Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(soske @ 2009 04 14, 16:01)
del antibijotiku, pasiskaitykite cia kitas temas, kurie eina i darzeli, kas savaite ar dvi ab geria.

Na, tokių atvejų iš artimųjų ir draugų pvz nežinau, taigi man tai jau nuostabą kelia. blink.gif

O šiaip gi ne vien MP vaikas gyvas. Paauga, jau reikia ir primaitinti. Maisto tolesnio parinkimas irgi labai labai svarbus. Va čia gali laisvai būti, kad ta mama, kuri mišiniu maitino, nes kitaip nesigavo, daug sveikiau savo vaikutį primaitina, grūdina ir t.t. Toks ir auga sveikesnis, nei MP pirmus mėn gavęs, bet vėliau ir saldėsių, dešrelių, gazuotų gėriumų ar pan anksti paragavęs...

O kur dar psichologinis klimatas, kiti veiksniai... (na, čia kalbant apie sveikatą jau paaugintų vaikų)
Atsakyti
sokanti valsa, apie ka as cia ir kalbu. tokiu pvz irgi matau ne viena. drauge iki 2m maitinta MP- vis serga ir serga, su dantim problemu turi siaubingai daug doh.gif ir su virsvoriu. as negavus MP- ne vienos panasios problemos neturiu.

emile, savo vaika irgi maitinu tik sveiku maistu, tyreliu jokiu ner gaves, viska pati virdavau ir gaminu iki siol. baisu ziuret i dvimecius su coca colos buteliuku rankoje ar cipsais. ka ir pati parasei, yra daugybe kitu, net svarbesniu dalyku sveikatai, negu mp.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 14, 16:17)
emile, savo vaika irgi maitinu tik sveiku maistu, tyreliu jokiu ner gaves, viska pati virdavau ir gaminu iki siol. baisu ziuret i dvimecius su coca colos buteliuku rankoje ar cipsais. ka ir pati parasei, yra daugybe kitu, net svarbesniu dalyku sveikatai, negu mp.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manau, kad tikrai vaikas ir be MP gali užaugt ir sveikas, ir stiprus, ir protingas. Tiesiog reikalas tame, kad net ir sveikiausiam jis duotų naudos. Na, bent jau nepakenktų tai 100%. Todėl ir manau, kad mama, dėl kažkokių priežasčių pati nemaitinanti vaiko, tikrai nedaro jokio nusikaltimo. Tačiau maitindama visgi šiokį tokį pliusiuką užsideda - vaikas gal neužaugs nei super sveikas, nei super protingas, tačiau be MP manau tas sirgti linkęs vaikas sirgtų dar dažniau...
Atsakyti
Mes su broliu MP tik vos ragavę, bet jis - ligų maišas, o aš - geležinė ax.gif Kai peršalu, vakare išgeriu šiltos arbatos, išsimiegu ir ryte sveika kaip ridikas ax.gif Galim pavyzdžiais ginčytis iki begalybės, bet juk negalim to paties vaiko užaugint dukart: vieną kartą su MP, kitą - be, kad pamatytume skirtumą. O lyginti skirtingus vaikus absurdiška, bent jau statistiškai nekorektiška. Juk sveikata nuo daugelio veiksnių priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
as manau kad ilgai (apie 2 metus) MP maitinti vaikai turi stipresni emocini rysi su mama wub.gif nors zinoma maitinimas ne vienintelis budas sudaryt ta rysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 14, 17:18)
O lyginti skirtingus vaikus absurdiška, bent jau statistiškai nekorektiška.

Vat ir korektiska. Mokslininkai tai daro nuolat. Ir skirtumas akivaizdus. Jau rasiau n kartu, bet parasysiu dar, kad norint paskelbti mokslini tyrima, kuriame lyginamos dvi ar daugiau tiriamuju grupiu, skirtumas turi buti zymus (t.y.statistiskai reiksmingas), antraip tie rezultatai paprasciausiai nesiskaito.
O ka matot is jau paskelbtu tyrimu? MP gave vaikai reciau serga kvepavimo taku ligom, vaikystes melanomom (t.y. veziais), vaikystes diabetu, ivairiom alergijom, buna nutuke ir t.t. Velgi tai nereikia kad MP gaves vaikas visai nesirgs arba garantuotai nesirgs nei viena is situ ligu. Visgi maitinimo faktas rizika SUMAZINA. Tai nenugincijamas faktas.
O tai ka jus sakot yra tas pats kas teigti "stai mano kaimynas visa gyvenima ruke ir nesusirgo veziu, reiskia vezys ir rukymas nesusije nes visi zmones skirtingi". Bet juk zinom kad susije doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 14 balandžio 2009 - 16:43
Nereikia piktintis 4u.gif Mokslininkai savo studijose lygina tūkstančius vaikų (tai vadintume reprezentatyvia imtimi mirksiukas.gif ), prieš tai patyrinėję kitus veiksnius (kokiom socialinėm sąlygom tie vaikai augo, šeimos anamnezę ir pan.). Jei įdėmiai perskaitėt nors vieną rimtą mokslinį straipsnį, o ne iš populiariosios spaudos, turėjot pastebėt. O čia lyginamas pusseserės vaikas su kaimynės vaiku: vienam taip, kitam - kitaip. O va šitaip elgtis statistiškai nekorektiška mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 14, 17:48)
Nereikia piktintis 4u.gif  Mokslininkai savo studijose lygina tūkstančius vaikų (tai vadintume reprezentatyvia imtimi mirksiukas.gif ), prieš tai patyrinėję kitus veiksnius (kokiom socialinėm sąlygom tie vaikai augo, šeimos anamnezę ir pan.). Jei įdėmiai perskaitėt nors vieną rimtą mokslinį straipsnį, o ne iš populiariosios spaudos, turėjot pastebėt. O čia lyginamas pusseserės vaikas su kaimynės vaiku: vienam taip, kitam - kitaip. O va šitaip elgtis statistiškai nekorektiška mirksiukas.gif

Jei atsakymas skirtas man, galiu jus nuraminti kad pati dirbu su medicinine statistika, todel manes mokinti apie tai kaip atliekami sie tyrimai kaip ir nereikia mirksiukas.gif
O vat kitoms mergaitems, matau, nepakenktu..
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2009 04 14, 17:39)
O tai ka jus sakot yra tas pats kas teigti "stai mano kaimynas visa gyvenima ruke ir nesusirgo veziu, reiskia vezys ir rukymas nesusije nes visi zmones skirtingi". Bet juk zinom kad susije  doh.gif

Ne aš tai sakau, priešingai bigsmile.gif Savo ankstesniu postu norėjau kontrargumentuoti taip sakančiom mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2009 04 14, 17:52)
Jei atsakymas skirtas man, galiu jus nuraminti kad pati dirbu su medicinine statistika, todel manes mokinti apie tai kaip atliekami sie tyrimai kaip ir nereikia  mirksiukas.gif
O vat kitoms mergaitems, matau, nepakenktu..

Aš taip pat mirksiukas.gif Pasirodė, kad jūs man visą tą postą parašėt ax.gif
Atsakyti
Giedre, man rodos mes nesusisnekejom biggrin.gif Abi apie ta pati juk.
Tiesiog pasakymas "lyginti skirtingus vaikus absurdiska" nuskambejo tarsi joks vaiku sveikatos lyginimas negalimas, o jus turejot dvieju ar pan vaiku lyginima, as tiesiog kitaip supratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2009 04 10, 20:55)
Nu rimtai. Net pati stebiuosi, kaip taip susipainioti su darbais sugebu. Bet sugebu pasirodo.  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Gal dėl to, kad pastoviai galvoju apie kažką kitą, nei turiu daryt - pvz. pagalvoju, kad grindys nešvarios, reiktų išplaut. Paskui pagalvoju apie kažką pašalinio, kad ir apie fotomontažo koloritą, ir....einu šluostyt dulkių.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Klausyk Simulcika, tu gal baik noreti vaiku nes vietoje paluciu vaika i skalbimo masina idesi. doh.gif uk paprasta ir dirbti nieko nereikia ir .. ne i temele cia jua, bet tu manau todel ir rasai i sias temas, nes matyt eini i tema viena, bet pamirsti kur ejai ir diskutuoji ten kur diskutuojam apie papus. Nu numirk melynas is juoko biggrin.gif biggrin.gif :DCia kaip tam anegdote apie 3 skleroznikes. Jeigu nezinai parasysiu veliau, tai kitos mamos pasijuoks, gal ir veziai prie papu nekibs pasigaminus vitmainui C
Atsakyti