Įkraunama...
Įkraunama...

Ar leidžiate trumpinti vaikų vardus?

QUOTE(Ende @ 2010 09 06, 14:44)
Labiau ilgina vardus. Rusnė tampa Rusninija ar Rusnickaitė, o Karolis - Karolinu, Karolinskiu.

vajei unsure.gif
Atsakyti
Cia vaiku atsiklausti reikia, ar jiems patinka. Man taip nepatikdavo! Mano vardas Aurelija ir niekam neleisdavau trumpinti. Ir nieko, iprato netrumpinti biggrin.gif Atsimenu, kai klases aukletoja sumane visu vardus trumpinti blink.gif , visi atsiliepe sutrumpintais, o as sakau "As Aurelija, o ne Aura". Nuo tada ji niekieno vardu nebetrumpindavo biggrin.gif

Jeigu gims sunus, duosim jam trumpa varda, tai niekas nesutrumpins. Dukrai duotume ilgesni, bet irgi sunkiai trumpinama. Na, jei kas ras trumpini ir jai patiks, nematau problemos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 06, 14:14)

ir kas?
Nžn, gal kai kurių šeimose kalboje ir elgesy viskas pagal taisykles turi būt, bet man šiuo atveju padaroma tragedija iš nieko. Pas mus irgi auga mergaitė, dažnai Barboriuku pavadinama, ir nemanau, kad tuo įžeidžiama jos garbė ar orumas, pažeidinėjamos teisės ar dar koks biesas.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 06, 15:14)

Čia giminės bruožas irnesakyk.gif Iš visų vardų tokie "dangoraižiai" sulipdomi... Giedronija, Simaitis, Majinskis, Aušrinija...
Papildyta:
QUOTE(Ūla @ 2010 09 06, 17:06)
ir kas?
Nžn, gal kai kurių šeimose kalboje ir elgesy viskas pagal taisykles turi būt, bet man šiuo atveju padaroma tragedija iš nieko. Pas mus irgi auga mergaitė, dažnai Barboriuku pavadinama, ir nemanau, kad tuo įžeidžiama jos garbė ar orumas, pažeidinėjamos teisės ar dar koks biesas.

Čia jei apie mano Karolinskius ir Rusnickaites, tai tragedijos nedarau, kaip jau rašiau, giminės bruožas biggrin.gif Man tik Karka nepatiko, pasakiau ir nevadina.
Atsakyti
QUOTE(Ende @ 2010 09 06, 21:18)
Čia giminės bruožas irnesakyk.gif  Iš visų vardų tokie "dangoraižiai" sulipdomi... Giedronija, Simaitis, Majinskis, Aušrinija...
Papildyta:

Čia jei apie mano Karolinskius ir Rusnickaites, tai tragedijos nedarau, kaip jau rašiau, giminės bruožas  biggrin.gif  Man tik Karka nepatiko, pasakiau ir nevadina.

bet kokios fantazijos reik, kad taip iš Karolio sugalvot. Pirmą kartą gyvenime girdžiu tokį trumpinį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2010 09 06, 22:17)
bet kokios fantazijos reik, kad taip iš Karolio sugalvot. Pirmą kartą gyvenime girdžiu tokį trumpinį  doh.gif

Čia apie Karką? biggrin.gif Aš ne pirmą kart išgirdau, pas mane mokykloj buvo vienas "Karka"... Dar viena teta bandė sumalonybinti šitą vardą pavadindama mano vaiką Karučiu, bet pati juoktis pradėjo iš savo trumpinio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2010 09 06, 17:06)
ir kas?

tu nematai, aš matau cool.gif

pas mus Karoliai tai geriausiu- blogiausiu atveju tik karalaičiais vadinami.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 09 07, 09:02)
[i]
tu nematai, aš matau  cool.gif

ko nematau aš ir ką matot jūs?
Kalba tuo ir graži, kad ji nėra ribota. Nejaugi niekad nevadinat mamos mamyčiuku, mamuliuku, mamaite? Čia jau blogis, taip? Jei jus vaikas taip pavadins, sudrausit? Lygiai taip pat ir aukščiau pateiktuose tikriniuose pav. - Barboriukas, Simaitis ir pan. Manau, taip pavadindami, artimieji suteikia ar bent stengiasi suteikt maloninį skambesį.
Kas kita yra pravardės, turinčios menkinamąjį, niekinamąjį, pašiepiamą atspalvį. Galbūt čia tinka tas pats Karka, nors, tikriausiai, didžiai daliai jaunų žmonių tai paprasčiausias populiarus vardo vedinys, ir tiek. Tačiau kai taip vadinasi tarpusavyje keturiasdešimtmečiai ar tėvai šaukia savo vaikus - keistokai skamba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 07 rugsėjo 2010 - 09:50
visų pirma šita tema apie vardus ir apie jų trumpinimą, o ne mažybinės formos vartojimą.
antra, baisiai nemėgstu, kai mergaitiškus vardus, pakeičia berniukiškais. pvz. ne Barborytė, o Barboriukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 07 rugsėjo 2010 - 09:54
O kaip su mano pavyzdžiu mama - mamuliukas?

Aha, trumpinimai. Gerai. Mano sūnaus vardas - Domantas. Leidžiu (labai juokingai skamba biggrin.gif ) trumpint ir net pati pavadinu Domu, nes man tai yra vardo trumpinys (lygiai kaip galiu pašaukt Domuliuku - pailgindama). Bet kažkam galbūt tai - atskiras vardas, todėl jau atrodo vardo kraipymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūla: 07 rugsėjo 2010 - 10:01
Stengiamės merginų vardų netrumpinti.., na gal tik mažesniosios vardelį kartais patrumpinam (būdami vieni šeimos rate)
Kieme, darželyje, mokykloje taip pat negirdėjau, kad trumpintų..kaip bus vėliau pamatysim.
Jei kas trumpins- įspėsim, priminsim, aišku ne piktuoju...smile.gif
Atsakyti
netrumpinu. ir vaikai nenori vadintis trumpiniais.
Atsakyti