Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 21, 17:56)
labai nuosirdziai visoms dekoju  wub.gif  uz suteikta info  wub.gif  bet manau pirmiausia jug reikia pasitarti su gyd? ar galima ir paciai nuspest ,kad man to reikia?  smile.gif

Tu gal geriau pasitark ir galbūt, jei nėra rizikos faktorių tai aš nesidaryčiau tų tyrimų. Nes aš taip pat buvau pati nusprendusi pasidaryti tuos tyrimus ir tikrai pasigailėjau, nes prisigadinau nemažai nervų ir išliejau nemažai ašarų verysad.gif Pirmas kraujo tyrimas buvo blogas, antras taip pat rodė didelius nukrypimus ir toliau genetikė rekomendavo imti vaisiaus vandenis. Šis tyrimas nieko blogo neparodė, bet kiek paaiškino, tai vis tiek nėra 100 proc., kad viskas bus tvarkoje su vaikučiu.Taigi iki pat gimdymo nervavausi ir visada galvojau, ar viskas bus gerai vaikeliui. Pasirodo, kad viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus? g.gif Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket? g.gif
Atsakyti
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 09:52)
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus?  g.gif  Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket?  g.gif

Del Kauno kainu nezinau...o kas liecia genetinius tyrimus tai jei buna pirmas nesivystantis tai tskant gamta pati atsirenka,gal buvo koks apsigimimas del to atmete,tai daktarai tokiu atveju siuncia pas genetikus...kartais net amzius nesvarbu smile.gif
Atsakyti
Norejau jusu paklausti, del ko ginekologe galejo pasiulyti siusti mane pas genetikus?  g.gif  Vakar echoskopuojant sake kad viskas gerai, ir ji tikrai nieko blogo nemato, bet va buvo nesivystantis pries tai, be to nedaryti genetiniai tyrimai, tai kad issamiai istrint dave siuntima i KMUK echoskopijai.
Tai jau turiu uzsiregistravus kitai savaitei. O cia nemokamai tas echoskopas ar reiks kazkiek moket?  g.gif

Su siuntimu mokėti nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uzi @ 2009 04 23, 10:49)
Del Kauno kainu nezinau...o kas liecia genetinius tyrimus tai jei buna pirmas nesivystantis tai  tskant gamta pati atsirenka,gal buvo koks apsigimimas del to atmete,tai daktarai tokiu atveju siuncia pas genetikus...kartais net amzius nesvarbu  smile.gif

Dar mane neramina, kad ant echoskopo ismatavimjo rezultatu vaiko svoris labai mazas, tik 98 g, kai turetu buti jau koks 200 g. O pagal savaites jis tiksliai atitinka, t.y. 18 sav ir 6 dienos. unsure.gif . Ar gali echoskopas taip stirpiai klysti del svorio??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 12:45)
Dar mane neramina, kad ant echoskopo ismatavimjo rezultatu vaiko svoris labai mazas, tik 98 g, kai turetu buti jau koks 200 g. O pagal savaites jis tiksliai atitinka, t.y. 18 sav ir 6 dienos.  unsure.gif . Ar gali echoskopas taip stirpiai klysti del svorio???  unsure.gif

Gali klysti mirksiukas.gif kaip mano gydytoja sako echoskopas tai seseline medicina,tiksliai 100% tikrai neparodys...o ka gydytoja sake del svorio g.gif ?
Is tikruju tai butu geriau issitirt pas genetikus nes pas juos aparatura tikslesne o ir amniocenteze jei ka pasidaryk,nes nu nenoriu gazdyt betgi jei tikrai atsilieka svoris ir dar tiek!!!! tai kazkas negerai...na reik tiketis tik kad echoskopas klysta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 12:45)
Dar mane neramina, kad ant echoskopo ismatavimjo rezultatu vaiko svoris labai mazas, tik 98 g, kai turetu buti jau koks 200 g. O pagal savaites jis tiksliai atitinka, t.y. 18 sav ir 6 dienos.  unsure.gif . Ar gali echoskopas taip stirpiai klysti del svorio???  unsure.gif

oj panašią baimę apturėjau ir as pradžioje nėštumo, kai paklausiau gydytojos, kiek maždaug leliukas sveria, kokia 14 sav., ir ji pasakė kažkokius gramus, grįžusi namo "pasitikrinau" pagal supermamos nėštumo kalendorių ir nėštumo bibliją, ir pagal abu šaltinius turėjo būti praktiškai dvigubai didesnis tas svoris.. tai prisigąsdinau labai, bet visai be reikalo. joks echoskopas tiksliai to svorio nenustato, tad tikrai nesukit galvos anksčiau laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 04 23, 13:36)
oj panašią baimę apturėjau ir as pradžioje nėštumo, kai paklausiau gydytojos, kiek maždaug leliukas sveria, kokia 14 sav., ir ji pasakė kažkokius gramus, grįžusi namo "pasitikrinau" pagal supermamos nėštumo kalendorių ir nėštumo bibliją, ir pagal abu šaltinius turėjo būti praktiškai dvigubai didesnis tas svoris.. tai prisigąsdinau labai, bet visai be reikalo. joks echoskopas tiksliai to svorio nenustato, tad tikrai nesukit galvos anksčiau laiko  4u.gif

O vaikiuko ismatavimai tada irgi atitiko visi? tik svoris buvo per mazas? unsure.gif
Nu tikiu kad viskas ok bus. Bet kokiu atveju turbut treciadieni jau bus aisku, tikiuos genetike pasakys kad vaikiukas vistosi gerai ir viskas pas ji taip kaip turi buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2009 04 20, 10:28)
pritariu. kakziap keistai skamba, kad vos pamaciau 2 juosteles ir uzsiregitravau... jie seimoj neikas nesirgo, jei normalus pastojimas, ir nestumo pradzia- kam genetikai? aisku, kiekvienos reikalas. as su pirma nejau. ginekologe apziurejo spranduka ir viskas, man to pakako, o va dabar kita situacija... siandien einu i santarus vandenu tyrimui... paskui siaubinga savaite laukimo...
matyt visoms taip buna - sparnai, kad echo supper, paskui bac per galva kad kraujo tyrimas negeras. o tada...

O kodėl nusprendei su antru vaiku eiti pas genetikus?
Papildyta:
QUOTE(TiAmo @ 2009 04 20, 10:26)
nestumui buvo 23 savaites, bet vaikutis buvo 21-22 savaiteliu.

Labai labai užjaučiu.
Papildyta:
QUOTE(Donja @ 2009 04 21, 14:33)
aš irgi nespėjau į  vilnių, bet spėjau į KMUK, ten irgi genetikai yra mirksiukas.gif

O kuriame mieste gyveni?
Papildyta:
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 10:52)

Gal tiesiog ginekologė apsidrausti nori.
Papildyta:
QUOTE(goldmine @ 2009 04 23, 13:45)

Gali.Man vieną dieną prieš gimdymą echoskopu nustatė, kad vaiko svoris nesieks 2 kg, o gimė 2,660kg.
Atsakyti

Jei labai domina, tai gali čia pasiskaityti :
Pacientų nukreipimo į Medicininės genetikos centrą tvarka ir
Genetinės konsultacijos Medicininės genetikos centre indikacijų sąrašas
http://www.santa.lt/...php?-2146747050

Tik labai galila, kad ginekologai to nežino. Galėtų pasiskaityti patys, tai mums būsimoms mamytėms nereiktų galvos sukti. Kai gydytojai verkia , kad jiems per mažai moka atlyginimo, tai kiek man teko susidurti , tai mano nuomone, jie ir minimalios algos neverti.

O dėl mokėjimo , tai su siuntimu oficialiai nereikia, o neoficialiai ... smile.gif kiekvieno asmeninis reikalas. Bet mano nuomone ar duodi ar ne -tas pats, mane keletą minučių echoskopu pažiūrėjo, trumpiau jau neįmanoma, buvo daug elėje, visas tiek pat laiko, arba visos davėsmile.gif arba ar duodi ar ne vistiek tiek pat žiūri:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitamarija: 29 balandžio 2009 - 13:45
Sveikos mergaites,

Skaiciau skaiciau cia jusu pasisakymus ir man toks neramumas uzejo, gal ir man reiktu tuos genetinius tyrimus pasidaryt g.gif . Pirma vaikeli gimdziau pries 6 metus, nestumas ir gimdymas vyko be jokiu nesklandumu, neskaitant kad mano kraujas rezus neigiamas. Siais metais Sausio ir Kovo menesiais turejau ankstyvuosius persileidimus, nu menesinems veluojant 3-5d, pradejau kraujuoti, gimda issivale pati. Dabar vel pastojau ir jauciu kad sis nestumas klostosi gerai, eina 7 sav. Amzius mano 29 metai, seimoje jokiu apsigimimu nera. Tai kaip manot ar man reiktu darytis tuos genetinius tyrimus, prasau atsakykit.?
Atsakyti
QUOTE(kristuliaII @ 2009 05 01, 21:21)
Sveikos mergaites,

Skaiciau skaiciau cia jusu pasisakymus ir man toks neramumas uzejo, gal ir man reiktu tuos genetinius tyrimus pasidaryt g.gif . Pirma vaikeli gimdziau pries 6 metus, nestumas ir gimdymas vyko be jokiu nesklandumu, neskaitant kad mano kraujas rezus neigiamas. Siais metais Sausio ir Kovo menesiais turejau ankstyvuosius persileidimus, nu menesinems veluojant 3-5d, pradejau kraujuoti, gimda issivale pati. Dabar vel pastojau ir jauciu kad sis nestumas klostosi gerai, eina 7 sav. Amzius mano 29 metai, seimoje jokiu apsigimimu nera. Tai kaip manot ar man reiktu darytis tuos genetinius tyrimus, prasau atsakykit.?

Labas,
mano nuomone, kadangi ne veltui yra ta mokslo ir medicinos pažanga, galėtumėte 12 nėštumo savaitę, drauge su sprando raukšlės peršviečiamumo tyrimu pasidaryti ir PRISCA kraujo tyrimą.. Aš taip dariau abiejų nėštumų metu, nors taip pat nei amžiaus, nei genetinių indikacijų tyrimams nebuvo. Pirmojo nėštumo metu viskas buvo gerai, kraujo tyrimas jokių padidintų rizikų nerodė, tad pasidariau ir pamiršau. Šio nėštumo tyrimai man atsirūgo, nes dėl blogo PRISCA atsakymo teko atsidurti pas genetikę ir pasidaryti amniocentezę. Ir nors prisinervinau tikrai daug, nes tas kraujo tyrimas, nors tik parodo procentinę ligų tikimybę, ir tėra atrankinis tyrimas vėlesniems, vis dėlto labai išgąsdino, vis tiek viską daryčiau lygiai taip pat, laukdamasi dar kartą. Man ramu dabar, kai žinau, kad mano mažylis sveikas. Žinoma, dar labai priklauso, kaip elgtumėtės, jei tyrimai parodytų esant ligą. Jei tikrai drąsiai galit pasakyti, kad nėštumo nenutrauktumėte, net žinodama, kad vaikas negims sveikas, tuomet darytis tyrimus gal ir nėra didelio reikalo. Kita vertus, per nėštumą su ta mintimi galima susitaikyti bent maža dalele..
Atsakyti