Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiakalbės šeimos

Musu seima yra dvikalbe lietuviu-vokieciu. As su dukra kalbu tik lietuviskai, o vyras tik vokiskai. Tarpusavyje bendraujame vokiskai. Dukrai 2 metai, supranta abi kalbas, problemu nekyla, jei lieka vienas is tevu. Pati pradejo daug tausketi, taciau tik kai kuriuos zodzius suprantame. Taciau tai yra menkniekis. Svarbu, kad kiekvienas is tevu kalbetu su vaiku savo gimtaja kalba.
Atsakyti
Aš su mazium kalbu tik lietuviškai, vyro (jis rusas) specialiai prašiau kalbėti tik rusiškai. Nor ir vyras dažnai šneka lietuviškai. Vyro mama su anūku bendrauja rusiškai. Mano tėtis tik lietuviškai. ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,

As irgi susidursiu greitai su sia problemele...

Musu seimynele irgi misri lietuviu-danu ir gyvenam danijoje. Del kalbos tai net neabejoju, kad maziukas ismoks abi kalbas, bet kaip del rasybos??? Jei mazius eis i danu mokykla, tai kaip ir neverta apkrauti jo dviem kalbom, ka jus manote???
O dar jei negabus bus, na pavyzdziui kaip musu teciui, mokslai visai nerupejo, nejaugi versti reiks.... g.gif
Atsakyti
namuose kalbam 3kalbom.as su vaiku lietuviskai,vyras savo kalba,o su vyru tarpusavy kalbam angliskai unsure.gif
jau greit bus maziui metukai tai kalbas skirti skiria,tik kaip bus su kalbejimu neaisku. g.gif
Atsakyti
O man liezuvis neapsivercia sneketi lietuviskai su vaiku, nes namie bendraujame rusiskai. Tad lietuviskai jis bendrauja darzelyje, ir eis i lietuviska mokykla, bet namie snekame rusiskai.

beja nesenai buvo atvaziaves pusseseres maziukas, jie gyvena Airijoje, tai jis puikiausiai sneka dviem kalbom, kartais aisku painiojasi, bet nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(Shady @ 2008 08 12, 13:31)
O man liezuvis neapsivercia sneketi lietuviskai su vaiku, nes namie bendraujame rusiskai. Tad lietuviskai jis bendrauja darzelyje, ir eis i lietuviska mokykla, bet namie snekame rusiskai.

beja nesenai buvo atvaziaves pusseseres maziukas, jie gyvena Airijoje, tai jis puikiausiai sneka dviem kalbom, kartais aisku painiojasi, bet nieko baisaus.

O as manau,kad mamytei reiktu prisiversti su maziuku kalbeti lt,na jei jau neiseina,tai nors pasakeles, ar daineles lietuviskas pasidainuokit. us sunku maziukui lietuviskai issireiksti ypac lietuvi, k. pmokose, kai rasinelius reiks rasyt....

Atsakyti
QUOTE(Nestuke-gruoduke @ 2008 06 02, 22:55)
Musu seimynele irgi misri lietuviu-danu ir gyvenam danijoje. Del kalbos tai net neabejoju, kad maziukas ismoks abi kalbas, bet kaip del rasybos???  Jei mazius eis i danu mokykla, tai kaip ir neverta apkrauti jo dviem kalbom, ka jus manote???
O dar jei negabus bus, na pavyzdziui kaip musu teciui, mokslai visai nerupejo, nejaugi versti reiks.... g.gif

aš su sūnum kalbu tik lietuviškai, vyras ir visi kiti -- angliškai. kaip bus su mokykla, tai palauksim ir pamatysim. jei rodys gabumus, pamokysiu ir lietuviškos rašybos. o jei ne, tai ne -- perdaug nedramatizuoju, nes mūsų situacijoj svarbu kad bent jau kalbėtų.
man pačiai mokykloj lietuvių buvo peilis, nors pati ir lietuvaitė blush2.gif
Atsakyti
Mes irgi misrus 4u.gif

As su vaikais tik lietuviskai kalbu. Man liezuvis neapsivercia su jais angliskai bendrauti. Zinoma, prie tevelio dazniausiai kalbame angliskai (jei ji tai liecia.). Vaikai gerai kalba lietuviskai (nors visi draugai anglai), karta per savaite namie darome pamokeles (vadovelius atsivezu is Lietuvos). Manau, kad pasitengus imanoma ir lietuviu pasimokinti ir mokyklos namu darbus padaryti (abu mokykloje) ir i plaukimus, futbolus, prancuzu, t.t. suspeti, ir su draugais priszaisti, ir lego namelius pastatyti, ir su Wii pasportuoti. Namanau, kad vaikus per daug apkraunu. Man ir paciai smagu, pirmadinio vakarais, kai gaminu valgyti, su jais grybukus paspalvinti, raideles paskaityti, zemelapius pavartyti.
Atsakyti
mano brolis isvykes i anglija. jis yra tikras lietuvis o jo zmona tikra latve. tai namie jie kalba trejom kalbom. lietuviskai, latviskai ir dar angliskai. vaikiukas dar maziukas ir man idomu kokia kalba jis kalbes g.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nesenai atvaziavom gyventi i Lietuva,mano tevas hirurgas ir dirbo daug kur. Vot ir keliavom po pasauli. Namuose kalbam 2kalbom. As su vaikais rusiskai ir lenkiskai,angliskai o su vyru tarpusavy kalbam rusiskai. Vaikai gime Lietuvoj. Dukra vaiksto i lietuviska darzeli ,ispradzio buvo sunku,bet dabar puikiai. ji jau moka 3 kalbas. Ir nereikia bijoti, ko daugiau kalbu,to geriau. Lengviau givenime bus po to. Puse metu gyvenom su vyru Anglijoj mum buvo labai lengva,nes galejom draugaut ir su anglikais ir su lenkais ir baltarusais, ir t.toliau. O kas zinojo tik viena kalba... Tai ir pagalvokit
Visam pasauli labai gerai gyvena tarpusavio daug zmoniu ir misriu seimu. Ir puikiausiai sutaria. Pvz. tik Londone givena daugiau negu 8mln. zmoniu.
As uz visas kalbas, miliu visus ir noriu kad vaikai irgi taip galvotu!
O savo kultura butinai kiekvienas turi zinoti,cia jau kas kita.... biggrin.gif
Atsakyti
Aš su sūnum kalbu lietuviškai. Vyro gimtoji kalba- rusų, ir jis su sūnum kalba rusiškai. Manau,kitaip ir būti negali
Atsakyti
4u.gif mes visi namie kalbam lietuviskai,mokyklose vaikai angliskai,ir mazoji jau eina i darzeli tai jau pasako pora zodeliu angliskai.man atrodo gerai,mokes dvi kalbas,o anglu siaip visur reikia 4u.gif
Atsakyti