Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?

QUOTE(Euforija911 @ 2011 05 20, 14:39)
Na o as kolkas neleidziu kad trumpintu ypac savi.Nes manau kad jei pripras mano dukryte vadint Lukute tai Luka ir liks,o jos vardas Lukrecija wub.gif  tai taip ir liepiu vadinti visada visus pataisau,ypac mociutes.. smile.gif
P.S. o kaip jau bus su mokykla darzeliu tai cia jau nepakovosi,bet iki to laiko taisysiu kiek reikes kol visiems ikalsiu.

O kaip vadinat mažybine forma? Lukrecijytė? Lukrecijutė?
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2011 05 21, 15:21)
O kaip vadinat mažybine forma? Lukrecijytė? Lukrecijutė?

Mazute,burbuliuke,meskute,saulyte,varlyte ir t.t. blush2.gif O mano mama sako Lukute bet kaip minejau bandau vis pataisyti jei girdziu,kad nepriprastu jos taip vadinti.
Atsakyti
Nea neleidziu.. as grieztai pasakau, kad mano vaikui duotas vardas yra butent toks isrinktas ir ne kitoks.. jei butume noreje trumpinio ar ilgesnio butume ji ir issirinke.. kol kas visi klauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija911 @ 2011 05 24, 20:33)
Mazute,burbuliuke,meskute,saulyte,varlyte ir t.t.  blush2.gif O mano mama sako Lukute bet kaip minejau bandau vis pataisyti jei girdziu,kad nepriprastu jos taip vadinti.

O aplinkiniai gal irgi norėtų vadinti mažybine forma, bet Lukrecija ir taip ilgas vardas, o mažybine forma jis tampa išvis griozdiškas. Mano dukterėčios yra dvynukės, viena iš jų Lukrecija, tai vadinam ir Lukrecija, ir Lukutė, ir Luka ir nieks dėl to nepyksta.
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2011 05 26, 10:18)
O aplinkiniai gal irgi norėtų vadinti mažybine forma, bet Lukrecija ir taip ilgas vardas, o mažybine forma jis tampa išvis griozdiškas. Mano dukterėčios yra dvynukės, viena iš jų Lukrecija, tai vadinam ir Lukrecija, ir Lukutė, ir Luka ir nieks dėl to nepyksta.

drinks_cheers.gif o aplinkiniai nelabai pavadins nei varlyte, nei burbuliuke...
Atsakyti
man tai nėra kvailiau kai patys tėvai uždėję ilgą vardą jį trumpina doh.gif(dominykas-domas, eduardas-edas ir t.t) o kad draugaimokykloje ar kieme trumpins neišvengsi, tokie laikai.Užtai ir dėjau dukrai trumpą skambų vardą, labai patinka vardas Mindaugas, bet bijau kad visi vadins minde doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InJe*kcija @ 2011 05 26, 11:18)
viena iš jų Lukrecija, tai vadinam ir Lukrecija, ir Lukutė, ir Luka ir nieks dėl to nepyksta.

Tai saunu kad niekas nepyksta,o as pykstu(jei taip galima pavadint)Na man nepatinka,neleidziu trumpint.
Atsakyti
QUOTE(nuotakyte @ 2011 05 28, 08:45)
man tai nėra kvailiau kai patys tėvai uždėję ilgą vardą jį trumpina doh.gif(dominykas-domas, eduardas-edas ir t.t) o kad draugaimokykloje ar kieme trumpins neišvengsi, tokie laikai.Užtai ir dėjau dukrai trumpą skambų vardą, labai patinka vardas Mindaugas, bet bijau kad visi vadins minde doh.gif

Minde trumpins kai bus paauglys tarp draugų, Mažo tikrai nemanau kad kas taip vadins.
Pamenu kai man buvo 16 - 18, buvo Mindės, Marazai, Modės, Vyckos ir pan. Bet dabar jau suaugom tai vėl visi vardai sugryžo į normalias vėžes. biggrin.gif
Beje jei norės tai bet kokį vardą iškraipys.
Atsakyti
Savo mergytei ilgai širdelėje nešiojau skambų keturskiemenį vardą wub.gif Tai dar nėštumo metu, kai tik kam prasitardavau varduką, iš karto būdavo klausimas - oooo, koks ilgas, tai kaip trumpinsit? blink.gif Ir pradėdavo vardinti visus įmanomus trumpinius, kurie visai neskambėjo doh.gif Ir pasakiau kategoriškai - jokių trumpinimų schmoll.gif Jeigu norėčiau, parinkčiau trumputį vardą, o kad paauglystėj ar draugų kompanijoj bus trumpinama, tai tikrai nieko nepakeisiu, net nebandysiu keisti. Nes dažniausiai tai išaugama arba ir lieka draugų ar bendradarbių rate biggrin.gif
Atsakyti
Aš irgi neleidžiu trumopinti. Uošviai bandė Austėja vadinti Auste, tai pasakiau, kad visai ne toks jos vardas. Ir viskas. Iš viso, man kai trumpina vardus, tai kaip visai kitas vardas būna, pvz Emilijos trumpinys Ema, tai man visiškai kitas vardas. Arba Domas ir Dominykas irgi man skirtingi vardai. O kai tėvai patys trumpina tai iš viso nesąmonė.
Atsakyti
Na,mano dukryciu jau nepatrumpinsi biggrin.gif Dejom tokius vardus,kad tokie ir liktu,o mazybine forma butu galima padaryti ir nebutu per visa sasiuvinio eilute biggrin.gif bet siaip mano pacios ar vyro vardai nera dviskiemeniai ir nuo mazumes mane noredavo trumpinti,bet namie niekas netrumpino,nes tokia buvo tevu politika. Mes zinojom savo vardus ir net kieme neleidom saves trumpinti. kazkaip buvo bandymo,bet tuom ir baigesi,niekam liezuvis nenuluzo kreipdamasis pilnu vardu. Lygiai taip ir su vyru,niekas niekada jo nevadinu trumpiniu smile.gif
Atsakyti
Visoms dedančioms ilgus vardus ir neleidžiančioms juos trumpinti: susinate lietuvių kalbą. Į savo vaikus kreipiuosi tiek trumpiniais, tiek ir mažybinėmis formomis, ir tai suteikia mūsų bendravimui tam tikrą atspalvį - kai noriu rimtai pakalbėti, kreipiuosi pilnu vardu, pasimeilinti - mažybiniu, o kasdieninėje kalboje vardtoju trumpinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašaka: 22 birželio 2011 - 22:17