Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

motiniskumas nesilija per krstus, tai esu jau sakius, bet gi ne visos mes esame gimsusios tam, kad tik vaikus augintumem. o tokios blevyzgos, motereles parasytos vaiko vardu, absurdas ir ne kitaip lotuliukas.gif nu atleiskit, tikrai juokinga kai subrendusi moteris sedi prie pc ir kuria tokias eiles doh.gif

visos taip arsiai apsisakancios ir vien minusus matancios cp, kalbetu visiskai kitaip, jeigu butu teke patirti, susidurti su naturalaus gimdymo pasekmemis. o cp pasekmes nera tokios ziaurios.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 12:36)

visos taip arsiai apsisakancios ir vien minusus matancios cp, kalbetu visiskai kitaip, jeigu butu teke patirti, susidurti su naturalaus gimdymo pasekmemis. o cp pasekmes nera tokios ziaurios.

Na, čia taip kalbančios ir yra susidūrusios su natūralaus gimdymo pasekmėm biggrin.gif O jei turėjot omeny neigiamus padarinius, jūs turbūt irgi negirtumėt CP, jei jis jums būtų palikęs neigiamų pasekmių wink.gif
Beje, jūs rizikavot labiau g.gif
Atsakyti
kazkodel nei laikrasciuose nei per zinias nemaciau nei vieno nelaimingo atsitikimo del cp kaltes. o kad cp nespejo laiku padaryt, tai jau naturalumo pasekme. apie naturalaus gimdymo traumas raso ir raso, zinoma, kaltina medikus, bet.. jei pati mama butu tarusis del cp viskas baigtusi kitaip. na ir tarp artimuju yra net keli atvejai tokie nelaimingi buve.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 10:48)
g.gif na o jei bet koks randas gali suvezet, kaip su randu po plysimu, kirpimu? g.gif

na tarpvietės randeliai yra žymiai mažesni, negilūs. o cp randas - tai ne tik tai ką matai iš išorės. juk pjaunama ir pilvo siena su visais raumenim, paskui pilvaplėvė, paskui gimda (kuri yra storas raumuo). beje, gimda kiek girdėjau pjaunama ne taip kaip iš išorės pilvas, o išilgai per visą gimdos kūną.
tai va įsivaizduok, kokio mąsto čia supjaustymai blink.gif . nepalyginsi su pora sukabinimų tarpvietėj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 12:49)
kazkodel nei laikrasciuose nei per zinias nemaciau nei vieno nelaimingo atsitikimo del cp kaltes. o kad cp nespejo laiku padaryt, tai jau naturalumo pasekme. apie naturalaus gimdymo traumas raso ir raso, zinoma, kaltina medikus, bet.. jei pati mama butu tarusis del cp viskas baigtusi kitaip. na ir tarp artimuju yra net keli atvejai tokie nelaimingi buve.

Vadinasi mažai skaitot 4u.gif vasaros pabaigoj mažylyje gydytoja per cp imdama vaiką sulaužė jam koją, teko skubiai vežti į klinikas verysad.gif Ar čia skaitosi cp su laiminga pabaiga? Ar tiesiog per cp irgi visko pasitaiko? Aš irgi neskaitau labai daug, bet jeigu vienas toks įvykis užkliuvo už akių tikiu kad jų yra ne vienas ir ne du mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 13:36)
motiniskumas nesilija per krstus, tai esu jau sakius, bet gi ne visos mes esame gimsusios tam, kad tik vaikus augintumem. o tokios blevyzgos, motereles parasytos vaiko vardu, absurdas ir ne kitaip  lotuliukas.gif nu atleiskit, tikrai juokinga kai subrendusi moteris sedi prie pc ir kuria tokias eiles doh.gif

O man liūdna, kad nemokama į pasaulį pažvelgti vaiko akimis...
O dar liūdniau, kai jūs, nepažinodama žmogaus, galit tyčiotis...
Bent gerbtumėt kito žmogaus nuomonę ir patirtį... Bet matyti, kad ne mano vienos žodžiai nepasiekia jūsų sielos....

iš trijų gimdymų tik vienas turėjo komplikacijų... vien todėl, kad buvo suleisti nuskausminamieji... Kiti du - natūraliai ir - geriau nebūna... Gal ne kiekvienai tokia laimė duota... nu bet tik baltai pavydėkit drinks_cheers.gif
Atsakyti
as nesitycioju, bet tikrai nesuprantu. is 3 gimdymu 1 su komlikacijos, manau, daug.
apie sulauzyta kojyte ir as skaiciau, taciau cia palyginus yra juokas su paralyzium. jei ne cp gal taip viskas ir butu pasibaige. na, niekad cia nezino kaip baigtis kitaip galejo.
gaile, bet visgi, randas.
ir siaip del tu veziu, na tarkim maitinimas kazkiek apsaugo nuo kruties vezio, bet kiek kitu veziu yra.. vaje, daugybe, nesusirgsi kruties, gali susirgt kitais.
jau tingiu diskutuot, manau, kiekviena turi pasirinkimo laisve kaip gimdyt ir kaip maitint. ir galeu gale, griztant prie temos, kas tai yra SVEIKIAUSIAS ? mano manymu, tai ramybe, sutarimas, laime, dziaugsmas. o kaip to siekiame, kiekvienos asmeninis reikalas. nes del imuniteto stiprumo galima dar diskutuot ir diskutuot.
Atsakyti

Aš irgi esu skaičius apie nelaimingus atsitikimus.... Žinoma, tų istorijų žymiai mažiau, nei apie natūralius gimdymus. Bet jūs neatsižvelgiat į tai, kad natūralių gimdymų vis dar gerokai daugiau nei CP, ir CP - dar galima sakyti kaip ir naujovė, tai natūralu, kad apie CP negali būti tiek daug istorijų, kiek apie natūralius gimdymus. Pažiūrėkit iš kitos pusės - sėkmingai pasibaigusių natūralių gimdymų skaičius žyyyymiai didesnis nei po CP (tiesiog natūralių gimdymų aplamai buvo milijardus kartų daugiau nei nenatūralių biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2009 04 21, 10:52)
Nu bet jei daugiau kaip vieno vaiko neplanuoji, tai CP manau nieko baisaus. Nors gal supiktybėjimų tikimybė išlieka. Tačiau vistiek, jei bus nors menkiausia galimybė CP - rinkčiaus CP. Dėl vaiko. Kažkaip neteko girdėti apie traumas CP metu vaikui, ko negalėčiau pasakyti apie natūralų gimdymą.  g.gif Jau kaip abydna būtų, jei viskas ok nėštumo metu, o gimdymo trauma kokia neduok dieve ir liktų vaikas nesveikas.  schmoll.gif

pas mus bendraamžiuose vienam naujagimiui per cezarį skalpeliu perrėžė veidelį verysad.gif
Atsakyti
[quote=soske,2009 04 21, 14:13]
as nesitycioju, bet tikrai nesuprantu. is 3 gimdymu 1 su komlikacijos, manau, daug.
apie sulauzyta kojyte ir as skaiciau, taciau cia palyginus yra juokas su paralyzium.

atsiprašau jus suklaidinusi - kokios ten komplikacijos - tik kad morfijus trukdė man jausti sąrėmius, o vaikiukas sunkiai ėjo, tat teko kirpti... viskas... paprasta... ir Antakalnyje gyd. nusprendė, kad man duot per naktį pailsėt, o aš su pirmagimiu, kvailutė, ir sutikau... ryte atnešė peralkusį, ir mažiukas paspringo... savo seilytėm... tai man atrodė -visą amžinybę sesutė krato, kad atsikvėptų... tai čia tik mano prisigalvojimas toks, kad vyresnėliui sunkiai su kalba sekasi... bet gal čia ir paveldėjimas - močiutės pusėj visi berniukai penkerių teprabilo.... bet kalbos suvokimas ir mąstymas maniškio toli lenkia bendraamžius... o kokias meniškas fotografijas trimetis dar darė... ne kiekvienas suaugęs tokias padarys... tat komplikacijos tik tame, kad mane kirpo, ir mėnesiuką prisėst negalėjau... o kiti kartai - be nuskausminamųjų, be kirpimų, be vaikiukų atskyrimų nuo manęs - merginos ramios - štai jaunėlei septyni mėn jau - kaip nebūtų vaiko - rami, guvi, stipri, jau stojasi, daug žaidžia... nė už ką nesutikčiau pjaustytis - kokia rizika vaikui... o po natūralaus gimdymo po kelių dienų šokt gali.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2009 04 21, 09:52)
Nu bet jei daugiau kaip vieno vaiko neplanuoji, tai CP manau nieko baisaus. Nors gal supiktybėjimų tikimybė išlieka. Tačiau vistiek, jei bus nors menkiausia galimybė CP - rinkčiaus CP. Dėl vaiko. Kažkaip neteko girdėti apie traumas CP metu vaikui, ko negalėčiau pasakyti apie natūralų gimdymą.  g.gif Jau kaip abydna būtų, jei viskas ok nėštumo metu, o gimdymo trauma kokia neduok dieve ir liktų vaikas nesveikas.  schmoll.gif

tai jusu vyras ir nesveiku vaiku pasirupins gi. O jus pagalvosit biggrin.gif Taip iseina is jusu ankstesniu postu. g.gif

CP - operacija. Yra priezastys del ko ji daroma. O jus savo noru gulates ant op. stalo g.gif
Atsakyti
g.gif tai po kirpimo menesi prisest negalejot, visgi ne pyragai. ir 5m vaikas jei dar nekalba tai unsure.gif maniskis vaiksciot 9men pradejo, kalbet dar 2m nebuvo kai sakiniais snekejo, dabar darzelyje duoda ilgiausias eiles ismokt kai koks spektaklis, sako, kad kiti vaikai tiek nesugebes ismokt biggrin.gif taip kad ne prastesnis uz kitus, o kaip tik gudresnis smile.gif
ir jei galeciau laika grazint atgal elgciausi lygiai taip pat.
Atsakyti