Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

Norėjau paklausti dėl nervinio vamzdelio defektų tikimybės...koks santykis jau priklauso rizikos grupei?
Pas mane 1 iš 1000, paskyrė UG papildomą 20 sav. Čia jau skaitosi padidinta rizika?
Atsakyti
Aciu merginos uz ankstesnius atsakymus. Kituose skyreliuose buna labai geros ivadines dalys, kur papasakoja esme kur ir kaip, todel nepykit jei jau diskutavote siomis temomis, taciau noreciau paklausti, kur darotes genetinius tyrimus? Pvz., Prisca? As kiek radau, tai daro sorpo, taciau jie nematuoja sprando rauksles. O kraujuka priima ~12 sav tik viena diena per savaite, ir tuo paciu sprando rauksle irgi turi buti pamatuota ta pacia diena. Kaip jus suderinate siuos du dalykus? Ar visi ginekologai, kad ir poliklinikose, gali ismatuoti sprando rauksle? Ar gal galite rekomenduoti klinikas, kuriose gali padaryti echo ir paiimti kraujuka priscai tuo paciu metu? Beje, Prisca nera kompensuojama?
Kitas dalykas, del uzsirasymo pas genetikus genetikos centre. Ar ten priima visus? Jei ir nesi amziaus rizikos grupeje? O vandens tyrimus gali paskirti tik ginekologas, savo noru nepriimtu? Aciu smile.gif
Atsakyti
Labas, rytas, prisidedu prie Jūsų su geromis naujienomis. 4u.gif
Vakar buvau pas genetikę Nataliją Krasovskają, Santariškėse. Pritariu, kad tai labai puiki ir simpatiška gydytoja. Tokia fainuolė wub.gif Iš pradžių net galvojau, kad tai sesutė blush2.gif doh.gif : su manim bendrauja, laiką "užmušinėja", nes gydytoja užimta.
Apžiūrėjo mūsų klecką labai kruopščiai, viską ištikrino kiek leido matyti, nes labai jau patogiai gulėjo įsitaisęs ir net nesiteikė nė krustelt, tik rankytėmis ir kojytėmis pamosikuodavo (tokią pozą vadinu" gulėjimu prieš saulę, išvertus bambą" smile.gif )
Gydytojos nuomone, viskas gerai, dydis atitinka, pakitimų nepastebėjo, nosies kauliukas ir sprando raukšlytė tvarkoj, visi vidaus organai, stuburiukas ir smegenys irgi - kaip priklauso. Dar paėmė kraują tyrimams, kad įvertinti ir apskaičiuoti tų 3 ligų tikimybę. Nors, kaip ir nepriklausau rizikos grupei, bet man bus ramiau, kai galės gydytoja viską tiksliau įvertinti. Beje, atrodo, turėsim mergytę, nors man kažkaip nesitiki wub.gif Ir gydytoja dar nebuvo visiškai tikra, tik spėjo.
Dabar laukia dar vizitas pas gydytoją Marcinkutę, dėl to nelemto citomegalo viruso doh.gif bijau.gif Bet labai tikiuosi, kad ir ten bus geros naujienos. O po jos išvadų, vėl pas genetikus, tik truputuką vėliau.
Dar tokia informacija: Eglė Bukevičienė?nežinau, ar teisingai parašiau) šią savaitę atostogauja. O gyd. Natalija Krasovskaja atostogaus visą rugpjūtį.

Noksta, man buvo paskirtas Prisca I tyrimas: tyrimas ultragarsu ar echoskopu(kaip ten tas aparatas vadinas, susimaišiau blush2.gif ) ir kraujo tyrimas. Viską padarė per vieną dieną Santariškėse. Ėjau mokamam tyrimui, į taip vadinamą VIP kabinetą. Už gydytojos konsultaciją ir apžiūrėjimą klecko sumokėjau 209 lt. O už kraujo tyrimą tik 145 Lt. Buvau nusiteikusi, kad kainuos viskas daug brangiau. Prisca tyrimas nekompensuojamas, bet gal ir klystų. Jį geriau daryti 13-14 savaitę, nes tada daug tikslesni tyrimų atsakymai. Dėl vandenų tyrimų, gydytoja sakė, kad juos tikslinga daryti, kai ir klecko apžiūra, ir kraujo tyrimai duoda blogus arba neaiškius atsakymus.
Geros dienelės visom.
Atsakyti
o jei kas nedrysta skambint gydytojai ir tartis asmeniskai, galima i vilniaus sveikatos namus privaciai. ten gyd. E.Butkeviciene konsultuoja ir ziuri su echoskopu - kainyte butu jei ne vilniete ir be siuntimo 245 lt, dar kazkiek ten tas PRISCA tyrimas - nezinau kiek nes nedariausi ax.gif o vilnietems ir su siuntimo lyg 190 Lt g.gif bijau pameluot...bet va, paskambini i registratura, uzsiregistruoji (beje labai greit priregistruoja rolleyes.gif ) ir ateini, tik va jei gydytoja pataria dar karta apsilankyt tai duoda savo numeriuka ir jau asmeniskai jai skambini ir eini i VIP kabinetuka rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, bandysiu pastaraji varianta. smile.gif
O PRISCA I tyrimas turi buti atliekamas kai vaisiui ~12 savaiciu ar kai nestumui (nuo paskutiniu mmm dienos) ~12 savaiciu?
Atsakyti
QUOTE(noksta @ 2009 07 16, 10:02)
O PRISCA I tyrimas turi buti atliekamas kai vaisiui ~12 savaiciu ar kai nestumui (nuo paskutiniu mmm dienos)  ~12 savaiciu?

O man kažkaip net nekilo toks klausimas...
Visada maniau, kad nėštumą skaičiuoja nuo mėnesinių pirmos dienos ir pagal jį žiūri ar vaisiaus išmatavimai ir vystymasis atitinka nėštumo savaites. Man paaiškino, kad PRISCA tyrimą daro 13-14 nėštumo savaitę.
Atsakyti
sveikos,
noreciau jusus nuomones. esu 12 sav.dariausi tyrimus del dauno sindromo ir rezultatai mane isgazdino 1:180 sako yra rizika ir siulo patikrinti 16 savaiciu is placentos meginelio tada tiksliai pasakytu, bet poto ilgai sveikt reiktu ir darytu injekcijas keles nes mano kraujas minusinis o vyro pliusas..kaip manote ar lb blogas tas mano gautas rezultatas ir ar reiketu darytis kita tyrima?jei ir sirgtu vaikutis vistiek manau gimdyciau..
lb aciu uz jusu nuomone
Atsakyti
Merginos , patarkite kaip ir kiek atsilyginti ?
07.28 bandysiu prisibrauti i KMU pas Sereikienę. Siuntimą turiu, bet aišku nėra laisvų talonų. Kalbėjau su sesute , patarė ateiti tą dieną, bet kiek ir kaip duoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dainoree @ 2009 07 16, 15:27)
sveikos,
noreciau jusus nuomones. esu 12 sav.dariausi tyrimus del dauno sindromo ir rezultatai mane isgazdino 1:180 sako yra rizika ir siulo patikrinti 16 savaiciu is placentos meginelio tada tiksliai pasakytu, bet poto ilgai sveikt reiktu ir darytu injekcijas keles nes mano kraujas minusinis o vyro pliusas..kaip manote ar lb blogas tas mano gautas rezultatas ir ar reiketu darytis kita tyrima?jei ir sirgtu vaikutis vistiek manau gimdyciau..
lb aciu uz jusu nuomone

Mano atveju, tai 1:167, taciau vandenu tyrimo nedare, nes ziurejo biochemine rizika, amziaus rizika, dare detalia echo, ten viskas buvo gerai mirksiukas.gif Matyt cia nuo genetikes priklauso. O tau dare detalia echo (matavo sprando rauksle) g.gif
Dazniausiai Prisca kraujo tyrimas nera tikslus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kačia: 16 liepos 2009 - 16:16
QUOTE(Kačia @ 2009 07 16, 18:12)
Mano atveju, tai 1:167, taciau vandenu tyrimo nedare, nes ziurejo biochemine rizika, amziaus rizika, dare detalia echo, ten viskas buvo gerai mirksiukas.gif Matyt cia nuo genetikes priklauso. O tau dare detalia echo (matavo sprando rauksle) g.gif
Dazniausiai Prisca kraujo tyrimas nera tikslus schmoll.gif

aciu uz tavo nuomone. ne nedare,tiesiog krauja tyre ir skana dare ir bendra rezultata pasake..bijau daryti vandenu tyrima bet lb nerimauju.as anglijoje viska darau nezinau gal lietuvoje kitaip viskas, aiskina detaliau..ech..
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2009 07 14, 23:07)
Norėjau paklausti dėl nervinio vamzdelio defektų tikimybės...koks santykis jau priklauso rizikos grupei?
Pas mane 1 iš 1000, paskyrė UG papildomą 20 sav. Čia jau skaitosi padidinta rizika?

na sakyčiau mažas skaičius... nenoriu gąsdinti, mano buvo 1:10000... Tai per papildomą pasižiūrės dar... Genetikė turėjo pasakyti ar tai padidinta rizika...

QUOTE(noksta @ 2009 07 15, 07:05)
Aciu merginos uz ankstesnius atsakymus. Kituose skyreliuose buna labai geros ivadines dalys, kur papasakoja esme kur ir kaip, todel nepykit jei jau diskutavote siomis temomis, taciau noreciau paklausti, kur darotes genetinius tyrimus? Pvz., Prisca? As kiek radau, tai daro sorpo, taciau jie nematuoja sprando rauksles. O kraujuka priima ~12 sav tik viena diena per savaite, ir tuo paciu sprando rauksle irgi turi buti pamatuota ta pacia diena. Kaip jus suderinate siuos du dalykus? Ar visi ginekologai, kad ir poliklinikose, gali ismatuoti sprando rauksle? Ar gal galite rekomenduoti klinikas, kuriose gali padaryti echo ir paiimti kraujuka priscai tuo paciu metu? Beje, Prisca nera kompensuojama?
Kitas dalykas, del uzsirasymo pas genetikus genetikos centre. Ar ten priima visus? Jei ir nesi amziaus rizikos grupeje? O vandens tyrimus gali paskirti tik ginekologas, savo noru nepriimtu? Aciu  smile.gif

taip, 12 sav. tą pačią dieną ima kraują ir daro echo, matuoti raukšlę. Norma iki 2 mm sako..

Prisca ir su siuntimu nekompensuojama - apie 150 Lt

QUOTE(noksta @ 2009 07 16, 09:02)
O PRISCA I tyrimas turi buti atliekamas kai vaisiui ~12 savaiciu ar kai nestumui (nuo paskutiniu mmm dienos)  ~12 savaiciu?

nuo pirmos mm dienos 12 sav. Sako tikslingiausias - 80 %, nors man jis buvo blogiausias... tik vandenų tyrimas mane nuramino...

QUOTE(dainoree @ 2009 07 16, 14:27)
sveikos,
lb aciu uz jusu nuomone

o kodėl iš placentos?? g.gif Juk ima vaisiaus vandenis - tai paprasčiau... Daro šį tyrimą nuo 16 iki 20 sav. Mano irgi I-, vyro I+ - tai ėmė vandenis be problemų .. Nežinau kodėl tau vandenų tyrimo nesiūlo...
P.S. mano Prisca 12 sav. buvo 1:94 - tai jau labai siūlė darytis, o tavo ggal normaliai, žiūrint kiek metų, ten formulė apskaičiuoja riziką... Man jau 35 m. mirksiukas.gif

gerų rezultatų visoms !!! 4u.gif
Atsakyti
man 23 metai:)snekejau su daktare tai uzsirasiau vandenu tyrimams rugpj 13 diena,perskaiciau sios temos visus komentarus kazkaip ramiau ant sirdeles pasidare kad nereik lb gazdintis po kraujo tyrimu.. tikiuosi viskas bus gerai man ir jums visom :*
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dainoree: 16 liepos 2009 - 17:46