Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(Heart @ 2009 04 21, 12:45)
pas mus bendraamžiuose vienam naujagimiui per cezarį skalpeliu perrėžė veidelį  verysad.gif

mūsų giminaitei irgi taip nutiko.Dabar mergytė jau mokinukė, bet per visą skruostą randas eina.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 14:50)
g.gif tai po kirpimo menesi prisest negalejot, visgi ne pyragai. ir 5m vaikas jei dar nekalba tai  unsure.gif maniskis vaiksciot 9men pradejo, kalbet dar 2m nebuvo kai sakiniais snekejo, dabar darzelyje duoda ilgiausias eiles ismokt kai koks spektaklis, sako, kad kiti vaikai tiek nesugebes ismokt  biggrin.gif taip kad ne prastesnis uz kitus, o kaip tik gudresnis smile.gif
ir jei galeciau laika grazint atgal elgciausi lygiai taip pat.

Nu, soske, jau darotės juokinga wink.gif negi tikrai manot, kad jūsų vaikas anksčiau vaikščiot pradėjo ir yra gudresnis (na, čia visos mamos taip įsivaizduoja biggrin.gif ) todėl, kad gimė po CP?
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 15:50)
g.gif tai po kirpimo menesi prisest negalejot, visgi ne pyragai. ir 5m vaikas jei dar nekalba tai  unsure.gif maniskis vaiksciot 9men pradejo, kalbet dar 2m nebuvo kai sakiniais snekejo, dabar darzelyje duoda ilgiausias eiles ismokt kai koks spektaklis, sako, kad kiti vaikai tiek nesugebes ismokt  biggrin.gif taip kad ne prastesnis uz kitus, o kaip tik gudresnis smile.gif
ir jei galeciau laika grazint atgal elgciausi lygiai taip pat.

tai gi vat ir noriu pasakyt - tik natūraliai geriausia gimdyt... nebūtų nuskausminę morfijum, ko gera viskas būtų buvę čiki... bet yra kaip yra - laiko nesugrąžinsi... ir čia tik mano atveju - aš niekam nieko neperšu - kiekvienai reikia rinktis kas geriausia jos atveju jai ir vaikui...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 15:05)
Nu, soske, jau darotės juokinga wink.gif negi tikrai manot, kad jūsų vaikas anksčiau vaikščiot pradėjo ir yra gudresnis (na, čia visos mamos taip įsivaizduoja biggrin.gif ) todėl, kad gimė po CP?

manau, mano vaikas tikrai gudresnis ir stipresnis uz didziaja dali. tiesiog lyginu su kaaitais vaikais, matau kaip jie sneka, kada pradejo vaiksciot, ropinet, kalbet, dainuot, skaiciuot. ne, nemanau kad cia del cp, gi to ir nesakaiu ir nemanau netgi kad tai del misinuku. bet ar cia eilini karta isimtis, kad nenaturaliai gime, maitinami tokie pat gudrus, protingi kaip ir naturaliai gime/ valge. skirtumo nera.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 15:17)
manau, mano vaikas tikrai gudresnis ir stipresnis uz didziaja dali. tiesiog lyginu su kaaitais vaikais, matau kaip jie sneka, kada pradejo vaiksciot, ropinet, kalbet, dainuot, skaiciuot. ne, nemanau kad cia del cp, gi to ir nesakaiu ir nemanau netgi kad tai del misinuku. bet ar cia eilini karta isimtis, kad nenaturaliai gime, maitinami tokie pat gudrus, protingi kaip ir naturaliai gime/ valge. skirtumo nera.

Niekas čia ir nesakė, kad silpnesni ar mažiau protingi vaikai, kurie gimė po CP.... Tiesiog ir jums visai nebuvo jokio reikalo dėstyt, kad va, matot, gimdėt natūraliai - o dar nekalba, o va mano koks gudrus.... Džiaukitės, kad stiprus ir gudrus. Tik neužmirškit, kad kiekvienai mamai net ir tas nekalbantantis vistiek yra pats gražiausias, gudriausias ir nuostabiausias vaikas pasauly. Ir tikrai visai nesvarbu, kokiu būdu jis gimė...
Atsakyti
Soske, mano pagrindine priezastis kodel pati zindziau ir zindau, kad pinigu neturiu misinukams 4u.gif
Ir man visiskai dzin kaip atrodo ir atrodys mano papai.
Taip pat ir gimdziau naturaliai, nes atsigavau greit, palyginus kiek laiko uztrunka atsigauti po CP. Po antro gimdymo, jei ne epiduras, po pusvalandzio galejau keltis 4u.gif
Gincai cia beprasmiski 4u.gif
Pareiga as savo atlikau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lapiukste @ 2009 04 21, 12:22)
gimdykit natūraliai, pasiruoškit normaliai gimdymams - tam yra nemažai kursų ir mokyklų, ir išvengsit traumų

Ar galėtumėt žiūrėdama į akis motinai, praradusiai vaiką gimdymo metu arba pagimdžiusiai vaiką su gimdymo trauma pasakyti, kad tokių pasekmių galima buvo išvengti, jei ji būtų pasiruošusi gimdymui g.gif

QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 12:34)
Medikai neretai ganėtinai pro pirštus žiūri į įvairias rizikas, jei tai susiję su nemažais pinigais. Pažiūrėkit kad ir į plastinės chirurgijos sektorių  mirksiukas.gif  .Tai kokio masto turi būti ta rizika, kad medikai visgi nenori daryti tų kad ir gerai apmokamų CP?

Sutikit, kad ir natūralūs gimdymai yra pakankamai gerai apmokami bigsmile.gif
Realios CP rizikos vaikui yra:
- naujagimio slopinimas dėl anestezijos poveikio
- sužeidimai pjūvio metu.
Tokios traumos kaip stuburo sulaužymas traukiant vaiką, gal ir įmanoma, bet visgi kazuistika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 21 balandžio 2009 - 14:35
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 16:23)
Niekas čia ir nesakė, kad silpnesni ar mažiau protingi vaikai, kurie gimė po CP.... Tiesiog ir jums visai nebuvo jokio reikalo dėstyt, kad va, matot, gimdėt natūraliai  - o dar nekalba, o va mano koks gudrus.... Džiaukitės, kad stiprus ir gudrus. Tik neužmirškit, kad kiekvienai mamai net ir tas nekalbantantis vistiek yra pats gražiausias, gudriausias ir nuostabiausias vaikas pasauly. Ir tikrai visai nesvarbu, kokiu būdu jis gimė...

drinks_cheers.gif

Ir pasiskaičius visų mamyčių pasisakymus, gaila, nėra tyrimų, bet jei palygintume natūralių gimdymų koplikacijų skaičių ir CP komplikacijų, tai ar tik nepasimatytų, kad daugiau - CP... juk operacijų atliekama vis tik mažiau... ir komplikacijų procentas ko gera gautūs didesnis...

o dėl nekalbėjimo... kiekvienas vaikas skirtingas - vienam sunkiau tas, kitam anas, trečio širdelė gal nesveikuoja, ketvirtam ant puodo sunkiai sekasi... bet ar gi tai lemia kaip gimdoma??? nemanau... Ir ar nuo to išaugs geresnis ar blogesnis žmogus???

beje - temos pavadinimas - ar motinos pienas - ne sveikiausias maistas kūdikiui... Nėra ko diskutuoti - sveikiausias... išskyrus tuo atveju, kai motina geria stiprius vaistus, ar yra asociali švenčia kasdien, ir jos pienas - kone grynas alkoholis... tuomet ir aš netvirtinčiau, kad tai vaikui sveikiau...
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 15:23)
Niekas čia ir nesakė, kad silpnesni ar mažiau protingi vaikai, kurie gimė po CP.... Tiesiog ir jums visai nebuvo jokio reikalo dėstyt, kad va, matot, gimdėt natūraliai  - o dar nekalba, o va mano koks gudrus.... Džiaukitės, kad stiprus ir gudrus. Tik neužmirškit, kad kiekvienai mamai net ir tas nekalbantantis vistiek yra pats gražiausias, gudriausias ir nuostabiausias vaikas pasauly. Ir tikrai visai nesvarbu, kokiu būdu jis gimė...

tai ka as ir noriu pasakyti, kad vaikai kad ir kaip gime, kaip maitinti, niekuom nesiskiria, taip kad nera jokio skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 21, 15:34)
Ar galėtumėt žiūrėdama į akis motinai, praradusiai vaiką gimdymo metu arba pagimdžiusiai vaiką su gimdymo trauma pasakyti, kad tokių pasekmių galima buvo išvengti, jei ji būtų pasiruošusi gimdymui  g.gif
Sutikit, kad ir natūralūs gimdymai yra pakankamai gerai apmokami  bigsmile.gif
Realios CP rizikos vaikui yra:
- naujagimio slopinimas dėl anestezijos poveikio
- sužeidimai pjūvio metu.
Tokios traumos kaip stuburo sulaužymas traukiant vaiką, gal ir įmanoma, bet visgi kazuistika.

As ne medike, radau straipsni, kuriame sis punktas buvo isvardintas tarp rizikos faktoriu darant CP. 4u.gif Kiek ta rizika reali, net neisivaizduoju...
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 04 21, 15:33)
Soske, mano pagrindine priezastis kodel pati zindziau ir zindau, kad pinigu neturiu misinukams 4u.gif
Ir man visiskai dzin kaip atrodo ir atrodys mano papai.
Taip pat ir gimdziau naturaliai, nes atsigavau greit, palyginus kiek laiko uztrunka atsigauti po CP. Po antro gimdymo, jei ne epiduras, po pusvalandzio galejau keltis 4u.gif
Gincai cia beprasmiski 4u.gif
Pareiga as savo atlikau lotuliukas.gif

ooo.. na man tai ne dzin, visgi esu moteris, rupi man mano isvaizda, noriu buti grazi, prisiziurejus, pasitempus. todel man tirkai ne dzin. bet tai nera pagrindinis dalykas del kurio nemaitinau, kaip jau minejau, (.)(.) operacijai sukrapstyciau, bet nemaciau reikalo.
kaip gali palyginti kiek laiko trunka atsigaut po cp? na, velgi, nezinau kaip butu buve, ar buciau atsistojus po poros valandu, bet nebuvo reikalo stotis ir niekur eit, nes cp dare nakti, paskui atnese vaikiuka, dave buteliuka, pamaitinau, MB pagulde i lovyte ir visi miegojom. kita ryta atsikeliau normaliai, 4ta diena jau apsipirkinejau.
oksanik, cia ne gincai, diskusija.
Atsakyti
Zinoma, kad pasitaiko atveju, kai ir po CP moterys atsigauna greitai ir kai po naturalaus gimdymo dar ilgai prastai jauciasi. tiesiog visgi tendencija tokia, kad CP padaro didesne zala moters organizmui.
Visgi as linkus pasitiket siuolaikiniu mokslu. O medikai vienbalsiai teigia, kad jei nera indikaciju, moterims reiktu gimdyt naturaliai ir maitint kudikius MP. negali buti , kad jie - susimokiusiu sadistu kompanija, kurie siaip moteris skatina naturaliai gimdyt, kad pasidziaugtu ju kanciomis doh.gif
Atsakyti