Turiu pazistama tokiu vardu, galiu pasakyti, kad ji labai greitai visi isidemedavo del neiprasto vardo, daznai pasidomedavo, kas toki sugalvojo, kokia kilme ir pan. Siaip kadangi tas vyrukas tikrai labai malonus zmogus, tai ir vardas jam puikiai tiko. As savo sunui tikrai drasiai toki varda duociau.

QUOTE(GiedrėM @ 2009 08 04, 14:21)
Registravau sūnų pas gydytoją Santariškėse, pasakiau vardą, pavardę, tada klausia: "Kaip sakėt? Mauris?"
Jau įpratau: "Pirma raidė N, kaip žodyje namas"

As irgi daznai sakau, ne, Nauris, kaip namas

QUOTE(MorInga @ 2009 08 04, 14:51)
Siaip kadangi tas vyrukas tikrai labai malonus zmogus, tai ir vardas jam puikiai tiko. As savo sunui tikrai drasiai toki varda duociau. 

Visi Nauriai, kuriuos as pazistu irgi superiniai zmones ir anaiptol ne niurus

QUOTE(naura14 @ 2009 08 04, 20:40)
Kartais. Ne visada ir pataisau, ypač, jei su tuo žmogum mažai reikalų turim.
nereikia ir NAuriu būti, kad vardo raidės perklaustų. man labai dažnai tenka taisyti, kad mano vardas prasideda raide L, o ne J. o mergautinei pavardei ant Z raidės vis varnelę norėdavo uždėti
nieko, šiaip ne taip gyvenu su tokiais sunkumais

QUOTE(muminukas @ 2009 08 05, 14:26)
nereikia ir NAuriu būti, kad vardo raidės perklaustų. man labai dažnai tenka taisyti, kad mano vardas prasideda raide L, o ne J. o mergautinei pavardei ant Z raidės vis varnelę norėdavo uždėti
nieko, šiaip ne taip gyvenu su tokiais sunkumais 

Bet kartais erzina per dažnas toks žmonių kurtumas

Nauris, labai gražus, lietuviškai skambantis vardas. Ir retas ir skambus. Teko darbo reikalais bendrauti su vienu Nauriu, tai įspūdis liko labai geras - malonus, sąžiningas žmogus.

Galit ir į mano daržą keletą akmenukų įmest, kad už vyro tokiu netikusiu vardu kažkada ištekėjau...
Sorry, nesusilaikiau...Na, tikrai mane stebina žmonių nepakantumas...Pasiskaičius "Vaikų vardų" temelę, atrodo, kad tikrai yra tokių vardų, kurių gyvenime savo vaikams neduočiau...Bet....juk jei vardas patinka tėvams - tai aplinkinių jis neturėtų šokiruoti...Antra vertus, jei jums būtų pasipiršęs berniukas Nauris, ar būtumėte akis išvertusios aiškinusios, kad "O tu božeški mano, ir kur tamstos tėvų protas buvo, kad tavy taip pavadino?"
Nesipykim...draugaukim...gerbkim vienos kitų nuomones

Sorry, nesusilaikiau...Na, tikrai mane stebina žmonių nepakantumas...Pasiskaičius "Vaikų vardų" temelę, atrodo, kad tikrai yra tokių vardų, kurių gyvenime savo vaikams neduočiau...Bet....juk jei vardas patinka tėvams - tai aplinkinių jis neturėtų šokiruoti...Antra vertus, jei jums būtų pasipiršęs berniukas Nauris, ar būtumėte akis išvertusios aiškinusios, kad "O tu božeški mano, ir kur tamstos tėvų protas buvo, kad tavy taip pavadino?"

Nesipykim...draugaukim...gerbkim vienos kitų nuomones

i | Tema - ne paplepėjimams. Tam yra "Bendraminčių", "Bendraamžių", "Kaimynų" skyreliai. Kalbėjimas ne į temą yra laikomas besaikiu forumo šiukšlinimu! Už tai skiriami įspėjimai, o komentarai šalinami. Čia kviečiame kalbėti tik į temą, vertinti vardus, išsakyti savo nuomonę apie juos, pateikti reikšmes ir pan. |
QUOTE(naura14 @ 2009 08 05, 15:40)
Jusu sunaus vardas retas, mazai kam girdetas, todel labai normalu ir naturalu, kad zmones perklausia ar teisingai isgirdo varda. Tai ne del zmoniu kurtumo (dauguma atveju).
QUOTE(naura14 @ 2009 03 29, 22:18)
Musu zirniuko vardas Nauris, norejom pavadinti Nagliu, bet kai gime, man iskarto tapo Nauriu
Man svarbiausia, kad vardas senas, bet retas (kol kas). Noreciau suzinoti Jusu nuomone, nes viena musu mociute buvo ziauriai pries toki varda.. Kaip jums atrodo?

Man visai grazus