forumo. Buciau labai dekinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tarina: 11 vasario 2010 - 08:00
Labas rytas, mano vyresnėlis namuose daro ant puoduko, dabar išvažiuojam savaitei..
kaip kitos mamos elgetės? ėmėte puodukus g.gif
bet kad jis man daugiau nei pusė lagamino užima, o kur dar kiti dalykai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sugarbabe @ 2010 02 11, 02:22)
Labas rytas, mano vyresnėlis namuose daro ant puoduko, dabar išvažiuojam savaitei..
kaip kitos mamos elgetės? ėmėte puodukus g.gif
bet kad jis man daugiau nei pusė lagamino užima, o kur dar kiti dalykai blink.gif

uz kiek laiko kelione jusu? gal dar yra laiko pripratinti daryti ant tokios sedynes ant tualeto paprasto uzdedamos? ji kur kas kompaktishkesne nei puodukas.

nu kazkas tokio tarkim
user posted image
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 02 11, 09:31)
uz kiek laiko kelione jusu? gal dar yra laiko pripratinti daryti ant tokios sedynes ant tualeto paprasto uzdedamos? ji kur kas kompaktishkesne nei puodukas.

po savaitės išskrendam..

na gal bandysiu rizikuot ir gal vietoj rasim pirkti, kokį nebrangų g.gif
Atsakyti
Dar turiu klausimuką-į patį lėktuvą galima įsinešt tokią kaip tašytę vaikui(na jos būna,perkant vežimukus, įdėtos). NEs ten labai patogu susidėt visa, ko gali prireikt iki nuskrisim. JUk ir striukytę reikės nuregti lėktuve, ir megztinuką,nes ten bus stipri oro permaina, bu skaršta.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2010 02 10, 23:43)
[COLOR=blue][COLOR=red]
1.Ziurint kokioj saly.Poilsinese kelionese (viesbuciuose, ju kambary) tokiu dalyku NERA (Turkijoje, Graikijoje, Egipte, Tenerifeje, jei emete ne apartamentus). Todel prasau nedezinformuoti mamu  doh.gif  Taip, baruose galima gauti verdancio (80-90 laipsniu) vandens, bet, mamoms, kas su kudikiu misiniais, verta veztis arbatinius ir atsivirintvandenuka (butelini) pacioms.
2. Dazniausiai keliavau i 4-5* viesbucu. Nei vienam nemaciau nei blendero, nei pieno sildytuvo. Gal jus emete deluxe viesbucius? Tiesiog neklaidinkite mamu, to eliniam 4-5* viesbutye nera!
3.ne? nes man is pacios postu istrigo labai, kad maitinai indijoje kiausiniene/omletu jei neklystu 9-10 men  vaika. Isiminiau todel, kad to meu kiausinio dar net nedaviau saviskei, juolab svecioj saly keptas dalykas.....Dabar, ziuriu, radikaliai pakeitei nuomone....

1.as irgi su vaikais esu buvusi poilsinese kelionese-kai kuriuose viesbuciuose buna arbatinukas,kavos,arbatos pakeliuose,cukraus,atnsea aksdien vaisiu pvz viesbutis DElphin Diva.
2.nezinau kokiuose jus ten buvote,bet 5 zv viesbuciuose yra ir vaikiskas meniu ir blenderiai ir saldytuvas su pienu stovi,dauguma yra ir dietinis meniu..tiesiog renkantis viesbucius,ypac norint atostogauti su vaikais juos reiktu rinktis atidziai,visa info perskaityti,nes apie tokius dalykus rasoma prie viesbuciu aprasymu. 4u.gif
3. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sugarbabe @ 2010 02 11, 08:35)
po savaitės išskrendam..

na gal bandysiu rizikuot ir gal vietoj rasim pirkti, kokį nebrangų g.gif

as emiau is LT pigu uz 12 lt(yra ir pigesniu naktipuodziu uz 7lt) ir ten palikau.....nes dukra rimta reikala darydavo tik ant naktipuodzio,ne ant klozeto,ne ant specialaus dangcio.
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 02 11, 10:00)
Dar turiu klausimuką-į patį lėktuvą galima įsinešt tokią kaip tašytę vaikui(na jos būna,perkant vežimukus, įdėtos). NEs ten labai patogu susidėt visa, ko gali prireikt iki nuskrisim. JUk ir striukytę reikės nuregti lėktuve, ir megztinuką,nes ten bus stipri oro permaina, bu skaršta.

as pasiemu kelionie sportine rankine ar kuprine-labai patogu susideti daiktus,kuriu prireiks lektuve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 11 vasario 2010 - 15:13
Sveikos 4u.gif
pagaliau radau laiko prisest parasyt apie musu kelione i Egipta.
Oruoste ir lektuve prasisukom gan lengvai.Kazkaip pradzioj nedrysau eit be eiles visur,bet kaip bebutu keista, zmones patys paskatino thumbup.gif vezima tiek pirmyn tiek atgal skrisdami atidavem prie lektuvo.Taciau nei Egipte,nei LT prie lektuvo jo neatgavom,nors ir prasem.Egipte isvis juokingai gavosi.Stovim su vaikais prie bagazo isdavimo ir laukiam,kadagi pagaliau atvaziuos musu vezimai.Ziuriu kazkoks sujudimas. Ogi,pasirodo,jie vezimus vidury sales atveze ir paliko doh.gif lotuliukas.gif nu nieko,svarbu su visais ratais thumbup.gif Kalbant apie skrydi su vaiku (maniskiui metai ir du men.). I lektuva emiau semperio konserva-kose.Jos ir saltos skanios,tai be problemu valge.Lygiai ta pati emiau atgal skrendant.
Maciau diskutavot del virduliuko ar spirales.Mes emem virduliuka,nes sunus dar valgo misini.Todel buteliuka istacius i virduli super susyla,o ir konservam sildyt buvo labai gerai.As veziausi,ne miltelius,o jau paruosta naudot misini. Jis patogiau,bet ir sveria atitinkamai doh.gif Kas geriau ar spirale ar virdulys g.gif kaip kam..man patogiau virdulys..
Musu viesbuti (Iberotel Club Fanara and Residence) buvo parasyta,kad yra vaiku stalas.Tai buvo:makaronai ir desreles lotuliukas.gif Bet isprincipo saviskiui viska daviau nuo "suaugusiu"stalo valgyt. Kai pirma karta paragavo,daugiau konservo nebenorejo biggrin.gif O seip,tai daugiau nervavausi negu reikejo.
Kazka dar norejau parasyt,bet jau nebeatsimenu..tgai jei ka,klauskit,parasysiu savo nuomone.. 4u.gif
Atsakyti
Ačiū visoms, suteikusioms tiek naudingos informacijos.
DAr man atsirado keli klausimai:
Shery, okiek tavo vaikučiui laiko, kad davei iš bendro stalo valgyti? Man tiesiog įdomu, nes visokių minčių buvo - duot, neduot iš ten valgyt. Ir ar teisingai supratau, akd tu įsinešei į lėktuvą jau padarytą mišinuką ir ten davei, ane?
Galvoju ir aš mažiuką el.viordulį nusipirkti-juk tai geriau , nei spiralė.

Dar kalusimukas-ar verta vežtis pleduką į Egiptą vaikui? Jukt aip nesinori jo tempt, nes ir taip tų daiktų susidaro nemažai.

Kaip pačios rengėtės/avėtės, skrisdamos tokiu laiku, kaip vaiką rengėt/avėt? Patarkit.
DAr kartą visoms DIDELIS AČIŪ. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 13, 11:26)
Ačiū visoms, suteikusioms tiek naudingos informacijos.
DAr man atsirado keli klausimai:
Shery, okiek tavo vaikučiui laiko, kad davei iš bendro stalo valgyti? Man tiesiog įdomu, nes visokių minčių buvo - duot, neduot iš ten valgyt. Ir ar teisingai supratau, akd tu įsinešei į lėktuvą jau padarytą mišinuką ir ten davei, ane?
Galvoju ir aš mažiuką el.viordulį nusipirkti-juk tai geriau , nei spiralė.

Dar kalusimukas-ar verta vežtis pleduką į Egiptą vaikui? Jukt aip nesinori jo tempt, nes ir taip tų daiktų susidaro nemažai.

Kaip pačios rengėtės/avėtės, skrisdamos tokiu laiku, kaip vaiką rengėt/avėt? Patarkit.
DAr kartą visoms DIDELIS AČIŪ. 4u.gif

Maniskiui metai ir menuo.Primaitinu ji nuo 4 men.Tai jis visiskai valgo normalu nuo musu stalo maista.Kadangi veziausi konservus ir koses kiekvienai dienai,tai pradzioj galvojau,kad neduosiu.Bet jis taip ziurejo ir cepsejo,kad nepavyko biggrin.gif Seip zinok pas juos mesyte minksta,troskinta.Jam problemu su viduriukais nebuvo thumbup.gif I lektuva nesiausi du indelius koses. Maciau viena mama nesesi semperio paruosta naudot misini ir susipyle.Kita jau buteliuke turejo..Zodziu nelabai kabinejasi.Tik pasakykiau,kad turiu.Dar paklausiau ar reikia i maiseli sudet,tai sake..ai.. lotuliukas.gif

Vyras pirko kenwood 0.4 L,tai mokejo kazkur apie 80lt berods.Man irgi patogiau virdulys.Nes jei imi spirale,tada dar turi imt ir puodeli kur sildyt..

As veziausi pleduka,nes vakare buvo ne vasara.Tai kai eidavom pasivaiksciot kojas uzdengdavau. Dar pasiimkit didele skara,jei vaikas vezime miega. nes tada kai mes buvom,tai labai muses puole..Tai uzdengem ir gerai 4u.gif

Katik atsiminiau,kad apie puodukus sisiui kalbejot.Zinot,maciau pas viena mama pripuciama thumbup.gif tik va nzn is kur gavo.Pagooglinkit 4u.gif
Atsakyti