Įkraunama...
Įkraunama...

motinos pienas ne sveikiausias maistas kudikiui

QUOTE(dange @ 2009 04 21, 16:34)
Ar galėtumėt žiūrėdama į akis motinai, praradusiai vaiką gimdymo metu arba pagimdžiusiai vaiką su gimdymo trauma pasakyti, kad tokių pasekmių galima buvo išvengti, jei ji būtų pasiruošusi gimdymui  g.gif

tikrai ne... nes niekas negali pasakyti, kodėl taip atsitinka...

bet ar jūs tvirtinat, kas tas pats gimdyt pasiruošus ir visiškai apie tai nieko nenutuokiant? juk net medikai tvirtina, kad gimdymai praeina sklandžiau, kai mama būna palankius tinkamus kursus...

Sutikit, kad ir natūralūs gimdymai yra pakankamai gerai apmokami  bigsmile.gif

jei nesitari ir atvažiuoji gimdyt gydytojo budėjimo metu, tai ir mokėt neprivaloma... o ar atsidėkot - kiekvienos asmeninis reikalas... beje - čia ne šios temos diskusija  mirksiukas.gif

Realios CP rizikos vaikui yra:
- naujagimio slopinimas dėl anestezijos poveikio
- sužeidimai pjūvio metu.
Tokios traumos kaip stuburo sulaužymas traukiant vaiką, gal ir įmanoma, bet visgi kazuistika.

jei rašo, vadinasi buvo... ir dar - teko skaityt anksčiau straipsnį ir apie CP poveikį vaiko psichologijai... nebuvo jis vien teigiamas....

galim apie grožį, pinigus, mišinėlius, apsisprendimą maitint diskutuot be galo be krašto... bet MOTINOS PIENAS TIKRAI YRA SVEIKIAUSIAS MAISTAS KŪDIKIUI...
Atsakyti
Soske, ar galit drąsiai pasakyti, kad savo vaikui davėt sveikiausią maistą, kokį galėjote duoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(linuse85 @ 2009 04 21, 16:27)
Soske, ar galit drąsiai pasakyti, kad savo vaikui davėt sveikiausią maistą, kokį galėjote duoti? g.gif

brangioji, dar karta sakau, net neabejoju, kad taip. nes sveikuma suprantu kitaip negu persalimo ligas , kuriom vaikas ir taip neserga
Papildyta:
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 16:22)
Zinoma, kad pasitaiko atveju, kai ir po CP moterys atsigauna greitai ir kai po naturalaus gimdymo dar ilgai prastai jauciasi. tiesiog visgi tendencija tokia, kad CP padaro didesne zala moters organizmui.
Visgi as linkus pasitiket siuolaikiniu mokslu. O medikai vienbalsiai teigia, kad jei nera indikaciju, moterims reiktu gimdyt naturaliai ir maitint kudikius MP. negali buti , kad jie - susimokiusiu sadistu kompanija, kurie siaip moteris skatina naturaliai gimdyt, kad pasidziaugtu ju kanciomis doh.gif

taciau ju pasisakymai kaip kad 'visos pagimde- pagimdysi ir tu' kitaip net ir suprasti neiseina lotuliukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 17:22)
Zinoma, kad pasitaiko atveju, kai ir po CP moterys atsigauna greitai ir kai po naturalaus gimdymo dar ilgai prastai jauciasi. tiesiog visgi tendencija tokia, kad CP padaro didesne zala moters organizmui.
Visgi as linkus pasitiket siuolaikiniu mokslu. O medikai vienbalsiai teigia, kad jei nera indikaciju, moterims reiktu gimdyt naturaliai ir maitint kudikius MP. negali buti , kad jie - susimokiusiu sadistu kompanija, kurie siaip moteris skatina naturaliai gimdyt, kad pasidziaugtu ju kanciomis  doh.gif

drinks_cheers.gif

Nėra ką bepridurti.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 16:32)
brangioji, dar karta sakau, net neabejoju, kad taip. nes sveikuma suprantu kitaip negu persalimo ligas , kuriom vaikas ir taip neserga

Pirmiausia nei jūs man brangi nei aš jums, tai gal be tų saldybių, kurių kaip pati čia leidžiat suprasti nemėgstat? cool.gif
Na jeigu jau manot kad chemiją kišti kūdikiui yra taip pat sveika kaip ir natūralus produktas, tai gal ir toliau vaiką maitinate chemikalais nupurkštom daržovėm, pirktinėm tyrėm, plikote sriubą, bet ne gaminate pati ir šiaip duodate tik pusfabrikačius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 16:32)
Papildyta:
taciau ju pasisakymai kaip kad 'visos pagimde- pagimdysi ir tu' kitaip net ir suprasti neiseina  lotuliukas.gif  ax.gif

Na, man taip pasake mama (beje, medike)....Ar tai reiskia, kad ji sadiste ir jai patiko ta mintis, kad man reiks kenteti? Ir , beje, ji buvo visiskai teisi mirksiukas.gif As ir pati taip nuteikinejau save pries gimdyma - pagimdo kitos, pagimdysiu ir as... nezinau, kas toje frazeje tokio baisaus, nebent yra kazkokiu pasaliniu veiksniu, indikaciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brasa: 21 balandžio 2009 - 15:45
QUOTE(Brasa @ 2009 04 21, 16:45)
Na, man taip pasake mama (beje, medike)....Ar tai reiskia, kad ji sadiste ir jai patiko ta mintis, kad man reiks kenteti? Ir , beje, ji buvo visiskai teisi   mirksiukas.gif  As ir pati taip nuteikinejau save pries gimdyma - pagimdo kitos, pagimdysiu ir as... nezinau, kas toje frazeje tokio baisaus, nebent yra kazkokiu pasaliniu veiksniu, indikaciju.

drinks_cheers.gif apie daug ką galima taip pasakyti, tarkim dauguma mokyklą baigia, baigsi ir tu, visi jaudinasi prieš egzus, jaudinsies ir tu, tėvai slaugo vaikus, kai šie suserga ir t.t. tai gal tada iš principo nelaikom egzų, nesimokom mokykloje, nedirbam, netvarkom namų, negydom vaiko kai jis suserga, nes visi taip daro???? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuse85: 21 balandžio 2009 - 15:52
nea, vaikas valgo sviezia mesyte, darzoves ir t.t. nors , zinoma, valgom ir kavinese. o tyreliu ragaves ner.
tai klausiu nebe pirma karta: kuom tas sveikumas pasireiskia? stipresnis imunitetas? kad ir taip neserga is vis., gudresnis? - ko ko jau gudrumo, judrumo, stiprumo jam tikrai netruksta. tai apie ka kalba? as sakaiu kaip atrodo man , sveikumas susideda is laimes, ramybes, dziaugsmo, silumos. o kaip ta duoti kiekviena sprendia pati.
Papildyta:
tiesiog gimdymas yra per daug individualus reikalas kad butu galima sakyt sitaip. pagimdo visos, bet pagimdo ir negyvus, ir invalidus, ir pridususius pamelynavusius ir t.t. ir 'pagimdziusios kaip visos' augina paskui paralyzuotus vaikus arba lanko ju kapelius.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 16:54)
Papildyta:
tiesiog gimdymas yra per daug individualus reikalas kad butu galima sakyt sitaip. pagimdo visos, bet pagimdo ir negyvus, ir invalidus, ir pridususius pamelynavusius ir t.t. ir 'pagimdziusios kaip visos' augina paskui paralyzuotus vaikus arba lanko ju kapelius.

nekalbekit nesamoniu. "pagimdziusios kaip visos" augina sveikus, normalius vaikus. o nelaime gali atsitikt ir tai, kuri gimde "individualiai"... Zinoma, kad kiekvienai moteriai jos gimdymas yra isskirtinis, vienas svarbiausiu ivykiu gyvenime. ir as jokiu budu nesakau, kad esant bet kokioms aplinkybems reikia gimdyt naturaliai - pati nepateisinu perdeto naturalizmo, kai moterys uzsispiria butinai pagimdyt pacios, nors gydytojai rekomenduoja CP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brasa: 21 balandžio 2009 - 16:01
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 16:51)
nea, vaikas valgo sviezia mesyte, darzoves ir t.t. nors , zinoma, valgom ir kavinese. o tyreliu ragaves ner.
tai klausiu nebe pirma karta: kuom tas sveikumas pasireiskia? stipresnis imunitetas? kad ir taip neserga is vis., gudresnis? - ko ko jau gudrumo, judrumo, stiprumo jam tikrai netruksta. tai apie ka kalba? as sakaiu kaip  atrodo man , sveikumas susideda is laimes, ramybes, dziaugsmo, silumos. o kaip ta duoti kiekviena sprendia pati.

Aš maisto sveikumą suvokiu ir pagal tai kiek jis yra natūralus. Man keista, kodėl dabar taip išdidžiai sakote, kad vat tyrelių vaikas nėra ragavęs, kuo didesnis vaikas nusipelnė labiau, kad jau tada jam siūlote sveikesnį maistą? sveikesnį ta prasme, kad jis natūralus. juk pieno neduodate tokio, kuris yra gaunamas sumaišius pieno miltelius su vandeniu?
jeigu jūsų pagrįstumėte, kad cheniškai pagamintas maistas yra lygiai tiek pat sveikas ir natūralus kaip ir natūraliai gaunamas, tai tada gal ir pagalvočiau kad mišinys ir MP yra lygiavertiški produktai kūdikiui, o kol kas vienareikšmiškai MP yra žymiai sveikesnis ax.gif
Beje tuos dalykus (laimę, šilumą, ramybę ir t.t.) lemia mamos nusistatymas vienu ar kitu klausimu, jei maitindama galvosit kaip pakenks papams nu tai tikrai ir pakenks ir nuotaika bus bjauri, bet jei galvosit kad duodu natūraliausią ir sveikiausią maistą tada ir nuotaiką bus thumbup.gif
Atsakyti
tos, kurios sugeba sitaip pozityviai galvoti, valio valio valio valio.. niekur nesakaiu kad nemaitinkite, nesveika. sakau, maitinkite taip, kad visiem butu gerai. o kas tas gerai, keikviena sprendziame pagal save. negaleciau buti issisiepus, patenkinta, namuose butu tikrai neramybe ir panika, jei zinociau kad mano grozybes gali but nebegrozybes, jeigu negaleciau iseit prasiblaskyt, nakti keltis tureciau tik as ir pan. na va tokia jau esu. po truputi kalbam ir apie antra vaikeli, norisi jau visai smile.gif ir zadu elgtis lygiai taip pat, tik aukle si karta imsim nuo pirmu dienu, o ne po poros savaiciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 04 21, 17:08)
tos, kurios sugeba sitaip pozityviai galvoti, valio valio valio valio.. niekur nesakaiu kad nemaitinkite, nesveika. sakau, maitinkite taip, kad visiem butu gerai. o kas tas gerai, keikviena sprendziame pagal save. negaleciau buti issisiepus, patenkinta, namuose butu tikrai neramybe ir panika, jei zinociau kad mano grozybes gali but nebegrozybes, jeigu negaleciau iseit prasiblaskyt, nakti keltis tureciau tik as ir pan. na va tokia jau esu. po truputi kalbam ir apie antra vaikeli, norisi jau visai smile.gif ir zadu elgtis lygiai taip pat, tik aukle si karta imsim nuo pirmu dienu, o ne po poros savaiciu smile.gif

Šaunu
Bet taip ir neatsakėt į klausimą kuo skiriasi kūdikis nuo metinuko, kodėl didesniam reikia sveiko ir natūralaus maisto, o kūdikiui ne? Būtų įdomu išgirsti jūsų nuomone, šituo klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti