Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas )

QUOTE(lucero @ 2009 05 15, 11:29)

Ar jum tiroksiną parduoda be recepto ? aš turiu receptą bet jo galiojimas baigėsi na o gydytoja  man sako , kad nesvarbu kad galiu visus metus pirktis su tuo receptu  blink.gif

man išrašo į konpensuojamų vaistų knygutę, tai receptas galioja savaitę smile.gif
Atsakyti
man tai knygute dingo kazkur biggrin.gif tai sako - aj tiek to , nebrangus yra ...biggrin.gif
jo jo nebrangus biggrin.gif 11 lt berods jo ? krizes metu ir 10 lt yra daug , reik taupyt gi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 15, 12:12)
man tai knygute dingo kazkur biggrin.gif tai sako - aj tiek to  , nebrangus yra ...biggrin.gif
jo jo nebrangus biggrin.gif 11 lt berods jo ? krizes metu ir 10 lt  yra daug , reik taupyt gi smile.gif

sveikos mergaites 4u.gif
pasakysiu tokia gudrybe,kaip pinigelius sutaupyt lotuliukas.gif
cia man taip nutiko,kai apsizioplino vaistininke doh.gif prasiau tiroxino 50, ji man padave 100, sakau nea, man 50, tada ji ten kazka sukeite dezutese ir padave, pasiziuriu,-50, nu gerai...griztu namo, ryte gert tablete-neprariju, nieko nesuprantu kas darosi, atrodo tokia didele,kad net gerklej stringa, siaip ne taip nuriju....pasiziuriu, o gi ten viena plokstele vaistu ideta 50, kita 100, tai as ta 100 ir prarijau doh.gif teko skrandi praplaut,nes laabai bijojau pasekmiu-besidauzancios sirdies, o kur dar 100 isgert doh.gif
taip, kad jos deka, ta 100 plokstele geriau laaabai ilgai, ,nes teko lauzt tablete per puse kiekviena karta geriant biggrin.gif tai pamasciau,kad jei perkant tabl po 100 ir lauziant jas per puse, vaistu uztenka daug ilgiau lotuliukas.gif

beje, man kazkas darosi, jau 3diena taaaip skauda galvos priekine dali, tarp akiu ta tarpa, kaktos apacia ir siaip, spaudzia visa galva, negaliu palenkt net i prieki, spaudimas duoda, kad net mirkset skauda verysad.gif 2diena geriau po 1kart nimesil, praeidavo iki sekancio ryto, toks jausma, kad sinusitas butu, bet zinau,kas tai yra, tai nemanau,kad cia sita beda g.gif dbr sumasciau,kad gali but nuo tiroxino,nes siaip viskas gerai buna, tik isgeriu ryte, po 1-2h pradeda taaaip skaudet priekine galvos dali,kad bijau net uzsimerkt verysad.gif o snd dar ir vaistu nepasiemiau, tai sedziu ir kenciu skausma verysad.gif
idomu, negali but cia tiroxino perdozavimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 14, 17:17)
Pasirodo turiu skrandžio rūgštingumą , reik žiūrėt mityba labai , jokio kepto maisto ... tai va ... geriu dabar gaivias pasukas mmm ... pietum valgiau šaltibarščius  o šeip įdomu ne į temą , o koks jūsų mėgstamiausias patiekalas ? man tai varškės apkepas

Varškės apkepas thumbup.gif

QUOTE(Donja @ 2009 05 14, 19:38)
o nuo šaltibarščių  rūgštingumas nedidėja?

Mano - cepelinai...Tiksliau būtent ta bulvių masė, gali būti ir be mėsos :

Jei jau cepelinai, tai tik mamytės ir tik su varške thumbup.gif

QUOTE(lucero @ 2009 05 15, 10:29)

Ar jum tiroksiną parduoda be recepto ? aš turiu receptą bet jo galiojimas baigėsi na o gydytoja  man sako , kad nesvarbu kad galiu visus metus pirktis su tuo receptu  blink.gif

Aš visada perkuosi be jokių receptų... cool.gif
QUOTE(perry @ 2009 05 15, 12:23)

beje, man kazkas darosi, jau 3diena taaaip skauda galvos priekine dali, tarp akiu ta tarpa, kaktos apacia ir siaip, spaudzia visa galva, negaliu palenkt net i prieki, spaudimas duoda, kad net mirkset skauda verysad.gif  2diena geriau po 1kart nimesil, praeidavo iki sekancio ryto, toks jausma, kad sinusitas butu, bet zinau,kas tai yra, tai nemanau,kad cia sita beda g.gif  dbr sumasciau,kad gali but nuo tiroxino,nes siaip viskas gerai buna, tik isgeriu ryte, po 1-2h pradeda taaaip skaudet priekine galvos dali,kad  bijau net uzsimerkt verysad.gif  o snd dar ir vaistu nepasiemiau, tai sedziu ir kenciu skausma verysad.gif 
idomu, negali but cia tiroxino perdozavimas g.gif

g.gif Pirma mintis buvo, kad sinusitas...Dabar net nežinau...O spaudimą nesimatavai? Man kai nukritęs būna, tai va taip jaučiuos unsure.gif

Labukas 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikutė .... oho kokia gudrybė biggrin.gif bet 100 išgerti nu jo , baisoka , nors šeip aš tai jaučiu nebūčiau plovus skrandžio , tiesiog kitą dieną būčiau nieko negėrusi .. g.gif nes aš bijau ir vemti ir plovimų skrandžių , va žarną ryjau tai širdis vos nesustojo biggrin.gif
Laikykis Perry 4u.gif o tu eisi šį mėn darytis tyrimų jo ? manau visgi turėtum jausti jei yra perdozavimas stiprus ? g.gif aš tai geriu biški daugiau negu man liepė , žiūrėsiu kaip bus g.gif tu turi stebėt savo pulsą ir spaudimą , jei jis didelis tikrai galėtų būt perdozavimas manau g.gif man tai su tiroksino trūkumu/hipo būna kažkokie nenormalūs galvos skausmai net po savaitę laiko ištisai.... rolleyes.gif g.gif tada geriu solpadeine , o tau nėra slogos dabar kartais ? wink.gif
Labukas Betuk , kokia graži tavoji Mildužė wub.gif Ar į tave panaši ? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 15 gegužės 2009 - 12:39
Man netinka taupymas toks...Nes ir taip geriu po 100 biggrin.gif

O dėl cepelinų, - tai nesu išranki, tinka ir karmėlavos thumbup.gif Tik bulbos keptos tai jau pačios ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donja: 15 gegužės 2009 - 12:38
QUOTE(lucero @ 2009 05 15, 12:35)
4u.gif Sveikutė .... oho kokia gudrybė  biggrin.gif  bet 100 išgerti nu jo , baisoka , nors šeip aš tai jaučiu nebūčiau plovus skrandžio , tiesiog kitą dieną būčiau nieko negėrusi .. g.gif  nes aš bijau  ir vemti ir plovimų skrandžių , va žarną ryjau tai širdis vos nesustojo  biggrin.gif
Laikykis Perry  4u.gif  o tu eisi šį mėn darytis tyrimų jo ? manau visgi turėtum jausti jei yra perdozavimas stiprus ?  g.gif aš tai geriu biški daugiau negu man liepė , žiūrėsiu kaip bus  g.gif  tu turi stebėt savo pulsą ir spaudimą , jei jis didelis tikrai galėtų būt perdozavimas manau  g.gif  man tai su  tiroksino trūkumu/hipo būna kažkokie nenormalūs galvos skausmai net po savaitę laiko ištisai....  rolleyes.gif  g.gif  tada geriu solpadeine , o tau nėra slogos dabar kartais ? wink.gif

man jau pries 3men tsh ejo link hiper, tai dbr geriant beveik visa laika po 50,manau,kad taip ir gali but, tik tiek ,kad sirdis nesidauzo,tai va, del to ir suabejojau g.gif jau uzsirasiau pas gyd pirmadieni, nes kazkas keisto vyksta su manim unsure.gif pulsas 60,bet vos uzciuopiu ji blink.gif o spaudimo nelabai turiu galimybes pasimatuot,aparato neturiu,vat ir idomu, jis man pakiles ar nukrites,bet lyg tiroxinas turetu ji kelti g.gif
o slogos nera,del to ir nemanau,kad sinusitas butu, o ir siaip,nesu persalus..ryt reiks negert tiroxino,ziuresiu,kas darysis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perry: 15 gegužės 2009 - 13:09
hmm na pamėgink , aš tai bijočiau , kad tau hipo nebūtų , bet jei sakai , kad 50 geri tai manau galim atmest tokį variantą ... smile.gif o tu šeip gerai jauties , tik kad galva ? nes galva tai gali būti ir nuo streso pvz ar kraujagyslių susiaurėjimo tada gerai įkalt aspirino wink.gif perdozavimas tiroksino tikrai kelia spaudima , man su 0 , 044 tth buvo 150/90 spaudimas o pulsas 85 ... po to žiūriu su 25mg po 4 sav kaip krist ėmė , jau vieną dieną matau pulsas 52 , bet dar netikėjau niekaip kad man hipo vel biggrin.gif bet su hipo tai faina mms tik 3d būna , o su norma ar hiper tai ilgesnės ir sunkesnės.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(perry @ 2009 05 15, 12:41)
man jau pries 3men tsh ejo link hiper, tai dbr geriant beveik visa laika po 50,manau,kad taip ir gali but, tik tiek ,kad sirdis nesidauzo,tai va, del to ir suabejojau g.gif  jau uzsirasiau pas gyd pirmadieni, nes kazkas keisto vyksta su manim unsure.gif  pulsas 60,bet vos uzciuopiu ji blink.gif  o spaudimo nelabai turiu galimybes pasimatuot,aparato neturiu,vat ir idomu, jis man pakiles ar nukrites,bet lyg tiroxinas turetu ji kelti g.gif
o slogos nera,del to ir nemanau,kad sinusitas butu, o ir siaip,nesu persalus..ryt reiks negert tiroxino,ziuresiu,kas darysis smile.gif

Kaip nors pabandyk dar ir spaudimą pasekti...Gal pakeliui kur vaistinė yra, juk ten galima pasimatuoti mirksiukas.gif
Aš kelias dienas vaikščiojau svirduliuodama, galva sukosi , spaudė kaktą,buvau įsitikinusi, kad spaudimas didelis...bet pasimatavau, 90/60...Man tai čia labai mažas...Nes šiaip manisškis būna 130/90 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2009 05 15, 12:31)
Varškės apkepas  thumbup.gif
Jei jau cepelinai, tai tik mamytės ir tik su varške  thumbup.gif
Aš visada perkuosi be jokių receptų... cool.gif

g.gif  Pirma mintis buvo, kad sinusitas...Dabar net nežinau...O spaudimą nesimatavai? Man kai nukritęs būna, tai va taip jaučiuos  unsure.gif
Labukas  4u.gif

as ir maniau,kad sinusitas, bet nezinau jau dabar, jei jis butu, tai ir skaudetu visa laika, o kai isgeriu nimesil,praeina iki kitos dienos,sutapimas ar ne, po isgerimo tiroxino, vel skauda doh.gif tai nzn ar cia gali but sinusitas,nors skausmas toks,kad ji ir tureciau g.gif bet tai kur sloga tada doh.gif o gal sinusitas buna ir be slogos g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 15, 12:35)
Labukas Betuk , kokia graži tavoji Mildužė  wub.gif  Ar į tave panaši ?  wub.gif

Ačiū 4u.gif Dauguma sako, kad į tetuką ax.gif Didžioji irgi į tetuką, nors dabar kartais jau ir į mane paneša...Reiks ir ją įdėti dar į konkursą , o tai jau klausia, kodėl tik Milda doh.gif

Žinokit turiu jūros ryžių, eksperimentuosiu dabar...Visai skanus gėrimukas gaunasi thumbup.gif Sako skrandžiui gerai, nes pas mane irgi rodo kažkokį lengvą uždegimą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betukas: 15 gegužės 2009 - 13:40
QUOTE(daivulka78 @ 2009 05 14, 11:00)
Na, bet aš čia jau ne į temą doh.gif  blush2.gif Tačiau, tada visas ligas pamiršti, širdį aplanko geri šilti jausmai. Tokia ramybė ir palaima. Lucero, berods, sakė, kad serant skydliauke šitokių jausmų labai reikia. Ryt pasikrausiu bigsmile.gif O šeštadienį varysiu laikyti kolį lotuliukas.gif Čia tai va geras hihihi.gif  sokiai.gif  ploja.gif  ploja.gif  hihihi.gif

Viskas čia į temą! Šaunuolė! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Taip emocingai viską parašai, kad skaitai ir atrodo, kad pati ten esi ir viską matai. Super tavo pasisakymai!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ievvvvaa @ 2009 05 13, 23:50)
sveiki  4u.gif  jungiuosi prie jusu....siand suzinojau kad sergu  verysad.gif  4u.gif

Sveika papildžiusi mūsų būrį! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nenusimink, viskas bus gerai! thumbup.gif
Atsakyti