Įkraunama...
Įkraunama...

Galimos neigiamos stimuliacijų pasėkmės

QUOTE(Reda.P @ 2009 04 03, 19:20)
Išgulėjau 2 savaites, bet čia skaitėsi, kad pasisekė, taip tai 3 savaites liko (bent jau KMUK). Kasdien lašelinės 1,5 ltr (Ringer) ir kas 2 dieną žmogaus albumino lašindavo, to skaitomo kraujo baltymo, dėl kurio trūkumo kraujyje ir kaupiasi skysčiai pilve. Aš šlapindavausi retai. Be to dar turi vartoti skysčių ir pati daug. Taip pirmą savaitę nuo tų skysčių storėjau, per pilvą buvo 95 cm  doh.gif , buvo sunku, didelis diskomfortas, beveik tą savaitę nemiegojau, kankino dusulys, bet gyd. E.Tvarijonavičienė labai rūpinosi ir pagijau.

Reda.P. Jei gerai supratau,tai ne tik esant hiperstimuliacijai,bet ir aplamai pradejus O.stimuliacija,reiketu gerti daugiau skysciu,o maziau tu gerimu,kurie varo juos is organizmo?
Atsakyti
QUOTE(Dronge @ 2009 04 03, 15:52)
vaistai.lt tinklapyje irgi rasoma, kad Gonal vartojamas tol, kol pasiekiamas rezultatas ir  informacijos internete niekur nera, kad reiketu daryti pertraukas vartojant si vaista, tik dozes esant reikalui galima keisti ir tiek.

Aplamai apie vaistu pasekmes sunku rasti info internete verysad.gif, salutiniai ilgalaikiai poveikiai nera afisuojami nei spaudos, nei mediku. Gonal, kaip ir visi vaistai turi salutinius poveikius, tik kiekvienas organizmas skirtingai reguoja i juos, priklausomai nuo doziu, vaistu vartojimo daznumo, bendros organizmo sveikatos bukles. Medikam, tai kas, jie tave stimuliuos nors ir kas menesi, jei tu sutiksi, ne ju sveikata, daugeliui is ju svarbu, kad pinigelius moki. Po nepasisekusio IVF, antra IVF reiketu darytis ne anksciau kaip po 6-9 menesiu, kad harmonai issivaiksciotu is organizmo (si patarima isgirdau is draugu mediku, kai dariausi IVF, kad jei nepasiveks, tai nepulti stacia galva iskart darytis antro, o duoti organizmui atsigauti nuo arklisku harmonu doziu, jei nenoriu prisiauginti cistu ar miomu). As pilnai suprantu moteris, po nepasivekusio IVF buna labai sunku moraliskai, norisi kuo greiciau bandyti antra karta, bet neskubekite, duokite organizmui atsigauti, paiilseti, 6-9 menesiai nera jau toks ilgas laikotarpis, kad neimanoma islaukti. Per ta laika geriau pabandykite ka nors pakeisti savo gyvenimo bude, gal sveikiau pradeti gyventi, pastiprinti organizma, susirinkti daugiau info apie sia procedura, kad ji butu sekmingesne. As dariausi IVF UK, tai man pacioje klinikoje patare, kad darantis IVF, norint kad padidinciau savo sekmes sansus, butu geriau jei pasimciau atostogas, isbandyciau akupunktura, sveikai gyvenciau, daryciau kasdien manksta ir t.t., vienu zodziu salia gydymo, kad isbandyciau salutines priemones, padedancias gauti teigiamus rezultatus.

sekmes visoms tapti nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Pina @ 2009 04 03, 15:50)
O ar galima stimuliuoti tris mėn iš eilės?  blink.gif Kiek žinau, tai reikia daryti pertraukas  g.gif

Nezinau...apie pertrauku butinuma nieko gyd. nesake g.gif gal todel, kad buvo nelabai stiprios vaistu dozes...gal todel, kad jei jau turi polinki organizmas i endometrioze, tai dararai menesio pertrauka ar ne, vistiek liga plesis...

Papildyta:
QUOTE(Isabele @ 2009 04 03, 17:51)
Del atsiradusios endometriozes po operacijos - irgi sake, kad ne taip jau retai pasitaiko, kad laparaskopijos metu galima inesti endometrioze, kurios iki tol neturejai

Labai idomus teiginis g.gif gal minejo kokiu budu tai imanoma g.gif
nes endometrioze tai kai panasus i gimdos gleivine audinys atsiranda ir vesa uz gimdos ertmes ribu...
Atsakyti
QUOTE(Duniu @ 2009 04 03, 21:06)

nes endometrioze tai kai panasus i gimdos gleivine audinys atsiranda ir vesa uz gimdos ertmes ribu...

Nezinau Duniu, tiesiog pacitavau mane gydziusia daktare. O kaip ten yra is tiesu, turbut, kiek gydytoju, tiek nuomoniu unsure.gif
Atsakyti
[/quote]
Neimanoma. Cia gal tureta omeny 'inesti infekcija'.
Atsakyti
Kitoje temoje perskaiciau, kad duphastonas berniukams gali sutrikdyti lytine orentacija. Ir anksciau, pamenu, buvau skaiciusi, kad sis vaistas gali pakenkti berniukams. Ar tai tiesa? Ir kaip jis gali pakenkti? Gal turite kas daugiau ziniu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 04, 11:33)
Kitoje temoje perskaiciau, kad duphastonas berniukams gali sutrikdyti lytine orentacija. Ir anksciau, pamenu, buvau skaiciusi, kad sis vaistas gali pakenkti berniukams. Ar tai tiesa? Ir kaip jis gali pakenkti? Gal turite kas daugiau ziniu?  ax.gif

sveikos, istikruju ir dupfs ir gonal ir valerijonai ir visi kiti like vaistai yra blogai... net aluj ir cipsuose yra kazkokiu "modifikaciju" ziurejau per rusus laida. tai sake kad tai kenkia moterims turincioms vaisingumo bedu.. net vaisiuose yra visokiu nitratu... tai kaip gyvent????? uzsidaryt po zeme ir laukt stebuklo....istikro net oras kenkia, nes yra labai uzterstas... skaiciau kad ibumetinas irgi sutrigdo vaisinguma... tai kaip gyvent ka bevartot??? man atrodo kad mes perdaug viska kaltiname del savo problemos..
as stengiuosi nesidomet tuom per daug, nes negirdejau dar kad kuri moteris po tokiu vaistu vartojimo butu turejusi bedu.. jei jau bus lemta mirti anksciau tai jau taip ir bus, ne mes pasirenkam savo likima, todel dziaukimes kasdien tuom ka turime,ir toliau siekime visom jegom ,kad ir lipdamos per galvas savo pergales first.gif first.gif first.gif
manau nesupyksit,kad taip parasiau. blush2.gif tokia mano nuomone. .. pasidomekit,kokiu yra moksliniu darbu apie tai parasyta. thumbup.gif moterys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitalyte25: 04 balandžio 2009 - 09:48
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 04, 10:33)
Kitoje temoje perskaiciau, kad duphastonas berniukams gali sutrikdyti lytine orentacija. Ir anksciau, pamenu, buvau skaiciusi, kad sis vaistas gali pakenkti berniukams. Ar tai tiesa? Ir kaip jis gali pakenkti? Gal turite kas daugiau ziniu?  ax.gif

Aš manau, kad nė vienas gydytojas neskiria šitų (ar panašių) vaistų vartojimo tokiomis dozėmis ir tiek ilgai, kad sukeltų kokią nors grėsmę vaisiui ar moteriai. Nuo jų nukentėti galima,aš tikiu, kaip ir nuo bet kurių kitų vaistų, jei jie vartojami netinkamai.
Beje, pirmas mane labai nustebinęs dalykas, kai pirmaisiais kartais užsukau į nesulaukiančių gandro skyrelį, buvo tas, kad kaikurios merginos labai dažnai (ypač kai tai susiję su nesėkme) nepaklauso gydytojų, nevykdo nurodymų, delsia juos vykdyti, dar blogiau, užsiima mažyte savigyda.

Atsakyti
QUOTE(Pinavia @ 2009 04 04, 09:33)

O as dar girdejau, kad mergaitems taip pat gali buti problemu su mmm....
Zodziu, visu pirma pasitikiu savo gyde, juk jei vaistus skiria - ne be reikalo (juk mato progesterono tyrimu rezultatus ). O visu antra juk yra nustatytos progesterono normos, kurios organizme turetu buti, bei nesukelti jokiu pasaliniu reiskiniu. Ir jeigu del kazkokiu priezasciu progesteronas yra zemesnis, nemanau, kad bus problemu jei "dirbtinai" padidintume jo lygi:hm
Pinavia, jei kazkas neramina - paprasciausiai pasidaryk progesterono tyrima biggrin.gif

QUOTE(Pina @ 2009 04 04, 11:03)
Aš manau, kad nė vienas gydytojas neskiria šitų (ar panašių) vaistų vartojimo tokiomis dozėmis ir tiek ilgai, kad sukeltų kokią nors grėsmę vaisiui ar moteriai. Nuo jų nukentėti galima,aš tikiu, kaip ir nuo bet kurių kitų vaistų, jei jie vartojami netinkamai.

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(agnesse @ 2009 04 03, 12:50)
Labai reikalinga tema, aciu 4u.gif

O va man iskilo klausimas, kokios gali buti pasekmes, jei pvz. stimuliuojanciu vaistu suleista didelem dozem, bet uzauga vis tiek tik 1- 2 folikulai g.gif
Man po 750 vnt. (10 dienu po 75 vnt.) gonalio uzaugo tik 2 folikulai.

Ir gydytojai kalba, kad gonalis nera jau toks pavojingas (kalbu apie lengvas stimuliacijas, ne pries IUI ar IVF), kad jo vartoti galima ilgai. Bent jau tokia buvo dr. Klimo nuomone cool.gif  Jis mane stimuliavo visus metus (10 stimuliaciju), kai buvo leidziama po 1-2 dienas gonalio po 75 vnt. Tai kai uzklausiau, kiek dar galima taip stimuliuoti, tai jo atsakymas -  kiek reikes, tiek ir stimuliuosim, tipo kol gausim reikiama rezultata doh.gif  Po tokiu zodziu pabegau is jo cool.gif  Ir taip kalba daktaro laipsni turintis gydytojas.

Aš nuo jo irgi pabėgau po to kai jis man tik suleisdavo Ovitrelį. Po kokių keturių kartų aš jo paklausiau kas toliau jeigu ir šį sykį nepavyks. Jis pasakė leisim kol pavyks ir jokio kito gydymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2009 04 05, 21:46)
Aš nuo jo irgi pabėgau po to kai jis man tik suleisdavo Ovitrelį. Po kokių keturių kartų aš jo paklausiau kas toliau jeigu ir šį sykį nepavyks. Jis pasakė leisim kol pavyks ir jokio kito gydymo doh.gif

As pas ji irgi gydausi jau antri metai...o gyddymo taip pat nera doh.gif svarstau keisti gydytoja,nes nusibodo pinigus metyt.. O koki gydyma dabar turi? ka pasiule naujas gydytojas?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif . Uoj, kaip aš čia išsigandau unsure.gif man pirma stimuliacija ir susilaukiau juodo kraujo mm, labai išsigandau, kad nebūtų endo, tai labai baisi liga cray.gif nervai jau nelaiko blink.gif
Atsakyti