Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?

Esu griežtai nusistačiusi prieš vardų trumpinimą- mano abiejų vaikų vardai ilgi (ypač sūnelio), ir galima trumpinti, tačiau dukrytei (sūnelis dar mažiukas) esu pasakiusi, kad jos vardelis yra toks, kokiu pavadinome su tėveliu ir jei kas trumpins- neatsiliepti unsure.gif o jeigu kas paklausia, kodėl netrumpinam, atsakau, kad jei būčiau norėjusi- būčiau ir pavadinusi trumpiniu cool.gif
Atsakyti
trumpinu ir nedarau is to tragedijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(coromandel @ 2011 01 04, 20:44)
trumpinu ir nedarau is to tragedijos  smile.gif

Aš ir pati už trumpinimą, bet čia jau nesupratau - kaip dar įmanoma sutrumpinti jūsų profilyje įrašytus vaikų vardus? g.gif Kaip jūs trumpinate Aušrą arba Gustę? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2010 06 29, 18:31)
Gal todėl, kad patinka ir vardas, ir jo trumpinys? Tai ir mažybine forma negalima vadinti, jei jau metrikuose įrašyta nemažybinė? Ar iš karto į metrikus mažybinę rašyti, jeigu nori taip vadinti?

ir ne tik trumpinys, bet ir ivairios formos. Dabar pazvelgus n metu atgal, apima tokie malonus sentimentai - pvz as gimineje esu jauniausia is puseseriu, todel i mane jos kreipdavosi viena perdirbta vardo forma. Dar ir dabar malonu, kai ja pasaukia.
Arba prisiminti, kaip pati neistardavau savo vardo ir is to yra prilipes kitas trumpinys/pravarde...

O del leidimo/ neleidimo - tai nera tavo nuosavybe, kad leistumei ar neleistumei. Nuomone pageidavima isreiksti gali, paprasyti bet va leisti ar neleisti tau jau ne tavo valioje.
Prisimenu viena klasioke, kuri labai pabreztinai vis taisydavo, jeigu kas nors i ja jurga kreipdavosi. Vis atrezdavo - as ne jurga, o jurgita. Na kvailai ir juokingai atrode.

QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 06, 12:23)
o kai tėvai trumpina savo vaikų vardus tai man irgi mįslė. juk jei anaip gražiau ar paprasčiau tai iškart tokiu vardu ir galėjo pilietį užregistruot...[/i]

o tai tu savo vaikus vadini, tik tokiu vardu ( ir ne jokiu kitu kreipiniu/forma/dariniu) kokiu jie gimimo liudijime uzregistruoti. Jokiu kitu formu ( taigi lygiai toks pat vardo darkymas, gi jeigu jau nori taip vadinti, tai privalai ir gimimo liudijime toki nurodyti), jokiu kitu mazybiniu, svelniu ar kokia ypatinga prasme turinciu kreipiniu?
As i savo mama megstu kreiptis Ragana - tai mano kreipinys, niekas kitas taip i ja nesikreipia. Pries kraupstant kaip tai galima, siulau paskaityti kas yra ragana
Atsakyti
Pavadinome taip, kad trumpinti neišeitų smile.gif Nes su tuo nepakovosi.
Atsakyti
Maniškio vienas trumpas, o kito ilgas, bet nesitrumpina nė per kur.. biggrin.gif
Atsakyti
Geriausiai kad vardas liktu vardu smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Savo sūnuas vardo trumpinti neleidžiam. manau, jei jau tėvai duoda ilgesnę formą, tokį ir turi vartoti. Jei kiti bando trumpinti, o dažnai pasitaiko gydymo įstaigose ir pan., nes trumpesnis variantas populiaresnis, tai tenka pataisyti, nes net vaikas nereaguoja į trumpesnį variantą. 4u.gif
Atsakyti
Na nepatinka, kai trumpina schmoll.gif bet mums nebus bėdų, nes mūsų ir taip trumpas vardas ir jo nesutrumpinsi biggrin.gif
Atsakyti
Tai kad niekas netrumpina ax.gif Augustas ir Karolis. Augiu nevadina, o Karolio ir nesutrumpinsi. Net pailgina - Augustėlis, Karoliukas, Karalaitis. Mildą ir Vaivą visi vadina Mildute ir Vaivute.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 01 05, 00:01)
O del leidimo/ neleidimo - tai nera tavo nuosavybe, kad leistumei ar neleistumei. Nuomone pageidavima isreiksti gali, paprasyti bet va leisti ar neleisti tau jau ne tavo valioje.

Būtent! Leisti ar neleisti dar galima, kol vaikas į darželį ar mokyklą neina.

O mamyčių, kurios kategoriškai nusistatę prieš trumpinimą norėčiau paklausti, ar jos pačios nevadina savo vaikų įvairiomis malonybinėmis formomis ir draudžia tai daryti kitiems?
Atsakyti
Na o as kolkas neleidziu kad trumpintu ypac savi.Nes manau kad jei pripras mano dukryte vadint Lukute tai Luka ir liks,o jos vardas Lukrecija wub.gif tai taip ir liepiu vadinti visada visus pataisau,ypac mociutes.. smile.gif
P.S. o kaip jau bus su mokykla darzeliu tai cia jau nepakovosi,bet iki to laiko taisysiu kiek reikes kol visiems ikalsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija911: 20 gegužės 2011 - 13:40