Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 05 02, 21:44)
Man ramu dabar, kai žinau, kad mano mažylis sveikas. Žinoma, dar labai priklauso, kaip elgtumėtės, jei tyrimai parodytų esant ligą. Jei tikrai drąsiai galit pasakyti, kad nėštumo nenutrauktumėte, net žinodama, kad vaikas negims sveikas, tuomet darytis tyrimus gal ir nėra didelio reikalo. Kita vertus, per nėštumą su ta mintimi galima susitaikyti bent maža dalele..

Ka reiskia sveikas mirksiukas.gif Kad neturi triju sindromu, tai dar nereiskia, kad sveikas schmoll.gif Va, kai gims, tada ir paaiskes viskas.
Mano nuomone, neverta gadintis sau nervu, jei nera jokiu indikaciju tyrimams.
Man 35 m. ir gailiuosi dariusi dviguba testa, nes parode didele rizika. Toliau nesityrineju, nes pakartotinis echo nerodo jokiu sklaidos sutrikimu. As negaliu nuspresti nuzudyti vaisiu, kuris kruta pilvelyje ir nemanau turinti tam teise
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2009 05 03, 14:53)
Ka reiskia sveikas  mirksiukas.gif Kad neturi triju sindromu, tai dar nereiskia, kad sveikas  schmoll.gif Va, kai gims, tada ir paaiskes viskas.
Mano nuomone, neverta gadintis sau nervu, jei nera jokiu indikaciju tyrimams.
Man 35 m. ir gailiuosi dariusi dviguba testa, nes parode didele rizika. Toliau nesityrineju, nes pakartotinis echo nerodo jokiu sklaidos sutrikimu. As negaliu nuspresti nuzudyti vaisiu, kuris kruta pilvelyje ir nemanau turinti tam teise

Na ne tik dėl trijų sindromų ten tiria - dar žiūri, ar nėra kažkokių kitokių chromosominių persitvarkymų. Aš suprantu, kad tai nereiškia kitokių ligų nebuvimo garantijų. Tiesiog man ramu dėl to, dėl ko tyriausi, ir tiek. Čia tikrai labai subjektyvu, tirtis ar ne 4u.gif
Atsakyti
Prieš porą dienų NT pamčiau dvi juosteles. Man 35 m. ir tikrai norėsiu pasirodyti genetikams. Tai reiškia, kad dabar turiu skambinti į Genetikos centrą ir pirmam vizitui rašytis echoskopijai? Ar registratūroje net neklausia pas ką, ką daryti? Taigi daktarės irgi specializuojasi.
Pas ginę užrašymas tik birželio pabaigoje. Reikia man dar neturint siuntimo iš anksto užsiregistruoti, nes kitaip tikrai nespėsiu laiku.
Patarkite.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2009 05 06, 10:09)
Prieš porą dienų NT pamčiau dvi juosteles. Man 35 m. ir tikrai norėsiu pasirodyti genetikams. Tai reiškia, kad dabar turiu skambinti į Genetikos centrą ir pirmam vizitui rašytis echoskopijai? Ar registratūroje net neklausia pas ką, ką daryti? Taigi daktarės irgi specializuojasi.
Pas ginę užrašymas tik birželio pabaigoje. Reikia man dar neturint siuntimo iš anksto užsiregistruoti, nes kitaip tikrai nespėsiu laiku.
Patarkite.

Skambink nedelsdama, sakyk kad turi siuntima pas genetikus (vis vien ji gausi is savo ginekologes kol eile prieis) ir prasyk, kad uzrasytu. Pirma karta reiketu pasirodyti genetikui, kai nestumas bus 12-14 sav.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2009 05 06, 10:09)
Patarkite.

sveikinu pamacius II 4u.gif
taip, skambink jau dabar. nr 8-52365116 (cia genetikos centra Santariskese) reikia sakyt, kad genetiko konsultacijai, nes laukies. tada klaus kodel. tai turetu uztekt, kad tau 35 m, nes tada jau priklauso tyrimai su siuntimu.
Atsakyti
Skambinau į Genetikos centrą. Buvau įsitikinusi, kad jau liepos pradžiai tikrai užsirašysiu. Ir ką - registravimas apskritai jau sustabdytas, nes liepos mėn. jau nėra laisvų vietų, o rugpjūčio mėn. derina grafikus. Gražu. Tiesiai šviesiai pasiūlė pasidaryti tyrimus mokamai.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2009 05 06, 14:48)
Skambinau į Genetikos centrą. Buvau įsitikinusi, kad jau liepos pradžiai tikrai užsirašysiu. Ir ką - registravimas apskritai jau sustabdytas, nes liepos mėn. jau nėra laisvų vietų, o rugpjūčio mėn. derina grafikus. Gražu. Tiesiai šviesiai pasiūlė pasidaryti tyrimus mokamai.

Bardakas tame Genetikos centre mad.gif
Ir dar deklaruoja, kad patenkancioms i rizikos grupe genetiniai tyrimai yra nemokami. Man kilo noras parasyti laiska sveikatos apsaugos ministrui. Jokia cia apsauga neuztikrinama nors mokescius visi mokame. Valdiskoje gydymo istaigoje viskas organizuota taip, kad esame priverstos naudotis privacios medicinos paslaugomis aggressive.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavia @ 2009 05 06, 14:59)
Bardakas tame Genetikos centre  mad.gif
Ir dar deklaruoja, kad patenkancioms i rizikos grupe genetiniai tyrimai yra nemokami. Man kilo noras parasyti laiska sveikatos apsaugos ministrui. Jokia cia apsauga neuztikrinama nors mokescius visi mokame. Valdiskoje gydymo istaigoje viskas organizuota taip, kad esame priverstos naudotis privacios medicinos paslaugomis  aggressive.gif

visiškai esu tos pačios nuomonės.Jei nesi sąraše , kuriame nurodyta kuriuo atveju turi atlikti genetinius tyrimus ir nepapuoli į rizikos grupę, reiktų susimokėti. Čia ne ministrui turbūt reiktų rašyti , bet pas p. Grinevičiūtę kreiptis, kad parodytų per TV kokia ten tikroji eilė, kiek realiai reiktų ją patrumpinti, kad papultų nemokamai tos mamytės, kuriom būtina. Bet čia gi Lietuva smile.gif o juolab tokioj padėty tikrai reiktų mažiau stresuoti ir nervuotis , tai kad tenka susitaikyti schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, kad televizija greitai tas eiles pajudintų, bet taip nesinori papildomų nervų - jų ir taip pakanka.
Tik kažkokia nesąmonė - reiškia, kad dar net nesilaukiant, o tik planuojant vaikelį, jei esi rizikos grupėje, turi rašytis pas genetikus, nes pamačius II juosteles jau bus per vėlu.
Teks eiti privačiai, nors aš iš principo nemėgstu privačių gydymo įstaigų.
Atsakyti
Sveikutes, as tik uz genetinius tyrimus.Pirma sunu gimdziau pries 6 metus,tarp musu su vyru yra Rh nesuderinamumas :mano -,jo +.Per pirmaji nestuma praktiskai pragulejau lovoje ir ligonineje.Antikuniu kaip ir nerado, suleido Anti D.Sunus gime ne tik kad mazas(49 cm. 2800gr.)bet ir sirgdamas siaubinga gelta,kuri praejo tik gal po geru metu,(gydymo 0).Dar pasirodo jam igimta inkstu hidronefroze, ir mes kankinames kas puse metu su tyrimais KMUK rentgenuojant.Dabar as jau 11 sav. nescia,(nestumas 3)jauciuosi puikiai(nors echo dare ir sake kad yra atsisluoksniavimas tarp dangalu) man 28 metai, ir kita sav. eisiu daryt genetiniu tyrimu, nes tiesa sakant bijau, kad nebutu kudikis su kokiom vel ligom.Manau, kad jei tik yra kokia nors maza rizika, nesvarbu, kad nera seimoj apsigimimu ar pan,tikrai reiktu issitirt, juk patiems geriau zinot, kokiu gali but "naujienu".
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2009 05 07, 11:46)
Aš irgi manau, kad televizija greitai tas eiles pajudintų, bet taip nesinori papildomų nervų - jų ir taip pakanka.
Tik kažkokia nesąmonė - reiškia, kad dar net nesilaukiant, o tik planuojant vaikelį, jei esi rizikos grupėje, turi rašytis pas genetikus, nes pamačius II juosteles jau bus per vėlu.
Teks eiti privačiai, nors aš iš principo nemėgstu privačių gydymo įstaigų.

na , tai taip , jei planuoji vaikelį , lauki jo lauki nesulaiki pora metelių, tai per tiek laiko gali viską išsiaiškinti , išsityrinėti kur kada kreiptis ir į kokią eilę užsirašyti. O jei netyčiukas , neplanuotas, tai kol sužinai , kad laukiesi, kol pradedi gilintis, tai va ir per vėlu buna .
Atsakyti
QUOTE(Jurgitamarija @ 2009 05 07, 11:47)
na , tai taip , jei planuoji vaikelį , lauki jo lauki nesulaiki pora metelių, tai  per tiek laiko gali viską išsiaiškinti , išsityrinėti kur kada kreiptis ir į kokią eilę užsirašyti. O jei netyčiukas , neplanuotas, tai kol sužinai , kad laukiesi, kol pradedi gilintis, tai va ir per vėlu buna .

Tai kad iš savo pusės aš jokio laiko nesugaišau, nei dienelės. Dar net nelaukus savo dienų pagal grafiką iš smalsumo pasidariau NT ir, pamačiusi teigiamą rezultatą, kitą dieną paskambinau į Genetikos centrą.

Žiūrėjau internetiniuose puslapiuose apie genetinius tyrimus, laboratorijas, bet niekur nerandu jokių kainų. Gal galite pasidalinti šia patirtimi. Kiek kainuoja? Prieš kiek laiko reikia užsirašyti privačioje įstaigoje?
Atsakyti