QUOTE(Vijolė @ 2009 09 04, 14:46)
dėkui Mariuka.
va apie šlifavimą - poliravimą man ir trūksta labiausiai info, jei dar kas kokią youtube nuorodėlę įmestų kaip tai daroma.
Šlifavimą suprantu-su švitriniu dirbi, o va poliravimas

Va taip atrodo mano antgalis galutiniam poliravimui. Iškirpta iš džinso šiek tiek daugiau nei pora cm skersmens apskritimai ir su siuvimo mašina viduryje ratu stipriai susiūta. Susiuvus tuos apskritimus kartu kraštuose kaip matosi, turi likti nesusiūtos vietos. Prieš naudojant poliravimui geriausiai kur nors jį prasukti....kad ir į nesigavusius papuošalus

kad nubrigztų. Kol neišlaksto nereikalingi siūlai, kelia daug dulkių .... nemalonus reikalas paskui valyti viską

)) Galima papešioti ir su adata. Kai suminkštėja, labai greitai iki blizgezio nupoliruoja be ypatingų pastamgų. Nebent labai dideliu greičiu poliruojama, tai kartais dėl neįgudimo gali palikti įbrėžimus....bet aišku pataisomus
O dėl pirminio šlifavimo su popieriumi galiu pasakyti tiek, kad lengviausia yra šlifuoti man taip: į plokščią lėkštę šiek tiek aukštesniais kraštais (kad vanduo neišbėgtų) įsipilu vos vos, kad apsemtų dugną, vandens. Imu šlifavimo popieriaus skiautelę, šlapinu ją į tą vandenį ir šlifuoju

Priklausomai nuo poreikio ir popieriaus numeris skiriasi. Dažniausiai užtenka man trejų: 8oo, 1000 ir 1200 arba 1500 dar kai netingiu

Po to gerai nuplaunu po tekančiu vandeniu papuošalo dalis, sausinu ir poliruoju su poliruokliu. Po to lieka paskutinis malonumas, tai vėrimas