Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 13:25)
Tai ko jus pykstat, kai jus vadina egoiste? Tam tikra prasme, tai irgi nepagrazinta tiesa, argi ne?

jetau. na gi nepykstu as uz tai kad vadinat egoiste ar savanaude, vadinkit kaip tik patinka. is dalies ir sutinku, esu savanaude, pati sau tikrai rupiu, prisiziuriu ir man mano poreikiai yra svarbus. taciau tame nieko blogo nematau. tame visas gincas gal ir yra? i viska ziuriu taip: jeigu man gerai, busiu patenkinta, laiminga, gerai nusiteikus ir vaikui ir MB bus gerai. o jus , matyt, ziurit kitaip: 'jeigu vaikui bus gerai, bus gerai ir man'. na neturiu neturiu as to tokio stipraus motinystes instinkto, taciau daugybe moteru jo neturi (tokio stipraus, kaip daugelis cia rasanciu) ir sekmingai augina vaikucius, myli juos nemaziau negu jus.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 19, 11:22)
beje, ziuriu kalbejot apie savijauta po cp. na.. ka galiu pasakyti, is ligonines paleido po 2d, 3ia diena laksciau po gedo pr ir apsipirkinejau  biggrin.gif naturalistes po kelias savaites negali pavaikscioti nei prisesti, visa laik guli, mat uzpakalis plyses doh.gif man jau geriau pilvo apacioje mazaus randukas ir sioks toks nejautrumas, negu nejautrumas ten 

Tai jums tada tikra ipasisekė kad taip greit atsigavot ir patikėkit taip būna vienetams, tuo tarpu natūraliai gimdžiusios tikrai atsigauna greičiau, o apie tokius baisius plyšimus, na tai jau pavarot doh.gif daug žinot tokių? Asmeniškai aš nei vienos... o tai kad taip buvo kaimynių draugės tetos draugei, nelabai patikimos žinios... Dėl jautrumo ten tai irgi visišką nesąmonę parašėt schmoll.gif Jei nepatyrėt tai gal ir nekalbėkit apie tai nes jautrumo, skausmo nenupasakosi mirksiukas.gif

QUOTE(ritukasx @ 2009 04 19, 13:41)
Zindymas taip pat man buvo ir yra lengvas ir malonus dalykas, kuris man netrukde kaip kai kuriom kitom mamytem. Vel gi - kiekvienai savi prioritetai.
Nesijauciu nei kankine, nei kazka paaukojusi, viskas vyko savaime, naturaliai motinystes instinkto vedama...
Ir esu laiminga, be pajuodusiu paakiu, puikios formos, pasitempusi ir t.t. smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visiška tiesa, jei nori lakstyti pas draugus, į kirpyklas, klubus ar dar velniai žino kur, o nesinori būti su vaiku, tuo labiau tik gimusiu tai kur bus tas noras žindyti g.gif doh.gif

QUOTE(lapiukste @ 2009 04 19, 14:49)
Temos pav - motinos pienas ne sveikiausias maistas kūdikiui... kokia jūsų nuomonė... atsakau - mano nuomone - sveikiausias, nes tai natūralu.

Man tai įdomu kiek nenorinčių maitinti pasakytų, kad savo vaiką maitina/maitino sveikiausiu maistu, koks gali būti kūdikiui? g.gif
Atsakyti
80% temos yra poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 14:25)
Tai ko jus pykstat, kai jus vadina egoiste? Tam tikra prasme, tai irgi nepagrazinta tiesa, argi ne?

Nu kodel egoiste? kame cia egoizmas? kad pasirinko lengvesni kelia ir drista tuo dziaugtis?

Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:01)
Nu kodel egoiste? kame cia egoizmas? kad pasirinko lengvesni kelia ir drista tuo dziaugtis?

Lengvesnis kelias kam, paciai motinai? O kurioje vietoje tada vaikelis, jeigu atsisakoma be jokiu rimtu priezasciu jam leisti ateiti i pasauli taip kaip gamta sutvere ir duoti jam toki maista, koki gamta sutvere?
Nesuprantu, kodel taip bijoma, nenorima naturalumo, o renkamasi tai kas dirbtina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 19 balandžio 2009 - 15:10
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:01)

Tame, kad savi poreikiai iskeliami auksciau vaiko poreikiu. Beje, as nesmerkiu tokio poziurio. Bet kai pradedama pasaipiai atsiliepinet apie moteris (sakykit ka norit, bet soskes pasisakymuose as ta pasaipia gaidele matau), kurios pasirinko kita kelia, mane tai piktina...
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 04 19, 16:08)
Lengvesnis kelias kam, paciai motinai? O kurioje vietoje tada vaikelis, jeigu atsisakoma be jokiu rimtu priezasciu jam leisti ateiti i pasauli taip kaip gamta sutvere ir duoti jam toki maista, koki gamta sutvere?
Nesuprantu, kodel taip bijoma, nenorima naturalumo, o renkamasi tai kas dirbtina  g.gif

CP - motinai sunkesnis kelias pagyti ir atsistatyti. Sportuoti leidžiama praėjus dviem mėnesiams ir tai, jei viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 04 19, 16:25)
CP - motinai sunkesnis kelias pagyti ir atsistatyti. Sportuoti leidžiama praėjus dviem mėnesiams ir tai, jei viskas gerai.

Betgi moterys samoningai renkasi CP tikrai ne todel, kad yra mazochistes - jos tikisi lengvesnio gimdymo (nekalbu apie butina CP) ...Pritariu, kad tas isivaizdavimas labai toli nuo realybes.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 19, 16:03)
'jeigu vaikui bus gerai, bus gerai ir man'. na neturiu neturiu as to tokio stipraus motinystes instinkto, taciau daugybe moteru jo neturi (tokio stipraus, kaip daugelis cia rasanciu) ir sekmingai augina vaikucius, myli juos nemaziau negu jus.

As kazkaip tokio stipraus ir nenoreciau turet verysad.gif Net baisu, kai pagalvoju, jog galesiu save apleisti, savo tikslus, pomiegius, isvaizda ir kazkam atiduoti savo gyvenima ax.gif

Kazkodel galvoju kad gyvenimas priklauso tik mums, ir nera reikalo jo niekam atiduoti, nei vyrui, nei vaikams nei tevams. Aisku, jog reikia ir myleti ir rupintis ir padeti artimiems, bet tas krikscioniskas atsidavimas tai man kazkoks bebrasmis dalykas atrodo.

QUOTE(linuse85 @ 2009 04 19, 16:48)
Visiška tiesa, jei nori lakstyti pas draugus, į kirpyklas, klubus ar dar velniai žino kur, o nesinori būti su vaiku, tuo labiau tik gimusiu tai kur bus tas noras žindyti  g.gif  doh.gif

Kaip tai velniai zino kur? Taip rasot, lyg kirpyklos ir isejimas pas draugus butu kazkokie nereikalingi dalykai zmogaus gyvenime g.gif Bet juk kai maistas baigiasi namuose i parduotuve juk iseinam? tai kodel turetumem neisit is namu kai plaukai ataugo? doh.gif Kodel turetumem atsiriboti nuo draugu rato? O klubai tai kas, blogis kazkoks? doh.gif Tai vieta pasokt, susitikt su draugais, prasiblaskyt smile.gif Kad ir jaunai mamai, kodel gi ne? Kodel toks galimybiu supriesinimas turi but, ar negali buti taip kad ir iseiti i kirpykla noriu ir su vaikeliu pabut noriu smile.gif
Reiketu dziaugtis, kad kaikurioms galimybes leidzia nepavargti auginant vaikeli, nes tokia mama noriai ir zaidzia ir bendrauja ir juokiasi su vaiku. As savo mama atsimenu amzinai kanors blizginincia, gaminancia koki nors niekam nereikalinga troskini, skalbiancia doh.gif Is kur gi jai buvo jegu ar noro zaisti su manim? O taip norejosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2009 04 19, 14:01)
Bet savo noru rinktis CP, kai nera tam priezasciu, tai nedrysciau  schmoll.gif Kaip ir su zindymu, del savo poreikiu nedrysciau atsisakyti maitinti krutimi. Bent jau pabandyti verta tai, as pabandziau ir man tai patiko (kudikeliui dar labiau  wub.gif ) ir ne kiek tai netrukde mano poreikiams, viskas suderinama  smile.gif

tai kad tu taip darei yra privaloma ir negincijama tiesa ir vienintelis galimas variantas absoliuciai visiems kitiems likusiems zemes gyventojams?

QUOTE(lapiukste @ 2009 04 19, 14:49)
Ir viskas, mano nuomone priklauso nuo mamos pažiūrio, pasirinkimo ir nusistatymo... jei norėsit maitinti - maitinsit be problemų,

taip taip, tai kad kudikis gimes anksciau laiko buvo maitinamas per zonda ir po to neeme kruties yra tik mamos nenoras maitinti.
Tai gal ir tai, kad jisai gime ankciau laiko irgi yra uzsleptas motinos noras nezindyti, nes toki kudiki talpina i inkubatoriu ir maitinma per zonda ir tada zindyti nereikia.

QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 16:17)
Tame, kad savi poreikiai iskeliami auksciau vaiko poreikiu. Beje, as nesmerkiu tokio poziurio. Bet kai pradedama pasaipiai atsiliepinet apie moteris (sakykit ka norit, bet soskes pasisakymuose as ta pasaipia gaidele matau), kurios pasirinko kita kelia, mane tai piktina...

o tai sugebi pamatyti tik Soskes postuose?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2009 04 19, 16:29)
1.taip taip, tai kad kudikis gimes anksciau laiko buvo maitinamas per zonda ir po to neeme kruties yra tik mamos nenoras maitinti.
Tai gal ir tai, kad jisai gime ankciau laiko irgi yra uzsleptas motinos noras nezindyti, nes toki kudiki talpina i inkubatoriu ir maitinma per zonda ir tada zindyti nereikia.
2.o tai sugebi pamatyti tik Soskes postuose?

1. Man rodos cia buvo kalbama tik apie tokius atvejus, kai moterys samoningai atsisako maitinti, o ne apie tokius, kai kudikis neima kruties....
2. na, neabejoju, kad yra ir daugiau taip mastanciu, ne tik soske. Tiesiog sureagavau i jos pareiskimus...
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:28)
Kaip tai velniai zino kur? Taip rasot, lyg kirpyklos ir isejimas pas draugus butu kazkokie nereikalingi dalykai zmogaus gyvenime  g.gif Bet juk kai maistas baigiasi namuose i parduotuve juk iseinam? tai kodel turetumem neisit is namu kai plaukai ataugo?  doh.gif Kodel turetumem atsiriboti nuo draugu rato? O klubai tai kas, blogis kazkoks?  doh.gif Tai vieta pasokt, susitikt su draugais, prasiblaskyt smile.gif Kad ir jaunai mamai, kodel gi ne? Kodel toks galimybiu supriesinimas turi but, ar negali buti taip kad ir iseiti i kirpykla noriu ir su vaikeliu pabut noriu smile.gif
Reiketu dziaugtis, kad kaikurioms galimybes leidzia nepavargti auginant vaikeli, nes tokia mama noriai ir zaidzia ir bendrauja ir juokiasi su vaiku. As savo mama atsimenu amzinai kanors blizginincia, gaminancia koki nors niekam nereikalinga troskini, skalbiancia  doh.gif  Is kur gi jai buvo jegu ar noro zaisti su manim? O taip norejosi  ax.gif

Niekas nesako, kirpyklon ir aš nueinu, ir pas draugus, ir pakeliaujau po LT, ir į prduotuvę nulėkiu, bet to tikrai negalvojau ir nedariau pirmą savaitę po vaiko gimimo (na maisto tai išsiruošiau nusipirkt) bet net nebuvo jokio noro lakstyti kaži kur nors vaiką tikrai būtų kam prižiūrėt... smile.gif Pabandyk įsivaizduoti, sulauki mylimo žmogaus, kurio nematei metus, norėtum lėkti jį palikus pas draugus viena? į drabužių parduotuvę? dažytis plaukus? Ir žinotum, kad jis tavęs laukia, nori prisiglausti, pabūti kartu? Lėktum tą pačią dieną? Čia net sakyčiau ne aukojimasis būtų schmoll.gif
aš spėju ir namus aptvarkyti, ir po parduotuves perlėkti, ir su vaiku žaisti, daryti mankštelės, pamasažuoti jį kasdien, patyrinėti aplinką, kasdien bent sykį išeiti į lauką, ir žindymas tam tikrai netrukdo mirksiukas.gif
Atsakyti