Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(ritukasx @ 2009 04 19, 17:08)
Lengvesnis kelias kam, paciai motinai? O kurioje vietoje tada vaikelis, jeigu atsisakoma be jokiu rimtu priezasciu jam leisti ateiti i pasauli taip kaip gamta sutvere ir duoti jam toki maista, koki gamta sutvere?
Nesuprantu, kodel taip bijoma, nenorima naturalumo, o renkamasi tai kas dirbtina  g.gif

Todel kad labai nutolom nuo naturalumo, ir senokai. Jei europietes gimdytu kaip afrikietes ar indes nenaudotu operacinese repliu ir vakumu, nekankintu moters skatinamaisiais. O tokiu atveju tikrai daug ir jokio naturalumo as cia nematau.
Vaikui ko tikrai reikia, tai gyvos ir sveikos mamos, o kaip elgtis su savo kunu mama turi teise pati pasirinkti.
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:28)
Reiketu dziaugtis, kad kaikurioms galimybes leidzia nepavargti auginant vaikeli, nes tokia mama noriai ir zaidzia ir bendrauja ir juokiasi su vaiku. As savo mama atsimenu amzinai kanors blizginincia, gaminancia koki nors niekam nereikalinga troskini, skalbiancia  doh.gif  Is kur gi jai buvo jegu ar noro zaisti su manim? O taip norejosi  ax.gif

O manot, kad vaikai, kurių mamos valandu valandas praleidzia kosmetikos kabinetuose ir kirpyklose, bei sluoja parduotuviu lentynas, savo mamu nepasiilgsta? negi mamu demesio truksta tik tiems , kuriu mamos verda valgyt?
Beje, manau, kad rupinimasis savimi ir maitinimas MP suderinama. negi manot, kad visos maitinancios mamos yra apsileidusios, priaugusios antsvorio, is chalatu neislendancios laumes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brasa: 19 balandžio 2009 - 15:43
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 17:17)
Tame, kad savi poreikiai iskeliami auksciau vaiko poreikiu. Beje, as nesmerkiu tokio poziurio. Bet kai pradedama pasaipiai atsiliepinet apie moteris (sakykit ka norit, bet soskes pasisakymuose as ta pasaipia gaidele matau), kurios pasirinko kita kelia, mane tai piktina...

Ir as nesmerkiu tokio poziurio drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(linuse85 @ 2009 04 19, 16:39)
Niekas nesako, kirpyklon ir aš nueinu, ir pas draugus, ir pakeliaujau po LT, ir į prduotuvę nulėkiu, bet to tikrai negalvojau ir nedariau pirmą savaitę po vaiko gimimo (na maisto tai išsiruošiau nusipirkt) bet net nebuvo jokio noro lakstyti kaži kur nors vaiką tikrai būtų kam prižiūrėt... smile.gif Pabandyk įsivaizduoti, sulauki mylimo žmogaus, kurio nematei metus, norėtum lėkti jį palikus pas draugus viena? į drabužių parduotuvę? dažytis plaukus? Ir žinotum, kad jis tavęs laukia, nori prisiglausti, pabūti kartu? Lėktum tą pačią dieną? Čia net sakyčiau ne aukojimasis būtų  schmoll.gif
aš spėju ir namus aptvarkyti, ir po parduotuves perlėkti, ir su vaiku žaisti, daryti mankštelės, pamasažuoti jį kasdien, patyrinėti aplinką, kasdien bent sykį išeiti į lauką, ir žindymas tam tikrai netrukdo mirksiukas.gif

mano mintys drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 16:42)
negi manot, kad visos maitinancios mamos yra apsileidusios, priaugusios antsvorio, is chalatu neislendancios laumes?

Man irgi šis klausimas iškilo? Dar prie tokio įsivaizdavimo pridėčiau su nukariusiomis krūtimis, kurių negeidžia vyrai, nors jos ir laiko tam neturi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:40)
Todel kad labai nutolom nuo naturalumo, ir senokai. Jei europietes gimdytu kaip afrikietes ar indes nenaudotu operacinese repliu ir vakumu, nekankintu moters skatinamaisiais. O tokiu atveju tikrai daug ir jokio naturalumo as cia nematau.
Vaikui ko tikrai reikia, tai gyvos ir sveikos mamos, o kaip elgtis su savo kunu mama turi teise pati pasirinkti.

Mane "kankino skatinamaisiais" ir naudojo reples... tai buvo pries 6 metus. na, ir nieko. Gimdziau be nuskausminamuju, naturaliai, beje, buvau vienisa mama. Ir zinokit, atsukus laika atgal nieko nekeisciau. Ne todel, kad esu linkus aukotis. Tiesiog tai visvien buvo laimingiausia diena mano gyvenime, gydytoju priimti gal ir drastiski sprendimai pasiteisino - dukra gime sveika, nuo repliu liko tik nezymus paraudimas ant zanduko (kuris po keliu dienu pranyko). As nezinau, gal mano atveju ir butu buve geriau daryt CP. O gal ir ne... Gal butent tas naturalumas ir isgelbejo mano vaika. As nezinau. Kaip nezino ne viena mama, kaip klostysis gimdymo eiga. Todel tas vadovavimasis kaimyniu, draugiu pavyzdziais ir pasakojimais, man atrodo mazu maziausiai neprotingas. Tas vadovavimasis drauges pavyzdziu, manau, gali atsisukt pries jus. Kai objektyvios mediku rekomendacijos nustumiamos i sona del tu prietaru ir aplinkiniu pavyzdziu ar kazkokiu gasdinimu del nepakeliamu skausmu, nugrauztu speneliu ir t.t., nukencia ne tik pati mama, bet ir kudikis.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 17:42)
O manot, kad vaikai, kurių mamos valandu valandas praleidzia kosmetikos kabinetuose ir kirpyklose, bei sluoja parduotuviu lentynas, savo mamu nepasiilgsta? negi mamu demesio truksta tik tiems , kuriu mamos verda valgyt?
Beje, manau, kad rupinimasis savimi ir maitinimas MP suderinama. negi manot, kad visos maitinancios mamos yra apsileidusios, priaugusios antsvorio, is chalatu neislendancios laumes?

Nemanau taip, jokiais budais. Tik labai noreciau tokia netapti, nes niekam to tikrai nereikia. Man svarbiau butu pasipuosti ir isvaziuot su vaiku su dviraciais, aplankyt kartu draugus, o ne sedet su juo namie ir priziureti verdancia sveikuoliska sriuba. Velniop tuos naturalumus, jei seimoje laidotuviu nuotaika.
Bet jei kitoms nuotaikos negadina nei galimos gimdymo traumos nei skaudancios krutys, nei antsvoris, nei nusiure plauku galiukai, arba naturaliais budais sugebama to isvengti, tai kodel gi ne? Svarbiausia kad visi laimingi butu, o kokiu keliu yra visiskai nesvarbu, kiekviena turetu atrasti savaji. Ka ir bandau padaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Brasa,2009 04 19, 17:36]
1. Man rodos cia buvo kalbama tik apie tokius atvejus, kai moterys samoningai atsisako maitinti, o ne apie tokius, kai kudikis neima kruties....

4u.gif ... aha - apie tokius... su neišnešiotukais nesu susidūrusi - maniškių vienas gimė pora savaitėlių anksčiau, kitos - savaitę, žodžiu, laiku, ir krūtį ne tai kad duoti reikėjo - patys susiradę pasiima lotuliukas.gif ... nors tiesa žinau vieną pažystamą, kuri maitino neišnešiotuką, aišku, kai jau gydytojai leido, ir dar viena draugė vargo su pientraukiais iki ketvirto mėnesio, tik tada vaikelis ėmė krūtį imt... ir dabar džiaugsmu netverdama pati maitina - sako, patogumas neišpasakytas... jau nekalbu apie naudą vaikui....
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 16:55)
Nemanau taip, jokiais budais. Tik labai noreciau tokia netapti, nes niekam to tikrai nereikia. Man svarbiau butu pasipuosti ir isvaziuot su vaiku su dviraciais, aplankyt kartu draugus, o ne sedet su juo namie ir priziureti verdancia sveikuoliska sriuba. Velniop tuos naturalumus, jei seimoje laidotuviu nuotaika.
Bet jei kitoms nuotaikos negadina nei galimos gimdymo traumos nei skaudancios krutys, nei antsvoris, nei nusiure plauku galiukai, arba naturaliais budais sugebama to isvengti, tai kodel gi ne? Svarbiausia kad visi laimingi butu, o kokiu keliu yra visiskai nesvarbu, kiekviena turetu atrasti savaji. Ka ir bandau padaryti  mirksiukas.gif

Bet kodel jus taip nusiteikiat, kad naturalumas yra tas blogis, kuris butinai sues jusu grozi, laika, gera nuotaika ir t.t. negi manot, kad jei matinsit ir naturaliai gimdysit, jums butinai nusiurs plaukai, susiraukslesit, susirgsit depresija ir isvis, gyvenimas bus baigtas... mirksiukas.gif net ir neatsisakius to "pasenusio" naturalumo visai imanoma but ir graziai, ir laimingai, ir mylimai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 04 19, 17:55)
... Svarbiausia kad visi laimingi butu, o kokiu keliu yra visiskai nesvarbu, kiekviena turetu atrasti savaji. Ka ir bandau padaryti  mirksiukas.gif

Is jusu postu kazkodel matosi, kad jus jau pasirinkote savaji kelia...
Atsakyti
QUOTE(linuse85 @ 2009 04 19, 17:39)
Niekas nesako, kirpyklon ir aš nueinu, ir pas draugus, ir pakeliaujau po LT, ir į prduotuvę nulėkiu, bet to tikrai negalvojau ir nedariau pirmą savaitę po vaiko gimimo (na maisto tai išsiruošiau nusipirkt) bet net nebuvo jokio noro lakstyti kaži kur nors vaiką tikrai būtų kam prižiūrėt... smile.gif  Pabandyk įsivaizduoti, sulauki mylimo žmogaus, kurio nematei metus, norėtum lėkti jį palikus pas draugus viena? į drabužių parduotuvę? dažytis plaukus? Ir žinotum, kad jis tavęs laukia, nori prisiglausti, pabūti kartu? Lėktum tą pačią dieną? Čia net sakyčiau ne aukojimasis būtų  schmoll.gif
aš spėju ir namus aptvarkyti, ir po parduotuves perlėkti, ir su vaiku žaisti, daryti mankštelės, pamasažuoti jį kasdien, patyrinėti aplinką, kasdien bent sykį išeiti į lauką, ir žindymas tam tikrai netrukdo mirksiukas.gif

Vieno kudikio gi niekas nepalieka smile.gif bet jei paciai nesinori issiskirti tai aisku kad ir neeisit niekur smile.gif cia normalu smile.gif Bet jei mamyte nejaucia tokio prieraisumo ir sugeba pasirupinti leliuko saugumu, tai tegu iseina, pabuna toj parduotuvej kiek jai reikia, nieko cia blogo, gal taip pogimdymines depresijos isvengs thumbup.gif

O kad jus taip viska pukiai spejat tiesiog nuostabu 4u.gif Pavydziu baltu pavydu tongue.gif Man pirma nestumo menesi hemoglobino rodyklis nukryto zemiau 100 rolleyes.gif ispradziu nesupratau, kodel taip nieko nesinori, viskas atrodo sunku nezmoniskai. neuzilgo susirgau baisiausiu persalimo, nes susilpnejo imunitetas doh.gif gulejau 4 savaites lovoj blink.gif iki siol esu namie nes sunku ne tik kad iseit, bet net ir galva issiplaut blush2.gif doh.gif Nera upo nei mokytis, nei rupintis pradetu su draugais versliuku, nebesidomiu muzika, nesinori skaityti, matyti draugus verysad.gif O tai tik pradzia... Nesinoretu dar labiau susigadinti sau gyvenimo, vien tik vardan naturalumo, kurio itaka vaiko gyvenimui neirodyta.
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 19, 17:42)

drinks_cheers.gif ... būtent maitinimas MP man suteikia daugiau laiko - nežinau, kaip viską spėčiau, jei reiktų mišinukais... Beje, aš net į darbą gryžau, bet visvien tebemaitinu - net nenoriu nė pagalvot apie kokius nors sintetinius mišinius...
Atsakyti