QUOTE(agne2 @ 2009 04 16, 10:59)
labutis,
gal kas esate buve naktiniame safaryje? Ekskursijos aprasyme rasoma, kad kalnu keliukais kylama i 900 m auksti. Gal kas galite pakomentuoti, kaip del saugumo tokiame pasivazinejime kalnu takeliais? Man labai kazkaip pavojingai skamba, o mano kompanione labai svaigsta del tos ekskursijos.
Laba,
man teko praeitais metais sioje ekskursijoje sudalyvauti Alanijos regione. Adrenalino apturejome nemazai ir siaip labai patiko. Na žinoma pliusas buvo tas, kad gavome nerealu dzipo vairuotoja, toki kamikadze ir dar papraseme, kad pavezintu ypac extremaliai

. Ekskursija apima: uzvezimas su dzipais ant kalno, kur Alanijos pilis, saules palydetuves, nerealus vaizdai, tada sio kalno papedeje vakariene restorane su vaizdu i Alanijos prieplauka. Po vakarienes, jau buna suteme, veza i Toro kalnus, o tenai prasideda ralinejimas po tam tikras tik jiems zinomas trasas, miskus, tramplynus, skardzius. Pvz.: vaziuoja, vaziuoja ir staigiai isjungia masinos sviesas, veza siauru misko keliuku be sviesu, kur aplink nieko nesimato, staiga sustabdo, ijungia sviesas ir matai, kad sustojo per keliasdesimt cm nuo medzio priesais, arba sustoja per plauka nuo skardzio pradzios ir pan. Prisiklykavom, prisijuokem iki valios, nes tuo dzipu kaip tycia vaziavom tik merginos. Per pasivazinejima per kalnus dar pora kartu sustojome: viena karta aukstai kazkur, is kur atsiveria visas Alanijos vaizdas (labai grazu, aplink pilna svieseliu) ir antra karta i lauko kavinuke, arbatos atsigerti bei kaljano parukyti. Ekskursija prasidejo kazkur apie 9-10 val. vakaro, o atgal parveze kazkur po pirmos valandos nakties. Jei vyksite patarimas: apsirengti prastesniais drabuziais, nes dulkiu, smelio prisirinks ir i drabuzius, ir i plaukus ir net i burna

jei ilgi plaukai, susiristi, nes vaziuojant (o greiti jie tenai megsta) nuo vejo jie labai plaikstosi i veida ir pasiimti koki megztinuka, nes kalnuose ir dar nakti daug vesiau, nei bunant apacioje

Siaip manau si ekskursija labiau jaunymeliui, vaziavo kitu dzipu tokia pagyvenusiu porele, na nesimate, kad jie trykstu dideliu dziaugsmu.
p.s. po sio pasivazinejimo as ant nugaros, drauge ant rankos isitaisem po nemaza melyne, nors neatsimenam, kaip