Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas )

QUOTE(lucero @ 2009 04 26, 11:16)
o kaip jums su zarnynu , skrandziu reikalai ? as tai ziuriu vos tik pakyla tth tai ir prasideda ne tik uzkietejimas , bet ir skausmai.... wink.gif

o tą tth pati jauti kad pakyla, ar pagal tyrimą bigsmile.gif o visoms taip, jis tai kyla tai leidžiasi unsure.gif
kaip seniai naudoji vaistus lucero kad taip gerai jauti pakilimusi ir kritimus (mąstau, gal ir aš jausiu vėliau) g.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 04 26, 10:14)
na tas kuo labiau tuo saldžiau panašu į niežus, sako irgi taip būna...  unsure.gif  bet kad tik vakare..  g.gif  o seniai taip? 

Labas rytas,  4u.gif

Ne, niežai būna bėrimas, tokie pūlingi spuogai. Sūnaus benraklasė sirgo Be to niežai daugiausiai būna ant anr rankų tarpupirščiuose. O pas nėra jokių spuogų. Gražu, švaru. Išskyrus celiulitą Tik va vakarais toks įdomus jausmas: negaliu pasakyti, kad labai niešti, tiesiog toks jausmas, kad skruzdėlės bėgiotų. Teko kažkur skaityti, kad tai venų plėtimosi pirmas požymis. Darbas juk stovimas g.gif Pas benradarbę tai venos į paviršių iššoko, tai buvo viskas aišku. O man nieko schmoll.gif Aišku, pačias kojas skauda, vakarais jos ištinsta. Nenoriu pas daktarus verysad.gif Ir taip jie atsibodo. Nebent prie progos kada ax.gif gal kai sanitarinę tvarkysiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
O megini tepalus ? buna deginanciu , saldanciu ar tiesiog factum gel smile.gif
Paulina 4u.gif As geriu 9men , bet per ta laika turejau ir hipo ir hiper ( perdozavimas ) , taip kad ismokau lotuliukas.gif as pati jauciu , bet matai beda yra , kad as netikiu savo jutimais , intuicija ir kunu biggrin.gif nors tyrimai visad patvirtina , kad reikejo tiketi savimi biggrin.gif organizmas pasako , o as uzsispyrusi ir nenoriu isiklausyti rolleyes.gif

ši liga pasireiškia visam kūne pridarydama labai paslaptingų ir užslėptų ligų, kurios visai nepasiduoda gydomos. Visi siptomai dingsta kai pradedi gerti tinkamą tiroksino dozę :

žema kūno temperatūra, nuolat šalta
didėja svoris
užkietėja viduriai
vėsi, stora, gelsva oda
nėra noro nuveikti net menkiausią darbelį (gydytojai dažnai pradeda gydyti nuo depresijos...smile.gif )
atsiranda didesnis miego poreikis, bendras silpnumas, nuolat jaučiamas nuovargis (netgi rytais)
sulėtėja mąstymas ir koncentracija, atmintis irgi šlubuoja(netgi bešnekant pamiršti, ką ką tik buvai sakiusi), nerišliai pradedi kalbėt, intelektas smunka (analizuot net visai nesudėtingus įvykius darosi sunku - daraisi visiška "daržovė")
sausi, slenkantys plaukai
silpni nagai
pradeda skaudėti raumenis ir jaučiamas skausmas, sulėtėja visi refleksai
menstruacijų ciklo sutrikimai iki visiško išnykimo
libido ir potencijos praradimas, plius išsausėjusi gleivinė
balsas sužemėja
silpsta klausa
apetito stoka
galvos skausmas
žemas kraujo spaudimas
kvėpavimo sutrikimai
akys pasidaro kažkokios be spalvos:) ir labai sausos
dažnos infekcijos
reumatiniai skausmai
padidėja liežuvis ir darosi sunku kalbėti
retas pulsas
gali būti plius aterosklerozė ir aukštas cholesterolio lygis
nevaisingumas arba nesugebėjimas išnešioti kūdikio iki pabaigos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 26 balandžio 2009 - 10:50
QUOTE(daivulka78 @ 2009 04 26, 11:36)
Ne, niežai būna bėrimas, tokie pūlingi spuogai. Sūnaus benraklasė sirgo Be to niežai daugiausiai būna ant anr rankų tarpupirščiuose. O pas nėra jokių spuogų. Gražu, švaru. Išskyrus celiulitą Tik va vakarais toks įdomus jausmas: negaliu pasakyti, kad labai niešti, tiesiog toks jausmas, kad skruzdėlės bėgiotų. Teko kažkur skaityti, kad tai venų plėtimosi pirmas požymis. Darbas juk stovimas g.gif Pas benradarbę tai venos į paviršių iššoko, tai buvo viskas aišku. O man nieko schmoll.gif Aišku, pačias kojas skauda, vakarais jos ištinsta. Nenoriu pas daktarus verysad.gif Ir taip jie atsibodo. Nebent prie progos kada ax.gif gal kai sanitarinę tvarkysiuos mirksiukas.gif

pabandyk vakarais voneles, kojas reikia pakėlus laikyt .... , yra toks paprastas tepaliukas su kaštonu ant pakuotės, sako homeopatinis...... jei tai tikrai pirmi požymiai, gal dar galima išvengt blogų pasėkmių smile.gif

QUOTE(lucero @ 2009 04 26, 11:41)
As geriu 9men , bet per ta laika turejau ir hipo ir hiper ( perdozavimas ) , taip kad ismokau  lotuliukas.gif  as pati jauciu , bet matai beda yra , kad as netikiu savo jutimais , intuicija ir kunu  biggrin.gif nors tyrimai visad patvirtina , kad reikejo tiketi savimi  biggrin.gif organizmas pasako , o as uzsispyrusi ir nenoriu isiklausyti  rolleyes.gif

gal jau pasimokei ir pradėsi klausyt savo organizmo bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sumažėjus skydliaukės funkcijai :

* Nevalytų avižų nuoviras: į 1 litrą verdančio vandens įberkite saują avižų, pavirkite minutę laiko, po to indą šiltai apriškite. Nusistovėjusio nuoviro gerkite tada, kai panorėsite.

* Gerkite graikinių riešutų pertvarėlių spiritinio antpilo: 2 šaukštus graikinių riešutų pertvarėlių užpilkite 1 stikline degtinės arba konjako, palikite nusistovėti dvi savaites, kasdien pakratykite. Gerkite po 1 šaukštelį 1 kartą per dieną po valgio. Galite gerti ir paprastesnio nuoviro: 1 šaukštą graikinių riešutų pertvarėlių užpilkite 1 stikline verdančio vandens ir pavirkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Gerkite šio nuoviro 10 dienų iš eilės po valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną.

* Stiklinėje virinto šilto vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį medaus, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį obuolių acto ir įlašinkite 1 jodo lašą. Gerkite mišinį 1 kartą per dieną, geriausia po pietų, 5 dienas iš eilės, po to, kad nepakenktumėte skrandžiui, padarykite pertrauką ir, jei reikės, gydymą pakartokite. Gydytis jodu patariama labai atsargiai ir tik pasitarus su gydytoju.

* Sergantiems struma patariama gerti medetkų, mėtų, liepžiedžių, paprastosios kraujažolės, ramunėlių, apynių, čiobrelių, erškėtrožių, trispalvės našlaitės, raudonėlio, didžiojo debesylo, krapų, šalavijo arbatų.

* Ypač efektyvus baltosios sidabražolės antpilas: 10 g susmulkintų baltosios sidabražolės šaknų užpilkite 100 g degtinės, palikite nusistovėti mėnesį laiko, kasdien pakratykite. Gerkite 3 kartus per dieną po 30 lašų, 15–20 minučių prieš valgį. Gydykitės mėnesį, padarykite 1 savaitės pertrauką, po to gydymą vėl pakartokite. Geriant šiuos vaistus pagerėja ir kraujo sudėtis, sustiprėja kraujagyslės, sumažėja kraujo spaudimas.

* Skydliaukės darbą normalizuoja šermukšnio uogos: 2–3 šaukštus šviežių ar džiovintų šermukšnių uogų suberkite į termosą, užpilkite pusę litro verdančio vandens ir palikite prisitraukti per naktį. Gerkite po puse stiklinės 3–4 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Šis antpilas skydliaukės darbą normalizuoja per 1–2 mėnesius.

* Strumą padeda gydyti ir serbentai. 20 g džiovintų juodųjų serbentų žiedų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite, palikite nusistovėti pusę valandos, po to nukoškite ir žiedus nuspauskite. Gerkite po 1 šaukštą 3 kartus per dieną.

* Labai naudinga nuolat gerti aviečių lapų ir stiebų arbatos.
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 04 25, 19:46)
  perry ar tu kai VEL tau pakilo iki 7  tada gerei  50 ?  blush2.gif  unsure.gif tai dabar tu kaip suprantu geri pan kaip man liepe , taip maisytai , bet zinai su 7 tth unsure.gif  tiesiog labai noriu kad man nukristu  i normas nes nebeistveriu tokio salcio net salkretis  rolleyes.gif

kai man buvo nukrite, tuo metu geriau po 25,kartais isvis negeriau,nes buvo vasara..suzinojus ats, tsh-7..ta diena buvau isgerus 25, tai jau nuo rytojaus pradejau iskart 50. o dabar vel man krenta i hiper, bet nustojau gert kiekviena diena po 50,kai pradejau jaust sirdies uzima ausy, sirdies permusinejimus, tas kelias dienas geriau po 25...nenustojo..visai negeriau ta diena, tada vel 25..praejo uzimas...po 50..vel kelios dienos-uzia,po 25..praeina-50...visai nustojus sirdziai dauzytis pradejau gerti po 50 kiekviena diena, bet i sav viena karta geriau po 25, kita sav tas kartas buvo visai be tabletes..nu ir taip zaidziau biggrin.gif tikiuosi,ka nors supratai biggrin.gif
pas mane labai geras rodiklis-ausyje girdimas sirdies uzimas, tada stengiuosi vengti tiroxino, kol praeina smile.gif dbr jau ilgas laikas geriu vien po 50,kazkaip nesidauzo sirdele g.gif
kito men pradzioj keliausiu pas gyd.,ziuresiu,kiek pasitvirtins mano sis zaidimas smile.gif
tik jokiu budu nesakau,kad as cia gerai darau, kiekvienai - savas gydymas 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2009 04 26, 10:16)
As tai isgeriau 50 siandien , tai dabar esu silta , jehu , iskart kita nuotaika smile.gif hmm daivulka net nezinau ka patarti , tu negeri tiroksino lyg neturetu taip buti , o geriant tiroksina tai jo kartais atrodo , kad net venos pleciasi ir greiciau teka kraujas i galunes biggrin.gif o kaip jums su zarnynu , skrandziu reikalai ? as tai ziuriu vos tik pakyla tth tai ir prasideda ne tik uzkietejimas , bet ir skausmai.... wink.gif

del zarnyno problemu neturejau tik tada, kai buvo ryskus hiper, va tai laimes buvo lotuliukas.gif
o dbr, nors ir eina link hiper, bet problemu yra...nebent vel hipo pasidare blink.gif
kartais bijau net ir valgyt, nes zinau,kas lauks manes doh.gif

pamegink nusipirkti "naturalis" kvieciu selenu, jos man padeda..pries valgant gera sauksta (gali maisyt su jogurtu, det i pati maista) suvalgyk-laabaaai padeda smile.gif arba dziovintu slyvu virintu vandeniu uzpilk, kai isbrings, tada isgerk (geriau pries valgant) mirksiukas.gif bananas kiekviena diena, abrikosai, kiviai-labai geri pagalbininkai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perry: 26 balandžio 2009 - 13:32
Labas labas labas 4u.gif

Uj, kokios jūs jautrios...Nors aš geriu jau 4 m., bet taip gerai "nejaučiu, kada man 50, o kada 25 kalt biggrin.gif Geriu po 50 ir viskas. Jauiuosi bangom - geriau, prasčiau, vėl geraiu, vėl prasčiau ...ir taip pasaka be galo doh.gif

Neseniai , sakau SB, gal tu geriau man ne pusryčius, o tiroksiną į lovą rytais atnešk, ką wub.gif Nes savaitgaliais jis daro pusryčius, ir dažniausia, kai reikia sėsti jau prie stalo, mano tiroksinas būna dar negertas...Išgeriu - kava jau būna atšalus doh.gif
Tai šiandien praplėšiu akis, stov MB su puodeliu vandens ir su tabletėle lotuliukas.gif lotuliukas.gif wub.gif

Viduriai irgi į kietąją pusę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(perry @ 2009 04 26, 14:31)
kai man buvo nukrite, tuo metu geriau po 25,kartais isvis negeriau,nes buvo vasara..suzinojus ats, tsh-7..ta diena buvau isgerus 25, tai jau nuo rytojaus pradejau iskart 50.  o dabar vel man krenta i hiper, bet nustojau gert kiekviena diena po 50,kai pradejau jaust sirdies uzima ausy, sirdies permusinejimus, tas kelias dienas geriau po 25...nenustojo..visai negeriau ta diena, tada vel 25..praejo uzimas...po 50..vel kelios dienos-uzia,po 25..praeina-50...visai nustojus sirdziai dauzytis pradejau gerti po 50 kiekviena diena, bet i sav viena karta geriau po 25, kita sav tas kartas buvo visai be tabletes..nu ir taip zaidziau biggrin.gif  tikiuosi,ka nors supratai biggrin.gif
pas mane labai geras rodiklis-ausyje girdimas sirdies uzimas, tada stengiuosi vengti tiroxino, kol praeina  smile.gif dbr jau ilgas laikas geriu vien po 50,kazkaip nesidauzo sirdele
kito men pradzioj keliausiu pas gyd.,ziuresiu,kiek pasitvirtins mano sis zaidimas smile.gif
tik jokiu budu nesakau,kad as cia gerai darau, kiekvienai - savas gydymas 4u.gif
Papildyta:
del zarnyno problemu neturejau tik tada, kai buvo ryskus hiper, va tai laimes buvo
o dbr, nors ir eina link hiper, bet problemu yra...nebent vel hipo pasidare blink.gif
kartais bijau net ir valgyt, nes zinau,kas lauks manes  doh.gif

pamegink nusipirkti "naturalis" kvieciu selenu, jos man padeda..pries valgant gera sauksta (gali maisyt su jogurtu, det i pati maista) suvalgyk-laabaaai padeda smile.gif  arba dziovintu slyvu virintu vandeniu uzpilk, kai isbrings, tada isgerk (geriau pries valgant)  bananas kiekviena diena, abrikosai, kiviai-labai geri pagalbininkai biggrin.gif

Supratau ax.gif kad nekasdien gerei 50 , o kelias dienas 25 , tada vel 50 smile.gif labai linkiu sekmes ir kad neitu i hipo 4u.gif
va man labai keistas tas dalykas kad staigus dozes mazinimas perdozavus nepasiteisino.... g.gif juk man su tokiu mazu tth jau siule tada net negert isvis ... o geriau 25 ir pakilo iki 7 , o tai kas tada butu buve jei buciau visai nebegerusi ? doh.gif bet gerti 50 su mazu tth hiperiniu tai irgi doh.gif tada atrodo kad sirdies smugis istiks lotuliukas.gif man su hiper irgi zarnynas veike ir seip net atradau save kitokia .... aktyvia tokia , pasijutau kitu zmogum zinokit kai emiau gert tiroksina biggrin.gif dabar galvoju gal liga jau turejau anksciau ? tai daug gyvenimo dziaugsmo praradau , gerai kad surado man sita liga ir tiroksino deka dabar galiu gerinti gyvenimo kokybe 4u.gif nes man gyvenimas buvo miegojimas , saltis , ligos( nerado niekaip kas man yra net AD israse tokioj jaunystej ) , storejimas nu toks liudnas gyvenimelis doh.gif
As geriu dabar linu seklas maltas del zarnyno thumbup.gif
Papildyta:
Wow Betukai , tu turi tikrai gera vyra smile.gif liux wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 04 26, 19:07)
Supratau  ax.gif  kad nekasdien gerei 50 , o kelias dienas 25 , tada vel 50  smile.gif  labai linkiu sekmes ir kad  neitu i hipo  4u.gif
va man labai keistas tas dalykas kad staigus dozes mazinimas perdozavus nepasiteisino.... g.gif  juk man su tokiu mazu tth jau siule tada net negert isvis ... o geriau 25 ir pakilo iki 7 , o tai kas tada butu buve jei buciau visai nebegerusi ? doh.gif  bet  gerti 50 su mazu tth hiperiniu tai irgi doh.gif  tada atrodo kad sirdies smugis istiks  lotuliukas.gif man su hiper irgi zarnynas veike ir seip net atradau save kitokia .... aktyvia tokia , pasijutau kitu  zmogum zinokit kai emiau gert tiroksina biggrin.gif dabar galvoju gal liga jau turejau anksciau ? tai daug gyvenimo dziaugsmo praradau , gerai kad surado man sita liga ir tiroksino deka dabar galiu gerinti gyvenimo kokybe  4u.gif  nes man gyvenimas buvo miegojimas , saltis , ligos( nerado niekaip kas man yra net AD  israse tokioj jaunystej ) , storejimas nu toks liudnas gyvenimelis doh.gif
As geriu dabar linu seklas maltas del zarnyno  thumbup.gif
Papildyta:
Wow Betukai , tu turi tikrai gera vyra smile.gif liux wink.gif

dekui, to paties linkiu ir tau, ir visoms kitoms 4u.gif
man irgi liepe nebegerti tiroxino,kai pamate gyd tyrimus, o dar ir echoskope ta pati sake,kad kuo greiciau nutraukciau gerima, nes su skydliauke viskas ciki g.gif bet...ir daktarai klysta,net keliu tokios pacios nuomones,dziaugiuosi,kad visai jo nenutraukiau doh.gif

o siaip viskas gerai,neko nematau praradus del sios ligos, kas buvo tas buvo, vadinasi, taip ir turejo nutikti smile.gif o liga suteike galimybe labiau save priziureti,myleti,ko anksciau to nedariau,taip,kad galima izvelgti ir pliusu visame tame biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Man ir jau senai praejo liudesiai del sios ligos , atejo susitaikymas 4u.gif
Tikrai , net domiuosi dvasinemis ligos priezastimis , tai butu : saves uzslopinimas , nepilnavertiskumo kompleksas ,neisreiksti jausmai ( supykai ant vyro bet tyli nesakai o vaidini kad viskas ok ) , baime ir saves kaltinimas 4u.gif bet pagrindinė tai.... savęs nemylėjimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 26 balandžio 2009 - 19:34
QUOTE(Betukas @ 2009 04 26, 16:10)
Neseniai , sakau SB, gal tu geriau man ne pusryčius, o tiroksiną į lovą rytais atnešk, ką  wub.gif  Nes savaitgaliais jis daro pusryčius, ir dažniausia, kai reikia sėsti jau prie stalo, mano tiroksinas būna dar negertas...Išgeriu - kava jau būna atšalus doh.gif 
Tai šiandien praplėšiu akis, stov MB su puodeliu vandens ir su tabletėle  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  wub.gif
Viduriai irgi į kietąją pusę  doh.gif

TB thumbup.gif

man irgi panašiai savaitgaliais būna drinks_cheers.gif
Atsakyti
As tai pramerkiu akis ( ipratimas matyt ) 7 ryto , turiu TR salia lovos , isgeriu ir luztu , bet taip stipriai uzmiegu , kitaip negu negerus tiroksino g.gif nes kai savaite negeriau tai palyginau g.gif bet nors uzmiegu labai stipriai bet pabundu zvali , cia va tas yra priesingai , be tiroksino as pabusdavau pavargus , o su tiroksinu ok bigsmile.gif
Atsakyti