Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(soske @ 2009 04 16, 21:12)
deja. mielai su vaiku statu smelio pilis, vasara lekiam kartu atostogaut , laukiu nesulaukiu sokinejimu i baseina, plaukiojimu juroje, saudymosi su vandens sautuvais  thumbup.gif  thumbup.gif jau dienas skaiciuoju iki atostogu  lotuliukas.gif  ax.gif manikiuro sugadint nebijau, turiu manikiurininke, bet kada paskambinu ir nueinu  thumbup.gif

Tai ir puiku thumbup.gif
QUOTE(soske @ 2009 04 16, 21:12)
del CP tai nuo pat pradziu, kai suzinojau kad laukiuosi, norejau cp. del visu priezasciu kiek imanoma- ir del saugumo, sveikatos, ir del plysimu, ir del skausmo, ir del visokiu kitokiu baimiu. ir susitariau. visa ta laika mane ragino gimdyt naturaliai, bet visa laika tik ir kartojau ' ne ne ne'. nuvaziavus i ligonine, paaiskejo, kad vaikas uzvertes galvyte ir niekaip nepagimdyciau pati. kaip daktaras pasake 'nebent butu trecias vaikas', o mano klubai labai siauri.

Tai kad čia cezaris su indikacijom. O išankstinis nusitekimas negimdyt pačiai - nuojauta. Tyčia savo ankstesniuose postuose užaštrinai? unsure.gif Man taip pat darė cezarį, tik neplanuotą. Jaučiau nuo 7to mėnesio, kad jis neišvengiamas. Nors indikacijų nebuvo, tik siauras dubuo.
Atsakyti
mane iki pat paskutines minutes (kol kai atvykau pas daktara jau darytis cezario, kurio pati norejau) ikalbinejo gimdyt paciai, bet kai padare dar echo pries pat CP, paaiskejo, kad pati niekaip ir negaleciau. dabar irgi galvoju, gal nuojauta. nezianu, bet gimdymo taip bijojau, kad naktim keldavausi kosmarus sapnuodama kaip neiseina man pagimdyt, kaip rekiu blush2.gif lotuliukas.gif doh.gif va gal ir nuojauta.
Atsakyti
Panaši tema buvo ir prieš metus, viena veikėja vis reiškėsi kaip ji negimdys natūraliai, nes "klynas praplyšta", net nebandys maitinti, nes tai yra šlykštu ir dar daug visokių minčių savo galvelėj turėjo ir vis bandė savo tiesą įrodyti, kokia ji už kitas bus geresnė - gražia krūtine, stangria tarpviete, nesėdės apsikarsčius vaikais, bus aktyvi ir panašiai. Dar temai plėtojantis dalyvė tapo nestuke.gif .
Po to perskaičiau jos gimdymo istoriją, tik istorijoj net užsiminta nebuvo apie CP, gimdė natūraliai, dar kažkiek vaiką MP maitino. cool.gif
Dar galiu pridurt, kad jei vietoj kategoriško nusistatymo už CP būtų daugiau domėjusis ir kitais gimdymo būdais, gal ir gimdymas būtų sėkmingiau pasibaigęs - aš čia apie plyšimus/kirpimus
Tiesiog gal nereikia šioje temoje kreipti dėmesio į postus tų moterų, kurios dar neturi vaikų ir įsivaizduoja, kad vaikas į pasaulį ateis tik taip, kaip jos nori ir viskas vyks "pagal planą". Čia vienas iš daugelio pvz. kaip mintys keičiasi su laiku per įvairius etapus - (ne)galvojimas apie vaikus - nėštumas - motinystė.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 04 16, 20:48)
chebra, ar jauciat skirtuma tarp tolerancijos asmeniui ir tolerancijos nuomonei?

tiek vieno, tiek kito šioje temoje pritrūko mirksiukas.gif ragnez, aš suprantu daugelio iš čia parašiusiųjų nuostatą. ir didžiąja dalimi savęs jai pritariu. tiesiog norėjau parodyti, kad ši tiesa nėra ABSOLIUTI tiesa. kaip ir daugelis tiesų. (o tokia ABSOLIUTI teisinga tiesa ar išvis egzistuoja?). ir dar pabrėžti, kad savo nuomonę reikia išsakyti kultūringai. SM yra daugelio iš mūsų namai, ir tikrai negražu kai į juos kažkas ateina pasidrabstyt ir įžeidinėt (stilium - jau geriau "tokios" kaip tu negimdytų. gi ne Jonaitienė čia parašė, kad ją viešai smerkt reiktų doh.gif ). be to, egzistuoja ir tokios forumo taisyklės, kurių privalu laikytis.
tiek ir norėjau pasakyti. linkiu visoms nesiblaškant pasirinkti sau ir savo vaikeliui tinkamiausią maitinimo būdą, ir linkiu kad jis būtų sėkmingas.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2009 04 17, 08:27)
SM yra daugelio iš mūsų namai, ir tikrai negražu kai į juos kažkas ateina pasidrabstyt ir įžeidinėt (stilium - jau geriau "tokios" kaip tu negimdytų. gi ne Jonaitienė čia parašė, kad ją viešai smerkt reiktų  doh.gif ). be to, egzistuoja ir tokios forumo taisyklės, kurių privalu laikytis.
tiek ir norėjau pasakyti. linkiu visoms nesiblaškant pasirinkti sau ir savo vaikeliui tinkamiausią maitinimo būdą, ir linkiu kad jis būtų sėkmingas.

Oj, dėl Jonaitienės nesakykit biggrin.gif Buvo čia tokių temų - tai palaikytojų oj kiek atsirado. Prisimenu, viena iš tų temų baigėsi postu: "Laisvę Jonaitienei!!!! "
Taip, kad nemažai yra tokių, kurios ir prieš viešą net ir tokios motinos smerkimą pasisako... Sorry už off topicką blush2.gif
O šiaip iš principo su jumis sutinku. Tiesiog pas mus labai gajūs įvairūs stereotipai dėl vaikų auklėjimo ir priežiūros. Jei į tuos stereotipinius rėmus netelpi - šakės. Esi niekam tikus mama, žmona ir išvis, kaip žemė gali tokias nešiot...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 17, 08:46)
Tiesiog pas mus labai gajūs įvairūs stereotipai dėl vaikų auklėjimo ir priežiūros. Jei į tuos stereotipinius rėmus netelpi - šakės. Esi niekam tikus mama, žmona ir išvis, kaip žemė gali tokias nešiot...

o taip neturi būti. kaip jau sakiau - kažkuriomis prasmėmis mes visos netobulos. pas visas "griekų" atsirastų vaikų auginime. o tie "griekai" gal ir nėra tokie griekai, nepaisant stereotipų. manau kai mūsų dukros gimdys, visos PSO ir kitos rekomendacijos bus apsivertę balažin į kurią pusę, ir kas dabar atrodo moksliškai pagrįsta, gerai ir palaiminta, gal jau bus seniausiai pamiršta kaip atgyvena. GAL.
Atsakyti
O as savo sunu maitinau, galima sakyti, is egoizmo ax.gif Nors dar pries nestuma vapaliojau, kad niekad nemaitinsiu (dabar nebepamenu net argumentu), dar gulint ant gimdymo stalo viena slauge vaikeliui burnon sugrudo papuka mano, o as kazkodel pabijojau pasipriesint. Na ir zinote ka pastebejau? Kad as issimiegu geriau ir ramiau uz moteriske, kuri gulejo kartu su manim, ir kudiki maitino misinukais, kad man nereik nei keltis ir eiti sildyti buteliuko, sterilizuot jo, ar dar kas ten daroma su tais buteliukais thumbup.gif Zodziu per tinguma ismaitinau savo vaika MP. lotuliukas.gif O ka jau kalbet apie isvykas, kai maistas visada salia,ir nereik tampytis su savimi krepsiu krepseliu...
Bet va zinau atveji, drauge maitino vaika savo tik MP,ir kudiki nuolat kamavo mazakraujyste. Atsimenu, kaip ji tampesi visur su savim gelezies preparatus... O tik baige maitint pati, vaikas pasveiko. Kazi kas cia buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule2895: 17 balandžio 2009 - 08:19
QUOTE(Rucelie @ 2009 04 17, 08:27)
tiek vieno, tiek kito šioje temoje pritrūko  mirksiukas.gif ragnez, aš suprantu daugelio iš čia parašiusiųjų nuostatą. ir didžiąja dalimi savęs jai pritariu. tiesiog norėjau parodyti, kad ši tiesa nėra ABSOLIUTI tiesa. kaip ir daugelis tiesų. (o tokia ABSOLIUTI teisinga tiesa ar išvis egzistuoja?). ir dar pabrėžti, kad savo nuomonę reikia išsakyti kultūringai. SM yra daugelio iš mūsų namai, ir tikrai negražu kai į juos kažkas ateina pasidrabstyt ir įžeidinėt (stilium - jau geriau "tokios" kaip tu negimdytų. gi ne Jonaitienė čia parašė, kad ją viešai smerkt reiktų  doh.gif ). be to, egzistuoja ir tokios forumo taisyklės, kurių privalu laikytis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
noreciau pasitikslinti: apie kokius konkreciai stereotipus kalbame?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 04 17, 09:37)
noreciau pasitikslinti: apie kokius konkreciai stereotipus kalbame?

Šiuo konkrečiu atveju, apie vaikų maitinimą MP. Jei mama dėl kažkokių priežasčių nemaitina - ji vos ne visuotinai smerkiama. Asmeniškai aš nelabai suprantu, kodėl kai kurios moterys yra iš principo nusiteikusios prieš savo vaikų maitinimą MP. Tiesiog jau prieš gimdymą nusiteikia, kad nenoriu ir tikrai nemaitinsiu, ir net nebando to daryti (matyt ir vadovaudamasi vėlgi stereotipais, tik jau kitais - kad nukars krūtys, nemiegos naktimis, neturės "laisvės" ir t.t. biggrin.gif ). Kaip ir sakiau, tokių išankstinių nuostatų nesuprantu, bet ir nesmerkiu tų moterų - na, tegu nemaitina, jei jos nuo to bus laimingesnės. Kam tai rūpi? Nematau nieko baisaus ir smerktino jų elgesyje...
Atsakyti
Na itariu kalba eina apie stereotipa,kad mama,kuri vaika maitina misiniais,niekad neprilygs mamai,kuri naudoja vien MP.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 17, 09:50)
Kam tai rūpi?

tai tolerancija? ar abejingumas?
Atsakyti