QUOTE(Andro @ 2009 04 20, 22:43)

Alfija ,kodel manai,kad Dainiui visko negalima-tetuko,mamytes.Negalima jais manipuliuoti ir jiems vadovauti,cia tai faktas. As stebiu- pirma pasitaikiusia proga vaikinas ima vadovauti,taip kad cia dar viskas gerai ir nesugadinta. O nemegstamas jis jau buvo-aukletojos ir visos pirmosios jo grupes vaiku. Pasikeite aukletojos,bet jos ,kad ir kaip stengesi- nieko negalejo padaryti. Gaila,bet reikejo metais anksciau ji pervesti i kita darzeli,kur yra dabar. Cia turi draugu, su jais susitinka lauke, aukletojos ji priima toki koks yra. turi savitarnos igudzius, vadinasi niekas net neitaria jo problemos,net vejelis nedvelkia. O jo bronchine astma?neliko nei pedsaku.Cia kaip-savaime ar tai demesio ir svelnaus rupescio rezultatas?Ar tikrai toks ispudis-kad beveik keturis metus jis negavo nei demesio ,nei meiles nei rupescio?Ar negali taip buti kad pas kitus zmones ta meiles israiska skirtinga ar ji tokia kokia ja supranta kiekvienas tik sau.Jei ne taip,tai niekaip kitaip ir buti negali-tai jau nemeile,nelaime ir mamos negalima ir tetuko negalima.Vieni guodzia,kad kiti vaikai iki 5-iu metu nekalba, o cia mat budvardziu nevartoja.
O mano kriziu autoriu- seniai nera gyvu, nera gyvu ir vyro kriziu autoriu ,taip kad su savo problemom ir krizem kapstemes patys. Klydom bet ir tuo pat metu vaikus gimdem, auginom ir dar laisvalaikiu pora vaiku prigriebem.Dainiaus seseriai nebuvo jokiu kitu galimybiu istrukti is vaiku namu,jos toks kelias akmenuotas -patekti pas mus.Tikras brolis ir sesuo yra butent jie ir tas rysys tarp ju didziausia dovana kokia galim mes ir jos globejai jiems perduot.
Andro, aš nieko nemanau, aš skaitau tokią informaciją kokia ją tu paduodi. Jei tu rašai, kad pas jus namuose švelnumų nėra, kad jūs nesiglaustote, neapkabinate vaikų, jei vaikai nei tavęs nei vyro nevadina nei tėveliu nei mamyte. Tai išvada peršasi pati savaime- nėra emocinio ryšio, labai trūksta jo, yra labai sunku jį užmegsti , ir nepažystant jausmų ir emocijų aplinkoje kurioje augi negali jų atpažinti ir kitoj aplinkoj. Iš niekur kitur nesisemiu informacijos kaip iš tavo pasakojimų kuriuose vyrauja rykštė, rykštelė ir griežtas tonas. Tu taip pasakoji. Tai jei to pas tave nėa- kam pasakoji, įspūdį sudaryt, klaidingą

kam tau to reikia

. O jei visa tai turi daug vietos vaiko gyvenime, tai aš tau bandau pasakyti, kad vaikas ir šiuo konkrečiu atveju tavo Dainius matomai yra daug labilesnės nervų sistemos nei galima būtų įtarti iš pirmo žvilgsnio. Vat skaitau dažnai ir stebiuosi, kiek tu suaugus moteris, tam nelabai gudriam nes mažam, ir nelabai gudriam nes jo tokoks stebėjimų aprašymas- prirašai suplanuoto, tyčinio, sąmoningo elgesio. tyčia sysioja(čia eniau), tyčia vaidina skausmus, tyčia kakoja- kad aš į jį žiūrėčiau. Ką aš taugaliu pasakyt iš bendrosios medicinos pusės- ir dešimtmečiui būna visai netyčiniai pilvo kolikai, susikaupus dujom ypač kai jis turi problemų su kakojimu. Jie turi peilio dūrio aštrumo skausmus, sunku paeiti, sunku kvėpuoti ir t.t , gal vietoj to, kad tyčintis ir kaltinti vaiką nebūtais dalykais, paprasčiausia patikrinti ar tai ne liga- ar tai nėra lėtinis ar ūmus kolitas. Gal čia tos problemos. Bet kokiu atveju jis yra didelia dalim susijęs su nerviniu juodrinimu. Natūralu, kad pirmą kartą svečioj vietoj jam baisu, natūralu kad nerviniai impulsai spazmuoja. Nei tyčia nei netyčia to nepadarysi. Atsisėdo ant kelių ir apsikakojo- taip, jis nurimo, baigėsi įtampa vidujir jam taip išėjo nevalingai- tu gi jį bandai pristatyti kaip lytinį iškrypėlį. Ar tu bent galvoji ką tu rašai,o jei taip galvoji ką rašai, tai tada pasiieškok informacijos ar tatai apskritai egzistuoja- toks lytinis iškrypimas. Tu dažnai rašai kad atstumiantis jis yra tau ir darosi toks tavo vyrui. Tai jei to nėra- kam rašai, irgi įspūdžiui sudaryt

Tokiu atveju tau sekasi visai neblogai tą įspūdį sudarinėti, bet ne apie Dainių, apie save.
Bronchinė astmayra neišgydoma liga, ją galima išvvesti į remisiją, ilgiems metams,bet tai ir viskas. Ji yra ir jos pamiršti negalima niekada- kada ji atsikartos - to pasakyti negali niekas.
Meilės išraiška ar ji yra pas visus skirtinga, ne ji esmingai skirtinga nėra nė pas vieną. Jausmas, instinktas, išraiška pas tuos pačius žmones yra daugiau mažiau vienodas. Kitaip neįmanoma. Glausti, priglausti, pabučiuoti, apkabinti, apsikabinti, sūpuoti, liūliuoti, išliūliuoti, kalbėtis, šypsotis, džiaugtis. Pas tave pačią tai suspausta, užspausta ir už nieka neišleidžiama niekur, kad tik kas nepamatytų.
Ar vaikas turi vadovauti, ne neturi, bet neturi ir aklai paklusti.Vaikas turi ūti šeimos dalis neatsiejama atskirai- čia vaikai- čia tėvai. Tu labai labai kritiškai priimi Dainių, apie kitus nieko nežinau ir nesigilinsiu.Aš nežinau kodėl, bet iškeltai hipotezei, kad tu jo taipir nepriėmei į širdį kaip savo aš linkus painksėti galva, greičiausia taip.
Matai kaip auginom, gimdėm savus ir prigriebėm dar pora...ir čia jau savaime gerai. Gerai, savaime gerai kad gyvenat, kad gimdėt. Kalba ne apie tai. Kalba apie tai ne ką davėt, o kaip davėt? NE ką išgydėt, kaip tu supranti, o kaip bendravot, nesvarbu kad kažkas nekalba- autistai dažnai visai neprakalba, o jei kalba jau tas vaikas- tai ką jis kalba. Galvelėje ir širdelėje klojasi kiek kitaipne KĄ dėl manęs, o KAIP su manim.
Jei manai, kad Džiugas auga tik su manim- labai klysti. Jis auga didelėj šeimoj kur yra pilnateisis ir pilanvertis jos narys. Šeimą sudaro septyni žmonės.