Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XIII tema)

QUOTE(*egzotika* @ 2009 04 16, 09:20)
suprantu  rolleyes.gif  o kiek km yra nuo Kemero iki Marmario?  g.gif

http://maps.google.c...e....515625&z=8

pasiimi liniuote ir skaiciuoji pagal masteli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2009 04 16, 09:22)

o paprasciau nebutu galima suzinoti? biggrin.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Zilvinas75 @ 2009 04 16, 09:22)

radau biggrin.gif apie 400 km ax.gif toloka doh.gif
Papildyta:
cia jeigu kam idomu rolleyes.gif
Atstumai:
Vilnius – Antalija ~ 2010 km
Vilnius – Dalamanas ~ 2000 km
Vilnius – Milas ~ 1970 km
Antalija – Kemeras ~ 45 km
Antalija – Alanija ~ 125 km
Antalija – Belekas ~ 45 km
Antalija – Sidė ~ 70 km
Antalija – Dalamanas ~ 275 km
Antalija – Marmaris ~ 365 km
Antalija – Fetija ~ 225 km
Antalija – Milas ~375 km
Antalija – Bodrumas ~ 422 km
Marmaris – Dalamanas ~ 90 km
Marmaris – Fetija ~ 130 km
Marmaris – Bodrumas ~ 165 km
Bodrumas – Milas ~ 50 km
Bodrumas – Kušadasis ~ 100 km
Atsakyti
labutis,

gal kas esate buve naktiniame safaryje? Ekskursijos aprasyme rasoma, kad kalnu keliukais kylama i 900 m auksti. Gal kas galite pakomentuoti, kaip del saugumo tokiame pasivazinejime kalnu takeliais? Man labai kazkaip pavojingai skamba, o mano kompanione labai svaigsta del tos ekskursijos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(agne2 @ 2009 04 16, 08:59)
labutis,

gal kas esate buve naktiniame safaryje? Ekskursijos aprasyme rasoma, kad kalnu keliukais kylama i 900 m auksti. Gal kas galite pakomentuoti, kaip del saugumo tokiame pasivazinejime kalnu takeliais? Man labai kazkaip pavojingai skamba, o mano kompanione labai svaigsta del tos ekskursijos.  g.gif

pas mane draugai buvo, tai jiem nepatiko tai sake neimti tos keliones. nei dienos metu nei nakties.

O man tai kas del drabuziu tai sunkiausia susiskaiciuoti kiek avalynes reix, man prie kiekvieno rubo reikia vis skritingos avalynes doh.gif
tai ir pgoblema ir kedu reikia ir shlepeciu, ir kitu shlepeciu, ir aukshtakulniui prie vienos suknes ir aukshtakulniu prie kitos suknutes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agne2 @ 2009 04 16, 10:59)
labutis,

gal kas esate buve naktiniame safaryje? Ekskursijos aprasyme rasoma, kad kalnu keliukais kylama i 900 m auksti. Gal kas galite pakomentuoti, kaip del saugumo tokiame pasivazinejime kalnu takeliais? Man labai kazkaip pavojingai skamba, o mano kompanione labai svaigsta del tos ekskursijos.  g.gif

Laba,
man teko praeitais metais sioje ekskursijoje sudalyvauti Alanijos regione. Adrenalino apturejome nemazai ir siaip labai patiko. Na žinoma pliusas buvo tas, kad gavome nerealu dzipo vairuotoja, toki kamikadze ir dar papraseme, kad pavezintu ypac extremaliai biggrin.gif . Ekskursija apima: uzvezimas su dzipais ant kalno, kur Alanijos pilis, saules palydetuves, nerealus vaizdai, tada sio kalno papedeje vakariene restorane su vaizdu i Alanijos prieplauka. Po vakarienes, jau buna suteme, veza i Toro kalnus, o tenai prasideda ralinejimas po tam tikras tik jiems zinomas trasas, miskus, tramplynus, skardzius. Pvz.: vaziuoja, vaziuoja ir staigiai isjungia masinos sviesas, veza siauru misko keliuku be sviesu, kur aplink nieko nesimato, staiga sustabdo, ijungia sviesas ir matai, kad sustojo per keliasdesimt cm nuo medzio priesais, arba sustoja per plauka nuo skardzio pradzios ir pan. Prisiklykavom, prisijuokem iki valios, nes tuo dzipu kaip tycia vaziavom tik merginos. Per pasivazinejima per kalnus dar pora kartu sustojome: viena karta aukstai kazkur, is kur atsiveria visas Alanijos vaizdas (labai grazu, aplink pilna svieseliu) ir antra karta i lauko kavinuke, arbatos atsigerti bei kaljano parukyti. Ekskursija prasidejo kazkur apie 9-10 val. vakaro, o atgal parveze kazkur po pirmos valandos nakties. Jei vyksite patarimas: apsirengti prastesniais drabuziais, nes dulkiu, smelio prisirinks ir i drabuzius, ir i plaukus ir net i burna smile.gif jei ilgi plaukai, susiristi, nes vaziuojant (o greiti jie tenai megsta) nuo vejo jie labai plaikstosi i veida ir pasiimti koki megztinuka, nes kalnuose ir dar nakti daug vesiau, nei bunant apacioje wink.gif Siaip manau si ekskursija labiau jaunymeliui, vaziavo kitu dzipu tokia pagyvenusiu porele, na nesimate, kad jie trykstu dideliu dziaugsmu.
p.s. po sio pasivazinejimo as ant nugaros, drauge ant rankos isitaisem po nemaza melyne, nors neatsimenam, kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*egzotika* @ 2009 04 16, 09:11)
kaip supratau ekskursijos tik is Marmario  verysad.gif  na bet gal vietiniai gal ka pasiulys, nes noreciau i Rodo sala isplaukt  bigsmile.gif

Iš kitur nepasiūlys, tik iš Marmario schmoll.gif
Mes buvom, bet tik bilietus į laivą nusipirkom, o paskui jau po Rodą patys vaikščiojom visą dieną biggrin.gif Tok viena nesąmonė, kad vizą grįžtat teko visiems dar kartą pirkt, nes vėl skaitėsi įvažiavimas į Turkiją doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2009 04 16, 11:59)
Tok viena nesąmonė, kad vizą grįžtat teko visiems dar kartą pirkt, nes vėl skaitėsi įvažiavimas į Turkiją doh.gif

Lithuania: Ordinary passport holders are required to have visa to enter Turkey. They can obtain one-month multiple entry visas at the Turkish border gates. Official passport holders are exempt from visa for their travels up to 90 days.
http://www.goturkey....51566-c-en.html

g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2009 04 16, 12:04)
Lithuania: Ordinary passport holders are required to have visa to enter Turkey. They can obtain one-month multiple entry visas at the Turkish border gates. Official passport holders are exempt from visa for their travels up to 90 days.
http://www.goturkey....51566-c-en.html

g.gif

Tai dabar gal ir pasikeitė taisyklės, mes prieš 7,5 metų buvom blush2.gif
Tada tai tikrai skaitėsi ta viza vienkartiniam įvažiavimui į šalį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martyna: 16 balandžio 2009 - 11:08
nors buvau be vaiko Turkijoje, tačiau mačiau, kad viešbutyje buvo pakankamai daug kibiriukų, kastuviukų (tik nežinau iš kur žinoti, kad jų bus tam tikrame viešbutyje) ir dar jei sezonas, tai gali visi vaikučiai nepasidalinti
Atsakyti
QUOTE(Beatriukas @ 2009 04 16, 15:39)
mūsų viešbutyje nebuvo schmoll.gif

Aš irgi nepastebėjau. Nors nelabai ir dairiausi, kas prie varlinyko darėsi. Tik man nelabai aišku, kad prie baseino arba akmenuotoj pakrantėj su kibirėliu ir kastuvėliu veikti. Dauguma su pripučiamom rankovėm arba ratais vandeny mirko. Vienas vaizdelis prajuokino: vaikutis isodintas i valtele su skylėm kojoms dugne, tėvas stumia, o tas isdidziai dairosi, nes ant valtelės užrašas "pool patrol".
Šiaip tai bent jau mūsų viešbutyje visi vaikai nuo kokių 4-5 metų eidavo į mini klubą ir su animatorėm siautėdavo po viešbučio teritorija. 10 ryto surinkdavo, patys mažiausi eidavo į žaidimų kambarį, vyresnieji dartsus mėtyti. Kokios aistros būdavo doh.gif Po to atsigeria paruoštų kokteilių ir jau su mažiukais traukdavo į bangų baseiną. Į tą baseina animatorės primėtydavo šaukštelių ir suskirstytos komandos rungtyniaudavo, kas daugiau suras. Pietums vaikus atiduodavo tėvams. Po pietų vėl kažkokia veiklą jiems sugalvodavo. Mes su draugais savo vaikus atrasdavom tik pavakary, nes į bezdžioniukų diskoteką jiems "ne lyyygis".
Kiek mačiau praktiškai visos mergaitės nuo 5 iki 10 metų verkdavo, kai reikėdavo su animatorėm išsiskirti ir važiuoti namo. Beje viena animatorė buvo lietuvaitė smile.gif Tik ji ten atsitiktinai buvo pakliuvus dirbti.
Atsakyti
Norejau paklausti tokio dalykelio... planuojam su beveik 3m. vaikeliu vaziuoti i turkija ir iskilo turbut vienintele problemele ax.gif del tualeto ax.gif namie jis turi savo vaikiska klozetuka, tai tik pasodini ir viskas, o ka vat viesbuty daryt? na, mazesniam reikalui tai, aisku, ji galima ir palaikyt, o ka vat daryt su didesniu? blush2.gif nes jis megsta pasedeti...tai negi dabar 10min laikyt kol padarys g.gif blush2.gif gal ir kvailas klausimas jums pasirodys, taciau su vaikeliu taip toli dar nebuvom isvaziave, cia lietuvoj tai nera problemos- isimeti puoda i masina ir viskas, o i lektuva juk nepasiimsi ax.gif gal galetumet pasidalinti patirtimi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(flexy @ 2009 04 16, 21:06)
Norejau paklausti tokio dalykelio... planuojam su beveik 3m. vaikeliu vaziuoti i turkija ir iskilo turbut vienintele problemele ax.gif del tualeto ax.gif

Laikydavau aš taip vienoj kelionėj. Na, nedidelė bėda, bet vistiek vargina. Lengviau gal būtų temptis iš čia kokį nors, kurį paskui negala palikt būtų. Būna ir kelioninių vietos beveik neužimančių puodukų, bet turbūt ne LT ir šiaip beveik 3 metų vaikui nebeverta pirkt.
Dar pamėgink, gal jam pačiam ant normalaus klozeto pavyks pasėdėt. Maniškiui paskutinėj kelionėj buvo ką tik 3 suėję, tai jam jokios pagalbos nereikėjo - ir užsiropšdavo, ir net jo prilaikyt neleisdavo, nors aiškiai nepatogu buvo pačiam rankom įsiręžus laikytis. Mat daržely buvo neseniai išmokęs ant klozeto (mažesnio) sėdėt.
Papildyta:
QUOTE(flexy @ 2009 04 16, 21:34)
siaip mastau, o gal viesbuty buna, galima paprasyti? ax.gif na, viesbutis ten 4*, tai gal butu? blush2.gif

Mažai vilties, bet parašyk emeilu klausimą į viešbutį.
Atsakyti