Pritariu 100 proc jei nemoki dirbt su vaikais tai ir nedirbk. O ne kankint save ir dar vaikus ir tevus. Vaikai viska jaucia ir mato, tik vieni nelabai kreipia demesi, o kiti jautriau reaguoja. Patikekit, kai vaikas stipriai uzsigauna, o aukletoja pasako, kad pats kaltas, tai argi toks zmogus gali dirbti darzeli. Tikrai ne visi gali dirbti su vaikais, tai tegul ir nesikankina. As savo darzeliu esu patenkinta, bet kas dien praeinu pro viena darzeli. Na as visko prisiziuriu. yra lb fainu aukletoju ir atsidavusiu ir uzsiima. Apie jas nieko niekas ir nesako. Bet kai matai kaip lauke aukletojos pletkina, o vaikai pesasi, msusasi, o jos priejusios pasako, kad stovesit kampe. Tai jos ka negali uzsiimti, zaidimu sugalvoti, bet ne jos pasiremusios i medi plepa. Kiekviena diena pavasari tai matydavau, dabar ruduo ir vel tas pats. Kitos aukletojos priesingybes. Zaidzia, kastonus renka, vaikai kad ir pesasi, bet jos mato ir ju negazdina. Tokioms aukletojoms tik aciu belieka pasakyti. Nesvarbu kokiam darzelyje cia, bet daugelis darzeliu sias problemas turi su aukletojom. Ir tevai neturi likti abejingi savo vaiku atzvilgiu. Vaikai turi jaustis saugus visur ir tik musu teise yra juos apsaugoti.
Pernai turejom problema su pavaduojancia auklyte, kuri pavadavo, kol sirgo musiskes. Tai jau antra diena panaudojo fizini smurta, na plaukstelejo keliems vaikams. Uzdare kitam kambari. Kadangi mano vaikas jau mokejo sneketi viska papasakojo. Na as namie tai isgirdusi uzviriau, bet buvo savaitgalis ir po to vaikas mano susirgo. Kai pasveiko seimininkute jau nebedirbo. As aukletojai graziai pasakiau, nerekiau, nepuoliau, o pasakiau, kad tokiu dalyku nepasikartotu. Ne aukletoja muse ir uzdare, bet ji mate ir turejo neleisti tokiu dalyku.
Viskas po to laiko niekada negirdejau is vaiko nieko bloga. Na tos semininkutes nera, bet ji suzinojo mano pasisakyma ir gal kitoj grupej tokiu dalyku neisdaines. Dar prie to paties. Mano pazistama psichologe kuri vaiksto po darzelius sake, kad toli grazu ne visos gali ir moka dirbti su vaikais. Yra tokiu kurias is kart atleistu. Ji lanko darzelius ir daro visokias apklausas ir panasiai. Viena karta vienai aukletojai pasake iseinant, kad nenoretu kad jos vaikas eitu i grupe pas tokia aukletoja. Tai ta liko be zado.
Teveliai nelikim abejingi. Vaikai turi buti saugus.