Įkraunama...
Įkraunama...

Galimos neigiamos stimuliacijų pasėkmės

QUOTE(nemamyte2525 @ 2009 04 17, 23:02)
Aš taip pat galiu šį tą pasakyti šia tema...
Pati neieškau info apie šalutinį stimuliacijai skirtų vaistų poveikį, tačiau galiu papasakoti iš savo patirties... Stimuliacijų esu turėjusi jau 4 - pirmus 2 kartus ypatingo šalutinio poveikio tikrai nejaučiau, o štai paskutiniųjų metu labai sustreikavo skrandis, net kelias savaites kasdien burnoje jausdavau kartumą. Išsigandusi kad kažkas ne taip užsiregistravau išsitirti skrandį, kepenis, tulžį ir t.t. Echoskopijos metu gyd. netyčia užmatė mano kiaušides, sutriko.
Kai pasakiau, kad ruošiuosi punkcijai, man pasakė, kad nesistebėčiau jei ateityje turėsiu dar didesnių bėdų. Pasak jos stimuliacijoms naudojami vaistai trikdo skrandžio, kepenų, o ypač tulžies veiklą... Bet ko tik nepadarysi dėl galimybės turėti savo vaikutį...
Be to pradėjus stimuliacijas pastebėjau, kad labai suprastėjo regėjimas, prireikė ir cool.gif. Na o apie odos suglebimą, strijas ir celiulitą dėl hormoninių preparatų naudojimo net nekalbėkim irnesakyk.gif

Eina sau,kaip baisu verysad.gif Nu bet ka daryt tada g.gif verysad.gif Arba aukot savo sveikatele del lialiuko arba is vis prarast vilti jo susilaukt verysad.gif
Laikykites, mergaites, kad ir kaip bebutu sunku 4u.gif
Atsakyti
As dariausi 3 stimuliacijas is eiles, tai si menesi atsigavineju, jei taip galima sakyt. Baisiausia, kad labai slenka plaukai, kankina uzkieteje viduriai (buvo, kad savaite nebuvau WC) ir pilvas ispustas, atrodo kaip 4 men. nestumo. Susitikau klasioka, tai pasveikino, kad laukiuosi schmoll.gif BAISU!!!
Atsakyti
Kol dariausi IVFus, kokius 3 metus man buvo labai nusilpęs imunitetas. Gripu susigdavau porąkart metuose, sirgdavau 2-3 savaites, niekaip nepraeidavo kosulys ir sloga... Poliklinikos gydymas nieko nepadėdavo, tada bandžiau viską iš eilės, ką draugės patarė, dar puseserės gydytojos paprašiau vaistų išrašyti... ko nors kuo daugiau...
Kai tik baigėsi stimuliacijos - nei slogos, nei kosulio, nei gripo. Tfu tfu tfu biggrin.gif
Atsakyti
Pries mano pirma IVF buvo trumpas protokolas. Manau, kad gavau nedidele doze vaistu. Bet stai - cista doh.gif . Kurios pries tris menesius nebuvo....
Atsakyti
O as po simuliaciju atiturejau pora cistu,o dabar dar ir gimdoj polipus rado doh.gif .Pati gine sake kad tai nuo vaistu verysad.gif Bet as vistiek ranku nenuleidziu,kai tik susitvarkisiu su polipais stimuliuosios toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2009 04 03, 16:04)
Sveika o kaip pavyko pastoti?
Pagal tavo aprasyma tikrai labai mazom dozem tave stimuliavo.
As tai vertinu teigiamai, nes K. labai atsargaii stimuliuoja stengdamasis
jokiais budais nepadauginti dozes kad nebutu hiperstimuliacijos.
Dar skaiciau kad lygtai nuo gonal kokybiskesni folikulai auga, na ir kad jis
daug svaresnis ir geresnis nei clost. kuri beje tik kelis kartus per gyvenima galima
naudot (berods tik 6).

Mane stimuliavo su daug didesnem gonal dozem pradziai po 75 tada op 112.5 tada po 150, viskas labai daug dienu tesesi, niekas visiskai neaugo. Prie 150 po keliu dienu pagaliau pradejo augti, bet visi vienu metu. Tada reikejo staigiai mazinti doze, ir visi sunyko. Dabar laukiu lapar. nes neimanoma stimuliuoti.

Dar klausiau K. ar turi gonalis liekamaji poveiki, jis sake kad issivaiksto jau ta pacia diena ir nieko is jo ten nelieka. Na tai darau isvada, kad tos dozes turi toki "pulsuojanti" poveiki - jei gali paaugina kazkiek folikulus jei ne issivaiksto ir tada sekanti didesne doze paaugina ir t.t.  Gonal identiskas zmogaus FSH hormonui tik gaunamas is kinietisko ziurkeno, taigi naturalus vaistas todel toks brangus.

as pritariu, kad K. labai stengiasi stimuliuodamas, labai atsargiai parenka dozes. bet kartais organizmas vis tiek kvailai sureaguoja. man, pvz., karta vos po 6 Gonal doziu po 75 ( per 7 dienas) buvo toookia hiperstimuliacija, kad ir priesui nelinkeciau. buvau ar ne 1,5 men ant biuletenio. o vat kita karta 14 dienu stimuliavo, kad tik izs viso nors vienas folikulas isaugtu. todel noriu pasakyti, kad nebijokite, jei viena karta organizmas vienaip sureagavo, tai kita karta gali visiskai priesingai. tiesa, pat K. sake, kad po hiperstimuliacijos pora menesiu reikia duoti organizmui pailseti ir nieko jam nedaryti. o siaip nekenksminga su gonaliu stimuliuoti nors kas menesi.
Atsakyti
QUOTE(nikata @ 2009 04 26, 13:05)
...  o siaip nekenksminga su gonaliu stimuliuoti nors kas menesi...

blink.gif blink.gif g.gif g.gif Cia kas taip pasake?? Gydytojas??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule3: 26 balandžio 2009 - 15:10
sveikutes
dabar tiksliai nepamenu, kiek laiko leidausi gonali, gal kokias 5 dienas, kazkaip viskas labai trumpai vyko, bet po to buvo didziule hiperstimuliacija. pilvas buvo issiputes, dusino. Kai echoskopu gydytoja pamate sake, kiausides 3 kartus didesnes nei iprastai, tada atrode, bet daugiau jokiu blogybiu nenutiko. Dar prisidejo turbut ir tai , kad pavyko pastoti, ir todel gavosi tokia didele hiperstimuliacija. Taigi ji nestumui netrukdo, gydytoja sake kad tai tik padeda. g.gif
Atsakyti
sveikutes, as po dvieju stimuliaciju pastojau, tai nezinau, ar cia kenkia tos stimuliacijos, bet reik geros ginekologes, kuri nuolat stebetu ir padetu susilaukti stebuklo... sekmes visoms, svarbiausia apie tai nuolat negalvoti ir pasitiketi savimi bei partneriu 4u.gif
Atsakyti
Na nezinau kol kas salutiniu reiskiniu nepastebejau,nei su pilvu ar dar kuom.be to jau turiu mazy;liu
Beto kiekvieno pasirinkimas tai daryti ar ne,o vartojant bet kuriuos vaistus yra salutinis poveikis ,net nuo Citramono. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ferari: 18 rugsėjo 2009 - 13:41
As per pusmeti turejau tris stimuliacijas 2IUI IR 1 IFV, KURIE BAIGESI NESEKMINGAI TAI MANAU TIKRAI ATSILIEPE MANO ORGANIZMUI PIRMIAUSIA PADIDEJES SVORIS, SUPRASTEJUSI ATMINTIS, IR JAU DU KARTUS SIRGAU GRIPU SU DIDELE TEMPERATURA KOSOLIU IR TAIP TOLIAU.
NA BET GALVOJU RANKU NENULEISTI IR SIEKTI ISSVAJOTO TIKSLO TOLIAU.
Atsakyti
nikata, ka turi omeny "K."? gyd klima?
Atsakyti