Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Atogrąža @ 2009 04 16, 03:25)
O kodėl manai, kad vairavimas privalo būti ištisas malonumas, tikrai,  juk visko pasitaiko, gal dar ir ne to pasitaikys. Kažkaip maniau, kad jei žmogus eina mokytis ir žada vairuoti, jis  iš anksto su tokiais įvykiais susitaiko, kaip su galimais. Ar verta tikėtis būti tobula  mirksiukas.gif g.gif

Man teko tai patirti  rolleyes.gif  Na, tiesa nesmarkiai, da bišk tokioj ginčytinoj situacijoj, kieme, bet kaimynė išsikvietė policiją, norėjo formint popierius, vėlavau į darbą, nerimas, aišku... O policininkas gerietis pasitaikė, patrynė paseilijęs pirštą jos mašiniuką (ten, kur bišk užkliuvau) ir kai neliko nė žymės, patarė kaimynei nusiramint ir nekelt triukšmo dėl tokių niekų. Bet paties fakto nepanaikinsi - įbraukiau. Ir ką? Nieko. Aš į genijus nepretenduoju, o be to ir genijai klysta  biggrin.gif  Vairavimui tai įtakos man jokios nepadarė (išskyrus tai, kad parkavausi dar atidžiau). Ir nemanau, kad tokie nutikimai - priežastis vengti vairavimo, juk gal dar ne kart ne tokių ups nutiks, žmonės į rimtas avarijas papuola. Neverta pasidaryt tragedijos iš tokios smulkmenos ir ja apsisunkinti sau gyvenimą schmoll.gif

drinks_cheers.gif visiskai pritariu.
As trecia diena po teisiu atsiemimo pasijauciau labai drasi kelyje....iki priekyje esancios masinos doh.gif ivaziavau, nebespejau sustabdyt.....bet is to tragedijos nepadariau, na kaip nutiko taip,buna ir dar baisiau, uz tat dabar puikiai zinau kur yra stabdziai ir kaip jie veikia biggrin.gif blush2.gif Kaip sakoma: tik patyres avarija ismoksti vairuoti....
Taip kad Bambucia, maziau pergyvenkit, visiems visko nutinka, o kartais ir dar baisesniu dalyku....Ir tik nereikia galvoti apie kazkokias nelaimes doh.gif nelaimes ivyksta ir labai patyrusiems vairuotojams, nuo to nieks neapsaugotas. Auksciau nosiuka mirksiukas.gif
Atsakyti
kaip šiandien prisimenu pirmąjį važiavimą į aikštelę, kai tik teises pasiėmiau - tris kartus užgesiau gan judrioj gatvėj, nes reikėjo prisiparkuot mandriai - užvažiuot ant bardiūro. buvo ir gėda, ir bėda ir pasakiau (išrėkiau biggrin.gif ), kad aš daugiau NEBEVAIRUOSIU biggrin.gif
po to prieš kelias dienas iš Akropolio aikštelės išvažinėjau atbuliniu ir kažkodėl g.gif žiūrėjau tik į dešinę pusę. na ką, išgirdau stabdžius ir pypinimą biggrin.gif ačiū Tau, geroji mergele, kuri nevažiavai tiesiai į mano užpakalį, o stabdei ir pypinai. per plauką ten buvo nuo pusės šiknos nunešimo, nes važiavo tikrai ne 20 biggrin.gif po to labai piktai atsisegė diržą, susirinko nuo žemės visus daiktus ir nuvažiavo. ir po to karto pasakiau, kad jau dabar tikrai nebevairuosiu niekad ax.gif
kai pervažiavau akmenį nemažą ties mašinos viduriu ir kai teko sustot žiūrėt, ar neprakiurdė duslintuvo, tai irgi drebančiom rankom važiavau jau tada 40 ir sakiau draugui, kad artimiausioj vietoj keičiamės. neleido biggrin.gif
ir taip visad po kokios didesnės ar mažesnės nelaimės aš pasakau, kad nebevairuosiu, kad nebenoriu, kad bijau. bet puikiai suvokiu, kad jei padėsiu teises į stalčių, tai gerai nebus man pačiai, o ne kaimynams ar giminėms biggrin.gif
o mažos avarijos nėra labai didelė bėda - kur kas blogiau būna, kai avarijos tampa tragiškais įvykiais... taip kad laikykit kardaną, t'sakant šita tema, ir pirmyn į trąsą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Bambūčia 4u.gif 4u.gif viskas dar pries aky nepergyvenk 4u.gif 4u.gif bus dar ir man kada taip blush2.gif nes atrodo stengiuosi gerai isivaziuot isvaziuot atsargiai pastoviai pasilieku rezervo blush2.gif nu as po baile bet nieko smile.gif vistiek vaziuoju nes reikia ir daugiau vazineju nes zinau kad kada nors gali lb reikt man paciai sau masiniuko smile.gif jai kada vyras usgalvotu palikt mane su dveim vaikais db tikrai neprapulciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Evut @ 2009 04 16, 10:22)
o mažos avarijos nėra labai didelė bėda - kur kas blogiau būna, kai avarijos tampa tragiškais įvykiais... taip kad laikykit kardaną, t'sakant šita tema, ir pirmyn į trąsą  4u.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~Jacinta~ @ 2009 04 16, 10:35)

čia ta frazė apie kardaną šypsotis privertė? biggrin.gif man taip sakydavo pažįstamas, kol dar net nežinojau, kas tai yra biggrin.gif o dabar, kai tik pradedu nervintis ir sakau, kad nebevairuosiu, tai MB taip sako biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą 4u.gif
Kažkaip šiandien jau kitaip mąstau. Tai ne vakar...Aišku, nieko ten labai baisaus, bet gi įbrėžiau. Ir šiaip juk tikrai visiem pasitaiko.
Bet žinot, kažkaip labai mėgau vairuoti ir man tai buvo DIDELIS malonumas blush2.gif
Net pirmą kartą sėdus už vairo nejaučiau jokios baimės... (ir egzus iš 1 karto išlaikiau Regitroj biggrin.gif )
Tik dabar manau, kad atidžiau parkuosiuosi- daug atidžiau, nes situacija, stresas yra po visko nemalonu...
O apie važiavimą tai aišku, kad važiuosiu, nes reiks g.gif
Ir šiaip gerą tokį patarimą davė, kad nieko nebūna veltui- gal tai perspėjimas ir, aišku, gera pamoka ateičiai.
Papildyta:
Ir dar- gal paaiškintumėt, ką tai reiškia,nu nežinau blush2.gif taip kad laikykit kardaną
blush2.gif
Atsakyti
as ir nznau kas tas kardanas? vairas? blush2.gif
Atsakyti
kardanas yra toks daiktas, susijęs su varikliu. jis kaip apsauga variklio yra apačioj kažkur.
va radau forume taip parašyta:
kardanas yra lanksti jungtis tarp variklio ir veleno
tai o šiaip tas posakis net nežinau iš kur kilo ir kodėl būtent toks. reikšmė būtų maždaug laikykis ar panašiai 4u.gif
Atsakyti
na ir aš užjaučiu, Bambūčia, įsivaizduoju kaip nemaloniai tuo metu jautėtės 4u.gif
tikra tiesa, kad visiems visko pasitaiko.
man irgi dažnai vairavimas streso įvaro ir, kai prastai sekasi, sakau, kad nieko nemoku ir niekad nebevairuosiu, bet vistiek poto sėdu ir važiuoju smile.gif
po truputį po truputį ir mes būsim drąsesnės kelyje ax.gif

mažiau nei už mėnesio švęsiu vienerių metų stažą bigsmile.gif jetau, kaip greit laikas praėjo, atrodo tik nesenai atėjau į šią temą pasisakyt, kad aš jau "teisėta" vairuotoja, o jau dar po metų klevukus nulipdynėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Ach šiandien man per plauką pavyko susidūrimo išvengti. Važiuoju pagrindiniu keliu, o man prieš pat nosį mašiniukas iš stovėjimo aištelės atbulom ,,išlėkė"( matyt, nepasižiūrėjo ), laimė, kad spėjau sustabdyti ( lėtai važiavau, nes ten ne pirmas kartas, kai taip išlekia) prieš pat nosį, o ir tas greituolis pradėjo stabdyti ir pats vaikinukas sureagavo.
Atsakyti
QUOTE(Bambūčia @ 2009 04 15, 18:35)

neversklenk, o uz vairo stverk biggrin.gif man irgi buvo bum, as sudauziau savo desini veidrodeli, o tam trandalietui kuri kliudziau (gal 70 metu surudijusi busiuka) nieko. Bijojau kuri laika prasilenkineti siauruose keliukuose, bet su praktika praeina ta baime tik reikia nenuleisti ranku ir vazineti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Evut @ 2009 04 16, 13:03)
kardanas yra toks daiktas, susijęs su varikliu. jis kaip apsauga variklio yra apačioj kažkur.
va radau forume taip parašyta:
kardanas yra lanksti jungtis tarp variklio ir veleno
tai o šiaip tas posakis net nežinau iš kur kilo ir kodėl būtent toks. reikšmė būtų maždaug laikykis ar panašiai  4u.gif

Nea...tai ne apsauga...ir ne lanksti jinai.Kardaninis velenas perduoda judesi is variklio varantiems ratams,jei jie yra gale (na,turi gi juos kazkas sukti,o greiciu deze ir variklis taigi priekyje smile.gif )Priekiu varomuose kardano nera smile.gif

O reiksme,kitaip pasakius,manau,butu "laikyk apsukas",to visoms ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 16 balandžio 2009 - 15:37