Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas

Sveikos,

Dėl tos spinatu ir saulegrazu dietos, tai tame forume tema sukūrė mano vyras. Jis, sia dieta laiko gryniausiu stebuklu, nes jau eina penktas menuo kaip visiskai nevartoja vaistu, o ir i remisija iejo tik su sios dietos pagalba. Rasau jums tik todel, kad tos kurios gali tuos spinatus praryti ir jie neblogina situacijos, duotu siai dietai dar viena sansa. Paskaitykite visa ta foruma (jei dar to nepadarete), tai pat angliskas nuorodas (jei angliškai skaitote), kai kam poveikis yra labai lėtas. Palyginus su tuo kokių dalykų žmonės išbando ir kiek pinigų į viska sukisa, tai yra labai pigu ir paprasta. Sios dietos, net nereikia vadinti dieta, valgyti jus juk galite viska ka valgete iki siol, tiesiog iveskite i savo raciona ir siuos produktus, pavalgykite nors menese laiko. Tie kam napatinka konservuoti spinatai, pabandykite saldytus. Mano vyras pirma karta paragaves saldytu spinatu irgi ziaukciojo, bet pasakui priprato ir dabar valgo be jokiu emociju. Manau, pagirndine sio gydymo problema yra ta, kad jis yra toks paprastas ir banalus, kad zmones paprasciausiai tuo netiki ir i tai ziuri labai skeptiskai. Kaip jei gali tiketi, kad kazkokie spinatai ir saulegrazos jiems gali padeti, kai jie isbando ivairius rimtus vaistus (hormoninius, imunosupresantus ir pan,), o kartais ir jie nepadeda. Tiesiog pabandykite šiuos produktus valgyti siek tiek ilgaiu ir paziurėkite kas bus. Neturiu jokiu priezasciu meluoti, mes spinatu plantacijos neturime biggrin.gif tiesiog kai mano vyrui prasidejo OK, skaitinejau internete apie sia liga ir aptikau jusu foruma. Mane tikrai labai jaudina tai kaip jus vargstate, panasiai jautesi ir mano vyras, bet kai dabar as matau ji, valganti viska, varotojanti net alkoholi, sportuojanti as visai pamirsau ta kosmara, ir manau kad jus privalote tai pabandyti, galu gale padeda juk begalei zmoniu ir uzsenyje, su paciomis sunkiausiomis kolito formomis. Jei dar nors vienam zmogui pades bus tiesiog puiku! Sekmes.
Atsakyti
Nu va, as siandien is gastro. Sveikata mano susitaise, perdare ir kraujo tyrimus, bilirubina del kepenu, - sako sveika thumbup.gif . O zarnyno tyrimo sake irgi nerekomenduoju daryt, tipo reikia daryt tada jeigu gleives ir kraujas. O jeigu to nera, nera reikalo list. Nu taip ir busiu nesupratusi kodel pas mane kolitas, ar jis dar yra ar nera. Na reik manyt , kad kirmeles buvo priezastis.

Sekmes visoms.
Atsakyti
[quote=skruzdeda,2011 03 15, 21:39]
sveikinu, kad viskas taip gerai isejo, tikiuosi, kad visiskai susitvarkys sveikata smile.gif

smalsianose-tinimas, svorio augimas yra nuo prednizolono. kai nustosi juos vartoti, po kiek laiko prades normalizuotis. as kazkada sveriau 60kg, su siais vaistais priaugau iki 93kg....rytais atsikeldavau tokia sutinus kad vos akis pramerkdavau...bet turejau su tuo susitaikyt, kad pasitaisytu sveikata....o db jau turbut kokie metai, gal jau ir daugiau turbut kai tu vaistu negeriu, ir veidas ne toks sutines ir svoris iki 80 nukrites...visai neblogai, tikiuos kad per vasara dar pakris smile.gif nes kai namie ziema sedi tai kg tik ir auga smile.gif viskas bus gerai, pamatysi.

stebuklas-o jums stiprybes, istvermes ir kantrybes...nieko ner baisiau, kai serga vaikas...bet tikiu kad viskas susidelios i vietas, ir sveika pageres. laikykites

Colomba-kai tu laikais? kaip sveikatele? as tai 7kovo vel buvau leistis vaistus. parode daktare man kraujo tyrimus, sake su krauju viskas gerai...tik va su kaka..kazkas netaip..tik nzn kas...nes cia tas tyrimu lapas stipriai skiriasi nuo lietuvisku....bet manau laikui begant issiaiskinsiu viska. o siaip jauciuosi visai neblogai smile.gif

sekmes jums visiems ir sveikatos
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

Aš po Kauno ir infliksimabo smile.gif Sulašino kovo 23 dieną, tiksliau vakarą. Nuvykau, padarė CRB, pakilęs virš normos buvo. Sunerimo, kad galbūt visgi likęs plaučių uždegimas. VĖL rentgenas (aš tikrai naktį žaliai šviesiu biggrin.gif), pasirodo, kad ne, plaučiai tvarkoje, tik liekamieji reiškiniai smile.gif
Sulašėjo visai gerai, tik ilgokai lašėjo, bet nieko smile.gif

Dabar jaučiuosi visai neblogai minus bronchitą. Žarnynas jau apsitvarkė kažkiek, kraujo beveik nėr, o aną šeštadienį buvau pradėjusi kraujuoti. Svarbiausia, kad dabar žarnynas visai laimingas smile.gif

Laila25 džiaugiuosi, kad neblogai jautiesi smile.gif Tikiuosi, kad tyrimai nieko labai blogo nerodo ir viskas greitai susitvarkys smile.gif Aš prednizoloną gerdama irgi svorio priaugau. Dabar jau daug maž nukritęs, tik ant juosmens liko, teks pradėt sportuoti po truputį blush2.gif

Skruzdėda džiaugiuosi, kad tyrimai geri 4u.gif Tikiuosi, kad dabar jau viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
vadinasi tikrai maciau tave, Colomba mirksiukas.gif man tai suleido Humira, nes infliuksimabas elergizavo. istorijoje pastebejau, kad pakeista diagnoze is OK i krona, rezidente galvoja, kad cia tik del vaistu gavimo formalumas bet reiks issiaskinti su profesorium...tikiuosi tikrai bus tik formalumas...nes siaip tai nieko gero, tas paucas suformuotas istisai opeja g.gif
Atsakyti
QUOTE(ynga @ 2011 03 28, 14:07)
vadinasi tikrai maciau tave, Colomba mirksiukas.gif  man tai suleido Humira, nes infliuksimabas elergizavo. istorijoje pastebejau, kad pakeista diagnoze is OK i krona, rezidente galvoja, kad cia tik del vaistu gavimo formalumas bet reiks issiaskinti su profesorium...tikiuosi tikrai bus tik formalumas...nes siaip tai nieko gero, tas paucas suformuotas istisai opeja g.gif

Reikėjo pašaukti mane biggrin.gif Kaip aš Tavęs nepastebėjau blush2.gif

O Humirą antialerginiai vaistai? Labai girdėtas pavadinimas, bet niekaip nepamenu iš kur g.gif O su Humira Infliksimabas normaliai laša? Aš irgi tikiuosi, kad pakeitė tik dėl formalumo g.gif
O kaip dabar jautiesi? Kaip sveikata?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 03 28, 15:22)
Reikėjo pašaukti mane biggrin.gif Kaip aš Tavęs nepastebėjau  blush2.gif

O Humirą antialerginiai vaistai? Labai girdėtas pavadinimas, bet niekaip nepamenu iš kur  g.gif  O su Humira Infliksimabas normaliai laša?  Aš irgi tikiuosi, kad pakeitė tik dėl formalumo  g.gif 
O kaip dabar jautiesi? Kaip sveikata?

Humira beveik tas pats kaip infliuksimabas - biologinis vaistas, bet ten tik zmogaus antikunai todel maziau elergizuoja ir ne lasinami, o leidziami 4k dienoj i slauni, paskui po 2sav 2k ir tt.
siaip jauciuosi daug geriau...tik kazkokia sloga neaiski...tikiuosi ne elergine...
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 03 25, 22:38)

Skruzdėda džiaugiuosi, kad tyrimai geri  4u.gif Tikiuosi, kad dabar jau viskas bus gerai smile.gif

Tyrimai tai geri, o jauciuosi as po senovei blogai. Na gal ne taip blogai kaip buvo, bet visvien kankina ziaurus nuovargis, tarpsniais siaubingai pucia pilva. Nu kazkaip nesinori to 1000 Lt. kloti zarnyno tyrimui. Gal dar palauksiu ir vel teks vaziuot terorizuot gastro, kad duotu siuntima.
Atsakyti
Labukas visiems smile.gif
kaip gyvenat? ziuriu colomga su ynga ligoninej prasilenke smile.gif
smagu smile.gif
Colomba o tu issivaizduok kaip faina nakti bus kur eiti -eini ir zibintuvelio nereik, pati svieti smile.gif eik tu , fainaa smile.gif lotuliukas.gif

Ynga, tikiuos kad viskas bus gerai, viskas susitvarkys smile.gif

Humira...negirdeti vaistai man...bet gal jie geriau uz inflaksimaba?

Skruzdeda, na jei blogai jautiesi, gal reiktu pas koki kita gyd nueiti....neduok tu jiems ramybes, kad visa istirtu, gal tada kas isaiskes daugiau...juk tikrai kazkas yra, jei zmogus blogai jauciasi....

as tai grizus po lasinimo tuos tyrimus padejau ir nenagriejau, kas ir kaip ir kodel...jauciuos gerai, kraujo jau tik lasiukas buna, tai ir neimu i galva per daug...tiesa,dave kazkokia anketa uzpildyt, nzn, ten svediskai surasyta, tai reiks kokia diena atsisest ir issiverst ir panagrinet, ko jie is manes nori ten, bet matyt statistika kazkokia, nes sake nebutinai..tai va, kol kas tiek pas mane smile.gif
laukiu pavasario.. ors saule cia pas mane jau sildo, bet sniego dar tiek daug, kad jis tik po kokio gero men tik istirps, na geguzes men gal tik....ech, dar daug laukti....
ka gi, sveikateles visoms ir visiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLa25 @ 2011 03 29, 23:25)

Skruzdeda, na jei blogai jautiesi, gal reiktu pas koki kita gyd nueiti....neduok tu jiems ramybes, kad visa istirtu, gal tada kas isaiskes daugiau...juk tikrai kazkas yra, jei zmogus blogai jauciasi....

Nuo pat ryto jauciu siaubinga nuovargi. O vakare is viso vos kojas nuvelku i lova. Jau nebekalbant apie PMS dienas. Nuovargis aisku gali buti bet kokios ligos simptomas. Bet kartu su tuo nuovargiu man daznai skauda kairi sona zemai ir pucia pilva. Tada kokia tai diena pust nustoja ir pradeda pykint. Jau issiaiskinau, kad kai stipriai pykina kazkaip buna paveiktos kepenys, bet bent jau echoskopu tai jokiu pakitimu kepenyse nerado.
Ar jums buna kazkaip panasiai?
Radau Klaipedoje kas daro be narkozes kolonoskopija, daug pigiau, jauciu ir pasinaudosiu.
Atsakyti
Ynga laikykis 4u.gif Dėl slogos, tai aš dabar sėkmingai čiaudau - pavasaris biggrin.gif
Tikiuosi, kad Humira tau tiks ir dabar jausies tik gerai smile.gif

Laika kaip smagu, kad geriau jautiesi smile.gif Gera išgirsti geras naujienas biggrin.gif O oras LT irgi nėra labai pavasariškas biggrin.gif Bent jau mano akimis smile.gif

Skruzdėda o kolonoskopijos negalima atlikti su pvz morfijumi? Man rodos jį leidžia g.gif Nesiskaito kaip narkozė, bet mane sėkmingai atjungia beveik visai procedūrai smile.gif
Dėl skausmo, tai man paskauda dabar dešinę pusę, bet nesuprasi nuo ko. O dėl pykinimmo ir skausmo kairėje pusėje, tai čia buvo vienintelis požymis, kad kažkas negerai su žarnynu iki nustatant diagnozę.
Nuovargį jaučiu pastoviai, bet nežinau ar čia vaistai veikia ar liga. Dabar dar hemoglobinas kiek nedaug pakritęs, bet jaučiasi labai.
Mane dar pykina esant gastritui arba refliuksui biggrin.gif
Šiaip geriausia būtų išsitirti ir aiškiau gal bent kiek būtų. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, mano mazai dukrytei(2m) nuo gimimo pasireiskia virskinamo trakto problemos. OK ir Krono liga retos vaiku tarpe, medikai turi mazai patirties, jau taip pavargom ieskodami... Norejau jusu visu cia besilankanciu, kurie jau gyvenate su sia liga paklausti, kada jums ji prasidejo ir ar turejote virskinamojo trakto problemu nuo gimimo/vaikystes? ar liga pasireiske umiai? aciu is anksto smile.gif
Atsakyti