Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

QUOTE(Merlina96 @ 2011 04 09, 23:10)
Aš konsultavausi su gydytoju Adamoniu irgi iš Kauno klinikų, dabar pas jį ir einu smile.gif buvo kalba ir apie nuskausminimą pas mus tai pasakė kad jei reiks ir bus smile.gif tik reikės manau susirast kas palydės, nes dar iš kito niesto tai galiu po tų vaistukų ir negrįzt biggrin.gif

Būtinai susiraskit, kas palydėtų smile.gif Nes aš dažniausiai kokias 3-4 apkvaitusi būnu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 04 10, 00:34)
Būtinai susiraskit, kas palydėtų smile.gif Nes aš dažniausiai kokias 3-4 apkvaitusi būnu biggrin.gif

Labai ačiū už informaciją, sėkmės kovojant su šia liga 4u.gif
Atsakyti
Noriu ikist nosi. Adamonis man irgi sake jei reikia tai bus, nelinkes as kankint zmoniu. Kai buvo tyrimo laikas, kad ir kaip prasiau - negavau. Tuo tarpu pirmos kolonoskopijos metu manes net neklause ar as noreciau be ar su - gavau ir beveik ramiai miegojau. Taip, kad mano patarimas, gauti tvirta "taip" anksciau nei tada, kai nuogu uzpakaliu ant stalo guli...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mirtingoji: 10 balandžio 2011 - 18:55
QUOTE(mirtingoji @ 2011 04 10, 19:52)
Noriu ikist nosi. Adamonis man irgi sake jei reikia tai bus, nelinkes as kankint zmoniu. Kai buvo tyrimo laikas, kad ir kaip prasiau - negavau. Tuo tarpu pirmos kolonoskopijos metu manes net neklause ar as noreciau be ar su - gavau ir beveik ramiai miegojau. Taip, kad mano patarimas, gauti tvirta "taip" anksciau nei tada, kai nuogu uzpakaliu ant stalo guli...

O tu pas jį Kauno klinikose dareisi? kas negerai buvo, kad prireikė šito tyrimo? aš tai einu i privačią klinika, kur jis dar konsultuoja, tam kad galėtų tikrai vaistų suleisti:)
Atsakyti
QUOTE(Merlina96 @ 2011 04 11, 14:45)
O tu pas jį Kauno klinikose dareisi? kas negerai buvo, kad prireikė šito tyrimo? aš tai einu i privačią klinika, kur jis dar konsultuoja, tam kad galėtų tikrai vaistų suleisti:)

Taip, klinikose. Galbūt privati klinika tikrai turės įtakos nuskausminimui. Man linksmybės prasidėjo gruodžio mėnėsį, viduriavimas 20 kartų per parą, pilvo skausmai ir kiti malonumai. Gydytoja įtarė OK, kadangi mano tėtis serga. Jokie vaistai nesustabdė viduriavimo mėnesį laiko, kol savavališkai pradėjau gerti Salofalką, nors po dviejų dienų gydytoja pati liepė juos gerti. Dar po kelių dienų viduriavimas susitvarkė, bet raižymas, pūtimas ir kita išliko. Ligoninėje atliko kolonoskopija ir skrandžio endoską. Kol. rezultate buvo įrašyta kolitas. Gydytoja visvien nediagnozavo man ligos, nes kraujo išmatose niekada nebuvo ir išrašė siuntimą į klinikas. Ten pasakė, kad mano kol. rezultate kažkas nesuprantamo ir liepė pakartoti. Pakartojus pasakė, kad nėra OK, tikriausiai DŽS. Liepė nebegerti salofalko. Nustoti gerti liepė ir prieš kolonoskopiją, bet nustojus, po 2 dienų vėl viduriavau. Dabar bijau, jog vėl taip nutiks...Viduriavimo atveju liepė gerti Imodiumą/Lopediumą...
O plačiau dėl pirmosios kolonoskopijos - gastroenterologė iškart užrašė kokius vaistus turėčiau nusipirkti, paklodes, švirkštus, kateterį, nors ne ji atliko tyrimą. Tyrimo metu net nebuvo klausimo ar reiktų nejautros, tad skausmas buvo lyg sapne, nors miegojau, bet kažką šiek tiek jaučiau. Antrojo tyrimo Klinikose nenoriu net prisiminti, man tikrai buvo skausminga.
Atsiprašau jei išsiplėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 04 07, 16:34)
Sveiki  4u.gif 
Man diagnozavo, kai buvau 14 metų, bet sakė, kad sirgau turbūt jau pora metų. Šiaip nuo jaunystės turėjau gastritą, bet gal nuo 12 metų vis pajausdavau maudimą pilve, kairėje pusejė, darė echoskopijas, viskas gerai buvo.
2003 pavasarį kraujo tyrimai ėmė prastėti, rodyti uždegimą, ant kojų guzai keisti atsirado. Bet iš žarnyno dar nekraujavo. Kraujas jau ligoninėje pasirodė.

O dukrytei jau nustatytas OK ar Krono liga?

Aciu 4u.gif kiek metu jus sergat? Nera diagnozes, tokie mazi LT neserga(gyd zodziai), baisu pasiryzti kolonoskopijai, tokia maza kruopa, gastrofibroskopija darem, rado reaktyvini gastrita ir letini ezofagita. Gal dar kas atsilieptu su savo patirtim?
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2011 04 11, 17:34)
Aciu  4u.gif kiek metu jus sergat? Nera diagnozes, tokie mazi LT neserga(gyd zodziai), baisu pasiryzti kolonoskopijai, tokia maza kruopa, gastrofibroskopija darem, rado reaktyvini gastrita ir letini ezofagita. Gal dar kas atsilieptu su savo patirtim?

Nuo diagnozės nustatymo praėjo 8 metai smile.gif
Tikiu, kad baisu daryti kolonoskopiją mažam vaikui... unsure.gif Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mirtingoji @ 2011 04 11, 17:20)
Taip, klinikose. Galbūt privati klinika tikrai turės įtakos nuskausminimui. Man linksmybės prasidėjo gruodžio mėnėsį, viduriavimas 20 kartų per parą, pilvo skausmai ir kiti malonumai. Gydytoja įtarė OK, kadangi mano tėtis serga. Jokie vaistai nesustabdė viduriavimo mėnesį laiko, kol savavališkai pradėjau gerti Salofalką, nors po dviejų dienų gydytoja pati liepė juos gerti. Dar po kelių dienų viduriavimas susitvarkė, bet raižymas, pūtimas ir kita išliko. Ligoninėje atliko kolonoskopija ir skrandžio endoską. Kol. rezultate buvo įrašyta kolitas. Gydytoja visvien nediagnozavo man ligos, nes kraujo išmatose niekada nebuvo ir išrašė siuntimą į klinikas. Ten pasakė, kad mano kol. rezultate kažkas nesuprantamo ir liepė pakartoti. Pakartojus pasakė, kad nėra OK, tikriausiai DŽS. Liepė nebegerti salofalko. Nustoti gerti liepė ir prieš kolonoskopiją, bet nustojus, po 2 dienų vėl viduriavau. Dabar bijau, jog vėl taip nutiks...Viduriavimo atveju liepė gerti Imodiumą/Lopediumą...
O plačiau dėl pirmosios kolonoskopijos - gastroenterologė iškart užrašė kokius vaistus turėčiau nusipirkti, paklodes, švirkštus, kateterį, nors ne ji atliko tyrimą. Tyrimo metu net nebuvo klausimo ar reiktų nejautros, tad skausmas buvo lyg sapne, nors miegojau, bet kažką šiek tiek jaučiau. Antrojo tyrimo Klinikose nenoriu net prisiminti, man tikrai buvo skausminga.
Atsiprašau jei išsiplėčiau.

Na tikrai daug iškentei, stiprybės ir sėkmės tau

console.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 04 11, 19:26)
Tikiu, kad baisu daryti kolonoskopiją mažam vaikui... unsure.gif Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai  4u.gif

Sakykit, o kaip daznai vartojat vaistus siai ligai kontroliuoti? pastoviai ar buna ilgesniu remisiju? nuo kokio amziaus jus vargino gastritas? siaip idomu, ar sitos ligos staiga atsiranda, ar nuo mazens buna kazkokiu problemu su virskinamu traktu.
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2011 04 11, 19:26)
Tikiu, kad baisu daryti kolonoskopiją mažam vaikui... unsure.gif Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai  4u.gif

Kai buvot 14-os diagnozavo Krona?
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2011 04 11, 19:58)
Sakykit, o kaip daznai vartojat vaistus siai ligai kontroliuoti? pastoviai ar buna ilgesniu remisiju? nuo kokio amziaus jus vargino gastritas? siaip idomu, ar sitos ligos staiga atsiranda, ar nuo mazens buna kazkokiu problemu su virskinamu traktu.
Papildyta:

Kai buvot 14-os diagnozavo Krona?

Kasdien tabletės ir kas 8 savaites lašinuosi vaistus ligoninėje smile.gif Kartais būna truputį kraujo, bet nieko rimto nebuvo nuo 2009 žiemos smile.gif O iki to laiko remisija buvo apie 3 metus, bet per ją vis tiek vartojau Imuraną jai palaikyti.
Gastritas tai gal nuo kokių 10 metų g.gif Bet su žarnynu bėdų nebuvo, tik skrandis jautrus buvo smile.gif

Taip, buvau 14 smile.gif Po kurio laiko Krono liga perėjo į opinį kolitą.
Dabar kai pagalvoju, kaip seniai tai buvo biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 04 11, 23:43)
Kasdien tabletės ir kas 8 savaites lašinuosi vaistus ligoninėje smile.gif Kartais būna truputį kraujo, bet nieko rimto nebuvo nuo 2009 žiemos smile.gif O iki to laiko remisija buvo apie 3 metus, bet per ją vis tiek vartojau Imuraną jai palaikyti.
Gastritas tai gal nuo kokių 10 metų  g.gif Bet su žarnynu bėdų nebuvo, tik skrandis jautrus buvo smile.gif

Taip, buvau 14 smile.gif Po kurio laiko Krono liga perėjo į opinį kolitą.
Dabar kai pagalvoju, kaip seniai tai buvo biggrin.gif

Aciu, uz info, atsiprasau, kad taip lendu, jei negalit-neatsakykit, o kas buvo 2009, t.y. suprantu kad paumejimas, bet gal aisku kodel jis ivyko? mano pacios irgi yra skrandzio dvylikapirstes zaizdos/uzdegimai, mano tevui tas pats, bet dukrytei tai kitaip, pas ja pradedant burna, baigiant isange visos bedos. Ar buna jums stomatitas?
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2011 04 12, 16:17)
Aciu, uz info, atsiprasau, kad taip lendu, jei negalit-neatsakykit, o kas buvo 2009, t.y. suprantu kad paumejimas, bet gal aisku kodel jis ivyko? mano pacios irgi yra skrandzio dvylikapirstes zaizdos/uzdegimai, mano tevui tas pats, bet dukrytei tai kitaip, pas ja pradedant burna, baigiant isange visos bedos. Ar buna jums stomatitas?

Viskas gerai smile.gif Juk čia dalinamės patirtimi smile.gif
2009 gruodį buvo stiprus paūmėjimas, spėju, kad jį išprovokavo stiprus peršalimas kartu su stresu ir išsekimu, nes mokiausi be poilsio. Tai organizmas priminė, kad taip negalima...
Stomatito nebuvo man smile.gif
O Jūsų dukrytei kaip pasireiškia virškinamojo trakto bėdos?
Atsakyti