Įkraunama...
Įkraunama...

Galimos neigiamos stimuliacijų pasėkmės

QUOTE(Pinavia @ 2009 04 04, 11:33)
Kitoje temoje perskaiciau, kad duphastonas berniukams gali sutrikdyti lytine orentacija. Ir anksciau, pamenu, buvau skaiciusi, kad sis vaistas gali pakenkti berniukams. Ar tai tiesa? Ir kaip jis gali pakenkti? Gal turite kas daugiau ziniu?  ax.gif

Nu nezinau, man cia nesamoningai atrodo....Juk pirmomis nestumo savaitemis butina uztikrinti reikiama prigesterono kieki, be to skaiciau, jog organizmas pasisavina tiek, kiek jam reikia, o perteklius pasisalina is organizmo.....
Atsakyti
QUOTE(Smile26 @ 2009 04 07, 10:56)
Nu nezinau, man cia nesamoningai atrodo....Juk pirmomis nestumo savaitemis butina uztikrinti reikiama prigesterono kieki, be to skaiciau, jog organizmas pasisavina tiek, kiek jam reikia, o perteklius pasisalina is organizmo.....

Pagal tokią logiką bet kokį nuodą gali vartoti, organizmas jo neįsisavins jei jam to nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Prisiminiau kai ka is savo patirties, nemanau, kad sutapimas g.gif
Turiu skydliaukeje kelis mazgus, karts nuo karto juos turiu tikrinti. Dabar tiksliai nepasakysiu, kokio dydzio jie buvo, bet panasiai apie 1cm ax.gif Gero pusmecio begyje turejau tris stimuliacijas clostylbegitu. Po to vel tikrinausi skydliauke, tai vienas mazgelis jau buvo 2,5cm dydzio, net norejo siusti operuotis blink.gif Endokrinologas linkes manyti, kad tam turejo itakos stimuliuojantys. Per gerus metus vaistu gerimo be jokiu stimuliaciju, mazgai vel pamazejo.
Vasara vel tikrinsiuosi, tai bus aisku, ar Gonalis taip pat itakoja skydliauke ar ne. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2009 04 07, 16:14)
Vasara vel tikrinsiuosi, tai bus aisku, ar Gonalis taip pat itakoja skydliauke ar ne. g.gif

As turejau stimuliacija su dideliu kiekiu gonal, nes man nesistimuliavo. Pries stimuliacija tikrinau skidliauke - buvo biski padidejusi bet diffuzine, po stimuliacijos jau mazgine, t.y. atsidaro mazgai abejuose skiltyse g.gif Tarp siu dvieju patikrinimu buvo tik viena stimuliacija su gonal kuri truko 80 dienu, papildomi vaistai: climara pleistrai, duphastonas, thrombo ass (aspirinas). Mastau dabar ar galejo mazgai isaugti nuo gonal g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lin4ia: 08 balandžio 2009 - 12:54
QUOTE(Lin4ia @ 2009 04 08, 13:53)
As turejau stimuliacija su dideliu kiekiu gonal, nes man nesistimuliavo. Pries stimuliacija tikrinau skidliauke - buvo biski padidejusi bet diffuzine, po stimuliacijos jau mazgine, t.y. atsidaro mazgai abejuose skiltyse  g.gif Tarp siu dvieju patikrinimu buvo tik viena stimuliacija su gonal kuri truko 80 dienu, papildomi vaistai: climara pleistrai, duphastonas, thrombo ass (aspirinas). Mastau dabar ar galejo mazgai isaugti nuo gonal  g.gif

O tu cia nesuklydai del 80d stimuliacijos gonaliu? blink.gif Tai kiek tu jo susileidai?
O tu sakei endokrinologui apie stimuliacija? Gal ka pakomentavo ar tai galejo itakoti g.gif
As turbut liepa tikrinsiuosi vel, tai pranesiu rezultatus. Nes paskutiniu metu nuo vaistu tvarkingai tie mazgai kas pusmeti po 0,5cm sumazedavo.
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2009 04 08, 13:58)
O tu cia nesuklydai del 80d stimuliacijos gonaliu?  blink.gif Tai kiek tu jo susileidai?
O tu sakei endokrinologui apie stimuliacija? Gal ka pakomentavo ar tai galejo itakoti g.gif
As turbut liepa tikrinsiuosi vel, tai pranesiu rezultatus. Nes paskutiniu metu nuo vaistu tvarkingai tie mazgai kas pusmeti po 0,5cm sumazedavo.

Tiksliau 77 dienas, tiek truko mano ciklas, nenorejo niekaip stimuliuotis, tai man didindavo doze po biski. Stimuliavo pagal tokia schema:

4 dienos po 75 IU
7 dienos po 112.5 IU
7 dienos po 150 IU
1 diena po 37.5 IU
1 diena pertrauka
1 diena po 75 IU
3 dienos po 112.5 IU
1 diena po 150 IU

Is viso 2737.5 IU. Ta pertrauka buvo kai pagaliau pradejo stimuliuotis, bet visi is karto, tai padarem pertrauka, mazinom doze, tada jie sunyko ne nesistimuliavo daugiau.
Skydliauke tyriausi pries pat stimuliacija ir is karto po jos. g.gif Niekas nesake apie toki galima poveiki, endokrinologas nesidomejo detalemis, tik pasakiau kad dariau stimuliacija, daugiau neklausinejo, manau jis net neatsimena kokia buvo skidliauke iki to.
O kokiais vaistais tu gydai mazgus? As geriu thybon po 1/4 3 kart per diena...
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2009 04 08, 14:40)

Ziauri stimuliacija blink.gif Ir kaip suprantu, nieko gero is jos nesigavo g.gif
as irgi geriu Thybona po 2k po 1/4 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2009 04 08, 14:58)
Ziauri stimuliacija blink.gif  Ir kaip suprantu, nieko gero is jos nesigavo g.gif
as irgi geriu Thybona po 2k po 1/4  4u.gif

Jo, ilgai neaugo visiskai niekas, bet po tu 7 doziu po 150 staiga pradejo augti visi is karto, todel teko mazinti doze, o kai pradejo vel didinti tie sunyko ir jau nebeaugo. Buvo sunku ir fiziskai ir moraliskai ir finansiskai. Labai daznai vazinejau pas gydytoja, daznai krauja pridavinejau kad nebutu hiperstimuliacijos. Kai pradejo nykti folikulai gyd. pasake nieko jau si cikla nebesigaus, gal ir buvo O, pradek gerti duphastona. As pradejau gerti, tada po savaites gerimo staiga atsirado kazkoks folikulas ne is sio ne is to, tada susileidau ovitrelle, bet po 14 dienu prasidejo LABAI skausmingos mmm. Dabar laukiu laparaskopijos, nes stimuliuoti neiseina, tai jie neaugo, tai auga visi, tai nyksta.
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2009 04 03, 16:04)
Sveika o kaip pavyko pastoti?
Pagal tavo aprasyma tikrai labai mazom dozem tave stimuliavo.

Na, man pasirode, kad 750 vnt gonalio cia jau nemazai, zinanat, kad man folikulia ir taip auga, be jokiu vaistu ax.gif Tai uzaugo tik du folikulai ir man dare IUI, po kurios ir pastojau wub.gif Beje, viena, ko anksciau niekad nepavyko padaryti net su estrofemu, gleivine uzugo pati iki 12,4mm (gyvenime nesu turejusi tokios gleivines, nors visada per O budavo apie 10mm). Nuo tokiu lengvu stimuliaciju nors ir vien su gonaliu gleivine pradejo atsilikineti ir jei pradzioj nereikedavo jokiu vaistu, veliau juos man pradejo skirti, kad gleivine augtu tolygiai su folikulais.

QUOTE(Pinavia @ 2009 04 04, 10:33)
Kitoje temoje perskaiciau, kad duphastonas berniukams gali sutrikdyti lytine orentacija. Ir anksciau, pamenu, buvau skaiciusi, kad sis vaistas gali pakenkti berniukams. Ar tai tiesa? Ir kaip jis gali pakenkti? Gal turite kas daugiau ziniu?  ax.gif

Va gine sake, kad atvirksciai, mergaitems kenkia unsure.gif Man 5 sav. pradejo teplioti ir paskambinau ginei ka daryti, ar galiu gerti antra duph (tuo metu geriau po 1 tab.) tai sake, kad nereikia, nes jei busimas vaisius - mergaite, tai jai gali pakenkti.
Atsakyti
Sveikutes merginos 4u.gif
As aisku,biski ne i tema,taciau cia lankosi daug merginu turinciu problemu su skydliauke,tai norejau ju paklausti; kaip butu geriau profilaktiskai pasitikrinti skydliauke-informatyvesne- echo ar TTH (TSH), FT4 ir dar kokiu skydliaukes hormonu tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2009 04 08, 14:40)
Tiksliau 77 dienas, tiek truko mano ciklas, nenorejo niekaip stimuliuotis, tai man didindavo doze po biski. Stimuliavo pagal tokia schema:

4 dienos po 75 IU
7 dienos po 112.5 IU
7 dienos po 150 IU
1 diena po 37.5 IU
1 diena pertrauka
1 diena po 75 IU
3 dienos po 112.5 IU
1 diena po 150 IU

Is viso 2737.5 IU. Ta pertrauka buvo kai pagaliau pradejo stimuliuotis, bet visi is karto, tai padarem pertrauka, mazinom doze, tada jie sunyko ne nesistimuliavo daugiau.
Skydliauke tyriausi pries pat stimuliacija ir is karto po jos.  g.gif Niekas nesake apie toki galima poveiki, endokrinologas nesidomejo detalemis, tik pasakiau kad dariau stimuliacija, daugiau neklausinejo, manau jis net neatsimena kokia buvo skidliauke iki to.

Pagal tavo schemą ir pasakojimą matosi, kad gydytojas neatitaikė stimuliavimosi, idomus kas toks. Aš ir turėjau n stimuliacijų ir IVF ir turiu difuzinę skydliaukę, kuią nuolat tikrinuos, jokių pakitimų neįvyko. Manau tai priklauso nuo organizmo 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat galiu šį tą pasakyti šia tema...
Pati neieškau info apie šalutinį stimuliacijai skirtų vaistų poveikį, tačiau galiu papasakoti iš savo patirties... Stimuliacijų esu turėjusi jau 4 - pirmus 2 kartus ypatingo šalutinio poveikio tikrai nejaučiau, o štai paskutiniųjų metu labai sustreikavo skrandis, net kelias savaites kasdien burnoje jausdavau kartumą. Išsigandusi kad kažkas ne taip užsiregistravau išsitirti skrandį, kepenis, tulžį ir t.t. Echoskopijos metu gyd. netyčia užmatė mano kiaušides, sutriko.
Kai pasakiau, kad ruošiuosi punkcijai, man pasakė, kad nesistebėčiau jei ateityje turėsiu dar didesnių bėdų. Pasak jos stimuliacijoms naudojami vaistai trikdo skrandžio, kepenų, o ypač tulžies veiklą... Bet ko tik nepadarysi dėl galimybės turėti savo vaikutį...
Be to pradėjus stimuliacijas pastebėjau, kad labai suprastėjo regėjimas, prireikė ir cool.gif. Na o apie odos suglebimą, strijas ir celiulitą dėl hormoninių preparatų naudojimo net nekalbėkim irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nemamyte2525: 17 balandžio 2009 - 22:09