Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XIII tema)

Labas rytas visom besiruosianciom i Turkija 4u.gif

Pries koki menesiuka buvau skaiciusi, kazkelintoj Turkijos temelej, apie toki restoraniuka, kuris randasi, berods ant kalno Olimpo ir kur staliukai sustatyti ant kazkokiu pagrindu virs vandens, na kazkas tokio g.gif Gal kas turit kokios info ar nuorodu, buciau dekinga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(yazmin @ 2009 05 01, 10:03)
Labas rytas visom besiruosianciom i Turkija 4u.gif

Pries koki menesiuka buvau skaiciusi, kazkelintoj Turkijos temelej, apie toki restoraniuka, kuris randasi, berods ant kalno Olimpo ir kur staliukai sustatyti ant kazkokiu pagrindu virs vandens, na kazkas tokio g.gif Gal kas turit kokios info ar nuorodu, buciau dekinga thumbup.gif

cia as ju ieskojau smile.gif ten ne restoraniukas, o restoraniukai. filtruok google Ulupinar mirksiukas.gif
Atsakyti

QUOTE(_Pandora_ @ 2009 05 01, 21:47)
as rankiniame turejau ir blizgesi, ir krempudra, ir tusa- zinojau, kad nelabai gerai, kad rizikuoju, bet niekam neuzkliuvo biggrin.gif

O man šiandien net širdį spaudė matant, kokius kalnus kosmetikos traukė iš tašių ir išmetinėjo Antalijos oro uoste...
Šiaip truputį pasibjaurėjau Turkijos oro uosto darbuotojais. Iš mūsų atėmė vandenėlį, skirtą mažylio maistui. Paliko tik mažytį termusiuką... tai teko ilgai klausytis mažiaus riksmų, kol ataušo karštas vanduo... Vilniuj tai ne tik vandens, bet dar ir visą buteliuką sulčių turėjau ir nei pusės žodžio nepasakė... tik paklausė, kam priklauso ta kuprinė... o kai pamatė, kad su vaiku ant rankų, tai iš karto atidavė ir net nekraustė...

Na o dabar įspūdžiai iš pirmų lūpų... Oras ypatingai nelepino, bet kadangi karščių nenorėjom, tai skųstis dabar būtų negražu...
Viešbučiu (Daima) esu labai patenkinta. Su kaupu atitiko mano visus lūkesčius. Pirmas įspūdis buvo, kad mažoka maisto įvairovė... bet tas maistas man buvo toks skanus, kad aš supratau, jog ir nenorėčiau tos gausos... kai randi tobulą patiekalą, tai net ir nebenori tos įvairaus maisto marmalynės savo lėkštėj. Ant grotelių kepdavo nerealaus skonio kepsnelius ir kasdien kitokius. Labiausiai sužavėjo ėrienos...Dar tuno irgi būdavo neblogi. Juos iš šviežios žuvies pjaustydavo ir kepdavo vietoj. Štai taip...
user posted image

Papildyta:
Važiavom į ekskursiją Myra - Kekova. Labai patiko ir nei akimirkos nepasigailėjau pirkusi iš lietuvių ir sumokėjusi daugiau, nei iš vietinių... kadangi gidas buvo lietuvis (kas buvo labai aktualu dėl mūsų vaikų, ne itin suprantančių rusiškai...). Autobusas buvo pustuštis ir nebuvo jokios komercijos. Žodžiu, susimokėjom daugiau už komfortą...
Masažėlius išbandžiau dukart. Pas turką ir turkę. Atsakymas šįkart būtų vienareikšmiškas... kitąkart rinkčiausi vyrą... tiesiog daugiau energijos ir rankų šilumos... Tiesa, ėjom savam viešbuty. Tas pilnas kompleksas (su pylingu, purvo vonia, veido kauke, masažu) mums kainavo po 30 eurų.
Mano mažylis lėktuve elgėsi baisiai... kad pasakiau sau, jog sekanti kelionė bus 18 metų... galės pats važiuoti... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 05 03, 02:36)
Važiavom į ekskursiją Myra - Kekova. Labai patiko ir nei akimirkos nepasigailėjau pirkusi iš lietuvių ir sumokėjusi daugiau, nei iš vietinių... kadangi gidas buvo lietuvis (kas buvo labai aktualu dėl mūsų vaikų, ne itin suprantančių rusiškai...). Autobusas buvo pustuštis ir nebuvo jokios komercijos. Žodžiu, susimokėjom daugiau už komfortą...

sveika sugrizusi 4u.gif
ka reiskia - oras nelepino? vesoka buvo? kaip vanduo baseine ir juroje? kokiu vaisiu buvo? kokia valiuta geriau veztis?
o ka turi omeny, kad nebuvo komercijos? kad neuzveze i jokius fabrikus? jei taip, tai sioje ekskursijoje niekur ir neuzveza, tai dar vienas jos smagumas wub.gif Pamukale pasizymi papildomais "turistiniais" objektais tongue.gif.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2009 05 02, 00:33)
dantis valiau. o mineralinio ten yra, ir geras ir skonis puikus. bent jau mes labai skanu buvome nusipirke.

siaip tai ten ne mineralinis, o tiesiog geriamas vanduo, nes cia is krano niekas vandens negeria.

QUOTE(Beatriukas @ 2009 05 02, 21:43)
aaa, tada aišku smile.gif . O ką Turkijoj iš lietuviškų skanėstų vertina?  bigsmile.gif
nea. Kažkur savaitėlė iki skrydžio gausim viską. Dabar turim tik sutartį su visais mokėjimo kvitukais 4u.gif

visi labai skirtingai nuo lietuviskos degtines iki lietuvisku sakociu smile.gif

QUOTE(Beatriukas @ 2009 05 03, 07:27)
mums ir praitais metais davė trys dienos prieš kelionę, tipo jei keisis skrydžio laikas - kad nereikėtų iš naujo važiuot.
kontrolė Turkijoj žymiai griežtesnė nei Lietuvoj doh.gif

as visada pries skrydi atsiimdavau nieko nenutikdavo, o del kontroles tai jus is Stambulo neskridot tongue.gif ten ir batus turi nusiauti, pereiti per tris patikrinimus, kol nusigauni iki lektuvo...
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2009 05 03, 02:04)
sveika sugrizusi 4u.gif
ka reiskia - oras nelepino? vesoka buvo? kaip vanduo baseine ir juroje? kokiu vaisiu buvo? kokia valiuta geriau veztis?
o ka turi omeny, kad nebuvo komercijos? kad neuzveze i jokius fabrikus? jei taip, tai sioje ekskursijoje niekur ir neuzveza, tai dar vienas jos smagumas wub.gif  Pamukale pasizymi papildomais "turistiniais" objektais tongue.gif.

Šiek tiek vėsoka. Jūroje vieną kartą maudžiausi, bet buvo šalta. Tikrai dar mažokai besimaudančių. O baseine tai vaikai mirko per dienas...
Man pasirodė, kad geriau atsiskaitinėti eurais... nes taip pigiau išeidavo... bet labai kategoriškos nuomonės šiuo klausimu nenorėčiau reikšti... Pati turėjau ir dolerių, ir eurų... tai išleidau ir tuos, ir anuos... lotuliukas.gif
Kalbant apie komerciją, turėjau omeny tai, kad visiškai niekas nieko niekur nesiūlė pirkti visos ekskursijos metu...
QUOTE(Beatriukas @ 2009 05 03, 07:27)
visai nebrangiai bigsmile.gif . Dar ir purvo vonia bigsmile.gif

Nu ta purvo vonia tai mažytis negilus baseiniukas su trim kaskadėlėm, iš kurių ir bėga kažkoks ten molis...
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 05 03, 01:36)

Viešbučiu (Daima) esu labai patenkinta.

Dek dar foto ir papasakok placiau apie viesbuti. Mes ten baladosimes jau tuoj tuoj.
Kaip kambariai ? Ar nesiulo kambariu i pusrusi ? Kada ledus dalina ? (Apie ledus mano bachuriukas vos nekasdien klausinejasi: kur kas kaip po kiek biggrin.gif )
Koki alu pilsto ? blush2.gif
Nu zodziu, prasom platu reportaza mirksiukas.gif
Atsakyti
as praeita met buvau kemere, tiksliau kirise ("Daima Resort") gegužės gale-birželio pradžioj tai orai tikrai lepino lietaus gavom tik 10 min... jei ko norit paklausti parašykit atsakysiu jei zinosiu ax.gif

Dabar susimąsčiau, kuris Turkijos kurortas laikomas pigiausiu (viešbučių atžvilgiu)? Kuriam kurorte mažiausiai suplotumėm už 4-5* viešbutį? g.gif
*

seip manau kad pigiausias yra kemeras... bet visokiu pasitaiko...
kur galima rasti keliaujanciu sarasa ir kaip reikia ciuoti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gelyte15: 03 gegužės 2009 - 12:12
Keliaujančių į Alaniją dėmesiui smile.gif Jeigu norit parsivežti saldumynų,prieskonių ar kita/ne rūbų/ ir nenorit permokėt,tai Alanijoje yra parduotuvė METRO ,kuri skirta didmeninkams.Prie įėjimo paprašote vienkartinės nuolaidų kortelės,užpildote blanką ir galite prekintis smile.gif Panaši į Maxima bazę.Visi saldainiai ,kurie yra parduotuvėse,čia yra švieži ir fiksuota kaina,verta pavaikščioti valandą kitą, ir lauktuvės garantuotos mažiausia kaina,gėrimai taip pat smile.gif Nuvažiuoti galima autobusiuku,kuris ant lentelės turi užrašą,kad važiuoja pro METRO.Gyvensiantiems GOLD SAFRANE reikia eiti pro paradinį viešbučio išėjimą į priešingą pusę nei jūra maždaug pusę kilometro.Išeisit tiesiai prieš jį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Netta @ 2009 05 03, 07:38)
...galvoju, ar galima registruotame bagaže vežtis keletą sulčių pakelių...

Registruotame galima, bet iš Vilniaus skrendant su vaiku iki 4 metų drąsiai ir į rankinį imkit. Aš jau du kartus skridau su vaiku, kai šiam jau buvo 3 metai suėję ir abu kartus rankiniam turėjau sumoj virš litro skysčių (be jokių ten įmantrių išpilstymų po 100 ml smile.gif ) - praleido be problemų. O štai iš Antalijos skrendant liepė palikt visą vandenį.

QUOTE(lukne1 @ 2009 05 03, 14:18)
...Kazkaip keista,kad panikuojat del oro. Man ne karto kelionese nepasitvirtino isankstines oro prognozes...

Man tas pats, net į prognozes nebežiūriu. Anksčiau žiūrėdavau, pergyvendavau, jei mažai laipsnių ar lietų prognozuodavo, bet nepasitvirtino, o buvom ir balandį, ir spalio paskutinę savaitę.

Taigi labas, grįžau 4u.gif
Buvom Delphin Botanik. Man, tiesą sakant, didelio įspūdžio šios atsotogos nepadarė, bet čia dėl to, kad aš jau su kaupu atsikandau tų poilsinių kelionių - ši ketvirta per nepilnus 2 metus.
Kažkaip keistai jaučiausi nenatūraliose žmogui sąlygose - nebuvo jokios kovos už būvį smile.gif Tai yra, kitose viešbučiuose reikdavo arba pietaut spėti, kol dar maisto yra, ar gultus skubėt užsiimt, ar vietą lobby bare, ar skubėt ant ledų, nes tik valandą dalina, ar... ar... O čia truputį kiaulaitė garde jaučiausi, nes visko visada buvo ir net pasijudint nereikėjo - vežimėliai su gėrimais ir maistu aplink baseiną zujo, vakarinę programą žiūrint gėrimus ištisai nešiojo, papietaut vieną dieną nespėjo, galvojom, kad užkandžiais reiks pasitenkint - pasirodo ne, kitam restorane dar karštų patiekalų pakankamai buvo, barų keletas iki vėlumos veikė ir t.t.
Vaikams visko pilna, mini klubas veikia 10-17 val., atrakcionai veikė dvi valandas per dieną, yra žaidimų aikštelė, vandens kalneliai, dar žaidimų aikštelė pagrindiniam restorane, ledai visą dieną, šviežios sultys iki 17 val., vakare - cukraus vata ir popkornai... Vaikiškas meniu niekinis, tačiau yra vadinami dietiniai patiekalai - vandeny virti brokoliai, kalafiorai, mažais gabaliukais pjaustyta kalakutiena, jautiena... Blenderio nesimatė, buvo buteliukų šildymo aparatas, mikrobangė ir kažkoks kūdikių pienas.
Iš vaisių buvo braškių blūdais, obuoliai, kriaušės ir dar kažkokių neaiškių.
Pirmą dieną žmonių dar mažai viešbuty buvo, tad pasimatė, kad viešbutis truputį aptriušęs. Bet sekančią dieną žmonių sparčiai padaugėjo, gyvenimas užvirė ir nesimato to.
Man nepatiko tas, kad nepatyriau to kaifiško jausmo, kuris būna atsidūrus visai kitoj aplinkoj: oro temperatūra buvo panaši kaip LT, žaluma panaši, mūsų viešbuty ant kiekvieno kampo lietuviškai šnekėjo, kontingentas daugiausia rusai, lietuviai, vokiečiai.
Jūroj temperatūra, rašė, kad 19 laipsnių. Įkaitus ant saulutės maudytis nebuvo šalta.
Į ekskursijas nevažiavom, nes gaila atsisakyt viešbučio pramogų tik 7 dienom nuvykus. Buvom tik Alanijoj ir Delfinariume. Į Delfinariumą pirkom iš vietinių www.famtours.com (gal kam bus įdomu kainas pažiūrėti) - kainavo po 25 eurus suaugusiam ir nieko vaikui su nuvežimu/parvežimu (nepasidomėjau, kiek savarankiškai važiuojant kainuotų). Šitoj agentūroj ekskursiją į Žaliąjį kanjoną siūlė po 35 eurus suaugusiam - bendroj sumoj mums 2 suaugę ir 3 m. vaikas su nuolaida būtų buvę 65 eurai, tuo tarpu perkant iš Novaturo 110 eurų.
Gal jau užsikalbėjau aš čia blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(gelyte15 @ 2009 05 03, 15:00)
mes i delphin deluxe resort... (alanija)

Į Delphine deluxe buvom nosį įkišę. Iš esmės tas pats, bet vaizdas prabangesnis.
Atsakyti
O galima naudotis ir botaniko ir deluxo paslaugom? Na mes kaip tik to ir norim.. Kad nereiktu niekur lekt.. Simet i ekskursijas nezadam.. Tad papasakok daugiau apie botanika nes manau is esmes botanikas ir deluxe'as tas pats :-)
Atsakyti
QUOTE(ingakalnis @ 2009 05 03, 16:13)
kad kemere pigiausia pirmą kart girdžiu, man atrodo Alanija  ax.gif

tikrai Kemeras nepigiausias schmoll.gif . Mums SofaTravel gidė pasakojo, kad Alanija pigiausia, nes viešbučiai dažniausiai neturi didelių teritorijų, viešbučių lygis ne toks aukštas kaip kituose regionuose 4u.gif

QUOTE(Įdomi @ 2009 05 03, 16:29)
Pastebėjau, kad dauguma grįžusių kainas eurais rašo g.gif  g.gif Tai ką - su $ ten jau nesirodyti? g.gif  ax.gif

aha, aš irgi pastebėjau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beatriukas: 03 gegužės 2009 - 17:38