Sunku patikėti, kad VU lieptų kalt kodeksus, na nebent kokie senesni dėstytojai...Aš manau, kad teisininkas turi ne kodeksus mintinai mokėti, o mokėti susirasti greitai ko jam reikia ir suprasti. Beviltiška mokytis įstatymus. Mums tik DK reikėjo pasimokyt, nes dėstytoja pagyvenus gerokai dėstė ir pas ją toks supratimas buvo, o būtent perimtas iš senųjų VU dėstytojų.
QUOTE(claraave @ 2009 05 11, 20:04)
Aš manau, kad teisininkas turi ne kodeksus mintinai mokėti, o mokėti susirasti greitai ko jam reikia ir suprasti.
Pritariu

Svarbiausia juos suprasti.
Kartais buna taip parašyta, kad nežinai iš kurios pusės skaityti

Ir be abėjo teisininkas turi žinoti kur ir ką ieškoti.
QUOTE(Marija5 @ 2009 05 11, 20:12)
Pritariu

As laisvalaikiu komentarus skaitau - palengvina bendra suvokima.
QUOTE(fuksė @ 2009 05 12, 06:47)
As laisvalaikiu komentarus skaitau - palengvina bendra suvokima.
o šaunu, reiks paimt iš Tavęs pavyzdį

Kur jamo komentarus?
Aš š.m. užsakiau žurnalą "Juristas". Visai nieko, kaip laisvalaikio skaitymas.
Anksčiau budavo įvairių dokumentų šablonai, o dabar nebėra.
Skaitau aš ir knygas. Tik vis laiko pritrūksta. Po darbo esu baisiai pavargusi, savaitgaliais irgi darbų pilna. Juk padedu dar MB jo įmonėje, ten veikla visai su teise nesusijusi. Prie lovos guli ne maža knygų krūva
Dabar skaitau apie darbo sutarčių sudarymą, vykdymą bei nutraukimą. Bet iš tiesų nervina, kad cituoja LR DK, jokių normalių paaiškinimų. Turiu vadovėlį darbo teisės, ten tai daiktas superinis

Aš š.m. užsakiau žurnalą "Juristas". Visai nieko, kaip laisvalaikio skaitymas.
Anksčiau budavo įvairių dokumentų šablonai, o dabar nebėra.

Skaitau aš ir knygas. Tik vis laiko pritrūksta. Po darbo esu baisiai pavargusi, savaitgaliais irgi darbų pilna. Juk padedu dar MB jo įmonėje, ten veikla visai su teise nesusijusi. Prie lovos guli ne maža knygų krūva

Dabar skaitau apie darbo sutarčių sudarymą, vykdymą bei nutraukimą. Bet iš tiesų nervina, kad cituoja LR DK, jokių normalių paaiškinimų. Turiu vadovėlį darbo teisės, ten tai daiktas superinis

QUOTE(claraave @ 2009 05 11, 18:54)
Be abejo priklauso nuo kardomosios priemonės, bet jei jam jau pareikštas įtarimas, tai mažai šansų išvykti.O tik jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar ir įmonės/tik įmonės?
Papildyta:
Beje Marija5, kur Jus čia taip verčia kodeksus mintinai mokėt?
Papildyta:
Beje Marija5, kur Jus čia taip verčia kodeksus mintinai mokėt?

Byla kaip supratau perduota antstoliams, gresia teismas, jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas. Beje nerezidentas pakeite gyvenamaja vieta ir visi tie laiskai ir ispejimai keliavo senuoju adresu, tai kaip visas sitas geris isaiskejo nesenu laiku. Bet as nesuprantu jei perduota anttoliams, kaip jei neanda, kad zmogus isregistruotas ir neiesko o nauju adresu???
QUOTE(marmaliade @ 2009 05 12, 12:11)
Byla kaip supratau perduota antstoliams, gresia teismas, jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas. Beje nerezidentas pakeite gyvenamaja vieta ir visi tie laiskai ir ispejimai keliavo senuoju adresu, tai kaip visas sitas geris isaiskejo nesenu laiku. Bet as nesuprantu jei perduota anttoliams, kaip jei neanda, kad zmogus isregistruotas ir neiesko o nauju adresu???
žmogus turi pranešti naują adresą pats

Nelabai supratau, jei vyksta ikiteisminis tyrimas, tai kas perduota antstoliams?
Antstoliams perduodama išieškojimai vykdymo proceso, kai įsiteisėja teismo nuosprendis.
O jei nepaskirta kardomoji priemonė jokia, tai apie adreso pasikeitimą neprivaloma pranešti, bet jei jis jau įtariamasis, tai turėtų būti ir kardomoji, tokiu atveju reikia ir būtina pranešti.
Antstoliams perduodama išieškojimai vykdymo proceso, kai įsiteisėja teismo nuosprendis.
O jei nepaskirta kardomoji priemonė jokia, tai apie adreso pasikeitimą neprivaloma pranešti, bet jei jis jau įtariamasis, tai turėtų būti ir kardomoji, tokiu atveju reikia ir būtina pranešti.
QUOTE(claraave @ 2009 05 12, 20:11)
Nelabai supratau, jei vyksta ikiteisminis tyrimas, tai kas perduota antstoliams?
taip, bet matosi, kad mergina pati nelabai žino kas tam žmogui atsitiko arba nenori "dasakyt".
QUOTE(Vaiva-ema @ 2009 05 12, 12:16)
Dar rekomenduoju zurnala JUSTITIA, ji prenumeruoju. Stai ten randu visokiu idomybiu (mano destytuvu straipsniu

QUOTE(Vaiva-ema @ 2009 05 12, 12:16)
Dar rekomenduoju zurnala JUSTITIA, ji prenumeruoju. Stai ten randu visokiu idomybiu (mano destytuvu straipsniu

QUOTE(claraave @ 2009 05 12, 21:11)
Aciu, supratau