Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai rečiau serga bet kokiom ligom?

Na aš apie skiepus nelabai ką teišmanau, nes KMU profesura neleido manęs skiepyti jokiais skiepais, kiek skaičiau savo med. kortelę namuose tai gimdymo namuose negavau nei vieno skiepo. Priežasčių nežinau nei aš nei mano tėvai, daktarai sakė tik sakydavo geriau nereikia. Dėl sirgimų, tai esu persirgus tik vėjaraupiais budama 13 m. nuo kaimyno užsikrečiau ir viskas. Peršalimo ligomis sirgau daugiau darželyje, mokykloje nelabai sirgau. Labai gerai pernešu labai aukšta temperatūra, kai man 39.5 C tai jaučiuosi kaip turėčiau 36.6 C ir ne karta nesuprasdama kad turiu virš 39 C temperatūros sėdėjau pamokose bigsmile.gif . Gripu paskutinį kartą sirgau 2004 m. Na o tėvai mane yra skiepyje du kartus nieko nesake gydytojams vienas skiepas buvo nuo gripo kai man buvo 15 m, o kitas buvo darytas prieš pirmą klasę, tai nežinau ar buvo tik sutapimai bet po kokių pusmečių po abiejų skiepų pradėjo visokios nesamonės man darytis, tai ir kauno klonikose esu gulejusi ir santariškėse dėl tu nesamonių. Ir po to antro skiepo nebekilo mintis manęs daugiau skiepyt. Ir šiaip daktarai nėra niekad man siūlę skiepytis niekada.
Turiu dar du pažystamus, kuriems daktarai KMU taip pat uždraudė skiepytis, kai gimė, bet kodėl taip pat nieks neaiškina ir va viena dabar kai reikia veža vis skiepyt bet vis praleidžia skiepus ir viskas. O kitam pažystamui dabar yra 30 m. tai nors negavo nei vieno skiepo, bet ir gal tik vėjaraupiais tėra sirges ir labai sveikas ir gripu mažai serga.
Na o tokių, vaikų, kurių tėvai sugalvojo neskiepyt, o ne daktarai neturių, tai nieko negaliu tokiu atveju kaip butu ir pasakyti smile.gif.
Atsakyti
Tiesiog Lietuvoje nepasakysiu tiksliai bet apie 1975-1980 metus buvo atvejis, kai seselės pačios padėdavo mamos pasprukti nuo vaikų vakcinavimo. Viena sesutė (dabar jau amžiuje) pasakojo kaip po vieno vakcinavimo vaikai per porą dienų mirdavo, kitiems ir poros valandų užteko. Tiesiog tuo metu buvo atliekamas kažkoks bandymas. Taip, tai gandai o ne oficiali informacija, bet ta sesutė ir šiandien bažnyčioje meldžiasi už mirusius nuo jos rankos vaikučius (nes ji pati vakcinavo ir pati pastebėjusi kelioms mamoms padėjo vakcinavimo išvengt). Dabar laikai ne tie. Bet dažnai realiai ir mūsų medikai tikrai nežino tikrųjų vakcinos šalutinių poveikių.
Atsakyti
Na gerai, kad yra medikų, kurie gailisi savo klaidų, tik po to gailėkis jau nebesigailėjęs, nes nieko padėt nebegalima. Na aš tai nesu girdėjusi joki gandų apie bandymus su skiepais, bet nenustebčiau, jei tai buvo tiesa. O kaip tie medikai paaiškindavo kodėl vaikelis mirė? Ar pasakydavo tiesiai šviesiai, kad mirė nuo skiepo?
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2012 09 30, 00:12)
Na gerai, kad yra medikų, kurie gailisi savo klaidų, tik po to gailėkis jau nebesigailėjęs, nes nieko padėt nebegalima. Na aš tai nesu girdėjusi joki gandų apie bandymus su skiepais, bet nenustebčiau, jei tai buvo tiesa. O kaip tie medikai paaiškindavo kodėl vaikelis mirė? Ar pasakydavo tiesiai šviesiai, kad mirė nuo skiepo?

Kazko itariu kad suversdavo tokiai priezasciai kaip: staigi kudikio mirtis bigsmile.gif O nuo ko, niekas nezino.. smile.gif
Atsakyti
Būtent pasiteisinimas buvo- nežinomas kūdikio mirties sindromas. Nors šiaip tais laikais medikai neprivalėjo tėvams nieko aiškintis.
Atsakyti
Tai bevarde geri laikai tada daktarams buvo, kad nereikėjo tėvams aiškintis. O šiaip galėtu SAM atlikti kokį tyrimą, kurie žmonės sveikesni ar tie kurie buvo paskiepyti visais skiepais ar tie kurie nebuvo skiepyti rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2012 10 04, 21:34)
Tai bevarde geri laikai tada daktarams buvo, kad nereikėjo tėvams aiškintis. O šiaip galėtu SAM atlikti kokį tyrimą, kurie žmonės sveikesni ar tie kurie buvo paskiepyti visais skiepais ar tie kurie nebuvo skiepyti  rolleyes.gif  .

tai kad tų neskiepytų praktiškai nebuvo
Atsakyti
As skiepyta. Niekad nesirgau vaikystej beveik. Vejeraupiais labai lengvai prasirgau, net be temperaturos. Persaldavau labai retai. Viena kart zarnyno infekcija buvo. Tiesa ausu bugneliai buvo truke del neaiskiu priezasciu visai mazai, bet sugijo be liekamuju reiskiniu, daugiau nieko. Dabar suaugus daugiau sergu, bet tik del to, kad vyras visas is eiles bacilas namo tempia.
Atsakyti
Dukra skiepyta pagal skiepų kalendorių + nuo vėjaraupių. Paskutinį kartą pas gydytojus buvom kai buvo paskutinis skiepas. ( Iš vis poliklinikoje lankėmės tik skiepams, gydytoja galvojo, kad į užsienį išvažiavome smile.gif). Antibiotikų dar nėra gavusi. Nėra sirgusi daugiau kaip 3 dienas, į metus po kokį kartą sezoniškai ( sloga, pakosėjimas ). Dabar jai 8 metai.
Atsakyti
QUOTE(Miuzetė @ 2012 11 02, 14:21)
Dukra skiepyta pagal skiepų kalendorių + nuo vėjaraupių. Paskutinį kartą pas gydytojus buvom kai buvo paskutinis skiepas. ( Iš vis poliklinikoje lankėmės tik skiepams, gydytoja galvojo, kad į užsienį išvažiavome smile.gif). Antibiotikų dar nėra gavusi. Nėra sirgusi daugiau kaip 3 dienas, į metus po kokį kartą sezoniškai ( sloga, pakosėjimas ). Dabar jai 8 metai.
Jums pasiseke,kad dukros imunitetas stiprus,susidorojo su skiepais,o deja ne visu vaiku imunitetas stiprus.Ne visus vaikus galima skiepyti,bet kas tirs kam idomu,todel skiepija visus is eiles....
Atsakyti
Aš savo mažutės neskiepinu.. Net nežadu. Pati nukentėjau nuo skiepo padarinių, todėl nežadu kankinti savo vaikų visokiom tarybinėm nesąmonėm. Žiūrėjau ir filmų ir literatūros skaičiau. Neapsimoka skiepytis.
Atsakyti
QUOTE(Miuzetė @ 2012 11 02, 13:21)

Kiekvienas vaikas ir jo imunitetas yra skirtingas. Vieno imunitetas susitvarke su skiepu (nors dar neaisku kaip tai atsilieps ateityje), o kitam issauke rimtas komplikacijas. Niekas tiksliai negali pasakyti, kaip mazylis reaguos i vakcina (jau nekalbant aplamai ar vakcina atliks savo paskirti). Ar rizika atitinka rizikai? g.gif
Atsakyti