Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai VI dalis

QUOTE(Hopeidea @ 2009 09 30, 23:13)
Pritariu LaimingaMamyte drinks_cheers.gif
Vakar  su MB buvome pas ją konsultuotis Vilniaus sveikatos namuose : viską paaiškino, buvo dalykiška, bet kartu ir neatšiauri 4u.gif Bųtent tokios gydytojos man ir patinka- neperdaug lipšnios, bet ir neperdaug susireikšminusios drinks_cheers.gif Svarbiausia, kad paaiškino viską nuo A iki Ž 4u.gif na, aš jau daug ką žinojau,buvau prisiskaičiusi doh.gif Bet maniškis klausėsi labai įdėmiai  biggrin.gif
Mums 16 sav. kol kas augam sveiki ir jokių nukrypimų thumbup.gif Net Priska du kraujo tyrimo paklausėme jos nuomonės ir nebedarėme..sakė antrame trimestre jis dar mažiau tikslus ir ji vistiek labiau remiasi echo..
Tik įsijungusi echoskopa, iškart pasakė: "Oj, koks berniukas, neįmanoma nepamatyti" lotuliukas.gif Tai tokia linksma nata pradėjusi , viską išmatavo, apžiūrėjo, vėlgi, viską paaiškindama thumbup.gif

Smagu kad viskas gerai wub.gif wub.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa10 @ 2009 09 30, 21:50)
Sveikos merginos, aš užsiregistravau Santariškių genetikos centre pas gydytoją Eglę Butkevičienę. Tuomet bus aštuonios nėštumo savaitės. Noriu paklausti tų, kurios lankėtės pas šią gydytoją, kokia ji Jums pasirodė (nes registravausi spėjimo būdu) blush2.gif

siaip pirmas vizitas pas genetika priklauso 12 savaiciu mirksiukas.gif anksciau nera ko ten eit 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Liepa10 @ 2009 09 30, 19:50)
Sveikos merginos, aš užsiregistravau Santariškių genetikos centre pas gydytoją Eglę Butkevičienę. Tuomet bus aštuonios nėštumo savaitės. Noriu paklausti tų, kurios lankėtės pas šią gydytoją, kokia ji Jums pasirodė (nes registravausi spėjimo būdu) blush2.gif

man inai patiko thumbup.gif buvau pas ja du kartus su pirmuoju nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2009 10 04, 17:42)
man inai patiko  thumbup.gif  buvau pas ja du kartus su pirmuoju  nestuke.gif

Tuomet labai gerai. Dėkoju už nuomones mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos, mamos. lotuliukas.gif
mums 12 sav. , ginekologe dare echo, tai lialiuko sprando raukslyte 1,7mm. man 29 metai, kazkokiu didesniu riziku neturiu, bet visgi nusprendziau pasidaryti PRISCA. si tyrima darysiuosi privaciai SOPRO sentre. Jei kartais sulaukciau nelabai geru rezultatu, tai kaip supratau i Santariskiu genetikos centra laiku nebesuspesiu? tada belieka su siuntimu kreiptis i Vilniaus sveikatos namus turbut?
Kai pasiimsiu PRISCA rezultatus, tai man ju neiaskins tenai niekas? Gal galite nurodyti kazkokias ribas?
Aciu labai uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(kuuzia @ 2009 09 29, 16:08)
Aš šiandien po vaisiaus vandenų tyrimo...
Labai bijojau  ir tikrai buvo labai baisu. Kiek skaitau čia SM, tai rašo, kad nėra nei labai skausminga nei ką, bet kai makalavo su adata po pilvą tai sakiau mirsiu sad.gif Ir be to dūrė antrą kartą. Nors kiek buvau supratusi, kad tik vienas dūris būna. Ar aš klystu. O dabar guliu per dieną lovoj, o iki tualeto tik susirietusi galiu nueiti, nes skauda pilvą...
Man kažkaip dabar jau įdomu, ar tiesiog man pats tyrimas nepavyko kažkas, ar čia tik visos rašo, kad neskauda ir t.t.

Man tas pats buvo (tik dure viena karta), bet skausmelis buvo toks kokio nesitikejau.. bet viskas praejo, ir atsakymu geru sulaukem smile.gif man cia atrodo galejo buti del to kad isitempus buvau..
Atsakyti
as noriu paklausti o ten santariskese echoskopu daktares negali klysti del leliuko lyties?ar ten jau skaitosi geras echoskopas ir jos jau tiksliai gali pasakyti kas gims?siaip esu buvusi ten nes turiu rizika padidinta,bet aciu dievui tyrimai geri ir vandens tyrimu atlykineti nereikia...bet va eisiu kita savaitele pakartotiniam tyrimui pastebeti vaikiuko sirdele nes daktarei ten kazkas uzkliuvo tai labai nerimauju...gal kam toks atvejis buvo?labai neramu...ir is viso sis nestumas kazkoks kitoks nei ankstesni...vis del visko pergyvenu ir nerimauju g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 09, 20:36)
as noriu paklausti o ten santariskese echoskopu daktares negali klysti del leliuko lyties?ar ten jau skaitosi geras echoskopas ir jos jau tiksliai gali pasakyti kas gims?siaip esu buvusi ten nes turiu rizika padidinta,bet aciu dievui tyrimai geri ir vandens tyrimu atlykineti nereikia...bet va eisiu kita savaitele pakartotiniam tyrimui pastebeti vaikiuko sirdele nes daktarei ten kazkas uzkliuvo tai labai nerimauju...gal kam toks atvejis buvo?labai neramu...ir is viso sis nestumas kazkoks kitoks nei ankstesni...vis del visko pergyvenu ir nerimauju  g.gif ...

Absoliučiai tiksliai lytį pasako tik vaisiaus vandenų tyrimas. Echoskopas bet kokiu atveju yra tik šešėliai.
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2009 10 09, 21:36)
as noriu paklausti o ten santariskese echoskopu daktares negali klysti del leliuko lyties?ar ten jau skaitosi geras echoskopas ir jos jau tiksliai gali pasakyti kas gims?siaip esu buvusi ten nes turiu rizika padidinta,bet aciu dievui tyrimai geri ir vandens tyrimu atlykineti nereikia...bet va eisiu kita savaitele pakartotiniam tyrimui pastebeti vaikiuko sirdele nes daktarei ten kazkas uzkliuvo tai labai nerimauju...gal kam toks atvejis buvo?labai neramu...ir is viso sis nestumas kazkoks kitoks nei ankstesni...vis del visko pergyvenu ir nerimauju  g.gif ...

QUOTE(kuuzia @ 2009 10 09, 22:14)
Absoliučiai tiksliai lytį pasako tik vaisiaus vandenų tyrimas. Echoskopas bet kokiu atveju yra tik šešėliai.

100% duoda tik vandenu tyrimas, bet manau kad ir echiskopuojant gan tinksliai pasako patyrusi gyd. genetike. O aparatai Santariskese patys geriauseji thumbup.gif . Nors echoskopuojant 100% neikas neduos. Kai man ziurejo ir atsuko ekrana tam, kad parodyti kas yra tarp kojiciu - tai ir sakyti nieko nereikejo, pati viska pamaciau wub.gif bet aisku gyd. dar patvirtino mano spelione, bei nuotrauka su irodymais gavom tongue.gif tongue.gif Tai tuo tikiu 98% 4u.gif , o tie 2 % - na visko buna smile.gif

P.S. Bet cia apie apziura ne anksciau nei 16 sav. Manau kad ankstesniam nestuke.gif laike speliojimai gali buti klaidingi smile.gif smile.gif
Atsakyti
aiskutis tada smile.gif na ziuresim..kita savaitele dar pakartotinai eisiu tai paziuresiu ar si karteli ka pasakys,o tada jau lauksime ir matysime ar pasitvirtins daktares prognozes ar ne smile.gif aisku visu didziausias noras kad butu viskas gerai bigsmile.gif aciu:)
Atsakyti
Sveikos, busimo ir esamos mamytės, turiu klausimą, kuris labai kankina unsure.gif . Prieš porą dienų gydytoja patvirtino stebukliuką - mums 8 sav., bet iš karto pasiūlė kreiptis į ŽGC. Jos siūlymas nenustebino, jau pati apie tai svarsčiau, kadangi mūsų stebukliukas užsikabino po 1.5 metų bandymų ir po to, kai jau pradėjom ruoštis dirbtiniam, nes vyrui nustatė oligospermiją - maža spermos koncentracija. Gal kuri su tuo susidūrėte, kokiai rizikos grupei priklausome? unsure.gif Labai neramu, o vizitas pas genetikus tik po mėnesio verysad.gif , nes, žinoma, anksčiau nieko ir nematys.
Atsakyti
QUOTE(Babylove @ 2009 10 11, 11:07)
Sveikos, busimo ir esamos mamytės, turiu klausimą, kuris labai kankina  unsure.gif . Prieš porą dienų gydytoja patvirtino stebukliuką - mums 8 sav., bet iš karto pasiūlė kreiptis į ŽGC. Jos siūlymas nenustebino, jau pati apie tai svarsčiau, kadangi mūsų stebukliukas užsikabino po 1.5 metų bandymų ir po to, kai jau pradėjom ruoštis dirbtiniam, nes vyrui nustatė oligospermiją - maža spermos koncentracija. Gal kuri su tuo susidūrėte, kokiai rizikos grupei priklausome? unsure.gif  Labai neramu, o vizitas pas genetikus tik po mėnesio  verysad.gif , nes, žinoma, anksčiau nieko ir nematys.

Nа, aš tai siūlyčiau pasikalbėti dar bent su vienu daktaru apie tai, ar tikrai reikia genetinių tyrimų. Ir kai nueisi pas genetikus visų pirma gerai išsiaiškinti, ar tai turi kokios nors įtakos toms genetinėms ligoms nuo kurių tiria, nes tiria tikrai nedaug, ir tik tada spręsti ar darytis tyrimus ar ne. Nes patikėk manim, jeigu pradės kraujo tyrimai rodyti kokią nors negerą tikimybę, o realaus pavojaus nuo tos oligospermijos kaip ir nėra, tai prasinervuosi tiek, kad neturėsi ramybės pusantro mėnesio iki vaisiaus vandenų tyrimo atsakymo.
Man darosi panašu, kad tie eiliniai ginekologai ir t.t. mažai visgi nusimato apie tuos genetinius tyrimus ir siūlo juos tam, kad tik apsidraustų.
Atsakyti