Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?

QUOTE(bimkutele @ 2009 05 04, 00:48)
1) Iki atsirandant vakcinoms, mirtingumas nuo infekcinių ligų jau buvo sumažėjęs 80-90%. Tam įtakos turėjo gerėjančios gyvenimo sąlygos, visų pirma kanalizacijos atsiradimas, elementari higiena, transporto sistema, mitybos pokyčiai, bei gerėjanti medicinos paslaugų kokybė.

2) Įdiegus vakciną į rinką, vakcinos poveikio stebėjimo tyrimų metu pasitaikė šių papildomų reakcijų, laiko atžvilgiu susijusių su skiepijimu ....
Pasitaikė retų atvejų....

1) blink.gif blink.gif Jusu pateikti % del infekciju sumazejimo deka "pagerejusiu gyvenimo salygu" yra per daug drasus. Afrikos salyse irgi pagereje gyvenimo salygos, t.y. 6-to desimtmecio pradzioje daugelis Afrikos saliu gyv. salygos buvo pasieke Vak./Siaures Europos 18-simtmecio gyvenamas salygas, bet ten vesejo visokio plauko infekcijos. Tik pradejus imunizuot, eksportuot antibiotikus ir insecticidus (antimaliarines priemones) i Afrikos salis 7-to desimecio pradzioje, mirstamumas nuo infekciniu ligu siame kontinente sumazejo iki ~70%. (Saltinis: Sociology, 2005, WHO, 2004). Taigi, svara ir higiena apmazino labai mazu %, bet ne tokiu, kuri jus cia parasete).

2) Jusu isvardintos ligos, kurios gali buti sukeltos tam tikros vakcinos yra ivardintos tik todel, kad privaloma paskelbti visas ligas, kurias sukele si vakcina, net jei procentualus kiekis susirgusiu viena is tu ligu yra 0,001%.

Tikriausia del nezinojimo, i si sarasa neitraukete ir sekanciu ligu, kurias gali sukelti vakcina:
-Sizofrenija,
- "ligos", t.y. psichosimatiniai sutrikimai: homosexualizmas/lesbizmas, polinkis i transseksualizma. Tai rasau be jokios ironijos, nes yra ir mokslinininku tai bandanciu irodyti ir siu ligu sipmtomai ivardinami vadoveliuose. Nors mano supratimu, homoseksualizmas/lesbizmas nera ligos, bet yra norinciu siuos nukrypimus prilipdyti vakcinai . doh.gif )

Sveikintinas domejimasis apie vakcinos abupusi poveiki organizmui. Bet isikibus laikytis nuomones, kad vakcina yra blogis, nepritariu, nors jus i tai turite teise mirksiukas.gif

Taciau turiu pridurti, jei pastebite Lietuvoje pakilusi sveikatos sutrikimu rodikli (paralyzius, spasmai, kt. ilgalaikiai) susijusius po vakcinos, privalote 9men. laikotarpy informuoti Epidemiologijos stoti ar infekciniu ligu centrus( nes veliau yra sunku irodyti, kad vakcina sukele sveikatos sutrikimus). Gali buti a) vakcinos galiojimo laikas praejes, o ji vis dar parduodama, b ) nekokybiska vakcina (naudojamos neleidziamos medziagos), c) vakcinuojant nebuvo atsizvelgta i dozeje esanti agentu kieki, sukeliancius abnormalia reakcija.

Esu nei farmaceutiniu prekiu pardaveja, nei atstove. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dainele: 04 gegužės 2009 - 02:03
QUOTE(dainele @ 2009 05 04, 02:58)
1)  blink.gif  blink.gif Jusu pateikti % del infekciju sumazejimo deka "pagerejusiu gyvenimo salygu" yra per daug drasus. Afrikos salyse irgi pagereje gyvenimo salygos, t.y. 6-to desimtmecio pradzioje daugelis Afrikos saliu gyv. salygos buvo pasieke Vak./Siaures Europos 18-simtmecio gyvenamas salygas, bet ten vesejo visokio plauko infekcijos. Tik pradejus imunizuot, eksportuot antibiotikus ir insecticidus (antimaliarines priemones) i  Afrikos salis 7-to desimecio pradzioje, mirstamumas nuo infekciniu ligu siame kontinente sumazejo iki ~70%. (Saltinis: Sociology, 2005, WHO, 2004). Taigi, svara ir higiena apmazino labai mazu %, bet ne tokiu, kuri jus cia parasete).

2) Jusu isvardintos ligos, kurios gali buti sukeltos tam tikros vakcinos yra ivardintos tik todel, kad privaloma paskelbti visas ligas, kurias sukele si vakcina, net jei procentualus kiekis susirgusiu viena is tu ligu yra 0,001%.

Tikriausia del nezinojimo, i si sarasa neitraukete ir sekanciu ligu, kurias gali sukelti vakcina:
-Sizofrenija,
- "ligos", t.y. psichosimatiniai sutrikimai: homosexualizmas/lesbizmas, polinkis i transseksualizma. Tai rasau be jokios ironijos, nes yra ir mokslinininku tai bandanciu irodyti ir siu ligu sipmtomai ivardinami vadoveliuose. Nors mano supratimu, homoseksualizmas/lesbizmas nera ligos, bet yra norinciu siuos nukrypimus prilipdyti vakcinai . doh.gif )

Sveikintinas domejimasis apie vakcinos abupusi poveiki organizmui. Bet isikibus laikytis nuomones, kad vakcina yra blogis, nepritariu, nors jus i tai turite teise  mirksiukas.gif

Taciau turiu pridurti, jei pastebite Lietuvoje pakilusi sveikatos sutrikimu rodikli (paralyzius, spasmai, kt. ilgalaikiai) susijusius po vakcinos, privalote 9men. laikotarpy informuoti Epidemiologijos stoti ar infekciniu ligu centrus( nes veliau yra sunku irodyti, kad vakcina sukele sveikatos sutrikimus). Gali buti a) vakcinos galiojimo laikas praejes, o ji vis dar parduodama, b  ) nekokybiska vakcina (naudojamos neleidziamos medziagos), c) vakcinuojant nebuvo atsizvelgta i dozeje esanti agentu kieki, sukeliancius abnormalia reakcija.

Esu nei farmaceutiniu prekiu pardaveja, nei atstove.  rolleyes.gif

niekada nemaniau, kad skiepas toks slidus dalykas doh.gif Bet kuo daugiau paskaitau jusu diskusiju tuo labiau nusiteikiu pries juos, gerai ar ne dar pilnai neissianalizavau g.gif
Atsakyti
Dainele, ačiū už racionalias ir pagrįstas mintis bei smegenų mankštą 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2009 05 04, 00:30)
As ne Dange, bet labai panasu. Ir pastaruoju metu yra sukurta nemazai technologiju ne tik sintetinti antigenus, bet ir naudoti DNA medziagas autoimuninem ligom gydyti, jei isijungia C1-C3 (ab) ar kt. C1-C5 imuno-reguliaciniai mechanizmai.  mirksiukas.gif

Esu ne Giedre M, bet vis tiek kisu nosi i jusu diskusija  mirksiukas.gif Kadangi cia diskusijos dalyviu dauguma nera ragave medicinos/chemijos/biochemijos/genetikos/virologijos mokslu, tai sakyciau, kad GiedresM. vienos is pateiktu teorijos santrauka pateikta suprantama kalba auditorijai kalba, labai tiko.  mirksiukas.gif
Negi mamoms bus aiskiau kai pradesim vardinti klasikini ar lekticini komplementu aktyvavimo mechanizma, MHC I, II, III ir t.t. kt. "medicininius keiksmazodius" ? biggrin.gif

O ką vakcinacijos metu veikia komplementas? blink.gif Tikrai nežinau, o gal neatsimenu. Esu tų išvardintų mokslų ragavusi, galite paaiškinti naudodama kad ir angliškus terminus mirksiukas.gif

Nesupykit, bet krūvos terminų išvardinimas nepaaiškinus, kas jie ir kuo ypatingi, ne ką geriau smile.gif Tam tikra tuštybės mugė. O esmę perteikus paprastais žodžiais, daugiau suprantantis/žinantis visada galės pasitikslint 4u.gif

P.S. C1-C3 (ab) ar kt. C1-C5 imuno-reguliaciniai mechanizmai unsure.gif Pora sakinukų, jei galite, kas tai? Čia komplemento komponentus pavardinot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2009 05 04, 02:58)

Šiaip jau šalutiniai vakcinų poveikiai ir komplikacijos ne tokie jau ir reti schmoll.gif (vien SM skiepų skyrelyje yra nemažai pasisakiusių mamų,kurių vaikučiai nukentėjo nuo skiepų verysad.gif) .Mane asmeniškai,žinant 2 atvejus "gyvai" su didelėm skiepų komplikacijom(vienam vaikučiui rankyčių paralyžius po KDS,kitam epilepsijos priepuoliai,iššaukti tos pačios vakcinos),verčia manyti,kad skiepai nėra tokie jau "nekalti" ir nėra tai absoliutus gėris unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2009 05 03, 19:51)
o jeigu bus raudoniukes komplikacijos - kas tada? Gal tu gali garantuoti, kad vaikas raudoniuke persirgs lengvai ir be komplikaciju?
Pvz daug kur literaturoje raso, kad kokliusas yra pavojingas vaikas iki metu, o vyresni pernesa lengvai. Tas lengvai 2.5 metu vaikui buvo 21 diena atibiotiku ( kokliusas ejo kartu su plauciu uzdegima) ir po keliu savaiciu vel 10d antibiotiku nes prasidejo bronchitas. As pati su vaiku tada prabuvau 5 savaites ir po to dar beveik menesi mano tete sedejo.Vaikas buvo tiek nusilpes, kad atsisake vaikscioti -arba ant ranku arba ropojo.

O kodėl kūs esat įsitikinusi,kad jeigu jūsų vaikas būtų skiepytas nuo kokliušo,tai tikrai būtų nesusirgęs arba prasirgęs lengvai ir be komplikacijų g.gif ?Serga ir skiepyti vaikučiai ir kokliušu,ir vėjaraupiais,ir kai kurie tikrai sunkiai praserga verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 04 gegužės 2009 - 10:05
QUOTE(Salvina @ 2009 05 04, 10:54)
Šiaip jau šalutiniai vakcinų poveikiai ir komplikacijos ne tokie jau ir reti schmoll.gif (vien SM skiepų skyrelyje yra nemažai pasisakiusių mamų,kurių vaikučiai nukentėjo nuo skiepų verysad.gif) .Mane asmeniškai,žinant 2 atvejus "gyvai" su didelėm skiepų komplikacijom(vienam vaikučiui rankyčių paralyžius po KDS,kitam epilepsijos priepuoliai,iššaukti skiepų),verčia manyti,kad skiepai nėra tokie jau "nekalti" ir nėra tai absoliutus gėris unsure.gif

Skiepai nėra nei "nekalti", nei absoliutus gėris, kaip ir nėra nekaltos/geros arba dar kitaip "vaikiškos" ligos, nuo kurių skiepyjama mirksiukas.gif
Skiepų skyrelis SM nėra pati patikimiausia vieta povakcininių komplikacijų statistikai rinkti ar vertinti.
Atsakyti
Man toks klausimas iškilo: jei vaikas sunkiai sureaguoja į skiepą, tai nerodo, kad jis dar sunkiau sureaguotų į infekciją? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2009 05 04, 01:30)
Stai vienas is pavyzdziu verysad.gif
Skiepai sukelia komplikaciju 1 is 100.000 atveju.

Neskiepyto vaiko atveju susirgti tam tikra liga yra 1:2000, skiepyto vaiko atveju 1:1000.000

Ar Jūs esate tikra, jog visos reakcijos po skiepų yra registruojamos?
Pavyzdžiui, Jei vaikui po MMR pakyla temperatūra, gydytojai iš pradžių išrašo antibiotikus nuo kitos ligos, o vėliau tą kursą nutraukia, nes nusprendžia, kad tai tridienė karštinė - išberia. Tik kad oficialiai nėra neigiama, jog po vakcinacijos šia vakcina gali pasireikšti tymų, raudonukės, kiaulytės simptomai. Jiems pasireiškus, rekomenduojama apie tai pranešti gydančiam gydytojui. Tačiau pastarasis nepripažįsta, kad tai dėl vakcinos poveikio. Juo labiau, jei pasireiškia šalutinis poveikis 9 mėn. laikotarpyje po vakcinavimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 04 gegužės 2009 - 10:31
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 04, 11:10)
Pavyzdžiui, Jei vaikui po MMR pakyla temperatūra, gydytojai iš pradžių išrašo antibiotikus nuo kitos ligos, o vėliau tą kursą nutraukia, nes nusprendžia, kad tai tridienė karštinė - išberia dėmelėmis. Tik kad oficialiai nėra neigiama, jog po vakcinacijos šia vakcina gali pasireikšti tymų, raudonukės, kiaulytės simptomai. Jiems pasireiškus, rekomenduojama apie tai pranešti gydančiam gydytojui. Tačiau pastarasis nepripažįsta, kad tai dėl vakcinos poveikio. Juo labiau, jei pasireiškia šalutinis poveikis 9 mėn. laikotarpyje po vakcinavimo...

mano dičkei taip ir buvo-po MMR skiepo išbėrė,karščiavo 39,gyd.diagnozavo,kad tai tridienė karštinė,o aš tada dar nežinojau,kad ją sukelia tymų komponentas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 04, 11:08)
Man toks klausimas iškilo: jei vaikas sunkiai sureaguoja į skiepą, tai nerodo, kad jis dar sunkiau sureaguotų į infekciją? g.gif

Yra tokia teorija, tačiau dažniausiai dukart įbristi į tą patį vandenį ir patikrinti teorijos teisingumo neišeina. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 05 04, 11:10)

Lietuvoje registruojamos toli gražu ne visos.

QUOTE(Salvina @ 2009 05 04, 11:31)
mano dičkei taip ir buvo-po MMR skiepo išbėrė,karščiavo 39,gyd.diagnozavo,kad tai tridienė karštinė,o aš tada dar nežinojau,kad ją sukelia tymų komponentas unsure.gif

Tridienę karštinę sukelia tymų komponentas, ar teisingai supratau ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 04 gegužės 2009 - 10:48
QUOTE(dainele @ 2009 05 04, 00:47)
Nuo kada vakcina yra "chemija"? Pagal genetikos vadoveli ir mano asmenini darba, vakcina yra organines kilmes = purifikuoti baltymai, DNA tam tikros dalys, purifikuotos riebalines ar rugstines dalys: gyvulinis audinys sukryzmintas su zmogiskuoju audiniu tam tikru santykiu g.gif

Pienas, mesa, duona, vynasm, zmogaus kunas, ir siaip visa gamta yra "gryna chemija". Tas pats oras, kuri jus kvepuojate yra cheminis junginys O2., neiskaitant kt. chemniniu junginiu (pvz. Pb) unsure.gif

biggrin.gif

Ar negalėtumėte pakomentuoti, kaip ir iš ko sintetinami dabar vakcinų gamyboje naudojami cheminiai antigenai? Kiek tame natūralumo? Galli būti, kad Jūs jau kuriame nors poste užsiminėte apie tai vartodama medicininius terminus, bet aš ne medikė, todėl prašau atlaidžiau žiūrėti į mano norą žinoti ir suprasti.

Kalio cianidas ir cukrus - chemija, bet abejoju, kad pirmojo įsibertumėte į arbatą bent ,,micromilligramą". Tiomersalis buvo naudojamas anksčiau kaip vakcinų konservantas. Kai kuriose ir iki šiol jo yra, bet, kiek suprantu, jos skirtos ne kūdikiams. g.gif Tai organinis gyvsidabrio junginys, bet ar dėl to geresnis? Rašoma, kad jis kur kas nuodingesnis už gryną gyvsidabrį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 04 gegužės 2009 - 11:00
QUOTE(dainele @ 2009 05 03, 23:47)
Nuo kada vakcina yra "chemija"? Pagal genetikos vadoveli ir mano asmenini darba, vakcina yra organines kilmes = purifikuoti baltymai, DNA tam tikros dalys, purifikuotos riebalines ar rugstines dalys: gyvulinis audinys sukryzmintas su zmogiskuoju audiniu tam tikru santykiu g.gif

Tai va,man tas yra nepriimtina,taip pat ir tai,kad ligų sukėlėjai,esantys vakcinose yra auginami ant gyvūnų ir paukščių audinių blink.gif Fuuu schmoll.gif

QUOTE(dange @ 2009 05 04, 11:41)
Tridienę karštinę sukelia tymų komponentas, ar teisingai supratau ?  g.gif

Taip,esu skaičiusi tokią versiją,,kad tridienę karštinę sukelia tymų virusas,esantis MMR vakcinoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 04 gegužės 2009 - 14:52